Aftonbladets Bingoskola

Sista delen

1 av 2 | Foto: Istockphoto.com
NYHETER

Nu har vi kommit fram till sista delen av Aftonbladets Bingoskola. Här får du veta allt om de olika Bingospelen som finns på svenskaspel.se.

Sedan är det hög tid att prova turen!

På svenskaspel.se finns ett flertal spel att välja mellan och det finns alltid något som passar dig. Du kan välja mellan att spela själv eller mot andra. Valet är helt upp till dig.

Multispel – Här spelar du mot andra Bingoentusiaster. Den som först får Bingo vinner. Vinstsumman varierar beroende på antalet deltagare. Ju fler deltagare desto högre vinstpotten.

Singelspel – Här spelar du själv och är helt oberoende av andra spelare. Singelspelens vinstsumman är fast. Däremot kan du själv bestämma intervall på insatsen och därmed påverka vinstsumman.

Variantbingo – Här spelar du med en stor bricka, alltså 3x25 rutor, och spelet består av fem deldragningar, vilket ökar dina vinstchanser. Här har brickan ett fast pris, men du kan självklart välja att spela med fler brickor. Den som först får en full rad vinner den första deldragningen. Under den andra deldragningen gäller det att få två vågräta rader – och de måste vara inom samma ruta. I den tredje dragningen ska man ha tre rader, och så vidare. Den sista deldragningen är alltid kopplad till jackpotten. För att få jackpott måste man ha fyllt en bricka innan ett visst antal bollar har dragits.

Klassisk Bingo – Här går det fort och passar dem som har ont om tid men ändå vill ha lite spänning. Ett spel tar ungefär tre minuter och det är en ny dragning var fjärde minut.

Mönsterbingo – Här gäller det att fylla rutan så att det bildas ett specifikt mönster. Till exempel siffran sju eller en smile-gubbe. På singelspelen har denna variant funnits länge men den finns nu även i Multispelen.

Variantbingo populärt

– Variantbingo är helt klart det populäraste spelet, säger Fredrik Hård. Spelet tilltalar eftersom det håller på längre och ger fler Bingochanser. Spelarna får en högre spelupplevelse.

Solen är ett exempel på Variantbingo, men här finns ingen jackpott. Vinstsumman beror helt på hur många brickor och spelare som deltar.

– På Solen kan man vinna lite men ofta, berättar Fredrik Hård. Här spelar man inte för att bli rik utan det är spelupplevelsen och gemenskapen med andra Bingospelare som lockar.

Har du ont om tid är Kometen ett bra alternativ och för den som inte vill lägga så mycket pengar är Kronbingo ett perfekt spel. Där kostar en Bingobricka endast två kronor.

Jackpotjakten, som dyker upp med jämna mellanrum och har en garanterad jackpott på en miljon kronor, lockar ett större antal spelare.

– Så är det alltid med stora summor. Det spelar ingen roll om det är Bingo, Lotto eller Joker, säger Fredrik Hård. Jag upplever att det lockar fler manliga spelare. Vi har kanske en tendens att söka oss till stora vinstsummor.

En högre jackpott lockar fler spelare, men då minskar vinstchanserna även lite. Men alla kan ha turen på sin sida.

Vilka dagar och tider de olika spelen är öppna kan du se under fliken Spelschema när du är inne på Bingosajten.

Chatten

På alla variantbingospel finns det en chatt. Chatten fungerar som en community.

– Spelar man ofta lär man känna många andra, säger Fredrik Hård af Segerstad. Vi upplever att många spelare känner varandra ganska väl.

I det klassiska Bingospelet är det inte lika vanligt att spelare chattar med varandra. Här förekommer mest frågor om jackpotten har gått etcetera. Självklart gratulerar spelarna ofta varandra till vinsten (gtv).

Vill du veta mer om de olika Bingospelen kan du klicka på "Om spelen" som ligger nästan högst upp på startsidan på svenskaspel.se.

FAKTA

Skapa ett Spelkonto

Är du inte redan kund hos svenskaspel.se blir du det genom att klicka på ”Bli kund!” och sedan följa de enkla instruktionerna. Inom ett par minuter har du ett Spelkonto och är redo att spela Bingo.

Du kan också spela Bingo direkt på aftonbladet.se/bingo genom att logga in längre ner på sidan.