Jackpotten blev ytterligare en vändning

”Äntligen något jag inte behövde kämpa för”

1 av 2
För vinsten tog Anders med familjen på husvagnssemester.
NYHETER

Bingospelaren Anders råkade ut för en bilolycka 2005 och sedan dess har han mestadels varit sjukskriven. Till sommaren var en semester inplanerad med sambon, men de hade ingen aning om vad de skulle göra.

Med en jackpottvinst i bagaget tog Anders med familjen till Tyskland.

– Äntligen något man inte behövde kämpa för.

Det var just innan sommaren som det hände något på datorskärmen hemma hos Anders. En Bingojackpott på 16 688 kronor trillade in på hans spelkonto hos svenskaspel.se.

– Jackpotten kom precis innan semestern, så den kom som en skänk från ovan, säger Anders.

2005 var han med i en bilolycka och har inte kunnat jobba ordentligt sedan dess. Mest har det varit turer mellan rehabilitering, sjukgymnaster och Försäkringskassan.

Nu känner han att livet börjar vända igen. Han har träffat en ny kärlek och de har köpt ett hus som de renoverar för fullt. Och för jackpottvinsten, som blev ytteligare en vändning, kunde han ta med familjen på semester.

– Äntligen har jag fått något som jag inte behövt kämpa för.

Vart åkte ni?

– Jag tog med mig sambon och hennes två barn på husvagnssemester i Tyskland. Vi bodde på en camping i Grossenbrode. Det ligger vid östkusten. Jag tyckte det var toppen! Där fanns en stenad strandpromenad, långgrunt vatten, mysiga affärer och restauranger.

Färden gick även till Lübeck där de tillbringade en hel dag på Hansapark.

– Det är som en blandning mellan Liseberg och High Chaparral.

Lotto blev Bingo

Då han inte glömmer, brukar Anders lämna in lottorader varje måndag. Den här måndagen kom han ihåg, men kände ändå att det var dags för något annat. Han sökte sig runt på svenskaspel.se:s sajt för att se om det fanns något Bingospel som passade.

– Jag struntade helt enkelt i Lotto utan valde att satsa pengarna på Bingo istället, eftersom jag tänkte att chansen kanske var större.

För Anders var det ett spontant infall. Han har småspelat lite på Bingo tidigare.

– Jag har mest spelat för nöjes skull och det har blivit lite småvinster med jämna mellanrum.

Lång spänning

När det återstod sex dragningar för att kunna vinna jackpotten på Bingospelet hade Anders bara ett nummer kvar – 69 – och också det enda som fanns i hans tankar. Men efter nästa dragning var han inte ensam om att vara nära jackpotten.

– Det var en till och hon behövde nummer 54. Vid näst sista dragningen kommer nummer 53. Och då började jag tänka 69 igen, säger Anders och skrattar.

På sista dragningen, för chans att ta hem jackpotten, dyker äntligen rätt nummer upp.

– Är det inom tio nummer? Är det nästan 17 000 kronor? tänkte jag. Det var roligt med spänningen eftersom det var en annan som också var nära.

Matematiker

Anders spelar Bingo då och då när andan faller på. Men han försöker spela då han känner att oddsen att vinna är bäst.

– Jag är matematiker och brukar alltid kolla hur många spelare som är inne och därefter räkna ut hur många procent av brickorna jag får. Jag vill helt enkelt veta hur stora mina chanser är. Sedan måsta man ju ha en del tur också.