Skrockfullt nummer blev miljonvinst

”Det var en jäkla massa nollor”

NYHETER

Den 31 oktober blev Anita Dragelin, 48, från Bålsta Trissmiljonär då hon skrapade fram två miljoner kronor i Nyhetsmorgon på TV4.

– Det var en jäkla massa nollor.

Anita Dragelin

Den 13 september köpte Anita Dragelin Trisslotten son gjorde henne till miljonär. Lotten innehöll tre tv-apparater, vilket innebar att hon hade ett skrap i tv att se fram emot. I fredags stod hon i rampljuset för att ta reda på hur stor vinsten skulle bli.

– Klart att det var nervöst, säger hon.

Först trodde Anita Draglin att hon vunnit 100 kronor, men de tre tv-apparaterna garanterade henne en vinst på minst 50 000.

– Det händer alla men inte mig har man ju tänkt många gånger. Min son sa att: ”Det här är once in a lifetime, mamma”.

Av de nio rutorna på Trisslotten var det den sista som avgjorde.

– Det var en jäkla massa nollor på lotten, fortsätter hon och skrattar. Jag förstod att det skulle bli mer än 50 000 kronor. Men inte trodde jag att det skulle bli miljoner.

Innan det var dags att kliva in i tv-studion kände hon sig avslappnad.

– När jag väl förstod att: ”Nu händer det” blev jag mer nervös. Man tror att man har hjärnan med sig och att man har koll på vad man ska säga. Men man tappar konceptet när man väl står där.

Hade du någon taktik?

– Eftersom jag köpte lotten den 13:e valde jag lott nummer 13.

Du är inte vidskeplig med andra ord?

– Inte efter detta, säger hon och brister ut i skratt.

Undersköterska

I 22 år har Anita Dragelin jobbat inom sjukvården. Nu arbetar hon som undersköterska inom äldreomsorgen. Dessutom jobbar hon extra på ett motivationshem för missbrukare.

– Det ger så mycket att jobba med människor och missbrukare är också människor. Det finns många som hamnar på fel spår av olika anledningar.

Vad ska du göra för vinsten?

– Alla har väl drömt om en högvinst och fantiserat om vad man skulle kunna göra. Men nu när det har hänt vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Så nu ligger jag lågt, men det finns alltid hål att stoppa pengar i. Jag har tre barn så de får väl sin beskärda del. Jag fyller snart 50 och då kanske det blir en längre resa.

Anita Dragelin behöver säkert ett par dagar till för att förstå att hon faktiskt blivit miljonär.

– Något gott har jag väl gjort eftersom jag fick så bra utdelning på lotten.