Schlagerradion gjorde succé

Bingoradion har haft premiär

NYHETER

I lördags drog deltävlingarna i Melodifestivalen igång. Samtidigt startade en unik radiosatsning på svenskaspel.se och det blev snabbt succé.

– Schlagerradion är till för våra spelare och det är efter dem har vi anpassat innehållet, säger Nicole Melleroth, projektledare för Bingo på svenskaspel.se.

Årets första startfält gjorde upp om platserna till den stora finalen i Globen redan i lördags. Även på svenskaspel.se börjar schlageryran. De har gjort en unik satsning och startat upp en schlagerradio.

– Vi kommer att sända mellan 17 och 21, fredag, lördag och söndag. Fem helger framöver. Premiären skedde i lördags, den 9 februari, säger Nicole Melleroth.

– Det var en riktig succé bland spelarna som önskade låtar genom hela sändningen.

Radiosändningen är svenskaspels.se:s egen. På fredagar är det Linn Elmstedt som befinner sig i radiostudion. Hon jobbar bland annat med TV4:s radionyheter. På lördagar och söndagar är det Markus Trautmann som står för radiosnacket. Han har jobbat både på Radio Stockholm och Svenska Favoriter.

– Det är erfarna radiopratare och sändningarna är professionella, lovar Nicole Melleroth.

Önskelåtar

Tillsammans med programledaren sitter en chattvärd som bland annat kommer att skicka ut frågor om önskelåtar. Det går att önska direkt via chatten.

Hur stor är chansen att just min låt spelas?

– Det beror helt på hur många som önskar låtar just då. Är det många får programvärden spela den som är mest önskad, förklarar Nicole Melleroth.

– Är efterfrågan stor får vi kanske lägga in speciella önskestunder.

Genom att klicka på en ikon längst upp på sidan för spelet väljer spelarna själva om det vill lyssna på radioprogrammet eller inte. Vill du inte spela Bingo kan du går det bra att bara lyssna på radion.

Under radiosändningarna blir det frågetävlingar och deltagarna kan vinna presentkort. Frågorna handlar om det mesta, så den om är allmänbildad är definitivt med i matchen.

Schlagerbingo

Redan i fredags startade Schlagerbingon där jackpotten garanterat är minst 1 000 kronor. Det är ett klassiskt bingospel och jackpotten går ut om någon får Bingo inom 13 nummer.

– Spelet är öppet mellan 16 och 24 på fredagar, lördagar och söndagar, berättar Nicole Melleroth.