Expressen lägger ner

Expressen har lagt ner några av sina bloggar, dels Politikerbloggen med de politiska journalisterna Cecilia Garme och Niklas Svensson, dels kulturredaktören Per Svenssons blogg. I det första fallet har Expressens redaktionsledning kommit fram till att bara krönikörer, inte nyhetsjournalister ska blogga. I det andra fallet hänvisar Per Svensson till tidsbrist.
"Jag är ju en professionell skribent och skriver inte om jag inte får betalt. Skrivandet är ingen hobby för mig. Om jag vill koppla av går jag hellre hem och kokar marmelad", säger Svensson till Dagens Nyheter.

Det ligger mycket i detta.
Just därför vill jag inte göra min blogg till någon privat dagbok. Anslaget är förstås personligt, men fortfarande är det Aftonbladets politiska chefredaktör som bloggar. Mitt syfte är att dels lära mig mer om bloggvärlden, framförallt om det politiska bloggandet som jag tror kommer att spela allt större roll som opinionsbildande arenor, dels att kunna ge ett mervärde till det vi redan skriver om på ledarsidan.
Länkandet till artiklar och spännande bloggar är ett sådant mervärde som bara funkar på nätet.
Sedan är jag ju ett teknik-freak också med stort intresse för allt som händer i den nya sköna IT-världen.

Så jag hänger i ett tag till med min blogg. Fortsätt mejla era kommentarer och tipsa om saker som ni tycker att jag bör uppmärksamma.



Kommentarer

hits