Tack och adjö och på återseende

Jag känner mig nästan lite missmodig. Denna bloggadress kommer att stängas. Jag får visserligen en ny, men ni vet. man vet vad man har men inte vad man får. Vi är konservativa i grunden vi människor och rädda för förändringar. O vad jag har tänkt just på det många gånger. Åtminstone när det gäller mig själv. Är jag en bakåtsträvare, drömmer jag om en förgången tid, törs jag inte hänga med i utvecklingen. Tänker ni så om er själva? Man måste vara självkritisk också, särskilt när man som jag titt och tätt kritiserar andra.
Det blir nog bra. Nu får min nya blogg leda till en nystart. En bättre blogg från mig förhoppningsvis. Det finns mycket att skriva om. Det är ju valrörelse och allt vad det innebär.
Min nya blogg fungerar inte riktigt än fick jag just veta. Först i morgon. men här är i alla fall adressen;
http://blogg.aftonbladet.se/4

Tänk om jag lär mig sätta in bilder också i min nya blogg. Då har jag gjort ett stort framsteg i min egen tekniska utveckling.
Tjingeling

PS Visst var det skämmigt för Göran Persson att alla gapskrattade åt hans utnämning av Bosse Ringholm som t f utrikesminister


Hägglund

Lägg ner Djurskyddsmyndigheten utbrast Göran Hägglund idag. Snacka om populism och okunskap. Hägglunds utspel berodde säkert bara på beslutet om mörtarna. Att det är djurplågeri att ha mörtar som levande byte. Dessutoim verkar Hägglund ha dålig koll på myndigheten överhuvudtaget.
Egentligen är jag inte emot att lägga ner myndigheter, men det finns säkert ett 30-tal myndigheter som är mer onödiga än Djurskyddsmyndigheten. Men det är så obetydliga att ingen ens vet var de sysslar med och därför är det tyst från Hägglund.

Djurskyddsmyndigheten är miljöpartiets lindebarn. De föreslog en myndighet, de utredde förutsättningarna och fick tillsätta chefen. Så går det om man är snäll mot regeringen.
Snart byter jag bloggadress. Just nu sitter jag och kämpar med en litteraturlista. Problemet är att jag inte hittar alla böcker.


Glad Påsk

Det har blivit dåligt med skriverier under påsken. Mycket främmande. Det blir så ibland. På nyhetsfronten är det lugnt. Dansk man inte smittad av fågelinfluensa och minskad lavinfara är några av Ekots rubriker. Alla behöver lite ledigt ibland, även politker. I vår by har vi haft strålande väder idag. Isen håller på att gå upp på sjön och kanske vaknar bävern till liv. Det skulle vara kul att se honom.
Jag har fått jättemycket reaktioner på min litta krönika om fortkörning. Både från sådan som håller med och från sådana som gärna ser till att det blir köer i trafiken. De kör sakta det för miljöns skulle hävdar de och för att folk inte ska köra ihjäl sig.
Märkligt egentligen att vi människor har så olika syn på saker och ting.

Byter adress snart

Snart ska jag byta blogg eller rättare sagt bloggadress. Jag har ingen aning om hur det går till. Men Sigge hjälper mig.
Vi kanske borde hjälpa Anna Sjödin att skriva sitt Första Maj-tal? Det är så lite hon kan prata om. Därför behöver hon expertråd. har ni några idéer mejla mig!

Kvällssnack

Var ute på en liten kvällspromenad med mina två stora hanhundar. Då möter jag grannen som har två löpande tikar. Hå hå ja ja, ibland är vardagen tuff också för en hundägare. Just nu sitter de och ylar i kapp i varsitt rum. Sova blir nog svårt. Synd att bloggen inte har ljudfiler.
Tranorna har kommit tillbaka till byn kan jag meddela och kanadagässen. Tre älgar har också skymtats.
Jag såg att Anna Sjödin tänker tala på Första Maj. Vad ska man säga? Några ämnen lär i alla fall vara tabu. Alkoholpolitik och integration bör hon undvika. Liksom att skälla på andra politiker. Det är farligt när man själv sitter i glasbur.
Usch vad jag är trött på politiska representanter som inte inser när de gått för långt.

Det italianska valet blev så långdraget och så jämt att det nästan inte ens blev spännande.


