Gösta vann miljoner

Höll masken för alla

NYHETER

Gösta Svensson höll på att glömma bort sina Trisslotter. Just innan han skulle börja sitt skift som bussförare skrapade han dem och vann miljoner.

– Jag fick hålla masken hela dagen.

För två månader sedan skrapade Gösta Svensson, 66, från Hudiksvall Trisslotten som gjorde honom minst 1,2 miljoner rikare. Har han turen på sin sida söndagen den 8 juni, kan han vinna 50 000 kronor i månaden i 25 år.

– Jag börjar landa nu. Det har varit omskakande.

Första lotten i Sundsvall

Gösta körde sin busstur till Sundsvall. Innan han skulle köra tillbaka till Hudiksvall igen köpte han ett par Trisslotter. Sammanlagt fick han ihop 125 kronor.

– När jag sedan fortsatte till Enånger kom jag på att jag kunde byta pengarna mot nya lotter, berättar Gösta.

Höll masken

Lotterna byts ut och läggs i tryggt förvar. Kanske lite för tryggt. Gösta höll nämligen på att glömma bort att han hade dem.

– Senare var jag lite för tidigt ut med bussen och kom på att jag hade lotterna i fickan. På den första fanns tre klöver, säger Gösta och skrattar. Jag fick helt enkelt köra bussen som vanligt. Och hela tiden visste jag att jag hade flera miljoner i fickan.

Var det inte svårt att hålla masken?

– Det var hemskt. Jag ville skrika rakt ut.

Hans sambo Karin fick veta när Gösta kom hem från sitt jobb. Han berättar hela historien om att han köpt lotter och bytt in dem och så vidare. Men – han nämner inte vinsten.

– Jag visar henne lotten och säger att det måste vara ett tryckfel. Hon andades nog inte på flera minuter. Sedan blev vi som galna och det var riktigt svårt att sova den natten.

De senaste nio åren har Gösta jobbat som busschaufför. Tidigare jobbade han med däck.

– Jag var nere och klev upp, skrattar han.

I oktober funderar han på att gå i pension.

Hoppas på dubbel pension

Då det är dags för tv-medverkan har Gösta Karin vid sin sida. Blir det mycket pengar hoppas han att de båda kan gå i pension.

– Det blir lite roligare så. Sedan har vi tre barn och fem barnbarn, så nog finns det att göra.

Gösta har inget lyckonummer så han låter slumpen avgöra i tv-studion.

– Det var ju slumpen som tog mig hit!