Hemkommen från Narnia

Har just kommit hem från galapremiären på den nya stora Disney-satsningen - Narnia-filmen Häxan och Lejonet.
Riktigt kul att se. Plötsligt kom barndomens minnen tillbaka. Jag läste alla C S Lewis böcker i Narnia-sviten som ung. Jag älskade dem.

Såg att Polly Toynbee i engelska the Guardian skrev om Narnia häromdagen.

"Narnia represents everything that is most hateful about religion", skrev hon bland annat.

Visst kan Narnia-temat beskyllas för att både vara reaktionärt och kvasireligiöst, men jag har svårt att bli upprörd. Det är helt enkelt en väldigt bra och spännande saga. Fram till i dag har böckerna tryckts i 85 miljoner exemplar.
Inte illa.

Lejonet Aslan är oerhört skickligt gjort i filmen.
Han är såååå söt.

Kommentarer

Postat av: Christer

Du verkar var ett offer för amerikansk skräpkultur? Att blanda skräpkultur med religiösa övertygelser och tycka sig se en Guds bild i allt som sker är enligt mitt sätt att se det felaktigt. Du försöker göra varumärken till dina vägmärken och det strider inte bara mot religiös övertygelse utan även mot politisk socialism. Du försöker göra "Musse Pigg" till symbol för din gudstro. Det svenska välfärdssamhället må vara hur utvecklat som helst men intellektuellt och själsligt är ni bara dvärgar!

2005-dec-15 @ 03:47:00
Postat av: RS

Min 16-årige son är en riktig Narnia-fan och han har gått och väntat och väntat på filmen. Han håller på att läsa om alla böckerna nu.
Det är kul med en berättelse som kan fänglsa alla åldrar, både små och stora och ungdomar som ska vara så tuffa.
Fast jag känner mig kluven till att det är Disney som gjort den. Fast å andra sidan, ibland gör Disney bra produktioner också.

2005-dec-15 @ 16:37:23
URL: http://kulturbloggen.com/
hits