”Jag kommer aldrig glömma detta”

Bingospelarna berättar om resan till fotbolls-EM

1 av 2 | Foto: GÖRAN BERTLIN
Hela stadion kokade och svenska fans gjorde kortsidan knallgul.
NYHETER

Vilken Bingo för fotbollsälskarna Göran Bertlin, Lars Pettersson och Rickard Ullenius.

De vann en resa till fotbolls-EM och matchen mellan Grekland och Sverige på Bingo Surprize.

– Det var helt otroligt!

Den 9 juni åkte förväntansfulla Bingospelare ner till fotbolls-EM i Österrike och Schweiz. Efter att de spelat Bingo Surprize på svenskaspel.se och svarat rätt på utslagsfrågor vann de resa och åtråvärda biljetter till matchen mellan Sverige och Grekland den 10 juni.

– Det var en upplevelse för livet, säger Rickard Ullenius från Västra Ämtervik. Jag har varit på landskamper i Sverige, men det går inte att jämföra med EM.

Innan de åkte ner till Österrike fick de veta att de skulle få mingla med kändisar. Gissa om de blev glatt överraskade när det bland annat visade sig vara Kurre Hamrin, Håkan Mild, Klas Ingesson och Tommy Svensson som var med på resan

– Det var helt otroligt att få träffa dem. Jag tittade på matchen 1958 då Sverige tog VM-silver, säger en lyriskt lycklig Lars Pettersson från Trollhättan.

Gruppen åkte ner till Österrike den 9 juni. De bodde på lyxigt hotell i Saalbach och åkte abonnerad buss till Salzburg på matchdagen.

– Jag har aldrig varit i Österrike utan bara sett på tv då det varit slalom, säger Rickard Ullenius. Men det var fantastiskt vackert.

– Stämningen på färden mot Salzburg var otrolig, berättar Göran Bertlin från Örebro. Vi hade allsång på bussen.

På matchdagen, den 10 juni, åt gruppen lunch på en restaurang som var belägen 1 700 meter över havet. Efteråt blev det promenad ner.

– Jag pratade med Klas Ingesson på vägen ner, berättar Göran Bertlin från Örebro. Han var riktigt trevlig och ödmjuk. Det var alla kändisar och de bjöd på sig själva.

Knallgult på läktaren

Senare på tisdagen hade gruppen fria aktiviteter innan det var dags för avspark. Fotbollsstadion i Salzburg kokade.

– Det var 32 000 åskådare och säkert hälften var svenskar. Ena kortsidan var knallgul, berättar Lars Pettersson. När vi sjöng Gamla du fria efteråt fick jag ståpäls. Jag kommer aldrig att bli så senildement att jag glömmer denna upplevelse, fortsätter han och skrattar.

Rickard Ullenius fick resan av sin sambo Elisabeth Asplund. Som gammal fotbollspelare blev han så klart överlycklig.

– Fotboll har följt mig genom livet. Att vinna denna resa var verkligen toppen på moset, säger Rickard Ullenius och skrattar.

För Rickard Ullenius inleddes Bingokarriären med bilbingo. Han har inte övergett bilbingo men spelar gärna på svenskaspel.se när han har tid över.

– Bingo är bra avkoppling, speciellt en fredagskväll då man har jobbat hela veckan.

Lars Petterson spelar Bingo med jämnamellanrum. Men i Bingo Surprize var det hans fru som hade största turen. Tur är väl att hon var snäll och gav resan till Lars.

– Jag vann min resa själv, säger Göran Bertlin. Jag spelar inte så ofta, men efter detta kanske jag håller lite bättre utkik. Det är skönt att kunna sitta i lugn och ro och spela.

Alla tre är mycket nöjda med resan och kommer att behålla den i minnet länge.

ARTIKELN HANDLAR OM