Spelade upp en halv miljon

Lurade sina hyresgäster för att få pengar till Bingo.

NYHETER

Värden var spelmissbrukare och lurade sina hyresgäster på pengar. Pengarna spelade hon upp på Bingo.

– Hon utnyttjade sin position gentemot hyresgästerna, säger en av kvinnans chefer till 24dash.com.

Foto: Joachim Lundgren

Under tre år lyckades Jeanette Harris, 50, lura till sig över en halv miljon kronor. Närmare bestämt 780 000 kronor. Hon har kallats ”bingogalen” och pengarna investerades i bingobrickor. Bedrägeriet har granskats och Jeanette Harris kan hamna bakom lås och bom.

Någon vecka efter att Jeanette Harris började som hyresvärd inledde hon sin brottsliga bana. Till hyresgästerna sa hon att de var tvungna att betala deposition, eftersom boendet annars skulle gå till någon annan. Efter det insisterade hon på att hyran skulle betalas kontant. För att undgå att bli upptäckt fifflade hon med bokföringen.

En av hyresgästerna klagade tillslut på Harris uppförande och det blev rättegång. Hyresgästen blev inte trodd och Harris kunde fortsätta med sitt lurendrejeri.

Bedrägeriet fick en ny vändning då en annan av hyresgästerna klagade. Harris hade nämligen sagt att hyresgästen låg långt efter med hyran. Hyresgästen berättade då att hon gett Harris pengar i handen och bedrägerihärvan togs upp igen.

Totalt 19 personer vittnade om att Harris hade lurat dem på totalt 780 000 kronor. Men det finns uppgifter som tyder på att det handlar om fler personer och mer pengar.

Haris säger själv att hennes beteende beror på depression, eftersom hennes ena son lider av en allvarlig sjukdom, och att detta lett henne in i ett spelmissbruk. På grund av sonens tillstånd kommer domen att skjutas på framtiden. Till dess går hon fri mot borgen.