Rörligt

Det är ovanligt stilla i politiken. I Sverige alltså. Inte i Italien. Där är politiken en rysare. Här hemma verkat alla vänta på upptrappningen inför valrörelsen. Göran Perssons förtroende dalar såg jag i en undersökningen från Göteborgs universitet. Socialdemokraterna har lite för många affärer. Förlorar de valet blir det på grund av att folk tröttnat på maktfullkomligheten. Det är ett "ok" eller en stämpel som socialdemokraterna har svårt att bli av med.
Alliansen är inte mer alert, men de står för förändring kanske inte så mycket politiskt men väl personligt. Nya ministrar. Reinfeldt vinner på sin strategi att härma socialdemokraterna. Han vill vinna valet med en socialdemokratisk politik. Än så länge är han misstrodd. En facklig ledare inom LO-kollektivet har uttryckt sin glädje över att Reinfeldt vill behålla kollektivavtalen. Det är lite märkligt att facket inte jublar mer. Det är en seger oavsett vad vi tycker om moderaterna att partiet går till val på att kollektivavtalen ska vara kvar.
Sossarna har gått till höger och moderaterna har gått till vänster och alla har de blivit liberaler. För folkpartiet är läget lite svårt. Vad ska de tillföra för nytt i en värld där alla gör anspråk på deras ideologi? Rorigt är ordet för den enskilde lille väljaren. Mitt tips är att soffliggarpartiet stärker sin position.

Persson om Sjödin

Jag såg på nyheterna i TV4 att Göran Persson stöd för Anna Sjödin hade förändrats. Nu var det upp till henne själv att bestämma om hon skulle stanna kvar slog han fast. Mitt tips är att det innebär att hon avgår ganska snart!

Bush och Sillerud

Hej ! Läser ofta din blogg och AB (på nätet mest) med stor behållning, men nyligen skrev du ang. Bush och Sillerud i Värmland att de kanske skulle få "fint besök" och det stämmer ju inte. Se bif. kopia från SR. (Fast du menar kanske något annat med "fint besök"?)
Jag håller helt med dig och AB om att "det var bättre förr" med "rörelsen". Nu är det för mycket som har spårat ur och egoismen/orättvisorna har ökat väldigt mycket de senaste decennierna. Mycket av sådant tas ju upp i AB (en S-tidning) och det tycker jag är bra att ni vågar göra.

M v h
B

Mera sjödinmejl

Ja Du Lotta... om Anna Sjödin överlever till efter valet och om S vinner så lär hon sitta kvar, oberoende av om hon blir fälld eller ej. Då är det 4 år till nästa val och faran kan blåsas över.
Den nuvarande politiska eliten står så långt över medborgarna att "vi har inte med det att göra". Oberoende av politisk färg vid makten så kommer de att göra som de vill. Vi kan inte göra ett skit åt det och minnet är kort. De kommer att fortsätta bete sig som adel och leva gott på överflöd som de tilldelar sig själv, oberoende av hur medborgarna har det.
Det var länge sedan jag tappade varje illusion om att man blir politiker för att uträtta något för någon annan än sig själv. Tage, Jarl, Bertil, Gunnar och några till var de sista...

Med vänlig hälsning

Göran Holmberg

Sjödinmejl

Ja, du har väl antagligen rätt, Lotta. Tråkigt att en person vid 29 års ålder fortfarande inte har koll på hur hon reagerar på sprit. Hade hon varit 18 hade jag förlåtit henne. Vill man supa till ordentligt så bör det ske i s.k. "slutet sällskap" och inte på offentlig lokal.

Det lär ha funnits något som hette "de akademiska berusningsgraderna", Glad, Livad, Full, Djur, Möbel, Matta. Den ur ordningssynpunkt kritiska är när vederbörande egentligen befinner sig i Full men anser sig bara vara Livad. Bästa sättet att komma över denna "puckel" för krogpersonalen vore att snabbast möjligt utskänka så mycket rusdrycker det någonsin går så att vederbörande sedan i god ordning kan forslas hem som Möbel eller Matta. "Fri hembärning", ytterligare en liten knorr på dörrvaktsyrket? Nej, det är väl inge framkomlig väg, men ändå!

Sjödin missade chansen att efteråt göra en ordentlig pudel och be alla inblandade om ursäkt för sitt dåliga uppförande, som berodde på det och det och det....Hade kanske inte räddat från åtal, men åtminstone gett lite medkännande från "de drickande massorna". Nu är omdömeslösheten manifesterad även i nyktert tillstånd. Oavsett vad Tingsrätten kommer fram till.

