Skulle bara tanka – vann en miljon

”Glädjevrålet ekade nog över hela bygden”

1 av 2 | Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson jobbar som vinnarambassadör på Svenska Spel.
NYHETER

Här är mannen som har pratat med 100-tals nyblivna spelmiljonärer.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har fantastiska minnen från sina möten med vinnare.

– En manskulle jobba på nyårsdagen och köpte två Trisslotter som tröst – och vann!

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har många gånger varit med om att Trissvinnare vunnit mer än vad de från början trott.

– Det är inte alls ovanligt. Och ibland berättar de helt fantastiska historier, berättar han.

Här delar Pierre Jonsson med sig av några vinnarminnen:

– På nyårsdagen var det till exempel en kille som köpte två lotter eftersom han tyckte lite synd om sig själv. Han skulle jobba och nyårsafton hade därför inte blivit så värst livad. Han svängde in på en mack för att tanka och bestämde sig för att köpa en Trisslott som lite tröst. Butiksbiträdet sa att det bara fanns två lotter kvar därför köpte han dem båda.

Pierre Jonsson berättar vidare att mannen gick ut till bilen och skrapade den ena – ingen vinst. På den andra dyker 100 000 kronor upp tre gånger.

Mannen rusade ut från bilen och in på macken och berättar den glada nyheten. När han väl har samlat sig och åter är tillbaka i bilen skrapar han ”gångerrutan” och vinsten förvandlas till en miljon kronor.

– Det var väl endast han och butiksbiträdet vakna vid den tiden så hans glädjevrål måste ha ekat över hela bygden. Han berättade att han knappt kunde köra till jobbet efteråt.

Miljonvinst i påskägget

En annan historia utspelade sig under påsken då sonen i en familj delade ut påskägg. I varje ägg låg en Trisslott. Mamman i familjen började med att skrapa ”gångerrutan” på sin lott och utbrister: ”Jaha, tio gånger niten.”

Hon blir helt tyst och säger sedan: ”Jag tror att jag har vunnit 100 000 kronor.”

– Det gånger tio blir ju en miljon kronor. Det blir ju en fest utan dess like, säger Pierre Jonsson och skrattar. En extra knorr på påskfirandet!

Tittar på de mindre beloppen

Det är inte ovanligt att människor först missar de stora vinsterna.

– Jag tror att folk är så fokuserade på de små beloppen att de glömmer bort alla nollor. Och de som vinner Triss Månadsklöver ser först beloppet, sedan ser de att det är något runt omkring.

Sonen missade vinsten

En tredje vinst uppdagades då en man åkte till affären för att köpa morötter. Det var det enda som saknades för att middagslagningen skulle bli komplett. I affären köpte han dessutom en Jätte-Triss, där högsta vinsten är tio miljoner. Väl hemma igen lät han sin son skrapa lotten.

– Sonen konstaterade att det inte var någon vinst på lotten, men pappan bestämde sig för att dubbelkolla. Då ser han att det är en vinst på tio miljoner. Han trodde först att sonen lurade honom, men han hade helt enkelt inte sett att det var vinst, berättar Pierre Jonsson.

Telefonsamtal för 25-kronorsvinst

En gång tog Pierre Jonsson emot ett samtal från en äldre dam.

– Hon sa att hon vunnit 25 kronor och att butiken sagt åt henne att ringa och jag undrade så klart varför. Men kände att jag väl var tvungen att prata med henne.

Damen berättade så småningom att det var ramar runt siffrorna. Då ökade Pierre Jonssons intresse.

– Men då har du vunnit Tv-Triss, berättade jag för henne. Hon tyckte mest att lotten var jättebra eftersom det var så tydligt markerat och inramat.

I år har Pierre pratat med ett tiotal vinnare som berättat att de på ett eller annat sätt först missat att de tagit hem en riktig storvinst.

– En del berättar ju sina historier för oss, och det händer säkert ännu oftare. Vi vet inte hur stort ”mörkertalet” på historierna är.

Nästa gång du köper en Trisslott kan det vara värt att titta efter både en andra och en tredje gång!

Fotnot: Den lilla “gångerrutan” hittar du längst ner på Trisslotten.