Bengts vinst räcker i 25 år

”Det gick inte in i hjärnkontoret”

1 av 2 | Foto: Sören Andersson
NYHETER

Bengt Göransson, 53, från Veberöd kommer definitivt att få guldkant på sin pension. Den 1 november skrapade han fram 10 000 i månaden i 25 år.

– Det värmer i hjärtat.

Två dagar efter storvinsten sitter Bengt Göransson på jobbet vid Gambro. Gratulationer och kramar från arbetskamraterna har avlöst varandra.

– Jag svävar uppe bland molnen, säger han. Det hela är fortfarande helt otroligt. Men efter den här dagen kanske det går tillbaka till det normala igen.

Lördagen den 1 november stod han i TV4-studion. Redan innan hade han bestämt att han skulle skrapa antal år först.

– Statistiskt sett brukar det gå bra för dem som väljer att skrapa fram antal år först. Och det gjorde det ju! säger han och skrattar.

Första gången Bengt Göransson skulle in i tv-studion höll det på att gå illa.

– Vi höll på att missa skrapet eftersom vi satt och fikade och pratade. Kontrollanten vaknade plötsligt till och insåg att det var bråttom. Vi fick rusa ner men hade 30 sekunder till godo, skrattar Bengt Göransson.

Var du nervös?

– Klart man tänker på att det sänds i tv. Jag är inte buskablyg i vanliga fall, säger han på klingande skånska. Men visst kändes det.

Hur tänkte du när du skrapade fram 25 år?

– Jag tänkte inget. Jag hade egentligen inte behövt skrapa den sista rutan, men jag såg inte att det var 25 år. Det är inte så lätt när man väl står där. Många sitter hemma och tittar, det är folk i studion och bakom kulisserna. Programledaren sa att det var bra, men det gick inte in i hjärnkontoret, berättar Bengt Göransson och skrattar.

Fin pension

Bengt Göransson kommer att få 10 000 kronor i månaden tills han blir 78 år, alltså en bra bit in på pensionen.

– Det värmer lite mer i hjärtat eftersom det blir en fin pension. Den är nästan tryggad i alla fall.

Vad ska du göra för vinsten?

– Det enda vi har bestämt är att vi ska åka till London. Helgen innan jul åker jag och min hustru Karin dit för att bland annat handla lite julklappar.

När tv-sändningen och fotograferingen var över passade Bengt och hans hustru Karin Göransson på att njuta av det fina vädret i Stockholm.

– Vi gick på promenad och år god mat.

Det stora firandet får vänta ett tag. Bengt Göransson ska nämligen läggas in för operation i benet.

– Det får helt enkelt vänta tills jag kan gå ordentligt igen.