Dagen efter - bonusskvaller

Jaha, så var melodifestivalen över för den här gången då. Bara väntan på "Dagen efter"-programmet som sänds ikväll kl20 och det är det enda evenemang jag inte deltar vid. Blir till att sitta framför tv:n här på redaktionen och avnjuta de sista minuterna av årets Melodifestival. Tills dess måste jag ju bjuda på lite Kvarglömt skvaller.

Magnus Bäcklund fick ju gräslig kritik för sina byxor i delinalen i Leksand. I Aftonbladet fick han ett minus i betyg. Med härlig självdistans bad Magnus och hans låtskrivare Mårten och Lina Eriksson om att få en minus-tröja till finalen. Klart vi fixade det. En första tanke var att Mårten skulle haft Magnus byxor på sig i green room tillsammans med minus-tröjan, men Magnus är ju inte den allra största av killar så Mårten kan ha haft lite svårt att komma i byxorna.

Istället svidade Magnus om till skinnbyxor lagom till efterfesten och då tog han också minus-tröjan på sig så alla kunde se honom i den när han framförde sitt bidrag för efterfestsgästerna.

Populäraste killen på efterfesten tycktes Anders Lundtröm i Rednex vara. Ständigt omgiven av flirtande tjejer och om han inte ville sova själv i natt så lär han inte ha behövt.

När Martin Rolinski lämnade festen berättade han att han också köpt en likadan svart jacka som jag. Precis som Kikkis dansare (fast vita) och en av Pontusarna i The Poodles (med påsydda stjärnor). Vi var rätt överens om att inte handla kläder i den butiken igen när det är schlagertider.

Carola har en hektisk dag idag. Nyhetsmorgon, inspelning av programmet Melodifestivalen 2006 - dagen efter, med Kristin Kaspersen som programledare och sen iväg till Göteborg. Där är hon nu och medverkar i Bingolotto. Jag hoppas hon får tillfälle att vila rösten så det inte blir nåt bestående fel.

Nu är det Aten som gäller, tills dess blir det nog lite uppehåll i schlagerbloggen.

Vi hörs
Torbjörn Ek - schlagerbloggare

Halm - inte hö

Perry mejlade:

En liten detalj bara…. Rednex hade inte höbalar med på scenen. Det var halm!!! Hälsningar från landet!!!! MUUUUU!!!!!!!


Tack för upplysningen, Perry. Jag som är uppväxt på en gård borde så klart ha vetat bättre, men kan villigt erkänna att jag inte tittade efter och inte kände mig särskilt angelägen om att göra det heller. När nån sa att det var en höbal så trodde jag på det, men som journalist ska man ju alltid dubbelkolla en uppgift.

Carolas irriterar kollegor

Nu var det till och med säkerhetsvakter inblandade både när hon svepte in och ut från efterfesten. Det var värre än när Lena gick in på scenen i Globen idag - och dessutom på riktigt.

Säkerhetsvakter med bricka gick före och La Carola svepte in akompanjerad av sin schlagerlåt "Evighet". Dessutom hade hon så klart sina närmaste med sig. När hon svepte in suckade en artistkollega ljudligt:
- Men herre Gud!

Carola är Sveriges enda superstjärna och det visar hon tydligt under sin närvaro på festen. Framåt 01.30 svepte hon ut igen och då upprepades samma procedur, med om möjligt ännu stissigare och buffligare säkerhetsvakter.
Nu var det dags för en SVT-profil att beklaga sig:
- Så jävla larvigt!

Carola åkte vidare till innekrogen The Crib på Kungsgatan i Stockholm för fortsatt fest framåt morgontimmarna.

Slipskuppen

Vaktcheferna Jörgen och Jonas hade dagen till ära guldslipsar - snyggt grabbar. Jag passade på att ge Jörgen en extra kexchoklad och Jonas lät oss stå kvar inne i arenan fem minuter längre än vad vi egentligen fick. Tack för ett trevligt samarbete!

Förvirrad Carola tog hem segern

Carola tog hem segern. Hon var tittarnas favorit och kunde trots problem med rösten ta hem en klar seger. Men både i Aftonbladets webb-tv och i SVT nöje framgår det att Carola inte tycks ha koll på att hon är tvungen att kvala i Aten. Hon har sju personer som omger henne hela tiden. Pinsamt att inte hennes stab upplyst henne om kvalet.
Under en intervju fick Carola suffleras av sina medhjälpare som viskandes förklarade för henne hur det ligger till.

Kändisspoting i Globen

Så är det snart dags för Globen-finalen. Vanligaste klädesplagget är fjäderboa i rosa eller lila. Tjejgäng är det gott om, gärna med några glas vin innanför västen och högljutt fnittrande. Glitter finns överallt. På både gamla och unga. Alla vet att glitter är schlager och schlager är glitter - härligt!

Lite kändisar ser man i vimlet. Orup är på plats för att se hur Magnus Carlsson gör ifrån sig med gamla kollegorna Strömstedts och Glenmarks låt. Dhani från A-teens såg jag också på väg till sin sittplats. Kanske kollar han in läget i Globen för ett eventuellt deltagande nästa år. Sista kändisspanet var väl nattklubbsprofilen Ulrich Bermsjö som till nyligen hade bandet Noveau Riche med Dominika Peczynski.Snacka om backstage

Globen är utsålt ikväll. Så utsålt att man till och med sålt platser på läktaren bakom scenen. Från de platserna ser man - resten av publiken. Och scenen. Snett bakifrån från ovan. Kul. Kul platser.

Lenas manus för kort för Bäcklunds rök

Nu fick jag en förklaring till varför det blir knäpptyst innan Bäcklunds nummer. Scenen ska fyllas med rök och det tar tid efter att Carolas tre fläktar piskat scenen med sina stormvindar.

Troligen har man bara skrivit Lenas manus för kort och därför har det blivit tyst i arenan i väntan på röken. Förhoppningsvis kanske Lena kan få lite mer att säga inför kvällen.

Hur man får tillgång till backstage-området

Nu snackas det en del bakom kulisserna om den manlige SVT-profil som fixat en ackreditering åt sin pojkvän för att han ska kunna se scenshowen. Ackrediteringen gäller som "personal" vilket ger tillgång till samtliga bakomutrymmen inklusive artistloger.

De journalister som närvarar får med sin ackreditering bara tillgång till arena och foajé och måste dessutom ha intyg från arbetsgivare och tydliga arbetsuppdrag för att få vara på plats. Samma sak gäller visst inte för alla.

Självironisk Lena pikar pressen

Håll koll på andra pausnumret ikväll. Lena sjunger "Jag ångrar ingenting" medan citat och rubriker ur tidningarna visas på storbildsskärmar.

Fem minuter som kan avgöra

När jurygrupperna avlämnat sina röster får publiken fortfarande ringa in i fem minuter till. De fem minuterna kan vara avgörande om man tycker att jurygrupperna röstat fel.

Fredrik Lindströms grova skämt

Fredrik Lindström avlämnar rösterna i kvällens program imiterandes dialekterna från de olika disktrikten. Åtminstone gjorde han det under lördagens genrep. Om han behåller manuset från dagen lär många tv-tittare sätta i halsen.

Lena Ph kanske har skämtat om sex, men särskilt grov har hon inte varit. Fredrik Lindström däremot, gömmer sig bakom roliga dialekter men använder flera grova könsord.

Bildproduktion tack!

Melodifestivalens bildproducent är en av Sveriges mest välrenomerade. Trots det lyckades han missa solklara bildval och istället klippa in stora kranbilder från arenorna där man inte ser nånting, eller välja märlkliga närbilder som saknar substans. Det har han lyckats med under hela turnén.

Snälla du, vila på bilderna så man får se det som händer på scenen! Idag var det BWO som drabbades. Hälften av Rolinskis insats försvann på grund av märkliga bildval. Tidigare har Carola, Sandra Dahlberg, Jessica Andersson och de flesta pausnummer drabbats. Ändra på det till ikväll!

Lycklig Kikki under genrepet

Kikki D såg allra lyckligast ut under sitt genrep. Hon strålade genom hela låten och visst känns det, precis som hon vill, att hon själv är fyrverkeriet i sitt nummer.

Jag räknar med den där dansen ikväll Kikki!

Magnus Bäcklunds ännu nyare kläder

Jaag börjar tro att Magnus byter kläder varje dag bara för att retas med mig - men så är det ju så klart inte. Idag hade han bytt ut den trendiga svarta jackan från igår till en mer sofistikerad beige kavaj och väst i matchande färg.

Jag föredrog den svarta jackan, men en kollega intill hyllade den nya kavajen.

Strul för Bäcklunds öppning

Igår blev det tyst i salongen när Magnus Bäcklunds nummer skulle börja. Samma strul uppstod idag. 30 sekunders tystnad innan Magnus äntligen kan börja.

Bäcklund ska hissas upp ur scengolvet, men enligt Bäcklunds skivbolag är det inte hydrauliken det är fel på utan snarare nåt med ljudet, att det inte kommer igång ordentligt. Magnus låtskrivare ska ta upp problemen med ljudteknikerna för att samma problem inte ska uppstå ikväll.

Sonya kan ju Carolas låt

Carola mimade under dagens rep. Det kändes mycket märkligt att se en så utpräglad live-artist som Carola stå och mima till nån annans röst. Bakom scenen, utom synhåll, stod Jessica Marberger och sjöng. När numret var slut hördes Carolas raspiga röst till slut i högtalarna:
- Tack så mycket. Och tack Jessica.

