Vilken julklapp!

Martins vinst blev paket till sambon

NYHETER

Varje dag öppnades en ny lucka i julkalendern på aftonbladet.se/bingo. Temat var Rock´n Roll! Martin Karlsson är en av de lyckliga som vunnit biljetter till utsålda Metallicas World Magnetic Tour 2009 i Globen.

Foto: AP

Den 1 december startade aftonbladet.se/bingo en egen julkalender ihop med BingoLive på svenskaspel.se. Fram till den 24 december har en ny luckat öppnats dagligen. Bakom luckorna fanns, förutom biljetter till Metallica, även biljetter till AC/DC i Globen och musikalen We Will Rock You i London.

Grattis till Metallicabiljetterna!

– Tack! Det är lite blandade känslor. Jag är inte så mycket för Metallica, men min sambo Stine är helt såld på dem.

Martin Karlsson är en av de lyckliga som vunnit biljetter till den utsålda konserten med Metallica på Globen i Stockholm. Konserten äger rum den 8 mars. Förutom två biljetter ingår även middag på O´Learys och en natt i dubbelrum på Clarion Hotell i Stockholm.

Martin Karlsson och hans sambo har varit tillsammans i fem år och under den tiden har Stine lyssnat på Metallica.

– Om man tittar på hennes skivsamling misstänker jag att hon har varit ett fan bra länge, berättar Martin Karlsson och skrattar.

Klurig julklapp

Paret bor i Habo, några mil norr om Jönköping och har en son på åtta månader. På julafton fick Stine en riktig överraskning.

– Hon fick ett stort paket och i dem låg fyra mindre, berättar Martin Karlsson.

Det första paketet symboliserade en buss.

– Hon förstod att det var en resa.

I det andra paketet låg en konservburk.

– Den skulle symbolisera middagen på O´Learys. Men den förstörde nog lite. Hon trodde att hon skulle ut och campa, skrattar Martin Karlsson.

I det tredje paketet låg en hotellfigur från ett sällskapsspel.

– Då tändes hoppet lite igen.

Men Stine lyckades inte klura ut vad det egentligen var frågan om.

– Hon hade inte en susning. Men i det fjärde paketet låg låtsasbiljetter till konserten. Hon blev helt överväldigad. Hon fattade nog inte till en början, men sedan föll några glädjetårar.

Den andra biljetten gav Martin Karlsson till Stines bror. Även han ett inbitet Metallicafan.

Försökte få tag på biljetter

Metallicabiljetterna sålde slut snabbt och när arrangören gjorde ett extra biljettsläpp var familjen uppkopplad på tre datorer för att öka chansen att få tag på de åtråvärda biljetterna.

– Vi hade inte en chans och jag såg hur besviken Stine blev. Då tänkte jag att det vore häftig om jag på något sätt kunde få tag på biljetter till konserten.

Så blev det och den 8 mars får Stine se sina idoler.

– Det är väl 20 år sedan jag vann något, berättar Martin Karlsson och skrattar. Det kanske är så att man vinner om man tävlar åt andra.