Så vann jag 2 500 kronor

Aftonbladets Bingoreporter testar nya spelet

NYHETER

I dag var det dags att våga sig på ett test av ett av de nya Bingospelen hos svenskaspel.se. Med en jackpott på över 126 000 kronor började drömmarna cirkulera i hjärnan.

Måndagen den 1 september lanserades tre helt nya Bingospel på svenskaspel.se och Aftonbladets Bingosajt aftonbladet.se/bingo. Ett av dem är ”Nian”

Nian är ett mönsterbingo. Här gäller det att pricka in rätt rutor, så att 18 rutor bildar mönstret av en nia. På varje bricka är rätt rutor markerade med en annan färg, så du ser enkelt vad som krävs för Bingo. Fyller man nian inom 44 dragna nummer tar man hem jackpotten, som alltid är minst 9 999 kronor.

Ingen storvinnare

Jag har spelat Bingo ett par gånger tidigare och sammanlagt vunnit 15 kronor. En gång har jag faktiskt varit med i toppen och kämpat för jackpotten. Då var jag bara ett nummer från att få Bingo. Men någon annan knep potten mitt framför näsan på mig.

Så var det med det, tänkte jag.

Men i dag var det dags att testa igen. Ett nytt spel måste man ju ha koll på.

En Bingobricka kostar nio kronor och för chans på mer än 126 000 kände jag att 54 kronor kunde det verkligen vara värt.

Spelet startade och brickan fylldes på med ett par nummer. Sedan tog det stopp. Jag skiftar internetfönster en stund för att kolla mejlen. När jag sedan skiftar tillbaka ligger jag helt oväntat trea. Av över 200 spelare går det näst, näst bäst för mig.

Fem nummer kvar till Bingo och tio dragningar återstår. Chansen att ta hem jackpotten lever. Mm, 126 000… Hjärnan går på högvarv igen. Tänk om?

44 bollar är dragna och chansen att ta hem jackpotten är förbi för denna gång. Men en vinst på 2 536 kronor återstår.

Nytt mantra

Nummer 36 dras och helt plötsligt har jag bara nummer 70 kvar.

Kan tänkas lite patetiskt men jag upprepade ”Snälla, nummer 70” för mig själv flera gånger.

Först står det mellan mig och Bingospelaren Anneli. Ett par dragningar senare är vi betydligt fler som slåss om potten.

Jag känner mig lite uppgiven men mitt tillfälliga mantra är tillbaka: Snälla, nummer 70.

Och så kommer den! Klockan är 11.55 och jag är i princip själv på kontoret och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Det blir ingen galen dans men visst sjuttsingen blev jag glad. Och visst var det nästan olidligt spännande.

Med lite blodad tand och vetskapen om att det faktiskt går att vinna – ja, det är mycket möjligt att jag spelar igen.