MVH
Claes-Rune

Det regnar

och jag är så lycklig för då försvinner snön. Jag vill ha vår. Idag har vi ridkurs i byn. Bara Islandshästar deltar. Min bok är lämnad till Bonniers och den kommer i mitten av augusti. Jättekul. Jag har jobbat med den så länge att folk börjar tro att jag skriver flera böcker. Men nu är den nästan klar. Fotografier ska jag leta förstås.
Jag är fortförande lite chockad att Göran Persson hålelr Anna Sjödin om ryggen. Givetivs ska hon behandlas väl men som SSU-ordförande är hon slut. Får hon vara kvar över valet blir det tungt för SSU. Det är säkert. Hennes agerande kommer också att drabba partiet.

Nu får jag skäll igen. När jag kritiserar en sosse ringer minst en arg och skäller ut mig för att jag inte kritiserar borgarna istället. Ja du Gunilla carlsson vilken miss du gjorde med deklarationen. Vilken liten eftergift du gjorde för att visa bot och bättring. Hoppa av några små obetydliga internationella uppdrag som just ingen i Sverige ens visste att du hade.
Det är nog sant som mannen som ringde mig från Grängesberg sa, tänk om det varit MOna Sahlin eller Freivalds. Då hade rubrikerna varit betydligt större.
Nu ska jag ut och rida


Förbrukad

I mina ögon är Anna Sjödin förbrukad och borta som politisk kraft. Hon är inget föredöme för ungdomen och hon inger inget förtroende. Krogbråket har hon hnaterat på sämsta sätt och det är en gåta att partiledningen säger sig ha förtroende för henne. En person åtalad på fyra punkter ska alltså sida vid sida med Göran Persson vara vallokomotiv för sossarna.
Göran Persson har lite för många skyddslingar under sina vingar, allt från Lars Danielsson till Anitra. Det är lite för mycket affärer och det är inte bra för partiet.

Kalmar

Vilken dag! Jag har varit i Kalmar på Fojo (det är journalisters vidareutbildning) och talat politisk journalisik. Det var kul. Resan var inte kul. Inställda plan trasiga plan och en alldeles för sen hemkomst. Så låste SAS-personalen in oss i gaten. Det var kränkande ska jag säga. Fy så det blir i bland. Jag återkommer i morgon och berättar mer i detalj.

Visst begriper jag varför alliansen bråkar om en landsbygdsminister. Det är för att flytta fokus från de riktigt svåra frågorna som de inte heller är överens om.

God Natt

Obegripliga bråk

Alliansen bråkar om en landsbygdminister. Märkligt att de går ut i pressen och visar sin oenighet på en "skitfråga". Ursäkta att jag skriver så. Men när det gäller är det inget parti som bryr sig om landsbygden och det absolut inte fråga som skulle spräcka alliansen. Ändå väljer det att bråka om den offentligt. Det verkar vara särskilt spänt läge mellan centern och kristdemokraterna. Där stämmer det inte riktigt i relationen tror jag.
Jag blir så trött att alla partier just nu säger sig att vilja satsa på landsbygden. När valet är över har alla glömt vad de lovade.
Det är enkelt att satsa på landsbygden. Det bästa är att inte utpeka den som ett problem utan att se landsbygden som en möjlighet. Det innebär att företagen på landsbygden ska ha samma möjligheter till tillväxt och utveckling som företagen i storstadsregioner. Det innebar satsningar på infrastruktur, riskkapital och framför allt en slut på övertron på att tillväxtcentra sprider utveckling til hela landet.
Det behövs inte någon särskilt landsbygdminister. Det behövs en näringsminister som ser hela landet som en tillgång.Och som förstår att också små företag bidrar till tillväxten.

