OS-uppehåll

Här är min sammanställning över elitserien - hittills. Nu är det Tre Kronor-uppehåll och fokus övergår från ES till OS:
Brynäs
Oj, oj, oj. Vilket ryck under 2006. Boork-effekt? Nej - tror inte det. Tror det handlar mer om att Johan Holmqvist storspelat därbak och att Tommy Sjödin varit kung i powerplay.
Djurgården
28 januari förlängde Hans Särkijärvi sitt kontrakt. Sedan dess har Djurgården förlorat fem raka matcher. Någon som ser ett samband? Är Säcken kanske mätt och belåten?
Frölunda
Något är fel med svenska mästarna. Givetvis saknar de Henke Lundqvist i mål och att backarna kanske inte känner sig lika trygga den här säsongen. Förstakedjan och Magnus Kahnberg producerar i VF - men fler måste kliva fram. Annars blir det inget nytt guld - bara en dyr Krog-nota.
Färjestad
Har haft väldigt svårt mot topplagen. Har bara en seger på tolv matcher typ mot HV, LHC och Frölunda. Den statistiken borde berätta att Färjestad inte tar sig till final. Färjestad har nog redan insett att den här säsongen är en mellansäsong.
HV 71
0-6 hemma mot Mora fick mig att undra. Men visst, HV tränar visst ned sig stenhårt. Två pass om dagen med mycket fokus på skridskoåkning. Men kommer man in i slutspelet med en negativ trend kan HV åka i kvarten. Så bra är lag sju och åtta. Andreas Karlsson - elitseriens bästa forward.
Leksand
Årets stora flopp. Man har en spelarbudget i paritet med Färjestads och Linköping - ändå ligger man 39 resp 46 poäng efter i tabellen. Laget har gjort två tränarbyten - smått otroligt. Blir det allsvenskan undrar jag hur föreningen ska överleva med en 200 miljonershall att amortera på varje månad.
Linköping
Tänker direkt på två spelare - Tim Eriksson och Jonas Soling. Både skrev på nya två-årskontrakt när elitserien startade. Och jag tror att Soling fick det bättre kontraktet. Med facit i hand känns väl det inte så rättvist - kanske.
Luleå
Årets stora överraskning. Men det kommer nog en stor baksmälla för Luleå nästa år. Jonas Nordqvist till Chicago. Lubos Bartecko till St. Louis. Två stora tapp i då fall och då är norrlänningarna nere och krigar om åttonde i sista slutspelsplats igen.
Modo
Oj - vad fel jag hade gällande Rastislav Pavlikovsky. Han har ju varit hur nyttig som helst för Modo. Undrar hur pigg Karol Krizan är efter OS. Modo hoppas nog att han får spela två-tre matcher - inte mer och inte mindre. Annars han de få en Karol ur i form i elitseriens slutskede.
Mora
Smålurige klubbdirektör Janne Simons mörkar om artistkontrakt med Ross Lupaschuk och Eric Johansson till han står och vinkar av dem på Mora flygplats. Men Mora gör det riktigt bra hockeymässigt - igen. Men klarar Simons att bygga ett nytt succégäng även nästa år? Tre gånger i rad borde inte gå.
Södertälje
Mats Hallin sa på upptaktsträffen inför elitserien att han inte skulle gå ned i båset den här säsongen. Det tog 29 omgångar - sedan var Hallin nere i båset. Högröd i ansiktet manar han åter på laget. Men den här gången har det inte blivit någon effekt. Laget är givetvis för tunnt.
Timrå
Får kämpa för att ta sig till slutspel. Men tappar man Jonte Hedström, Niklas Nordgren och Yared Hagos precis innan elitseriestarten är det givetvis jobbigt att ersätta.

hits