Lottovinst för 27 kronor blev 2,4 miljoner på Triss

”Vips kan man resa någonstans”

1 av 2 | Foto: Sören Andersson
Kari och Agnetha Käiväräinen vann 10 000 i månaden i 20 år.
NYHETER

Den 8 november vann Kari Käiväräinen sammanlagt 2,4 miljoner kronor då han skrapade Triss Månadsklöver. Allt började med att han löste in en Lottovinst mot en Trisslott.

– Nu blir allt mycket lättare.

För en Lottovinst på 27 kronor köpte Kari Käiväräinen, 54, en Trisslott. Den visade sig vara värd miljoner. Lördagen den 8 november stod han i TV4:s Nyhetsmorgon för att ta reda på hur många miljoner han skulle få med sig hem till Stallarholmen utanför Strängnäs.

– Jag var lite nervös och ibland blev jag blockerad och fattade inte alltid vad programledaren frågade, berättar han och skrattar.

I tjugo år framöver kan Kari Käiväräinen och hans hustru Agnetha glädja sig åt att de får 10 000 kronor extra i månaden.

– Det känns jättebra!

På måndagen är han tillbaka på jobbet. Kari Käiväräinen jobbar med att spola och filma avlopp.

– Självklart är jag tillbaka på jobbet. Jag har i stort sett smällt vinsten men det är klart att det känns lite lättare att gå till jobbet nu, skrattar han.

Höll taktiken

Lotten som tog honom till tv-studion köpte han fredagen den 19 september.

– Nummer 19 hängde kvar på klädstrecket i butiken och den tog jag. Jag valde dagens datum helt enkelt.

Och den taktiken stod han fast vid även i lördags.

– Jag valde dagens datum. Åtta på åren och elva på summan.

Har ni kommit på vad ni vill göra för vinsten?

– Allt blir för det första mycket lättare nu. Min hustru är långtidssjukskriven och jag har jobbat stenhårt i alla år. Livet kommer att fortsätta sin gilla gång, men det kommer att bli en extra guldkant på tillvaron. Vi kan spara en månad och vips kan man resa någonstans.

I mars firar paret Käiväräinen 30-årig bröllopsdag. Det firas med en resa till Teneriffa.

Paret hade planerat diverse aktiviteter under den korta vistelsen ni Stockholm, men en förkylning satte tyvärr stopp för mycket.

– Vi tog en promenad och en fika. Det är mysigt att bara titta på människor. På kvällen blev det ett snabbt stopp hemma för att hämta upp hundarna. Sedan åkte vi till Linköping och bjöd dottern med familj på middag.

Kommer ni att fira mer senare?

– Eventuellt åker vi till London för att handla julklappar – om vi orkar. Vi har varit där ett par gånger och det känns som att det ligger på lagom avstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM