Första bingohallen i Kina

Regeringen släpper på stränga spelregler

NYHETER

Snart kan även sifferälskande kinerser stifta bekantskap med det populära spelet. Gala Coral, ett av de största spelföretagen i Storbritannien, vill öppna Kinas första bingohall.

Foto: Joachim Lundgren

Spelföretaget Gala Coral vill utöka sin verksamhet och har vänt sina blickar mot Kina och provinsen Hebei. Det har blivit dags att öppna, det som tros vara, Kinas första bingohall. Företaget har fått ett godkännande och en licens från Hebei, som ligger i nordöstra Kina. Här har de redan sett ut en perfekt plats för en bingohall.

Gala Coral riktar sig till Kina eftersom de tror att kinesernas intresse för nummerspel kommer att göra bingon populär i landet. Målet är att efterhand kunna öppna etthundra bingohallar runt om i Kina. Företaget har just öppnat sin första bingohall i Italien och vill även expandera mot Grekland, Spanien och Baltstaterna.

Lotterier förbjöds

När kommunisterna övertog makten 1949 förbjöds all sorts lotterier. De tyckte att spelande var något som kapitalister sysslade med. 1989 blev det åter lagligt att spela på lotterier, men fortfarande är reglerna för vem som får anordna och sälja lotter strikta. Lotterier är populärt bland såväl fattiga som rika kineser.

Nu börjar Kina även släppa på de strama reglerna för online-spel och Gala Coral vill vara först ut och hoppas även på att få ett tillstånd för bingo på nätet.