Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Blogg

Sista chansen att kora din favoritbloggare

Vinnarna i förra årets upplaga av Stora Bloggpriset. Vilka får stå på scenen i år? Du bestämmer! Vinnarna i förra årets upplaga av Stora Bloggpriset. Vilka får stå på scenen i år? Du bestämmer!

Rösta nu!

För snart är tiden ute.

I dag är sista chansen att rösta fram årets största bloggare.

Hittills har 55 000 svenskar dragit sitt strå till stacken. Nu är det din tur. Sekunderna tickar.

Den 3 februari är det dags att utse Sveriges bästa bloggare 2009. En panel bestående av Sveriges mest betydelsefulla bloggare har nominerat fem bloggare inom varje kategori. Sen är det upp till läsarna att rösta. Det betyder att just du kan påverka vem som sätter agendan för 2010. Blir det teknikbrudarna från Stockholm, raketbloggaren farmor Gun eller yrvädret Hanna Fridén? Rösta fram din favorit.

– Det här är ett perfekt tillfälle att visa sin uppskattning för de bloggar man läser, säger Göran Fröjdh, bloggredaktör på Aftonbladet.

35 nominerade bloggar

Fem bloggar inom sju kategorier är nominerade - mode, design och inredning, sport, politik och samhälle, prylar och teknik, nöje och kultur och vardagsliv och fritid. Designtemat är nytt för i år.

– Förra året vann inredningsbloggen Husmusen under kategorin livsstil. Från och med i år är design och inredning en egen nisch. Intresset är enormt, säger Göran Fröjdh.

Rösta före midnatt

Webbröstningen på Aftonbladet startade 7 januari. Klockan 24 i natt stängs dörrarna. Då har svenska folket röstat fram Sveriges största bloggare. Hittills i år har 55 000 personer röstat. Det är 15 000 fler än i fjol. Göran Fröjdh hoppas på rekord.

– Jag räknar med att 60 000 röster kommit in före midnatt, säger han.

Vinnarna presenteras på gala 3 februari

Vinnarna presenteras på Stora Bloggprisgalan som anordnas på Nalen i Stockholm den 3 februari. Förutom priser i ovanstående sju kategorier delas även Aftonbladets chefredaktör Jan Helin ut ett hederspris till en journalistiskt framstående och nyskapande blogg. Förra året fick kampanjbloggen StoppaFRAlagen.nu detta pris.