Följer i mammas fotspår

Nu har Cecilia också vunnit på Tv-Triss

NYHETER

Söndagen den 14 september skrapade Cecilia Moberg Tv-Triss. Och hon är inte den enda i familjen som har haft turen på sin sida. För två år sedan befann sig hennes mamma i samma position.

– Inte kan väl jag vinna när mamma har vunnit, tänkte jag.

På söndagsmorgonen skrapade Cecilia Moberg från Stöde fram 300 000 kronor på Tv-Triss.

– Den upplevelsen var inte helt dum, säger Cecilia Moberg och skrattar. Det är ju underbart att vinna pengar men hela upplevelsen var fantastisk.

På Cecilia Mobergs födelsedag den 7 augusti fick hon en Trisslott av ena sonen. På den skrapar hon fram tre tv-apparater.

– Man tror ju så klart inte att det är sant.

Men Cecilia Moberg är inte den enda i familjen som har skrapat Tv-Triss.

– För ungefär två år sedan skrapade min mamma, berättar hon och skrattar. Klart jag tänkte att: inte kan väl jag vinna när mamma redan har vunnit.

Vad ska ni göra för vinsten?

– Vi ska åka till Los Angeles. Jag har kusiner där plus att jag var där som Au Pair för flera år sedan. Vi ska även fixa med sommarstugan och så blir det kanske lite extra guldkant på tillvaron.

Hade du vågat drömma om detta?

– Nej, jag var inställd på att vinna 50 000 kronor, men så blev det mycket mer. Pengar är inte allt men har man lite planer så blir ju möjligheten att förverkliga dem större.

Sedan 1999 har Cecilia jobbat på servicehus. Där är hon områdeschef, och hon har inga planer på att sluta.

– Någon frågade mig om jag skulle sluta jobba om jag vann fem miljoner. Men det skulle jag aldrig göra. Jag älskar att arbeta och jag älskar de gamla människorna här och trivs underbart på jobbet.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har två söner. Den ena spelar hockey och den andra rider, så en hel del tid går åt till deras intressen. Men nu har jag själv börjat rida igen.

– Ibland önskar jag att det fanns en dag till i veckan. Gärna en fredag, dem gillar jag.

Cecilia Moberg misstänker att hon kommer att fortsätta köpa lotter då och då.

– Men vi kanske ska vänta i två år till nu, skrattar hon.