Men nåt liknande röststöd kan Carola inte få ikväll. Det får vara max sex personer på scenen och det är det redan med Carolas dansare och kör. Jessica blir nummer sju och kan därför inte vara med och hjälpa Carola ikväll.

Större fråga är kanske varför inte Sonya gör låten om Carolas röst fallerar. Sonya sjöng ju ändå låten på demon som skickades till tävlingen och enligt flera källor ska låten ha specialskrivits till just Sonya, innan SVT sa nej och fick ikonen Carola att göra den istället.

Engfors fluffar Bengtzings klänning

Rickard Engfoprs har ju bara fått hålla sig i bakgrunden under årets Melodifestivalsturné. Så också i Globen även om han igen hamnat på bild i tidningarna vid Carolas sida. Under Linda Bengtzings nummer får han i alla fall följa henne upp på scenen och fluffa till hennes klänning så den ligger rätt, men måste gå av igen innan sången börjar.

Kjellmans röst surare än tidigare

Björn Kjellman har uppenbart svårt att hålla tonen under genrepet. Men det är inte förrän ikvälll som det gäller.

Lena, Kikki och miss Decibel

I inlednignsnumret där Lena sjunger om de andra artisterna nämner hon kort "miss Decibel". Får mig att fundera över om Se&Hörs reporter Jesper Lögdahl lobbat så för den låten att det till slut nådde textförfattaren Calle Norlén.

Men Jesper - mer miss Decibel än så här får du inte i Globen.

Carola mimar på genrepet

Nu har vi fått info om att Carola inte kommer sjunga på genrepet. Hon kommer stå på scenen men en av körtjejerna, Jessica Marberger, kommer stå i kulisserna och sjunga. Carola kommer alltså mima sig igenom genrepet för att spara rösten.

Carola kör fejk - Martin på riktigt

Carolas fejktatuering ska betyda Kristus på grekiska. Vad schlagerkörens Martin Kagemarks tatuering betyder vet jag inte, men att det är en skorpion han har intatuerad vid byxlinningen, det är säkert. Om hans tröja råkar åka upp vid nåt av numren så kan ni se själva.

Carola checkar in miljoner väskor

Igår sågs Carola och hela hennes entourage checka in på hotellet i Globen-området. Enligt vittnen hade hon med cirka en miljon väskor. Kanske åker hon direkt från det här hotellet till det som är bokat i Aten.

SVT kanske överraskar

Lars-Erik mejlade:

Angående "hemlig prisutdelare" - det har väl varit klart sedan länge att det är Martin Stenmarck som delar ut priset, på samma sätt som Ph delade ut 2005?
Eller är jag helt vilse?Nej, du är nog inte ute och cyklar Lars-Erik (om inte vädret tillåter så klart), men eftersom Martin inte var med på genrepet igår inbjuder det till spekulationer kring att SVT kanske överraskar och gör nåt oväntat. Det hoppas jag på i alla fall.

Hemlig prisutdelare

På repet under fredagen fick studioman Henke rycka in som prisutdelare. Troligen bara för att SVT vill hålla den verkliga personen hemlig så länge som möjligt - skulle nog se väldigt märkligt ut om Henke också var prisutdelare imrogon kväll.

Bildproducent tack!

Elena gör sin "My number one" som mellanakt. Till sin hjälp har hon Sonyas dansare (Susanne Nylén jublar igen snett bakom mig) och en jättetrupp med cheer leaders som gör fantastisk akrobatik. Jättekul för Globen-publiken, men tv-tittarna tycks missa godbitarna.

Bildproducenten fokuserar helt på Elena och missar de allra flesta av kasten, hoppen och balansakterna som omger henne. Om ni hör hur hela Globen drar efter andan så är det för att nåt spektakulärt har hänt som bildproducenten valde bort. Skulle vara kul om han valde att faktiskt visa en mellanakt som den ser ut, den här gången.

Jihde och Wikegård diggar med

Mellan sina inhopp som kommentatorer står Jihde och Wikergård vid sitt bord till höger om scenen uppe vid etage 4 i Globen. De tycks njuta av musiken och shakar sina rumpor ordentligt när de hör låtar och snabbgenomgångar. Från parkett ser man de bara bakifrån, men man kan ändå ana att de även sjunger med i låtarna.

Kikki vill själv vara fyrverkeriet

Inga förändringar i Kikkis nummer. Hon säger att hon själv vill vara fyrverkeriet i numret så hon avstår från all pyroteknik och bomber.

Bäcklund tänker helt om

Magnus Bäcklunds nummer är helt förändrat sedan Leksand. Det börjar med att han stiger upp ur marken effektfullt. Eld och facklor finns kvar, men nu bara fastsatta på scenen. Bäcklunds kläder är också helt nya. En snygg svart jacka och ett par tighta svarta byxor ska garanterat inte ta uppmärksamhet från låten.

Carolas personliga sak

På höger axel hade Carola en fejktatuering på repet. Det var Carolas personliga detalj som kompletterade klänningen.

Det finns bara en Carola

Det märks verkligen när Carola är på väg upp på scenen. Jublet i arenan är öronbedövande. men när hon framfört bidraget är det inte lika mycket jubel. Carola höll igen genom repet och lät körten ta mycket av sångpartierna. Hon har problem med rösten och efter genrepet stannade hon inte kvar på presskonferensen.
- Hon måste vila rösten så hon kan ge gärnet imorgon, sa Carolas presstalesman Ulrika Hammar.

Lena visade benen

Under genrepet behövde Lena dra ut på tiden lite för att scenkillarna skulle hinna med scenbytet.
- Hur ska jag roa er nu då, funderade Lena högt och lyfte lite extra på kjolen så hon visade 5 centimeter extra ben.
Publiken jublade.

Pudel-Christian gör en mupp

The Poodles visar att de är här för att tävla i en rocktävling. Frågan är bara om de mobiliserat tillräckligt många av hårdrocksfansen till att rösta imorgon. På scen röjer de i alla fall och trummisen Christian headbangar så mycket när trum-setet höjs över scenen att jag bara kan tänka på Animal i mupparna - den röjigaste av alla trummisar.

Bengtzing glöder

Hon tillhör inte de allra största favoriterna inför tävlingen imorgon, men redan innan Linda Bengtzing går upp på scen är publiken i extas. Det märks att hon går hem hos de hängivna schlagerfansen i Globen.
Klädbytena behåller hon, men har bytt sista klänningen för att underlätta bytet.

Kjellmans nya käpp

Björn Kjellman har förnyat scenshowen. Den diLeva-inspirerade videon är kvar och kläderna likaså, men han satsar på en orange käpp som matchar en lika orange kyckling i bröstfickan - eller vad ska det egentligen föreställa?

Snälla, bort med Jihdes skägg

Sportkommentatorerna Peter Jihde och Niklas Wikegård är tillbaka i Melodifestivalen och rapporterar live från arenan. Det är kul.
Peter Jihde har nåt märkligt skäggaktigt på hakan. Det är inte kul.

BWO kollar webb-tv

Sprang bakom Bert Karlsson nedför trappan i Blå hallen under minglet i sstadshuset igår, när BWO anlände. Alexander Bard och Martin Rolinski hälsade med stora leenden:
- Snygg webb-tv. Bra intervju! Jag var tvungen att mejla Alexander och berätta om den när jag såg den, utbrast Rolinski.
Smått förvirrad blev jag eftersom jag inte hunnit klippa den intervju jag gjort med BWO än vid det tillfället. Tills jag insåg att det var intervjun med Carola som de pratade om.

Så har man blivit Carola-expert

Kulturnyheterna på SVT ringde precis. De vill ha en kommentar kring hysterin runt Carola. Vad är det som är så speciellt med henne och varför är alla intresserade av hennes person? Jag ska träffa dem klockan 13 för en intervju. Jaha, så har man blivit Carola-expert också.

Olycklig kärlek bakom scenen

Det snackas fortfarande en hel del om den artist som under sin delfinal blev förtjust i en annan artist, trots ett pågående förhållande.

Den ena av artisterna tävlar nu i Globen, men den andra har inte setts till i området ännu. Kanske får man se dem tillsammans på efterfesten?

Den hemliga koden avslöjad

Fick ett telefonsamtal som avslöjader den hemiga koden. "40 Jönsson" var en hyllning till Fredrik Jönsson, en av ljuskillarna som fyllde 40 idag. Grattis Fredrik!

Kikki lovar dans igen

Träffade precis Kikki Danielsson i hennes loge. Hon hade köpt ny mobiltelefon som hon lekte lite med. Dessutom har hon köpt nya skor, så nu ska jag nog kunna få den där dansen jag gick miste om i Karlstad.
- Du får ett halvt löfte, sa hon med ett leende.

Oj, där flög micken

Det gick vilt till under Linda Bengtzings repetition. Så vilt att hon lyckades slå mikrofonen ur handen på Martin Kagemark ur schlagerkören. Micken damp i backen och gick sönder:
- Helvete, det var mitt fel, utbrast stjärnan skamset när hon insåg vad som hänt.

Bengtzings pyro får Larsson i extas

Krönikör Larsson dök upp i arenan under Linda Bengtzings nummer. När det nya inslaget av pyro kommer i slutet av numret jublar Markus Larsson högt.

