"Jonatan förstod först vad som hänt"

Resten av familjen var långsammare i reaktionen

NYHETER

Familjen Moen fick en Trisslott. När de tre klöversymbolerna dök upp var det tolvåriga Jonatan som först förstod vad hänt.

– Han hade nog mer vett än vi då, säger pappa Christoffer.

Christoffer Moen, 35, från Västra Frölunda går ut som tredje person i ”Klöverveckan”. Hela veckan är det bara Månadsklöver som gäller, vilket innebär att alla som skrapar i tv har fått tre klöversymboler på sin lott. Som alla andra har Christoffer chans att vinna 50 000 i månaden i 25 år.

– Jag känner mig inte nervös, utan det känns bra och det ska bli kul.

Christoffers mamma Carina köpte Trisslotten och det var sonen Jonatan först förstod vad som inträffat.

– Jonatan förstod direkt vad de tre klöversymbolerna betydde. Han hoppade upp och ner av lycka, berättar Christoffer. Vi andra hade svårare att ta in det.

Hur gärna Jonatan än skulle vilja skrapa i tv, blir det pappa Christoffer som får ta ansvaret i TV4:s morgonsoffa.

Vill ha resa och gifta föräldrar

Eftersom Jonatan aldrig har varit utomlands är hans högsta önskan att familjen åker på en semesterresa. Han vill även att mamma och pappa ska gifta sig.

– Vi har varit tillsammans länge, men aldrig haft råd, säger Christoffer. Tanken är väl att man bara ska gifta sig en gång och då vill vi göra det ordentligt.

Christoffers önskan är att hans mamma Carina ska kunna gå i pension lite tidigare. Han tycker att hon har tagit hand om sina barn länge och är väl värd att ta hand om sig själv nu.

– Jag tror att hon misstänker detta. Och jag tror att hon hoppas på det, säger Christoffer och skrattar.

Handbollstränare

Christoffer jobbar på Volvos kundsupport. Han är gammal handbollsspelare men har övergått till tränare. Han tränar Önnereds handbollstjejer, födda 94, som till hösten ska spela ungdoms-SM.

– Klart jag hoppas att det går bra.

Men det första som ska gå bra är morgondagens skrap. Jonatan har valt vilka lotter pappa Christoffer ska ta. Carina ville följa med till studion och så blir det.

Båda barnen har tagit ledigt från skolan och kommer att sitta bänkade framför tv-apparaten i morgon bitti.

– Detta vill de inte missa, skrattar Christoffer