Var först ut som chattvärd

"Vad gör människor när de vinner?"

NYHETER

Svenskaspel.se har tio chattvärdar. Fredrik Hård är en av dem och han har varit med ändå från starten och trivs med sitt jobb.

– Jag tycker att det är roligt att chatta, säger han.

Fredrik Hård

Hur länge har du varit chattvärd?

– Sedan starten. Jag var faktiskt, tillsammans med en kollega, den första värden i ett provpass på Lunchbingo. Premiären skedde den 17 september klockan elva

Vad är det bästa med jobbet?

– Överlag tycker jag att det är kul att chatta, men givetvis är det roligast när man får positiv feedback från spelarna. Det är alltid kul att bli uppskattad för sitt jobb.

Varför är det viktigt att ha chattvärdar?

– Erfarenheten visar att vi lättare fångar upp de eventuella problem som våra kunder har. Närvaron och tillgängligheten till oss som jobbar med bingo är jätteviktig, vilket jag hoppas att kunderna uppskattar.

Vad är det märkligaste som hänt på jobbet?

– Jag var chattvärd i spelet "Äntligen fredag!" som för kvällen hade en stor jackpot, efter cirka en timme går jackpotten ut och det blir nästintill tomt i spelet. Egentligen inget konstigt då många spelare byter spel efter att en Jackpot gått ut, men det blev lite ensamt så jag bytte till Stjärnan.

Vad är det roligaste som hänt på jobbet?

– Jag har haft förmånen att sitta som värd när några större jackpottar går ut, det är alltid kul. De flesta av vinnarna av lite större summor skriver inte i chatten direkt utan kommer "tillbaks" efter en stund. Jag funderar på vad de gör under tiden? Huset runt med armarna i vädret kanske!

Vad är svårast med ditt jobb?

– Det är inte ovanligt att det kommer fler frågor samtidigt. En del kräver en viss eftertanke innan man svarar, så att svaret inte blir feltolkat. Man känner hela tiden pressen av att svara alla spelare så fort som möjligt.

Spelar du själv Bingo?

– Jo det gör jag. Dock inte regelbundet. Det blir alltid några spel när vi lanserar nya spel. På fredagseftermiddagar kan det bli en bingo med eller mot kollegan bredvid mig också.

Hur kommer det sig att du började spela?

– Bingolotto har det blivit någon gång genom åren, men "rena" bingospel hade jag aldrig spelat innan jag började på Svenska Spel. I och med att jag jobbar med den plattform som har Bingo blev det naturligt att spela då och då. Jag gillar verkligen denna form av spel. Spänningen finns där varje gång man spelar oavsett om det är en stor jackpot eller "bara" nära en radvinst.

Chattar du när du spelar.

– Inte så mycket när jag spelar faktiskt, dock följer jag chatten med spänning! Jag brukar svara på frågor som kommer upp samt givetvis gratulera när en jackpott går ut. Chatten gör en stor del av spelet och gemenskapen i spelet.

Vad skulle du göra om du vann 50.000?

– Jag skulle hitta på något kul för mig och min fru, unna oss något som vi inte annars gör. Någon krona skulle också hamna på sparkontot.

Vad skulle du göra om du vann en miljon?

– Unna mig och min fru något mer kul än om jag vann 50.000! Sedan skulle en del gå till amortering. En trevlig fest för våra nära skulle det säkert bli också.

Vad gör du på fritiden?

– Förutom alla måsten man har såsom att sköta om bil, hus och trädgård, försöker jag njuta så mycket som möjligt av livet. Jag gillar att och umgås mycket med vänner och familj, det kan bli i olika former som resor, events eller bara umgås i enkla former. När säsongen infinner sig så blir det en del golfspel också.

FAKTA

Fredrik Hård

Ålder: 38

Bor: I Vibble, granne med Kneipbyn

Familj: Fru och tre katter

Högsta bingovinst: 1400:- på Glitterbingo.