För övrigt verkar det som att Linda behåller klädbytena under numret. Dansarna övade i alla fall med torrbyten av kläder.

Frågan på allas läppar

Vad i hela nånting betyder "40 Jönsson"? Genom hela turnén har en snurrande skylt på scenen upplyst oss om var vi befunnit oss. "2006 Leksand" har det till exempel stått. I Globen lyder texten "40 Jönsson". Känns så klart som en nonsenstext för att täcka upp för nåt annat, men vad har vi inte fått några bra tips på än. Håll utkik på lördag.

Marina repar inte med BWO

BWO:s Marina avstår från dagens rep med gruppen. Hon ska istället åka till Karlstad för att hålla ett föredrag om konst.

Carola gillade inte intervjun

Jag fick några ord med Carola under presskonferensen. Jag passade på att fråga henne om de senaste skriverierna om hennes syn på homosexualitet och att hon inte skulle kunna slå i Aten. Hon verkade inte så glad över de frågorna.

När intervjun var avslutad vände hon sig till sin personal och sa med rätt ironiskt tonfall:
- Det var ju en rolig intervju.
Hur det ser ut i bild kommer ni snart kunna se på Aftonbladets webb-tv.

Röstningen blir som förra året

Mycket har spekulerats kring hur röstningen går till på lördag.

Anders mejlade så här:

Tack för en bra blogg…läser dagligen =) Vad gäller på lördag med röstningen? Stämmer det som jag hört att tittarpoängen kommer fördelas procentuellt efter telefonrösterna? Vad tror du det får för konsekvenser…? Bra eller dåligt? Hur går snacket…?

Nu har SVT gått ut och sagt att röstningen ska gå till som förra året. Telefonröstarnas populäraste bidrag får 132 poäng, näst populärast får 110 poäng och så vidare. Klart besked alltså.

Högre odds på Carola

Svenska spel går tvärtemot andra spelbolag och häjer nu oddsen på Carola som segrare. Hon är i och för sig storfavorit fortfarande men nu ger hennes vinst 1,20 gånger pengarna. Näst populärast är BWO som ger 4 gånger pengarna.

Kaos kring Carola igen

Så var det presskonferens med alla artister i Globen. Kaos blev det runt Carola igen så klart, även om hon inte var lika superstjärnelik den här gången som för en vecka sen i Göteborg.
Carola omgiven
Alla ville prata med henne så klart och hon var helt omgiven av sina "livvakter" med Rickard Engfors i mitten.
Carola med staff
Jag fick med mig Sara Birging som är med oss på webb-tv den här veckan. Hon fixade fina stillbilder från prekonferensen så ni får uppleva lite av hur kaoset ser ut.
Andreas Johnson ensam
Till och med en stjärna och favorit som Andreas Johnson fick känna sig lite i skymundan av Carolas stjärnglans och kändes nästan lite utanför på presskonferensen där han satt och pratade med en ensam reporter.

Alexander Bard visade återigen att han följer schlagerbloggen och frågade hur jag fått tillgång till mejl från elitlistan - det är där han skämtat om sin parfymsatsning - men en journalist avslöjar aldrig en källa.

Rednex fick sjunga sin stämsång gång på gång och de har ju seglat upp som nån form av underdogs som fanktiskt kan slå på lördag.Låtskrivarna hakar på SMS-trenden

Nån mer än jag som lagt märke till att sms finns med i flera låtar? Nu har alltså schlagertextförfattarna hakat på trenden att messa sina polare istället för att ringa. Både Linda Bengtzing och Magnus Carlsson sjunger om sms och de kom ju till final. Nån som har koll på övriga schlagertexter? Fler som sms:ar i sina låtar kanske? Mejla mig om ni kommer på nåt.

Linda i diket med Bengtzing-bilen

Linda är sponsrad av ett bilmärke och kör runt i en bil med tydlig Linda Bengtzing-dekorering. På födelsedagsfesten avslöjade hon att hon nyligen råkat hamna i diket med bilen. Hon klarade sig oskadd och bilen likaså, men bilsponsorerna valde att ge henne en cykel i födelsedagspresent - kanske en liten pik?

Rednex tar hästen till Globen

- Lite sliten är man ju sen igår, men nu måste vi ju fira det här också. Skivbolaget får allt korka upp champagnen, sa en lycklig Rednex-Anders strax efter att resultatet blev klart.
Hörde att Se&Hör-grabbarna tipsade om bästa stället att festa ikväll och själv ska jag dit och käka så jag lovar att hålla utkik efter Hillbilly-grabbarna ikväll för fler rapporter om festandet.

Annika Ljungberg lovar att de ska ta hästen med sig till Globen för alla som vill rida. Anders, som i ett svagt ögonblick lovat att han ska komma inridande på scenen om de kommer till Globen, såg aningen tveksam ut över resultatet, men lovade att göra sitt bästa för att hålla löftet.

Sångpedagog tack

Undrar vad en sångpedagog skulle säga om Niclas Wahlgrens röstteknik? Ganska mycket gissar jag...

Dea sopar banan

Det var mycket hö på scenen efter Rednex repetitioner. Björn Kjellman stod ju på tur efteråt så körtjejen Dea, som också var stand in för Jessica Folcker i Karlskrona, stod klar i sin långklänning. Det hindrade henne inte från att raskt ta en kvast och sopa golvet när hon tyckte att roddarkillarna var för långsamma.
Snaart vet vi om Dea blir tvungen att sopa efter Rednex i Globen också, andra chansen ger svar. Tyvärr saknas många av mina favoriter - Sonya, Kayo, Sandra var är ni? Patrik är i alla fall med och Narnia-Pontare, det känns bra.


Schlagersjukan slår till

Det har gått en hel del sjukdomar här i Göteborg. Förkylning, halsfluss och kräksjuka. Jobbigast var det nog för en av Sandra Dahlbergs dansare som efter lördagens genrep däckade på hotellet och kräktes. På scenen under sändningen lyckades han sen riva av Sandras nummer felfritt, men innan han kunde sätta sig i green room behövdes ett toalettbesök till.

Får hoppas att sjukdomarna inte sprider sig till de artister som ska tävla i Globen.

Kjellmans förlorade fiol

Nån som undrade varför det tog så lång tid för Björn Kjellman att få sjunga sin sång en andra gång under tv-sändningen igår? Hans fiol var borta och det letades febrilt i kulisserna innan den återfanns.

Rednex-Anders röker menthol

Vår nöjesreporter Björn Solfors fick stå till tjänst när cigaretterna tog slut på efterfesten. Mentholpaketet åkte upp ur fickan gång på gång.

- Varför tuggar du inte tuggummi i stället? frågade Rednex-Anders innan han tog två giftpinnar ur paketet.

Günther är inte dr Bombay

Jag ska sluta lyssna på vad folk säger runt omkring mig. Günther är inte alls samma kille som dr Bombay. Hjärnsläpp igår helt enkelt. Tack Håkan, Anders och Kristofer för att ni rättade mig.

Rekordröstning

Flest antal röstande hittills i år 653 991 röster kom in och nästan 1,5 miljoner skänktes till radiohjälpen. Nu ska segrarintervjuerna klippas innan bloggandet fortsätter.

Günther är 29

Men Mats Söderlund som han heter privat är 38 bast och också känd som mannen som gjorde dr Bombay för några år sen. (Rättelse i efterhand: Nej nej nej, Visst är Mats Söderlund 38 bast, men nån dr Bombay har han aldrig varit.)

Carolapunkt

Ja, hon heter så. Carolapunkt. Eller Carola. som det står på hennes idolbilder. Det är lite grann som vår fredagsbilaga Klick! som heter just så; Klickutropstecken. Undrar om punkten är till för att tona ner Carola lite, Carolautropstecken kanske hade varit för mycket.

Bajsnumret utbytt

Igår fick genrepspubliken se ett pausnummer baserat på fem bajamajor och pruttljud. Tack gode gud för att det numret var utbytt till lördagens genomdrag.

Fläktstrejk under Carolas nummer

Carola är ju van vid att saker lägger av under sina framträdanden i Melodifestivalen. Minns 1990 när Nackasändaren gav upp precis som Carola gick på, så tv-tittarna snuvades på hennes framförande av "Mitt i ett äventyr". Hon lär inte påverkas av en liten fläkt som lägger av. Men tråkigt om det bara blir två och inte tre som ger henne vind i segelklänningen. Som hon röjer på scen kan det ju vara skönt med lite svalkning också.

Evans kloner

Lena Ph är nog inte ensam om kloner. Evan måste ha ett par tre stycken. Han lyckas se exakt lika pigg, fräsch och stylad ut var man än ser honom, när som helst på dygnet. Frisyren ligger perfekt och han ser så där hemligt fokuserad ut som han gjort hela veckan. På hotellfrukosten, när han går upp på scenen, i hotellbaren, överallt.

Troligen finns det flera Evan som väntar på hotellrummet och tar över när en av de andra tröttnat.

Festande dansare pigg på scen

En av Sandra Dahlbergs dansare körde hårt på dansgolvet redan på fredag kvällen, på en nattklubb inte långt från hotellet. Men det verkar inte ha påverkat honom, under repet höll han igång som vanligt på scenen.

