Miljonvinsten hängde i julgranen

”Lotten hamnade i mitt eget kuvert”

1 av 2 | Foto: Mark Earthy
NYHETER

För sju månader sedan skrapade Inger Larsson Triss Månadsklöver. Och vinstlotten – ja den hängde i familjens julgran.

– Jag köper alltid lotter och hänger dem i julgranen.

Lördagen den 19 april skrapade Inger Larsson Triss Månadsklöver. Hon vann då 10 000 i månaden i 15 år Lotten som tog henne till TV4-studion skrapade hon fram på självaste julafton.

Julen hos familjen Larsson firas alltid på landstället på Värmdö, utanför Stockholm. Varje år köper Inger Larsson tolv Trisslotter – en till varje person.

– Jag hänger upp dem i julgranen och det sista vi gör innan barnen går till sängs är att skrapa lotterna. Jag var ju så fräck att jag la vinstlotten i mitt kuvert, säger hon och skrattar.

Och gissa om det blev extra knorr på julaftonsfirandet!

Ville inte köpa fler lotter

Hennes man, Stephan Larsson, var inte så förtjust i alla lotter de köpte, eftersom de aldrig vann något stort. Varje månad när pensionen kommer inhandlas fyra stycken Trisslotter.

– Köper man inga lotter kan man inget vinna, svarade jag då, berättar Inger Larsson.

Stephan Larsson har lyssnat på sin hustru och Trisslotterna skrapas fortfarande varje månad.

– När vi satt i limousinen berättade chauffören att han hade kört flera från samma familj som skulle skrapa Triss. Så man vet ju aldrig…

Det mesta är som vanligt

Allt för stora förändringar har inte skett i parets liv sedan vinsten.

– Vi har inte gjort så mycket skoj än. Men jag har skaffat en kapitalförsäkring till mina barnbarn där jag sätter in pengar varje månad. Dessutom bjuder jag dem på till exempel Gröna Lund och liknande, men det hade jag nog kunnat gjort utan vinsten.

De har haft full upp på landstället under sommaren och har inte hunnit fundera så mycket på vad de skulle vilja göra.

– Nästa sommar ska vi i alla fall hyra in folk som ska måla om sommarhuset och göra lite förändringar i poolen. Är man över 70 år ska man inte hålla på och klättra på stegar, fortsätter Inger Larsson och skrattar hjärtligt.

Kändis i Farsta

Efter Inger Larssons tv-medverkan åkte hon och hennes man Stephan hem till Farsta.

– När jag var ute på promenad mötte jag sex personer som gratulerade mig till vinsten. Dessutom en dam, som jag aldrig tidigare sett, kom fram och gratulerade till vinsten. Jag blev kändis i Farsta.

Ett par månader efter skrapet har det lugnat ner sig.

– De satte upp ett foto på mig i butiken där jag köpt vinstlotten. Jag vet inte om de brukar göra så eller om jag bara inte har lagt märke till det tidigare.

Till årets julfirande funderar Inger Larsson på att göra ett nytt system för lotterna.

– Jag har hört om en annan familj där alla delar lika om det blir en högvinst. Det blir ju roligare om fler får lite extra pengar.