Evi vann miljoner på julafton

”Mamma det är ju tre klöver!”

1 av 2 | Foto: Sören Andersson
NYHETER

För snart sju månader sedan skrapade Evi Lundberg Triss Månadsklöver. Och lotten som tog henne dit fick hon på självaste julafton.

– Hjärnan registrerade inte klöversymbolerna.

Den 10 maj vann Evi Lundberg, 53, från Bollstabruk 10 000 kronor i månaden i 15 år. Sedan den dagen har hon fått sju utbetalningar.

– Helt plötsligt står det 10 000 kronor från Svenska Spel på kontot och då tänker jag fortfarande: Men herregud, var kommer de ifrån? berättar Evi Lundberg och skrattar. Och jag har ju nästan alla pengar kvar!

I mer än 14 år till kan hon se fram emot glada överraskningar på kontot varje månad.

Vinsten kom på julafton

På julafton skulle äldsta sonen äta mat hos Evi Lundberg och hennes man Leif. Med sig hade han fyra Trisslotter. En födelsedagspresent till mamma.

– På de tre första var det ingenting. Men på den fjärde hände något.

Hon berättar att hennes hjärna först inte registrerade de tre klöversymbolerna. Hennes son brister ut:

– Men mamma det är ju tre klöver!

Julafton och födelsedagen hade knappast kunnat bli bättre.

– Det var riktigt roligt! Man tänker ju att det bara händer andra.

Har du köpt något roligt?

– Jag har köpt ena sonens Peugeot. Den rullar riktigt bra och det är roligt att ha en lite nyare bil. Tidigare körde jag en rostig Golf. Dessutom är det bra att man inte behöver ta lån så fort man ska köpa något.

Evi Lundberg och hennes man Leif har även köpt en ny garageport.

Tidigare pension

Evi Lundberg jobbar som undersköterska i en resursgrupp. I december 2014 vill hon gå i pension. Då fyller hon 60.

– Att veta att jag kan gå i pension när jag fyller 60 är det bästa. Jag vill kunna njuta av livet då jag fortfarande orkar. Man har ju inga garantier, men jag hoppas verkligen att jag får vara frisk.

Lyxiga restaurangbesök

På lördagskvällen, efter skrapet, blev det restaurangbesök för paret Lundberg. Sällskap fick de av ena sonen med familj. Av fyra söner har de hunnit bjuda ut tre på restaurang.

– Det är roligt för dem att kunna känna sig lite lyxiga också. Och så är det ju ett trevligt sätt att umgås. Fjärde sonen får vi bjuda ut någon gång efter julhelgerna.

Evi Lundberg berättar att familjen lever ungefär som vanligt men till jul kanske det blir lite extra fullt under julgranen.

– Vi får väl se vad det blir för julklappar. Det tänker jag inte berätta, säger hon och skrattar hjärtligt. Men lite större klappar än vanligt blir det nog i alla fall.

Har du någon dröm du vill uppfylla?

– Jag drömmer fortfarande om en vit strand och klart vatten. Det blir kanske en längre resa framöver. Man behöver ju inte göra allt på en gång.

På det stora hela har Evi Lundberg verkligen fått en guldkant på tillvaron.

– Jag unnar verkligen fler att få uppleva detta!

Vad som väntar henne denna julafton och födelsedag återstår att se.