Vilken solskensmiss

Till skillnad från fredagkvällens rep sjunger Sunshine Girls- tjejerna faktiskt i sina mikrofoner på repet idag. I går hade en av dem sin headset-mikrofon i pannan under inledningen av numret.

Tur att de tre solskensflickorna i kören, som alltså inte hör till the Sunshine Girls, har koll på sina mikrofoner, det är ju faktiskt de som sjunger.

Rickard Engfors nya karriär

Rickard Engfors satsar stenhårt på sin nya karriär som livvakt åt Carola.
- Skriv att jag är väldigt nöjd med min nya titel som er konkurrent gett mig, säger han medan han övar på att dra pistol och bröstar upp sig i hotellobbyn.

Johanna Karlsson tiger

Berts dotter Johanna Karlsson, som jobbar med bland andra Sandra Dahlberg under Göteborgs-finalen, kastar onda blickar på schlagerbloggaren när hon ser honom i hotellets korridorer och på arenan. Hon säger att hon aldrig kommer öppna munnen igen när jag är i närheten. Och jag som är så snäll, jag avslöjade ju inte ens hennes taxi-trick.

Carola superstar

Ojojoj, det var vad jag skrev i mitt blogg under carolas framträdande. Sen skrev jag det igen, ojojoj. Publiken höll med mig.

Kexchokladmutattacken

Mutade precis vaktchefen Jörgen med en kexchoklad för att han inte ska kasta ut mig från pressrummet. Teknikstrul med överföringen av tv-bilder till redaktionen gör att jag definitivt kommer vara sist härifrån pressrummet ikväll igen.

Nya odds på Carola efter repet

1,01 det är oddset på Carola direkt vidare till Globen efter genrepet på fredagkvällen.
- Nu sänker vi räntan, var kommentaren från Johan Elevant på Svenska spel.

Kjellman sjunger kroatisk schlager

Björn Kjellman efterfrågade visst en kroatisk schlager när låtskrivaren Calle Kindbom frågade vilken typ av låt han skulle skriva till honom. Det blev som han önskade uppblandat med lite fransk chanson.

Snälle Martin spelar tuffing

Snälle Martin Kagemark ska spela riktig tuffing i inledningen av Sandra Dahlbergs nummer. Han har lika svårt att hålla sig för skratt varje gång hon spänner ögonen i honom och simulerar en örfil, inrepeterad i dansen.

Sandra nockar körsångare

Sandra Dahlberg har några avancerade lyft i sin scenshow. Högt över marken ska hon falla bakåt och tas emot av sina två körpojkar.
Sandras lyft Sandras lyft igen
På repet idag gick något snett och schlagerkörens Martin Kagemark lämnade snabbt scenen och höll sig för huvudet. Men så värst allvarligt var det nog inte. Några minuter senare var han tillbaka på scenen igen för ytterligare ett genomdrag av låten. Men han såg lite groggy ut.

Inte bara Vendela som är nödig

Vendela Kirsebom var väldigt kissnödig som programledare 1999. Nu är det lätt att relatera till hennes känsla. 175 ackrediterade journalister får dela på en enda toalett.

Carola fläktar rejält

Det har skrivits en del om att Carolas ska använda sin "Fångad av en stormvind"-fläkt igen, men det räcker inte. Totalt tre stora fläktar använder hon under sitt nummer. Under repetitionerna var det många på de främre raderna som huttrade i den kraftiga vinden.


Hemlige Evan

Blivande flickfavoriten Evan håller sig rejält hemlig mellan repetitionerna. Såväl på torsdagens fest, som han lämnade redan 23.03, och fredagens frukost satt han mest för sig själv.


Björn visar film

Schlagerälskaren Kjellmans scenshow består av en stor filmduk, som visar en film med - Björn Kjellman. Att han sen kastar både hatt och käpp rakt ut i publiken värre siktat än Carolas blomsterrabatt gör att det är läge att huka sig.
Björn & Björn
Björn och Björn
Men alla älskar Björn Kjellman när han ler lite förvirrat lycklig in i kameran. Killarna som sätter oddset har Björn på tredje plats, de tror på folkligheten. Kanske är det Björn på vita duken som tar hem det här.

Så stal Carola showen

Ja, hon behövde bara kliva upp på scenen, så var segern i Globen redan klar. Sån var i alla fall känslan i pressrummet.
Carolas första rep
Mitt under Björn Kjellmans repetiotion hörs de välbekanta Carola-skriken bakom scenen - hon värmer upp mellan Kjellmans toner och redan då verkar allt vara avgjort. Tråkigt nästan, varför ha en tävling när det verkar vara helt klart.

Se & hör gillar Miss Decibel

Se & Hörs reporter Jesper Lögdahl är aningens lat och mejlar mig istället för att resa på sig. Han sitter två meter ifrån mig i pressrummet:

Det måste vara mer "Miss Decibel" på bladets schlagerblogg. Kom igen nu, det var en fantastisk låt. Promota den så kanske den vinner i år. Den kom ju bara tvåa 1978. Tobbe! Ställ upp nu!!

/Jesper


Ja, vad ska jag säga Jesper... Jag väljer att ignorera.Sandra ska flirta mer

Hörde Sandra prata med Christer Björkman när hon precis repat sin låt. Hon verkade nöjd med genomdraget sånär som på en sak:
- Jag måste vara lite flirtigare.

Nervöst i arenan

Evan är tydligen blyg privat och att han är nervös märks när han ska repa sin låt. Innan hoppar han runt och är så där laddat sprallig och när han kliver upp på scenen håller han nästan krampaktigt tag i micken.

Hemliga taxi-trick bakom scen

Bert Karlssons dotter Johanna är på plats och hjälper Sandra Dahlberg genom schlageräventyret. Jag råkar höra henne beställa taxi bakom scen och får ett bra tips på hur man ska få snabb hjälp med bil. När hon ser att jag lyssnar säger hon åt mig att itne skriva det i bloggen. Självklart inte Johanna, vissa tricks måste man hålla för sig själv, annars kommer de ju inte funka.

Solskensförtydligande

Günthers solskenstjejer i tidigare inlägg ska ju självklart inte blandas ihop med the Sunshine girls. Nä, solskenstjejerna som gär låten är de tre tjejer i kören som verkar sjunga alla svåra partier i låten. Det framkom tydligt under dagens repetition.

Stjärnan gör entré

Carola i pressrummet, men ännu bara på cd. Nu hör vi låten som enligt alla kommer vinna i Globen, men pressrummet lyssnar inte så noggrant, hon kommer ju ändå vinna tycks inställningen vara.

"Evighet" låter typiskt Carola. Men det gör ju allt Carola sjunger.

Björn drar en vals

Schlagerälskaren Björn Kjellman har fått en låt specialskriven till sig - en vals. Och om hundra år kommer schlagerfreaksen tävla om att minnas på vilken plats Kjellman kom i sin delfinal. Björn lär ju knappast vara här för att vinna, han älskar ju bara allt som har med melodifestivalen att göra, men låten sticker ut i startfältet, om det är annorlunda man är ute efter.

Evan gör synth

Undrar om synthen är lika stor i Sverige som hårdrocken visade sig vara förra veckan, med The Poodles dirketkvalificering till Globen.-finalen? I så fall kan Evans diskreta 80-talsslinga kanske gå hem. Snyggt producerad är den i alla fall och han har skrivit låten själv.

Sandra blir årets Nanne

Man trodde Klimpfjäll, man trodde döda fåglar i armhålorna, men Sandra Dahlberg ger oss - Nanne Grönwall. "Jag tar det jag vill ha" är årets "Håll om mig" utan tvekan. Men konkurrensen i startfältet är så klart stenhård. Får se om Sandra klarar av att sjunga rent när det gäller - annars kanske det inte ens blir andra chansen.

Günthers solskenstjejer gör låten

Günther kommer nog köra sin grej, men det är faktiskt hans solskenstjejer som lyfter "Like fire tonight", åtminstone vid första genomlyssningen i pressrummet. Günthers stönande känns inte så viktiga.

Roger rockar dig

Oj, Roger Pontare vet hur man skapar stämning. Och det bara genom en genomlyssning av hans "We will rock you"-låt i pressrummet - eller som Markus Larsson precis utbrast:
- Håll i er nu!


Schlagerkören på g

Nu verkar frukosten vara över för schlagerkören. De studsade precis förbi, tre stycken tjejer i armkrok, sjungandes på oidentifierbar visa.

Larsson orolig

Krönikör Larsson kom precis fram, hälsade med ett leende på läpparna. Det försvann rätt snabbt:
- Fan du kommer tvinga mig att tippa vinnarna idag igen va?
Klart jag kommer, Markus. Webb-tv måste ju få sitt.

Carola bakom mörka solglasögon

Trött efter tågresan slår jag mig ner i aretisthotellets foajé. Här går Roger Pontare förbi med ett leende på läpparna. Sandra Dahlberg ropar ett klingande "god morgon" till en fotograf och schlagerkören sitter fortfarande och äter frukost. Björn Kjellman går fram och hälsar på dem innan han beger sig till arenan.

Carola, helt klädd i vitt och med stora mörka solglasögon á la Hollywood-superstar glider snabbt förbi resceptionen. Jag känner inte igen henne först, men atrt det är en stjärna som går flörbi undgår ingen. Hon sträcker ut handen och hälsar på någon i förbifarten, kinnan hon sveper ut genom entrén.

