Trissvinnare vecka 8

600 000 kronor rikare.

1 av 5
Ing-Marie Ahlgren
NYHETER

Under vecka åtta skrapade sex personer i hop sammanlagt 600 000 kronor. De var alla med i TV4:s morgonsoffa, eftersom de hade fått tv-apparater på sina Trisslotter.

Måndag 18 februari 2008

Leif Alwin, 64 år från Handen tog med sig sambon Barbro då det var dags för Triss-skrapning. Lotten gjorde Leif 100 000 kronor rikare.

Leif är en före detta grafiker och fotograf. Nu ägnar han sig i stället åt att fixa med sommarhuset. Nästa projekt med huset blir att sätta in en dusch eller att bygga ett växthus. Trissvinsten kan nog hjälpa honom att ordna båda.

Leif skulle egentligen firat jul i Thailand, men familjen insjuknade och resan blev inställd. Nu hoppas de att resan kan bli av ändå.

Tisdag 19 februari 2008

Ing-Marie Ahlgren 50 år, jobbar som lantbrevbärre på Gotland, där hon även bor. Eller närmare bestämt i Ljugarn, som ligger på den östra sidan av semesterön. Maken Björn följde med till studion och såg på när Ing-Marie skrapade fram 100 000 kronor.

Egentligen var det ”gubben” (Björn) som skrapade fram dagens vinstlott, men han ville inte vara med i tv så Ing-Marie fick komma till undsättning, medan maken befinnan sig i tryggt förvar – bakom kameran.

På fritiden tillbringar hon gärna tid med sina två barnbarn. Ing-Marie tycker även om att måla porslin.

Dagens vinstpeng är ju egentligen Björns, och han önskar sig en amerikanare, så det blir nog till att införskaffa sig ett sådant vrålåk. Men det räcker förhoppningsvis till ett par nya glasögon till Björn också, och så ska det renoveras hemma.

Onsdag 20 februari 2008

Nu var det Elenor Anderssons tur att skrapa Triss. Hon bor i Mönsterås, är 69 år och före detta sömmerska. Eleonor hade med sig maken Arne till tv-studion.

Hennes tidigare yrkeskunskaper sitter kvar än och hon både syr och broderar gärna. Hon tycker även om att läsa.

För dagens vinst, som blev 100 000 kronor, ska hon ut och resa, gärna till värmen. Hon har en resa att ta igen eftersom höstens resa blev inställd på grund av sjukdom.

Torsdag 21 februari 2008

Olle Sjunnesson från Växtorp tog med sig hustrun Rose-Marie till tv- studion. Olle skrapade fram 100 000 kronor.

Olle är 58 år och numer sjukpensionär efter att ha drabbats av en del tuffa sjukdomar. Han har bland annat fått MS och har därför lite svårt att gå. Tidigare jobbade han som chaufför. Han har även haft egen åkerifirma som han nu har fått sälja.

Liksom gårdagens vinnare har Olle fått ställa in en resa på grund av sjukdom. Olle och Rose-Marie skulle åkt till Kreta i fjol, men kom aldrig i väg. Kanske blir det av nu.

Vinsten kommer framför allt gå till en handikapanpassad bil – så att Olle kan ta sig fram, trots sin sjukdom.

Fredag 22 februari 2008

Peter Svensson, 34, bor i Dalshed och jobbar som snickare. För dagens vinst, 100 000 kronor ska han renovera sitt eget hem. Han har redan påbörjat renoveringen och nu är det köket som står på tur. En resa, för att vila upp sig, blir nog också av.

Peter är sportintresserad och spelar gärna golf eller sticker i väg på en och annan löprunda.

Peters flickvän Lotta följde med till studion.

Söndag 24 februari 2008

Eva Gustavsson är 55 år och kommer från Arneby. Hennes man Lennart var med till tv-studion och såg när Eva skrapade fram 100 000 kronor. För de pengarna ska extrahuset på gården renoveras, och så ska barnbanets familj få en ny bil.

Eva har tidigare drivit ett eget lantbruk men nu är det skrivbordsarbetet som gäller eftersom hon är ekonomiassistent.

Eva tycker om att baka och gör det så ofta hon kan. Allra helst bakar hon olika sorters bröd. Böcker är något Eva gärna tar sig tid att läsa. Varannan vecka kommer en bokbuss till Arneby. Själklvárt är Eva där och lånar en eller flera böcker, så att hon har till nästa gång bussen kommer.