Tommy vann 1,8 miljoner

"Det var hemskt!"

1 av 2 | Foto: Mark Earthy
Tommy Westerluns skrapadefram 10 000 i månaden i 15 år.
NYHETER

Lördagen den 20 december fick Tommy Westerlund skrapa Triss Månadsklöver – mot sin vilja. Men han bet ihop och kammade hem sammanlagt 1,8 miljoner kronor.

– Det var hemskt, men det gick ju bra!

Fyra dagar innan julafton klev Tommy Westerlund, 44, från Landskrona in i TV4-studion. Men det var inget han hade sett fram emot.

– Jag hade hoppats och trott att min hustru skulle kunna skrapa i mitt ställe, det var ju ändå hon som skrapade fram vinsten från början, berättar Tommy Westerlund.

Den 25 augusti stod Annika Westerlund och strök kläder. Familjen skulle åka till Grekland två dagar senare. Tommy Westerlund bad henne att hjälpa honom fylla på pengar på hans spelkonto på svenskaspel.se.

– Jag hade tänkt tippa på Bomben. Hon hade lite svårt att slita sig från strykningen men tillslut gick hon med på att hjälpa mig med överförningen.

Grannarna kom rusande

Då hon ändå satt vid datorn passade Annika Westerlund på att skrapa en Trisslott.

– Hon skrek något så fruktansvärt, så jag trodde att hon hade ramlat och slagit sig.

Tommy Westerlund tog sig snabbt till datorn. Ingen av dem kunde tro att det var sant. Annika Westerlund hade skrapat fram tre klöversymboler.

– Jag började också att skrika. Grannarna kom inspringandes eftersom de trodde att det var slagsmål på gång, skrattar Tommy Westerlund.

Fredagen den 19 december bar det så av till Stockholm. Både Tommy och Annika Westerlund trodde att det skulle gå att byta. Men på fredagskvällen fick det beskedet att allt redan var arrangerat för Tommy Westerlund. Så det var bara för honom att bita ihop.

– Jag höll nerverna i styr i alla fall, säger Tommy Westerlund och skrattar. Men det blev en jobbig lördag. Det var hemskt, men det gick ju bra.

New York lockar

Tommy Westerlund skrapade fram 10 000 i månaden i 15 år. Och för vinsten vill de bland annat resa till New York.

– Båda jag och Annika älskar att resa. Och New York och Las Vegas skulle vara häftigt. Vi får se när Annika kan ta ledigt från jobbet. Det är ju en sådan lång flygresa och då vill vi kunna vara borta ett par veckor.

Nu kan både Tommy och Annika Westerlund koppla av och njuta av bonuspengar i hela 15år.

– Det är helt underbart. Och det var helt underbara människor som tog hand om oss i Stockholm. Ett par dagar senare ringde vi Svenska Spel och tackade. Det var inte så vanligt, så de blev helt chockade, skrattar Tommy Westerlund.

ARTIKELN HANDLAR OM