Så det här är alltså lugnet före stormen i schlagerland... vid elva blir det genomlyssning av låtarna, då får vi veta Carola fortfarande låter så där superstar som hon ser ut.

Gregor möttes med plakat

Ständigt leende Gregor, efterfestens gladaste förlorare, som höll ställningarna även efter att baren stängt på efterfesten, möttes av vänner med blommor och plakat på Arlanda. På plakatet hade vännerna skrivit "Du är VÅR vinnare".

Ursnygg Kayo på flyget hem

Man kan inte tro att Kayo var uppe och festade till fyra igår. När hon klev på planet hem var hon bländande snygg, och det syntes inte ett spår av trötthet - varför händer sånt bara stjärnor?

Själv är jag sliten som tusan och har lovat mig själv att inte försöka hålla tempo med konkurrentens reportrar när det kommer till efterfestandet.

Många bloggar om mello

Oj vad mycket olika bloggar det finns om melodifestivalen. Jag fick ett mejl från Rosmari som har sin egen:

Hej
Kul att AB också har en schlagerblogg och att du skriver om sådant som vi andra som bara ser programmet utifrån inte har så lätt att ha koll på.
Kan du inte länka ibland till oss andra som också skriver om Melodifestivalen, vi är ju flera som följer den?
Apropå pudlarna så tror jag att de kan vinna alltihop - inte för att låten är bäst utan för att alla hårdrockarna kanske röstar och hårdrocken är stor i Sverige.


Hårdrocken är stor i Sverige, men när det kommer till Globen är ju Carola där, själv tror jag det kan vara oslagbart.

Det allra bästa på Rosmaris sida var en länk till ännu fler schlagerbloggare. Jag snor den rakt av Rosmari, hoppas det är okej. Blir svettigt att försöka hänga med i allas bloggar, men jag ska försöka kolla runt lite.

Mello förresten, det är SVT:s egen förkortning för melodifestivalen. Töntligt eller coolt? Jag kan inte riktigt bestämma mig, vad tycker ni?

Rolinskis byxor

Det kom ett mejl efter sändningen igår:

Hej!
Jag vill veta vad Martin i BWO hade för byxor på sig?
Dom var så snygga!!
Kan du ta reda på det??

MVH Micke


Jag frågade Martin på efterfesten och det är tydligen designern Marina Kereklidou som ritat dem. Inget som går att köpa i betyg alltså, tyvärr.

Larsson jublar

Krönikör Larsson jublade i pressrummet. Han har ju efterlyst skrällar i kväll och när både pudlarna och helt otippade Elysion fanns på topp 5 blev han näst intill euforisk.

Jessica hjälps på och av scenen

Folcker genomförde sitt bidrag precis som på genrepet idag, men vad som inte syns i tv är att nyblivna mamman Folcker får hjälp både att kliva upp och av scenen, bland annat av sin gitarrist.

Kändisspoting i Karlskrona

Såg Ellinor Persson (tidigare Geete) på gågatan här i Karlskrona. Hon stannade till utanför artisthotellet och såg på schlageruppträdanden av covergruppen Caracola som också lottade ut biljetter till kvällens delfinal. Kanske var hon sugen på att få en biljett...

Sen travade Henrik Johnsson in på mitt hotell också, men den här gången utan parhästen Mark Levengood, som ju precis blivit pappa. Istället fick frun Malin Baryard följa med. Men medan Henrik såg ut att åka till arenan för att kolla in genrepet valde Malin att stanna på hotellet och vila. Kanske en bra idé om man ska orka med kvällens efterfest.

Farliga pudlar på scen - men pudelkuppen lyser med sin frånvaro

The Poodles verkar allt mer segla upp som favoriter, åtminstone inne på arenan. De kan bli farliga ikväll och känns som rejäla underdogs, men Sonya, textförfattaren som utlovat pudelkupp, har ännu inte visat några tendenser till sånt. Får se om hon hittar på nåt inför sändningen.

SVT fixar reptid åt Folcker

Under sista genrepet lottas två "vinnare" fram för att repet ska vara så likt sändningen som möjligt. Det känns rätt givet att en av "segrarna" är Jessica Folcker. På det här sättet fixade SVT fram ytterligare ett rep för nyblivna mamman Folcker utan att behöva ändra på några scheman, även om nog ingen av artisterna skulle ha missunnat henne lite extra tid på scenen. Det här extra repet kan vara det som tar henne till Globen.

Isaksson slipper sitta ensam

Patrik Isaksson är ju ensam upopphovsman till sin låt och har under veckan uttryckt oro över att behöva sitta själv i green room under omröstningen. Nu slipper han den pärsen. Han får sällskap av en av sina körtjejer och har nån att snacka med under de nervösaste minuterna.

Nervösast i slutet av startfältet

Verkar som att artisterna blir nervösare ju senare de startar med sina nummer. Elysion var rejält blanka i pannorna redan när de klev upp på scenen och hade svåret att hitta kamerorna.

Även Kayo verkade påtagligt nervös och sjöng inte ut i sin James Bond-pastisch under repet. Blir det så i kvällens sändning kan det kosta henne en plats i andra chansen.

Folcker på sista genrepet

Så kom hon då, nyblivna mamman Jessica Folcker som alla väntat på. Visst märks det att hon precis blivit mamma, scenshowen är nedtonad och Jessica sitter på en hög pall största delen av numret, men låten passar henne och det kan bli många sympatiröster.

Dessutom gör hon ett säkrare intryck på scen i år jämfört med förra året. Kanske tack vare schlagerkörens stöd, mmed fyra sångare på scen och dessutom hennes egen gitarrist som hon samspelar med mot slutet av låten.

Jessica laddar - med shopping

Efter några stressiga repetitionsdagar får artisterna några timmar ledigt före lördagens genrep. Efter gårdagens rep inför publik avslöjade Jessica Andersson vad hon skulle göra på sin lediga tid. Det hon såg fram emot mest var - att få shoppa.

Efter att ha fått mycket frågor om sin nya klädstil på scenen kunde hon inte låta bli att skämta:
- Jag kanske ska ge mig ut och shoppa lite längre byxor, skrattade hon.

Han höll längst på förfesten

Kvällen innan tv-sändningen, då måste ju festen kallas förfest eller hur? Schlagerkören vet ju hur man röjer, G:son och Richard Engfors likaså. Christer Björkman såg också ut att vara i god form. Längst av artisterna höll Gregor, och det berodde nog mycket på mineralvattnet som fyllde hans glas.

Bengtzing kollar in konkurrenterna

Linda Bengtzing är på plats i Karlskrona. Hon satt tillsammans med Bert och Johanna Karlsson och såg genrepet från parkett och självklart fick hon skriva mängder av autografer.

Kexchoklad - hurra!

Tack Jörgen-vaktchef! Nu stirrar halva pressrummet med avundsjuka blickar på mig när jag sitter här med min mumsiga kexchoklad.

Melodifestivalens historia på fem minuter

REA gör mellanakten
Visst är det REA som gör mellanakten. Herrarna Nilsson, Åström och Lundin lovar att sammanfatta melodifestivalens historia på fem minuter. På det sättet får de också framföra tävlingens längsta låt. Numret är specialskrivet för lördagkvällen och jag hoppas att det blri vasst.

Kayo ändrar koreografin

Det snackades en del om toalettsitsen / sängen i Kayos nummer efter repet igår. Så mycket att man bestämt sig för att ändra koreografin, men helt spolad (märk väl min otroliga lustighet) är inte den bruna sitsen, bara lite nertonad.
Kayos dasslock på scen
Här är Kayo något otydlig i kanterna, liggande på sitt dasslock.

Kayo gör en skön schlager med catchy refräng och när hon sjunger som bäst låter det mycket Shirley Bassey.

Studiomann läser Aftonbladet

Det som jag kallade för säng i Kayos nummer igår, skriver Markus Larsson om som ett jättestor toalettsits. Det verkar som att SVT:s studioman Henrik von Zweigbergk har full koll på vad krönikör Larsson skriver. Under repet idag fällde han kommentaren:
- Men det är ett väldigt dyrt dasslock.

Patrik sjunger för sin Sofia

Patrik Isaksson berättade för mig att han alltid sjunger för sin sambo Sofia Rågenklint, det är henne han tänker på när han står på scenen.

Och övertygande är han när han står på scen. Niclas Wahlgren visade att det går att ta sig till andra chansen med en ballad. Isaksson har ju dessutom flera hits i ryggen och serverar en typisk Patrik Isaksson goes schlager, med skönt vemod i rösten och sitter vid sitt piano och sjunger. Det kan gå hela vägen direkt till globen.

Sofia kommer också vara på plats i Arfenan när han sjunger på lördag, då kanske intensiteten i rösten ökar ännu mer.

REA i mellanakten

Såg Anders Lundin med fler ur REA-gänget lurka runt i omgivningarna kring scenen. Det känns som att mellanakten den här gången har flyttat hem till Sverige igen efter utflykter till Rumänien och Polen. Jag hoppas på en riktigt vass schlagerparodi som skakar om tittarna värre än Lenas sköna humor.

Problem för roddarna

Det suckas en del bland roddarna i kulisserna. Den här delfinalen har alla bidrag med sig egen rekvisita som gör att scenbytena är maximalt krångliga. Tidsschemat för bytena är pressade och scenteknikerna har svårt att hinna med scenografiändringarna.
- Det funkar inte, vi kommer aldrig hinna, suckade en tekniker beklagande inför en bekant.

