”Vi vill fortsätta att resa”

Tord Nordsvan skrapar Triss månadsklöver

NYHETER

Lördagen den 13 september är det dags för Tord Nordsvan, 63, att skrapa Triss Månadsklöver. Men det var hustrun Monika som skrapade fram tre klöversymboler.

– Kom får du se ropade hon plötsligt.

Den 22 juni satte sig Monika Nordsvan framför datorn hemma i Öjebyn, som ligger ovanför Piteå, och skrapade en Trisslott på svenskaspel.se. Hon ser att lotten innehåller tre klöversymboler och ropar genast på maken.

– Kom får du se, ropade hon. Först förstod vi inte att det var sant, men efter en stund sjönk det in, berättar Tord Nordsvan.

I morgon är det dags för honom att kliva in i TV4-studion och hustrun följer självklart med.

– Vi har haft ett tag på oss att smälta detta, men lite nervös är jag förstås. Detta händer nog bara en gång i livet, fortsätter han och skrattar.

Alltid jobbat

Tord Nordsvan jobbar som svetsare. Efter sju år i skolan gick han direkt ut i arbetslivet. Och där har han varit sedan dess.

– Jag har aldrig varit arbetslös och nästan aldrig sjukskriven. Men nu börjar nacke och rygg kännas av lite.

Som mest kan Tord Nordsvan få med sig 15 miljoner hem till Öjebyn. Men han blir nöjd även om det ”bara” blir 1,2 miljoner kronor.

– Jag har 1,5 år kvar till pension och även den lägsta vinsten dubblar pensionen. Blir det mycket kanske man kan fundera på att sluta lite tidigare.

Vill resa mer

Tord och Monika Nordsvan har rest en del i sitt liv. Och det vill de fortsätta med.

– Vi vill åka till Nya Zeeland eller Australien och det blir kanske nästa vinter.

Det fanns även en tanke att köpa en ny motor till båten.

– Men sonen sa: Köp en ny båt istället, berättar Tord Nordsvan och skrattar. Det blir i och för sig lite trångt om vi alla ska få plats i den båt vi har.

Har du någon taktik?

– Ja, tanken är att jag ska ta dagens datum, alltså 13 och nio.