”Besöket på vingården var resans höjdpunkt”

Vinnaren berättar om vinsten som tog honom till Italien

1 av 3 | Foto: Privat
Maria och Daniel Winsnes utanför Fontana di Trevi.
NYHETER

La dolce vita – i Bingons hemland. Genom en tävling på aftonbladet.se/bingo fick tio vinnare uppleva en lyxresa för två i Italien.

– Det var fantastiskt! berättar Daniel Winsnes, en av resenärerna.

Mellan den 7 och 14 maj var det tävling på aftonbladet.se/bingo. Första till tionde pris var en resa för två personer till Italien, värd 12 000 kronor per person. Mellan den 29 och 31 oktober fick vinnarna bo fint, äta gott och uppleva mycket av det bästa som Rom hade att erbjuda.

Tre dagar i Rom

Den 29 oktober samlades tio förväntansfulla vinnare, och deras ressällskap, på Arlanda. Klockan tolv lyfte planet som skulle ta dem till Italiens huvudstad Rom.

Daniel Winsnes, 39, från Järfälla var en av de lyckliga vinnarna. Eftersom vinsten bestod av en resa för två personer tog han med sig hustrun Maria.

– Det var fantastiskt trevligt. Bra ordnat och det var kul att träffa de andra vinnarna. Sedan var det skönt att få vara lite vuxna. Vi har nästan aldrig varit utomlands utan våra två barn, som är 14 och 16 år.

Kunde inte tro att han vunnit

Men han trodde inte att det var sant då det en dag damp ner ett brev brevlådan.

– När jag läste brevet vågade jag först inte tro att det var sant utan tänkte: Ja visst, jag och 7 000 till har vunnit en resa. Men sedan kom även ett e-mejl från svenskaspel.se och då började jag förstå att det faktiskt var sant, berättar Daniel Winsnes och skrattar.

Väl framme i Rom checkade gruppen in på Hotell Diana, som ligger centralt beläget med promenadavstånd till bland annat Operan och shoppinggatan Via Nazionale.

Förutom trevliga middagar och luncher visades gruppen runt av en erfaren svensk guide som bott i Rom flera år.

Besök på en vingård

På fredagens agenda stod ett besök på en vingård. Innan de kom fram gjordes ett stopp vid katakomberna, som fram till början av 400-talet användes som begravningsplatser för de kristna i Rom.

Väl framme på vingården Castelli Romani bjöds gruppen på en guidad tur och bruchetta-lunch i trädgården och sedan en femrätterslunch med italienska specialiteer.

– Det var riktigt gott. Ägaren urskuldade sig först för att maten kanske inte skulle vara på topp. Men det var nog bara falsk blygsamhet, säger Daniel Winsnes och skrattar. Klart att han visste att det var gott.

Vad var det bästa med resan?

– Förutom att få komma iväg själva så var det besöket på vingården. Jag har aldrig varit på en vingård. Och det var ingen öppen anläggning, utan alla besök måste bokas i förväg.

Efter besöket på vingården var det dags för hemfärd. Nöjda och belåtna satte sig vinnarna på flyget tillbaka till ett höstruskigt Stockholm

På resan i Bingos hemland blev det inga Bingopartier, men en hel del Bingosnack. Hemma i Sverige spelar Daniel och Maria Winsnes BingoLive någon gång i veckan. Genom Aftonbladet fick Daniel nys om BingoLive-tävlingen, och att skriva en motivering var inga problem för mellanstadieläraren.

– Jag gillar språk och tycker om att leka med ord. Men jag kommer knappt ihåg vad jag skrev, skrattar han.

Håll utkik på aftonbladet.se/bingo. Det kommer fler chanser att tävla om upplevelser.

FAKTA

Tävlingsregler

Tävlingen gick ut på att man skulle spela Bingo på aftonbladet.se/bingo, svara på vilka färger Italiens flagga har (röd, vit, grön) och hitta på en fyndig motivering till varför man skulle vinna. En jury från Svenska Spel och Aftonbladet utsåg sedan tio vinnare.