De vann 15 000 kr i månaden i 10 år

Framhejade av Christer Henriksson

NYHETER

I lördags inträffade ett av de största ögonblicken i Marita Jonssons liv. Då vann hon 15 000 kr i 10 år och fick dessutom träffa skådespelaren Christer Henriksson.

– Jag har alltid fantiserat om att vinna på Triss, och nu fick jag dessutom vara med i tv och bli påhejad av en kändis.

Lasse och Marita träffades 1976

Lördagen den 28 juni vann Marita Jonsson, 50, från Nynäshamn 15 000 kronor i månaden i tio år.

– Vad det än blivit hade man inte blivit besviken. Det är ju ganska små chanser att få tre klöversymboler på en Trisslott.

Trodde det var ett skämt

För drygt tre månader sedan ringde Maritas man upp henne på jobbet. Marita Jonsson jobbar på en daglig verksamhet för dementa och var mitt i lunchserveringen när telefonen ringde.

– Han hade haft lotten i bröstfickan ett tag och hade just skrapat den. Och så ringer han och säger att han har fått tre klöversymboler. Jag trodde att han skämtade och sa att jag inte hade tid att prata med honom, säger Marita Jonsson och skrattar.

När hon sedan förstod att det var sant började tankarna snurra i huvudet.

– Jag blev väldigt upprymd. Jag har alltid fantiserat om detta, men aldrig trott att det kommer att hända. Det har fortfarande inte riktigt sjunkit in!

Hur kändes det att vara med i tv?

- Det var roligt. Vi fick vara med ute och grilla med programledarna, och dessutom var skådespelaren Christer Henriksson med och hejade på oss. Det kändes väldigt speciellt.

Hade du någon särskild taktik?

– Eftersom det var min man Lasse som skrapade lotten fick han ansvar för att välja nummer. Han valde nummer 7 och 6 eftersom vi träffades 1976. Han menade att eftersom vi hade sådan tur det året, så måste det vara lyckonummer!

Hur kommer livet att gå vidare nu efter vinsten?

- Vi har inte funderat så myket ännu, man är fortfarande i chock. Men pengarna ska vi använda för att sätta lite guldkant på tillvaron, både för oss själva och våra barn och barnbarn. I höst ska vi till Spanien eller Grekland och sedan hoppas vi kunna göra en längre resa nästa år. Kanske till USA eller någon solig paradisö.

– Vi har nått den ålder då vi har allt vi behöver, så vi har inga materiella planer.

Varken Marita eller Lasse har några planer på att sluta jobba, livet kommer att fortsätta som vanligt.

– Och jag kommer inte sluta skrapa Triss, säger Marita och skrattar.

Lina Thorén, MiniMedia

ARTIKELN HANDLAR OM