Köpte lotten i väntan på hustrun

Nu är Bertil Norell miljonär

1 av 2 | Foto: Maja Suslin
NYHETER

Lördagen den 27 september vann Bertil Norell från Tyresö 1,2 miljoner kronor då han i direktsändning skrapade Triss Månadsklöver. Lotten som tog honom till tv-studion köpte han då han länge stod och väntade på hustrun.

– Jag var väldigt nervös innan jag skulle skrapa.

En dag i slutet av augusti stod Bertil Norell, 65, och väntade på sin hustru Marianne Norell. Men väntan blev lång.

– Hon kom aldrig, så jag gick in i en butik och köpte fyra Trisslotter som jag stoppade i plånboken, berättar Bertil Norell.

Marianne Norell dyker så småningom upp. Väl hemma igen, vid fikabordet, plockar Bertil Norell fram Trisslotterna. De skrapar två var.

– Jag skrapade fram 75 kronor och såg att det var klöversymboler runt vinsten. Ingen av oss visste egentligen vad det betydde så Marianne vände på lotten för att läsa.

I lördags stod han i TV4-studion.

– Jag tyckte att det gick bra men jag var väldigt nervös innan. Men Lasse Bengtsson gav ett lugnt intryck, vilket gjorde det lite lättare.

Innan skrapet hade Bertil Norell inga planer på hur han skulle lägga upp taktiken. Men när han väl stod framför lådan med lotter valde han att använda sitt födelsedatum, vilket resulterade i 10 000 kronor i månaden i tio år.

– Klart att det hade kunnat bli mer, men besviken kan man inte vara. Jag hade ju inget när jag kom dit, säger Bertil Norell och skrattar.

Takomläggning

Två dagar efter skrapet har Bertil Norell hunnit smälta helgens händelser och är ute på promenad. Vad som kommer att hända med vinsten är ännu inte helt bestämt.

– Vi ligger lågt men det finns en del hål att stoppa pengarna i. Snart ska vi lägga om taket och det sväljer en del tusenlappar.

Bertil Norell har seglat i 25 år och tillsammans med Marianne Norell gör han kortare turer i skärgården. Men någon ny segelbåt kommer det inte att bli.

– Den vi har duger alldeles utmärkt.

Har ni firat något?

– När vi kom hem hade dottern och hennes familj fixat en liten överraskningsfest med bland annat champagne. Sedan bar det av till ett fyraårskalas.

Tv-debuten är nu över för Bertil Norell. Men i tio år framöver kan paret Norell sätta guldkant på tillvaron. Men helt klart är det något han kan tänka sig att göra igen.

– Men jag tror inte att det händer igen helt enkelt. Och vi kommer inte att köpa lotter för hela vinsten, skrattar han.