Folcker repar inte

Det är körtjejen Dea som sjunger Jessica Folckers låt på repen. Hon gör det bra, men det hörs att låten är arrangerad efter Folckers röst. Den kommer bli en bra radiohit, men om Jessica inte hottat upp sitt scenframträdande rejält sen förra året, lär den nyblivna mamman återigen hamna utanför final och andra chansen.

Sur sång och hippiekläder

Mycket eld på scenen när Gregor kliver upp. Låten är väldigt etno, och schlagerkören är klädd i flummiga hippiekläder. Låten har svensk text trots titeln "Mi amor", men rutinerade körsångaren Gregor verkar nervös under repet och sången var sur. Det behöver han bättra på om han ska ha nån chans på lördag.

Rolinski är BWO:s hemliga vapen

Genom att fokusera på Rolinski under hela framförandet ska BWO ta hem segern. Det är väldigt lite fokus på Bard under framförandet och det vinner nog bandet på, eftersom Alexander i vissa kretsar uppfattas som kontroversiell.

Låten fastnar direkt och har en håhåhå-slinga som utan tvekan kommer bli en hit.

Jessica ensam om att gilla Magnus byxor

Magnus Bäcklunds byxor väckte uppseende i Leksand och inte särskilt positiv sådan. Inte minst sågades de av i stort sett enade klädexperter i tidningarna.

Men Fame-kollegan Jessica Andersson instämmer inte. Som troligen enda person i norra Europa tyckte hon att "de var riktigt snygga". Jessica, du är snäll du som försvarar en gammal vän och kollega.

Snöig morgon i schlagerland

Vaknade och tittade ut genom fönstret. Såg faktiskt en tillstymmelse till blått på himlen och hann tänka att det var skönt att snöandet slutat. Tittade ut genom fönstret en kvart senare - snöstorm.

Fick ett mejl i natt:

Här har man gått omkring hela dagen och TROTT att det ska bli en uppdatering framåt kvällen på er schlagerblogg gällande de olika låtarnas chanser att gå vidare. Man är ju NYFIKEN.
Men icke.

Kan du inte skriva lite på bloggen om hur låtarna lät på repetitionen idag? :)

Hälsningar

Nattportiern Ola


Jag ska erkänna Ola: Jag hann inte se alla låtar på repet igår. Jag var upptagen med att klippa tv-inslag till webben, därför kommenterade jag inte låtarna så mycket igår. Men läs gärna Markus Larssons krönika så länge, så lovar jag att skriva mer under repetitionerna idag.

Tystlåten Bard gick hem tidigt

Alexander Bard stod mest tyst och stilla med Martina Schiptjenko i ett hörn och betraktade folk. Det såg inte ut som han hade särskilt skoj. Inte ens när en unifromerad ung man poserade mellan BWO-stjärnorna sken han upp med särskilt mycket entusiasm.

Det verkar som att nån satt munkavle på honom för att undvika skandaler och se till så förhandsfavoriterna BWO faktiskt tar sig till Globen den här gången.

Bard och Schiptjenko lämnade dessutom festen allra först, redan 21.30, för att gå hem och se på video. Hmm var det inte det Kikki D valde att göra efter sin finalplats förra veckan? Bard och Kikki kanske inte är så olika ändå...

G:son hungrig festprisse

Thomas G:son har som vanligt med ungefär två hundra bidrag i årets melodifestival (sex stycken för att vara exakt). Han brukar roa sig kungligt på SVT:s fester och idag var inget undantag. Men framför allt tycktes det vara buffén som intresserade honom. Efter att ha slickat kladdiga fingrar rena såg han till att ta rejäl backning på buffén och det var han inte ensam om.

Förkyld Larsson söker jobb hos fragglarna

Krönikör Larsson är förkyld. Så risig att han inte ens orkar klaga på att det är ett svårtippat startfält - här också. På välkomstfesten kände han sig extra förkyldast:
- Jag är så risig att jag skulle kunna vicka som skräphögen hos fragglarna, var kommentaren.

Kayo vill starta band med Fame-Jessica

Många fotografer ville ha bilder på Kayo och Jessica Andersson tillsammans under presskonferensen, men det tycktes varken Kayo eller Jessica ha nåt emot. Tvärtom föreslog Kayo att hon kanske kunde ta Magnus Bäcklunds plats i Fame:
- Det känns lite ABBA det här, äntligen får jag vara Frida, sa Kayo leende.
jessica var inte sen att hänga på:
- Åh, då får jag vara Agneta, skrattade hon medan fotograferna plåtade.

Magnus får se upp, nästa år kanske han är ersatt av Kayo om Fame ställer upp i Melodifestivalen igen.

Bard hållen i handen

Verkar som att Alexander bard är rädd att ännu ett ogenomtänkt uttalande kan kosta Bodies Without Organs finalplatsen på lördag. Under presskonferensen vill han inte vara med på bild själv utan håller hårt i Martin Rolinski och Marina Schiptjenko. Han låter Martin ta ordet i de flesta frågor och vill bara framstå som en snäll och oskyldig pojke, lite halvknepigt när man fyllt 45 kanske...

Tjuvrökande Jessica bakom scenen

Väntade på Patrik Isaksson vid artistentrén till arenan för en intervju. Då klev Jessica Andersson ut och tände en cigarett. Hon klagade lite på vädret tillsammans med oss andra som stod ute i snöovädret.

Kollegor i schlagerkrock

Blev erbjuden bilskjuts till veckans delfinal. Tre reportrar från diverse andra medier hyrde bil från Stockholm och frågade om jag ville åka med. Min flygbiljett var redan beställd och betald så jag tackade nej.

Nu har de precis kommit instapplande i pressrummet, efter att totalkvaddat bilen i det hala snökaoset som Karlskrona hälsar oss välkomna med.

Inga skadade, men något omskakade tycks de vara. Nu känns det rätt skönt att jag flög ner.

Markus Larsson börjar tippa

Han lät stensäker, krönikör Larsson när han kom med första tipsen om vilka som går vidare, men sen blev han lite skakig och ville inte att jag skulle skriva att han efter första genomlyssningen verkar tro på föredetta Melodifestivalenvinnare och grupper med stor utlandserfarenhet.

Däremot verkade inte min favorit Kayo finnas med på hans lista. Får se hur det ändras efter dagens repetitioner, när vi får se artisternas första trevande försök på scenen.

Snäll vakt lovar kexchoklad

I ett av mina första inlägg skrev jag att en vakt "modell större" ombad mig lämna pressrummet när de skulle stänga i Leksand.

När de orden kom fram till honom hade de förvandlats till att han var en stor och elak buffel, men det skrev jag ju aldrig. Har därför lovat honom att jag skulle skriva nåt snällt om honom istället så det måste jag ju göra (han har dessutom lovat mig en kexchoklad om jag gör det, och med kexchoklad är jag lättmutad...).

Har inte träffat på några otrevliga vakter alls på turnén. De kanske vill se farliga ut, vad vet jag, men de är mest trevliga och håller upp dörrar och är artiga.

Får jag en kexchoklad nu?

Pudlar gör schlagerrock

Oj, det känns som jag frysts ner i samband med en Europekonsert 1989. Eller kanske ännu mer att man lyssnar till en manlig version av Erika. Kommer nån ihåg henne? Hon var tillsammans med Yngvie Malmsteen och hade en hit med "Together we're lost", väldigt snäll rock som skulle låta farlig. Där har vi The Poodles och soundet är precis så där trallvänligt schlager som all rock var i slutet av 80-talet.

Snubblande lika låttitlar

Jobbigt med två titlar som är nästan likadana. Gregor sjunger "Mi amor" i Karlskrona. Förra veckan sjöng Velvet "Mi amore". Men ännu värre var det ju 1986 när Anna Book sjöng "ABC" och Dan Tillberg "ABCD", då tävlade ju bidragen direkt mot varann i finalen, med tanke på stora namn som Jessica Andersson och Bodies Without Organs är det stor risk att okända Gregor åker direkt ut och Velvet måste ju ta sig vidare från andra chansen.

Ska pudlarna slå Las Ketchup?

Hoppetossorna i Les Ketchup ska ju sjunga Spaniens bidrag "Bloody Mary" i årets Eurovision Song Contest. Det kanske ändå är Electric Banana Band som är rätt tävlingsbidrag att skicka. Eller The Poodles. Crazybidrag verkar ju vara hyfsat populärt i Europa i alla fall.

Karlskrona dansar och gör honnör

Möttes av hagelstorm när jag klev av flyget i Ronneby. I Leksand föll snön lite mer idylliskt om än konstant, så jag bävade för en helg fylld av hagel, men väl i Karlskrona skiner solen.

Mötte Sonya på flyget hit. Hon är ju upphovsperson till en av låtarna här i Karlskrona, men aav den utlovade pudelkuppen syntes ännu ingenting.

Märks att det är en militärstad vi kommit till - alla journalister får militära namnbrickor av leende rakryggade personer.

Nu börjar genomlyssningen av bidragen. Spännande.

Sonya lovar pudelkupp

Nesliga femman Sonya som ändå firade sin medverkan i delfinalen till långt in på småtimmarna verkade verkligen ärlig när hon berättade hur glad hon var för hela tävlingen.