Jag undrar om alliansen håller på att tröttna - på varandra?Reformer haglar

Hallå! Gårdagen var fullspäckad och jag somnade klockan nio. Det brukar aldrig inträffa. Jag såg att det spekuleras i att George Bush kommer från Sillerud i västra Värmland. Byn har blivit nedringd och belägrad av både svenska och utländska medier. - Det är chockartat säger ICA-handlaren. Vem vet, kanske Värmland fär fint besök till sommaren.
Annars är det budgettider. Jag blir som alltid snurrig. Det ena vallöftet efter det andra utlovas. De tre partier som slåss om att lova mest. Det är tur att Ekonomistyrningsverket spår ljusare tider och mindre arbetslöshet. Men jag ska villigt ekänna att jag litar inte riktigt på alla löften. Många har vi hört förr och ingenting har förbättras. Pengar till offentlig sektor har en tendens att försvinna i svarta hål. Tandvårdsreformer har utlovats sedan Göran Persson tillträdde som finansminister och trots det försämras bara folks tandhälsa.
Valår är läbbiga genom att partierna vågar så mycket med våra gemensamma tillgångar och ofta blir det inte alls som det var tänkt.
Det finns alltid numera en räddningsklausul. Nämligen den om att tillväxten blev inte som vi trodde, eller inflationen hotar att stiga.
Jag har spanare i Norrland och där snackas det tydligen om Maud Olofssons trosor. Återkommer om detta.

Usch vilket väder

I min by börjar folk tröttna på vintern. Nu har det nästan snöat i en vecka och folk går med nedtyngda huvuden. Jag också! Det är riktigt knäckande. Hur ska det här gå suckade en granne. Jag ska släppa ut hästarna på grönbete om en månad! Ja hur ska det gå? Höet börjar ta slut och lusten. Till och med rådjuren ser tröttna ut. De har det säkert tufft. Katterna går och skriker uppgivet och fåglarna är hungriga. Det kommer att gå¨åt minst en säck solrosfrö till förstår jag. Bävern då? Ja det är svårt att veta hur han har det i sin hydda.
Jag trodde jag skulle sakna snön när jag flyttade från Luleå. Men pyttsan.
Jag ringde några kompisar i Norrbotten. Där var det underbart vårväder. Nu är det som vackrast utbrast de. Solen skiner och bara några grader kallt. Vi blir bruna i snön!
Det var våren i Bergslagen jag längtade hem til! när jag satt i snön i Luleå. Tji fick jag! Nu längtar jag till Norrbotten! Jag skulle vilja se Staffan Westerbers uppsättning på NorrbottensTeatern. Storgatan.Aprilskämt

Klockan är ett på natten och jag har suttit och borstat en katt. Min bror har just blivit en aning förskräckt. Har du sett urbrister han, de har odlat fram chili som mäter 923 000 enheter på scovillskalan. Den skalan mäter hur starkt någonting är. Cayennepeppar får 30 000 på scovillskalan.
Men jag undrar om det inte är ett aprilskämt?

Hagamannen

Den så kallade Hagamannen har gripits. En stillsam familjefar som gillar veteranbilar begärdes i går eftermiddag häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt.
Hagamannen har hållit Umeå i skräck under flera år och om det nu är rätt man som polisen gripit är det en befrielse. Men ingen är dömd förrän man är fälld i domstol. Inte ens Hagamannen. Men genom tidningen Expressens publicering av namn och bild på den misstänkte har folkdomstolen säkert dragit sina slutsatser. Jag kastade mig som många andra över Expressen och läste nyfiket om mannen och hans fru och hans vänner och gamla klasskamrater. Det var smaskigt intressant, men det kändes inte rätt.
Tänk om det är fel man? Tänk om det är rätt man men att han inte kan dömas eftersom vittneskonfrontationer egentligen blir omöjliga. Brottsutredningen försvåras. Upplagan gick upp för Expressen, men var det väl förtjänta pengar? Det är ett stort ansvar för rättvisan som tidningen tagit på sig.

Less är jag

Får man bli less? Jag blir det på alla som gnäller över att bloggen inte är långa djupa politiska analyser. Det är skillnad på en blogg och en ledarsida. De ska inte ens jämföras. En blogg är som ett vykort, en ledarsida är politisk analys med mycket ord. Varför i herrans namn är det så fult att en fd ledarskribent bloggar?
Jag har fullt upp med att försöka hitta bloggidentiteten, lära mig skriva på annat sätt. Jag slutade på NSD därför att jag tyckte jag hört mina argument lite för många gånger. Jag behövde något nytt. Det blev så lätt att bara sitta och gnälla. Jag vill inte använda bloggen som en ledarsida.
Jag är också less på partipolitiken. Less på alla som kräver att jag ska uppträda som sosse. Underförstått var lojal med ledningen. Jag är ingen lojal typ. Jag är däremot solidarisk med rörelsens idéer, men tyvärr är inte alltid partiapparaten det. Makten kan inte vara det viktigaste. Tycker man det då har man förlorat sin själ.
Jag gillar och skriva, och visst kan också jag sakna att skriva politiska analyser. Men jag har sysslat med annat en tid. På lördag lämnar jag slutmanuset på min bok om Alva. Henne har jag jobbat med i flera år. Den boken är också politisk analys. Den handlar om det faktum att starka kvinnor aldrig blir accepterade.

