Kurt upptäckte miljonvinsten

”Jag var tvungen att stanna bilen”

1 av 2 | Foto: Mark Earthy
NYHETER

Trisslotten som gjorde Kurt Samuelsson från Malmberget till miljonär var ett rent impulsköp på en bensinmack. Lördagen den 22 november vann han 1,8 miljoner kronor då han skrapade Triss Månadsklöver.

– Det är klart att det tryggar framtiden, säger den glada vinnaren.

Kurt Samuelsson, 61, och hans sambo Lisbeth Åström var på väg till sommarstugan. Kurt Samuelsson kom på att matkassen behövde kompletteras och stannade därför till på en mack i Gällivare, skriver svenskaspel.se i ett pressmeddelande.

Väl inne på macken och framme vid kassan bestämmer han sig för att köpa en Trisslott. Det visade sig vara ett riktigt bra impulsköp.

Han hann knappt sätta sig i bilen förrän han började skrapa lotten. En efter en visar sig klöversymbolerna. Tillslut inser han att han har skrapat fram tre stycken.

– Jag började köra vidare mot stugan men var tvungen att stanna bilen för att ringa Svenska Spel.

När vinsten var bekräftad och det stod klart att han skulle bli miljonär blev Kurt Samuelsson självklart glad men behöll ändå båda fötterna på jorden. De tre klöversymbolerna garanterade honom en vinst på minst 1,2 miljoner.

I lördags stod han då i tv-studion för att ta reda på om det skulle bli ännu mer pengar. Och det blev det. I 10 år framöver kan Kurt Samuelsson glädjas åt 15 000 kronor extra i plånboken varje månad. Vilket sammanlagt blir 1,8 miljoner kronor.

– Jag kommer att leva vidare som vanligt, men det är klart att det tryggar framtiden.