Frun dök aldrig upp

Därför vann Bertil Norell miljoner

NYHETER

Lördagen den 26 september kliver Bertil Norell från Tyresö in i TV4-studion. Då ska det avgöras – blir det 1,2 miljoner eller lyckas han skrapa fram15 miljoner på Triss Månadsklöver?

– Jag har funderat lite, men jag vet ju som sagt inte vad det blir.

Foto: Andreas Carlsson

En dag i slutet av augusti stod Bertil Norell, 65, och väntade på sin hustru. Men väntan blev lång.

– Hon kom aldrig, så jag gick in i en butik och köpte fyra Trisslotter som jag stoppade i plånboken, berättar Bertil Norell.

Hustrun dyker upp så småningom upp och väl hemma igen, vid fikabordet, plockar Bertil Norell fram Trisslotterna. De skrapar två var.

– Jag skrapade fram 75 kronor och såg att det var klöversymboler runt vinsten. Ingen av oss visste egentligen vad det betydde så min hustru vände på lotten för att läsa.

Och i morgon står han i direktsändning i tv.

– Klart att jag har funderat en del men man vet ju inte vad det blir. Det är stor spridning. Från 1,2 miljoner till 15 miljoner.

Någon större nervositet har inte infunnit sig än.

– Jag är pensionär men har mycket att stå i så jag har sysselsatt mig med annat.

Båtfantast

Nu har det blivit hög tid att plocka upp segelbåten. Bertil Norell har seglat i 25 år och innan dess var det motorbåt som gällde.

– Vi gör mest kortare turer i skärgården, men där är det så vackert så varför ska man segla längre?

Bertil Norell har tidigare varit ledare för ett ishockeylag med ungdomar. På torsdagseftermiddagen är han just på väg hem från en träff med andra gamla ledare inom sportklubben.

– Vi är ett veterangäng från Hanvikens sportklubb som ses sista torsdagen varje månad. Vi hade ett lotteri i dag, men där vann jag inget. Förhoppningsvis har jag bättre tur på lördag, säger Bertil Norell och skrattar.

Har du någon taktik?

– Det får bli den lott det blir helt enkelt.

Hans hustru följer med till tv-studion.

– Jag måste ju ha någon att hålla i handen, skrattar Bertil Norell. Och så tror jag att Christer Sjögren ska uppträda och det är en av hennes favoriter.