KU-prick

Sex ministrar prickades av ett eningt KU. Det var starkt, både att KU var enigt och att det var hela sex ministrar som fick bakläxa. Frågan är om saken är utagerad nu? Det får valresultatet utvisa. Men fortfarande finns några surdegar kvar. Lars Danielsson heter en som Göran Persson håller om ryggen. Ingen vet vad den karln gjorde under julhelgen. Inte ens hans själv om vi nu ska tro på det han säger.Mera Eliasson

Det är ett otroligt ståhej kring Jan Eliassons utnämning. Det som bryr journalister mest märkligt nog är att Eliasson inte har någon erfarenhet som statsråd. Det är inte många av Perssons minisrar som hade det när de tillträdde. Vissa hade inte ens någon erfarenhet av politik såsom Tomas Bodström.
Tänk om vi kunde granska de övriga i regeringen på samma satt. Det är många som inte håller måttet. Då handlar dessutom om kunskap och erfarenhet av de ämnesområde de ska vara bäst i Sverige på.
Jan Eliasson är en manlig motsvarighet till Alva Myrdal. Han är oerhört kunnig, internationellt erkänd och alltid fått vara i bakgrunden. Alva fick inte heller några tyngre poster förrän hon var över 60. Inte erkänd hemma.
Eliasson har utan att synas fått lära upp noviser. Vad hade Lena Hjelm wallen varit utan Eliasson? Hon hade problem ändå. Anna Lindh när hon tillträdde. Det var tur hon fick en läromästare som Eliasson.
Jag blir lite förvånad när folk sitter och ropar på Carin Jämtin. Hon är bra tycker jag också, men Eliassons klass når hon inte. Det väl toppen att hon får gå i hans skola.
Jag tycker det mest befriande är att få en person i regeringen som är erkänt skicklig. Gud så skönt- Äntligen!För lite skvaller

Jag är jättedålig på att skvallra. Jag lovade ju skvaller från rikdsgens vårfest och har fått påtryckningar om mera. Men allt kan jag ju inte berätta. Vilka som var överförfriskade, vem som hade vackra ögon eller vem som var helt fel klädd. Men en sak är säker, ett å annat såg jag ju, och lite skvaller fick man också med sig på vägen. Jag talar i gåtor och så får det förbli. Bloggen är ju personlig och inte privat.
Mera Eliasson

Tänk att jag kan bli lycklig över en utrikesminister. Det var sannerligen roligt. En del är skeptiska över att han är diplomat. Men det är lite typiskt att så fort en icke-politiker utses utgår man ifrån att de inte kan något om politik. Eliasson har innehaft tunga politiska poster och han har skolat ett flertal utrikesministrar. Han kan säkert mer om politik än vad Tomas Bodström kunde på sin tid då han utsågs till justitieminister.

Bravo

Först måste jag säga att Göran Persson äntligen har gjort en bra utnämning. Jan Eliasson är den bäste! Tänk att han fick vänta så länge på att bli minister. Men nu är han där. Hurra nu finns det en person jag beundrar i regeringen, en som jag ser upp till på grund av hans kunskap och kompetens. Bra utbrister jag!!!!!!
Tappat vår röst

Idag har det varit vackert väder. Jag satt ute på sjön i solen hela förmiddagen. Underbart. Jag såg just på Agenda. Sveriges röst i världen har tystnat när det gäller mänskliga rättigheter sa Tomas Hammarberg. Det är nog många som tycker så. Vi har tappat profilen och lusten att kämpa för rättvisa. Lena Hjelm Wallén var där och försvfarade regeringen. Hennes poäng var att det var lättare förr. Innan Berlinmuren föll.
Jag undrar det jag.

Mina katter har varit borta i snart två dygn

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Lotta Gröning, debattredaktör

Jag granskar myndighetsraseriet, kräver att demokratin fungerar och älskar islandshästar. Lite skvaller är heller aldrig fel.


hits