Jackpottvinsten gick till Grekland

"Plötsligt regnade det in siffror på min bricka"

NYHETER

Den 29 april 2007 blixtrade det till i datorskärmen hemma hos Maria Centervik i Rosersberg. En vinst hon trodde var 1 200 kronor visade sig vara närmare 12 000.

– Maken räknade också siffrorna på skärmen, berättar hon.

Maria Centervik hade bara spelat Bingo ett par veckor när hon plötsligt överraskas av en jackpottvinst på 11 800 kronor.

– Det är mycket pengar och jag fattar det fortfarande inte. När jag berättar för bekanta brukar jag alltid tänka: Har jag verkligen gjort det där? säger Maria och skrattar.

Det var en sen söndagskväll då Maria satte sig framför datorn.

– Jag var ledig dagen efter så jag passade på att köra en Bingo innan det var dags för natt. Min make satt bakom mig och vi pratade om något ointressant under tiden som spelet pågick.

– Helt plötsligt regnade det in siffror på min bricka. Nummer 46 var den sista bollen och jag utbrast: Hjälp! Har jag vunnit 1 200?

Maria hade ingen koll på jackpotten.

– Sedan dyker det upp en pratbubbla som säger att jag har vunnit 11 800 kronor.

Maria kunde inte tro att det var sant. Lika skeptisk var maken. Men de räknade siffrorna och kunde glatt konstatera att det stämde.

Vad gjorde ni för pengarna?

– Vi tillbringade två veckor i Grekland! Min make hade tidigare vunnit på poker och bokat en vecka till oss. Då jag vunnit ringde jag resebyrån och bad dem lägga på en vecka till. Nästan hela resan finansierades av vinstpengar. Det räckte till och med till lite fickpengar, berättar Maria.

Varför började du spela Bingo?

– Min make började spela poker och då kände jag att även jag ville göra något. Men poker var inget för mig. Det krävdes för mycket tänkande, skrattar Maria.

Första gången Maria spelade Bingo vann hon 1 500 kronor.

– I början droppade det in lite småsummor, och det gav mig blodad tand.

Hur ofta spelar du?

– Mellan två och fyra gånger i veckan, och det blir alltid någon halvtimme innan läggdags. Då har jag gjort klart mina andra ärenden på datorn. På dagarna hinner jag inte.

Maria har en policy som hon strikt håller sig till. Hon spelar för sextio kronor. Aldrig mer. Vinner hon kan hon köra en bricka till.

– Jag tycker att det är en lagom summa.

Brukar du själv chatta?

– Nej, det gör jag sällan. Är svägerskan inne brukar vi chatta. Men då skickar vi kryptiska meddelanden till varandra. Då handlar det ofta om line dance. Och det förstår ingen annan. Folk brukar bli tokiga när de inte förstår, säger Maria och skrattar.

Maria tycker att det kan vara lite låg nivå på chatten.

– Det är en del fördomar och det är trist när människor förstör chatten. Det kanske främst sker lite senare på kvällen. Men jag vet att vissa spelare blir avstängda om de inte uppför sig.

– Annars kan jag tycka att det är ganska trevligt att prata med människor från andra städer. Se hur vädret är och liknande.

Vad är det som gör Bingo så roligt?

– Det är spännande och vetskapen att man faktiskt har en chans att vinna. Det är ett rimligt odds. Jag har ingen kunskap om tips och V75 så Bingo passar perfekt. Man vinner då och då och man fastnar helt enkelt för att det är kul.

FAKTA

Maria Centervik

Familj: Man och två döttrar

Bor: Lägenhet i Rosersberg

Fritidsintressen: Line dance, läsa böcker. ”En del vändor på tv-burken”

Gör: Jobbar som operationssköterska

Högsta bingovinst: 11 800