Och än är det faktiskt inte över för henne, redan nästa delfinal, i Karlskrona, är hon med igen, men då som upphovsman (eller ska man skriva upphovskvinna? Kanske upphovsperson är mest pk?) till låten "Night of passion" som framförs av the Poodles.

Då kommer hon troligtvis presenteras som Sonja Aldén, som är hennes riktiga namn.

På tåget hem lovar hon, mellan autografskrivningarna, att vi kan räkna med nån mindre form av pudelkupp från hennes sida.

Hockeyresultaten via "resten"

Sitter på tåget hem från Karlstad när OS-guldet i hockey hovades in. Tack vara att Jens och sällskap från Östen med resten satt snett bakom mig och lyssnade på matchen på radio, fick jag snabba uppdateringar om läget, tack så mycket för det. Grattis tre kronor!

Grattis tjejer - tyvärr gaykillar

Hörde att en reporter från konkurrerande media frågat killarna som dansade bakom Sonya. Det verkar som de flesta är straighta. Om det gällde alla, eller bara de flesta vågar jag inte svära på.

Karlstad ÄR soligt

Solen har hittat hit

Säga vad man vill om Karlstad, men när det gäller så levererar man. Lagom till delfinalen så är de tunga grå molnen bortblåsta och solen lyser över arenan.

Linda Bengtzing och Shirley Clamp på plats

Både Shirley Clamp och Linda Bengtzing är i Karlstad. Shirley är här för att stödja bästa kompisen Sonya som ska leverera en riktig discodänga i kvällens final. Linda B dök upp sent i natt på schlagerhotellet tillsammans med pojkvännen. Hon hade haft en spelning på en nattklubb här i Karlstad och idag är det två spelningar till som gäller. Om hon hinner med att se delfinalen var osäkert.

Genrepet - det ser ut som han skiter när han sjunger

Så var det genrep och precis som genrepet i Leksand sätter Lena timingen perfekt. Snälla låt det gå så här bra imorgon också. Det är mer leenden, precis som utlovad från Lenas sida, även om vissa känns aningen självironiska. Sexskämten är borta, men Lena har behållit mycket av självironin.

Så kliver Magnus Carlsson upp på scen - tillsammans med Martin Stenmarcks tjejer. Jo, det är sant, i år är de klädda i svart och ska ta Magnus till final är det tänkt, det kan gå vägen.

Fortfarande lika intressant att se the Elephantz nummer. Körkillen Martin Kagemark är verkligen inte med på scenen, han står antagligen bakom scenen och sjunger sin stämma. Antagligen är han gölad att slippa elefantdräkterna - trots att det finns fläkt inne i huvudena.

Sonya är mitt eget favoritnummer, det är show, dans eld och en refräng som sitter., Hon är snygg, dansarna är snygga, men det gäller att hon gör ett tokbra framträdande för att folk ska minnas henne förbi Östen med resten, Kikki och sista skrällen, Velvet.

Pablo Cepeda försöker desperat få publiken att känna igen honom och har plockat fram bongotrummorna som han använde i Mendes nummer, men trots att han dessutom sliter av sig kavajen och avslöjasr ett schlagerglittrigt linne inunder, så kommer det nog inte räcka särkilt långt.

Kikki älskar scenen och publiken verkar älska henne, kanske är kläderna inte så anskrämliga trots allt - hon verkar ju i alla fall väldigt glad över dem
- Jag har använt svart så mycket, ceris är min färg, kommenterade hon kläderna direkt efter repet.

Niclas, ja, vad ska man säga? 12-åriga flickor i publiken älskar honom, men det ser faktiskt ut som han skiter när han sjunger.

Så kommer Velvet in och river av en rejäl rökare. "Mi amore" är farlig och får hon bara till alla kamerablickar så kan det bli andra chansen för henne.

Ingen förlorare pekas ut

SVT fegar och väljer att inte peka ut förloraren i bild den här gången. Istället redovisar man plats nummer 5 till 8 i en liten passus efter att de fem finalisterna ropats ut.

Östen showar med resten

Det är som vanligt en massa lek på scenen när Östen med resten lirar. Det stora publikfriandet kommer när Östen hoppar upp på ståbasen.
Östen showar med resten

Magnus värmer upp med Kikki

Magnus Carlsson är en riktig schlagerälskare. Han avslöjade igår hur han värmde upp inför resan till tävlingen:

- Jag lyssnade på Kikki Danielssons "Bra vibrationer"-platta, hela skivan, för att komma i rätt stämning.

Markus Larssons schlagerkoma

Så här på fredageftermiddagen börjar krönikör Larsson komma in i sin schlagerkoma:

- Fan, nu låter ju allt bra ju, säger han besviken och dansar med i Pablo Cepedas chanslösa "La chica de la copa".

Innan dess har han grymtat uppgivet om att han på efterfesten kommer att stå och göra the Elephantz danssteg, precis som han fastnade i Kameleontdansen förra veckan.

Dessutom velar han en massa om vilka som går till globen. Just nu verkar han luta åt att Kikki kanske blir slagen av Östen med resten, men det är innan vi sett Kikkis rep idag.

Kärlekspar bakom scenen

Bakom kulisserna snackas det om artisterna som är väldigt kärvänliga mot varann bakom scenen. Det kramas väldigt intensivt när de träffas och det både en och två gånger. Nu spekuleras det i om det är mer än bara vänskap bakom kramarna.

Alla är ju glada över lite kärlek, men problemet är att åtminstone den ena har partner sen tidigare.

Carola tog Sonyas låt

Det snackas om att Sonya sjöng demon till låten "I evighet" när låten fortfarande hette "Invincible". Den ska ha specialskrivits för Sonya, men SVT sa tydligen nej till att en helt okänd artist sjöng den i festivalen - och sen lyckades man ju övertala Sveriges schlagerdrottning Carola att med en svensk text sjunga låten.

Okända Sonya får istället delta i festivalen med en helt annan låt, "Etymon", med text av "Pling".

Sonya, eller Sonja Aldén, var med i Melodifestivalen redan förra året, men då som textförfattare. Hon och Shirley Clamp skrev texten till Shirleys "Att älska dig" tillsammans.


Markus Larsson dansar på sin creds grav

Krönikör Larsson, som brukar ha bra cred i musikkritiker-kretsar, är medveten om att schlager inte är särskilt creddigt, men det struntar han i. Mitt under Kikkis repetition utbrast han idag:
- Jag blir helt gripen. Jag skiter i cred. Jag vill dansa på min creds grav. Jag vill ha roligt och här har jag det!

Kikki är schablonen av en schlager

"Idag & imorgon" heter Kikki Danielssons låt. Det är en stockkonservativ ärkeschlager med alla obligatoriska ingredienser, inlklusive tonartshöjd refräng efter sticket.

Det finns inget som helst nyskapande i låten, och det är precis här Kikki är som bäst.

Hon går upp på scenen och all den osäkerhet hon visat när hon pratat med oss journalister vid presskonferensen, är borta.

Hon tar varje steg rätt, vet var hon har kören och vet hur man tar en ton.

Hela numret tycks vara så mycket en schablon av hur en schlager ska se ut och låta enligt formulär 1A. Tre körkillar, som genom hela numret uppvaktar och tycks dyrka divan i mitten.

Kikki på första repet
Kikki är största stjärnan i Karlstad. Ingen kan tävla med henne (hon kommer nog slå Lena Ph också, som ännu inte synts till i Arenan). Och det här visar Kikki trots att hon repar utan scenkläder.

Sonya gör en Elena

Sonyas låt är en riktig dansrökare på scen. Fyra manliga dansare körar bakom Sonya, som själv till viss del påminner om förra årets grek-svenska eurovisionvinnare Elena.

Fullt ös på scenen och inte så konstigt kanske när Roine Söderlundh står för koreografin. Roine är en av Sveriges största koreografer och har bland annat fått Guldmasken för koreografin till musikalen Grease.

Roine har koreograferat ett bidrag till Melodifestivalen tidigare. Han stod bakom Nannes "Håll om mig" från förra året.

Elefantklampande på scen

Nej, det är inte överviktiga schlagerstjärnor, det är the Elephantz körpojkar.
Elephantz kör
Antar att de vill vinna barnröster på upptåget, men det känns mest töntigt.

Värt att notera är att Martin Kagemark (Christer Björkmans man och medlem av schlagerkören) valde att repa sin stämma från sidan av scenen. Han hade ingen elefantmask på sig och tycktes mest vara glad för det.

Dessutom stötte elefanterna på motgångar under första repetitionen. Det var tänkt att de skulle kasta sina mikrofoner till varann, men där satte SVT stopp. Den tekniska personalen var rädd för att de skulle tappa dem i golvet och har inte tillräckligt många med sig i reserv.

Logerna överhettade

Hörde precis att artisterna klagar på att logerna bakom scenen är alldeles för heta. Redan nu på torsdag förmiddag svettas det ymnigt bakom scenen.

Glenmark och Strömstedt har skrivit Orup-låt till Magnus Carlsson

Så är schlagerveckan igång igen. Karlstad hälsar välkommen med en grå himmel, men så får vi lyssna på schlagferbidragen för första gången och så känns det soligt igen.

Strömstedt och Glenmark skriver utan Eriksson, men det känns ändå som en Orup-låt som Magnus Carlsson sjunger.

