Rekordvinst till busschaufför

Gösta vann 12 miljoner kronor

1 av 3 | Foto: Maja Suslin
Svårt att tro att det är sant! Gösta Svensson och sambon Karin vann näst högsta vinsten på Triss Månadsklöver, 50 000 kronor i månden i 20 år.
NYHETER

Gösta Svensson från Hudiksvall vann en rekordstor vinst på Triss Månadsklöver. Fram till han är 86 år får han 50 000 kronor i månaden.

– Nu blir det pension för både mig och sambon.

Söndagen den 8 juni gjorde Gösta Svensson, 66, från Hudiksvall vad bara drygt en handfull personer lyckats med tidigare. I direktsändning på TV4 skrapade han fram 50 000 i månaden i 20 år. Sammanlagt blir det 12 miljoner kronor.

– Det är helt otroligt. Jag hade aldrig kunnat drömma om detta, säger en överlycklig Gösta.

Hans sambo Karin Fagerli, 43, var med i kulisserna i tv-studion och när hon förstod att det skulle bli 50 000 kronor i månaden i 20 år, grät hon av lycka.

Dubbel pension

De senaste nio åren har Gösta jobbat som busschaufför. Tidigare jobbade han med däck.

– Jag var nere och klev upp, skrattar Gösta.

Hans förhoppning var att både han och Karin skulle kunna gå i pension tillsammans. Den drömmen blir verklighet den 1 oktober.

– Eventuellt måste Karin jobba till december om de inte hinner lära upp hennes efterträdare. Och jag kanske hoppar in på några bussturer. Det är svårt att sluta jobba så tvärt, speciellt när det inte finns något roligare än att köra buss, säger Gösta.

För två månader sedan skrapade Gösta Trisslotten som nu gjort honom till lycklig pensionärsmiljonär. Gösta körde en busstur till Sundsvall. Innan han skulle köra tillbaka till Hudiksvall igen köpte han ett par Trisslotter. Sammanlagt fick han ihop 125 kronor.

– När jag sedan fortsatte till Enånger kom jag på att jag kunde byta vinsten mot nya lotter, berättar Gösta.

Höll masken

Lotterna byts ut och läggs i tryggt förvar. Kanske lite för tryggt. Gösta höll nämligen på att glömma bort att han hade dem.

– Senare var jag lite för tidigt ut med bussen och kom på att jag hade lotterna i fickan. På den första fanns tre klöversymboler, säger Gösta och skrattar. Jag fick helt enkelt köra som vanligt och hålla masken. Och hela tiden visste jag att jag hade flera miljoner i fickan.

Var det inte svårt?

– Det var hemskt. Jag ville skrika rakt ut.

När Gösta träffar Karin efter jobbet berättar han hela historien om att han köpt lotter och bytt in dem och så vidare. Men – han nämner inte vinsten.

– Jag visar henne lotten och säger att det måste vara ett tryckfel. Hon andades nog inte på flera minuter. Sedan blev vi som galna och det var riktigt svårt att sova den natten.

De har inte bestämt vad de ska göra för pengarna. I morgon åker de på danskryssning och efter det får de fundera ut hur de bäst ska förvalta vinsten.

– Vi har tre barn och fem barnbarn, så nog finns det att göra. Men vi ska försöka hålla fötterna på jorden, även om det blir svårt.

ARTIKELN HANDLAR OM