Ger halva Trissvinsten till mamma

Skrapade fram 1,2 miljoner

1 av 2 | Foto: Mark Earthy
Christoffer Moen vann 10 000 kronor i månaden i tio år.
NYHETER

Carina Moen gav en Trisslott till sin sons familj. Igår skrapade Christoffer Moen fram 10 000 i månaden i tio år. Hälften av vinsten ger han till sin mamma Carina.

– Nu kan hon gå ner i arbetstid.

Onsdagen den 4 juni skrapade Christoffer Moen, 35, från Västra Frölunda Triss Månadsklöver i TV4. Under de kommande tio åren får han 10 000 kronor extra i månaden.

Hälften ger han till sin mamma Carina Moen.

– Hon har tagit hand om mig och mina bröder länge nu, så hon kan behöva gå ner i arbetstid och ta det lite lugnt, säger Christoffer Moen.

Carina Moen fyller snart 60. Christoffer berättar att hon har hoppats på att få ta del av Trissvinsten. Det var nämligen hon som köpte lotten.

Olika reaktionstid

Familjen skrapade Trisslotten de fått av Carina moen. När de tre klöversymbolerna dök upp var det tolvåriga Jonatan Moen som först förstod vad som hänt.

– Han hade nog mer vett än vi då, säger pappa Christoffer. Han hoppade upp och ner av lycka. Vi andra hade svårare att ta in det.

Hur gärna Jonatan än ville skrapa i tv, var det pappa Christoffer som tog ansvaret i TV4:s morgonsoffa. Men Jonatan valde vilka lotter pappa skulle ta.

– Han valde tre för antal år och elva för summan, berättar Christoffer Moen. Det är hans födelsedatum. Han blev kanske lite besviken att det inte blev mer. Men om jag inte tagit hans nummer hade man gått och grämt sig för det.

Utomlands för första gången

Eftersom Jonatan aldrig har varit utomlands är hans högsta önskan att familjen åker på en semesterresa. Han får sin önskan uppfylld, men vart det bär av återstår att se.

– Jonatan får bestämma.

Handbollstränare

Christoffer Moen jobbar på Volvos kundsupport. Han är gammal handbollsspelare men har övergått till att vara tränare. Han tränar Önnereds handbollstjejer, födda 94, som till hösten ska spela ungdoms-SM.

– Klart jag hoppas att det går bra.

När Christoffer och Carina kom hem möttes de av hela familjen. Och Christoffer fick många grattis-sms från tjejerna i handbollslaget.

– Jag är jättenöjd. Vem tackar nej till 1,2 miljoner?

ARTIKELN HANDLAR OM