Det har redan spekulerats bland kompositörer om att Strömstedt och Glenmark fått underkänt av SVT flera gånger och blivit tvungna att skriva flera versioner av låten innan de fick godkänt.

Är artisterna olika mycket värda?

På tåget hem hörde jag hur Anna Sahlene var orolig för vad som stod i tidningarna.
Hon ville absolut inte läsa själv, men blev lättad när hennes vänner läste upp några läsarreaktioner för henne.
Märkligt förresten hur Anna Sahlene satt i andra klass på tåget, medan såväl Andreas Johnson som bananerna
åkte första klass. Tycker SVT att de olika artisterna är olika mycket värda? Eller är det skivbolagen som avgör?
Och hur fungerar prioriteringen i så fall?

Hemma igen - laddar för nästa vecka

Äntligen hemma igen. Och med hemma menar jag så klart redaktionen. Varför vara ledig när man kan jobba? Har precis publicerat ett inslag från efterfesten. Kolla in det och se glädjen bland alla deltagare, och få lite mer skvaller.

Bloggare & Bengtzing
Tömmer kameran på de få bilder jag faktiskt tagit och som ser bra ut. Den här bilden är tagen 03.18. Linda Bengtzing var på väg för att lägga sig och jag fick sista bilden tillsammans med henne - vem ser ut att vara tröttast tycker ni?

Själv fortsatte jag i några timmar till, med att jobba så klart.

Pandang vid flygeln
Pandangkillarna visade sig ha oanade talanger när de intog flygeln på efterfesten.

Men nu blir det ledigt några dagar. Dags att ladda inför nästa vecka. Jag säger bara Kicki! Jag säger det igen: Kicki!

På de utländska schlagersiterna på nätet
började folk redan för en månad sen efterlysa rapporter om hur det gått med Kickis bantning. Jag lovar att avge full rapport på torsdag när jag träffar artisterna för första gången.

Sist att lämna pressrummet

Jag satt ensam kvar i pressrummet tills dess att jag nästan blev utslängd - var ju tvungen att leverera vinnarintervjuer till siten. Jag hann på sekunden få klart allting innan midnatt när de stänger.

Jag har redan förvarnat SVT:s pressansvariga att jag kommer vara kvar längst varje vecka. Än så länge ler tjejerna mest, vi får se hur mycket de tycker om mig efter fjärde delfinalen...

SVT klippte om Jihdes inslag från Turin

Under repen har det förekommit en neslig manusmiss i inslaget från OS-studion i Turin. Där sas att Martin Stenmarck kom på 17:e platsen när det i själva verket var 19:e platsen, men lagom till direktsändningen styrde SVT upp missen och klippte om inslaget.

Nu hör man ju texten

I tv hörs ju texten när Pandang sjunger!

Se upp Dan Panas du kanske måste ha kilt nästa vecka ändå. Jag sätter min tilltro till alla 13-åringar.

Idag vässade schlagerreportern dessutom allting genom att även lova att han skulle börja köra truck på lager om Pandang gick till final - om det var samma lager som Lenas tekokare Arne jobbar på förtäljer inte historien.

Bananbröder i kören

Ja, två av bananernas kameleonter i kören är bröder.

Spökrösten

Under repen har Kristin Kaspersen läst vykorten inför varje bidrag, men nu är det så klart kommentator-Pekka som gör det. Dumt av mig att tro nåt annat. Bortse gärna från mitt tidigare inlägg från fredagsrepet.

Schlagarbloggaren - nu även känd från DN

Hamnade visst framför DN:s bloggande reporter Anna Björkman under genrepet igår. Hittade inte mindre än tre inlägg som på nåt sätt berörde mig och de jag satt bredvid. Se inläggen från fredagen kl 20.05, 20.27 och 21.00.

I väntan på de riktiga artisterna

Publiken strömmar till arenan, klockan har precis passerat 19 men redan är det mer än halvfullt. Kristin Kaspersen värmer upp publiken, kan gissa att hon hellre hade haft Lenas roll, men nåt måste man ju göra för att betala räkningarna.

Att vinna Melodifestivalen ger inte heller en inkomst i evighet, så för Patrik som vann med Blond och låten "Bara hon älskar mig" 1997, är det också publikuppvärmning som gäller.

Tillsammans med bland andra Micke Grahn, känd från Fame Factory och Thérèse Löf (se tidigare inlägg) sjunger de schlagercovers för publiken tills dess att stjärnorna anländer.

Roar mig över att fundera över vilka av kvällens artister som dyker upp som publikuppvärmare om några år. Vad tror ni? Mejla gärna, länken finns här intill.

Mellanakten - en regnbågsfärgad trappspiral

Sen i torsdags är det enda vi i presscentret fått veta om mellanakten är att de suttit fast i snöstormen i Chicago, men nu ska de äntligen vara på plats. Det är Veniamin, "the human slinky", från rumänien.

Minns ni spiralerna som man hade när man var liten, som kunde gå ner för en trappa. Sån är mellanakten, men med människor, och i regnbågsfärgade outfits, om det ser ut som på deras site. Verkar konstigt kanske, men kollar man inslaget från Letterman på deras site så... Ja, det kan bli hur kul som helst!

Stressigt klädbyte

Några av körtjejerna har ett par fasligt stressiga klädbyten. Mellan Pandangs "Kuddkrig" och Hannah Graafs "Naughty boy" måste det gå så snabbt att de får börja slita av sig kläderna redan på väg av scenen, men det får inte ni tv-tittare se för då är kamerorna lägligt riktade åt annat håll så klart.

Fackeltrubblet fortsätter

Kåporna är borta från magnus Bäcklunds nummer, men facklorna var kvar på genrepet. Den här gången slocknade två i inledningen, de lyckades få fyr på dem igen, men då slockande istället tre av de övriga facklorna.

Förhoppningsvis har nån kvar garantin på facklorna, annars får de nog ta och kontakta Allmänna reklamationsnämnden.

Sötaste schlagerbäbisen

Hon heter Helena, satt allra längst fram under genrepet, diggade järnet och charmade alla med sina stora hörselskydd.
schlagerbäbis

Mamma Lina verkade också tycka om schlager.

Hockeytokig Pling fick egen tröja

I torsdags när artisterna fick varsin hockeytröja av Leksands elitserielag uttryckte hockeytokiga Ingela "Pling" Forsman viss besvikelse över att hon inte fick någon.

Men på genrepet idag kunde hon ståta med sin alldeles egen med "Pling" tryckt på ryggen, så nu är hon nog glad igen.

En körsångerska kort under repet

Något hände under Simone Morenos genrep. Plötsligt försvann en av körsångerskorna av scenen och resten av numret fick genomföras en man kort. Senare dök hon upp vid Simones bord i green room, så allt för allvarligt var det kanske inte, vad som än hände.

Linda - hur kunde jag glömma?

Det var inte bara hockeylaget som glömde Linda Bengtzing i torsdags. Jag glömde skriva nåt om hennes framförande igår, helt oförtjänt. Det var ju hon som efter genrepet inte kunde sluta skriva autografer till alla som ville ha.

När vakterna satte upp en avspärrning mellan artisterna och beundrare, stannade Linda kvar längst utanför avspärrningen. Hon ville inte prata med journalister, hon ville prata med fansen. Och fans har hon, i mängder.

Men med en schlagerrefräng som hänger fast och 2000-talets läckraste scenbyte på scen (det här slår Lettiska vinnarlåten i ESC från 2002 med hästlängder), så förtjänar hon att få mysa länge bland fansen.


Andreas Johnson fick publikens jubel

Ja, så kändes det i alla fall när man satt mitt i publikhavet. Tv-fotograferna verkar däremot inte gilla honom.

Andreas Johnson är inte särskilt många meter över marken, men varför gör SVT:s fotografer så att han ser ännu kortare ut i tv-rutan? Uppifrånperspektiv och bilder där han bara fyller ut till hälften och resten är luft ovanför hans huvud - sånt är bara taskigt.


Hannah nattklubbsviskade falskt

Rickard Engfors lämnar verkligen inte Hannah Graaafs sida. Han rättar till hennes klänning till perfektion och är siste man att kliva av scenen precis sekunden innan hon börjar sjunga.

Och vad hände med kvällens läckraste tv-bild? Öppningsbilden har tidigare svept runt Hannahs siluett och landat i hennes blick, idag på genrepet gjordes en helt annan bildlösning som var urtrist. Gör genast om igen, snälla bildproducent.

Att Hannah var nervös märktes. Hon hade svårt att hålla tonerna på slutet och lyckades med konststycket att snubbla från stillastående när hon skulle lämna scenen. Men med en hel del autografskrivande efter repet borde Graafs självförtroende vara på väg upp igen lagom till imorgon.

Krönikör Larsson (igår kallade jag honom visst för schlagerexpert, men eftersom det är hans första melodifestival får jag väl ändra Markus titel till blivande expert) kallar hennes sång för "nattklubbsviskande". Jag håller fast vid att hon gör en Jessica Rabbit - och det är menat som en komplimang.


Pandang i autograforgie

När Pandang gick upp på scen lovade Dan Panas (Aftonbladets schlagerreporter) att han ska bära kilt nästa delfinal om grabbarna tar sig direkt vidare till Globen.

Se upp Dan så du inte får ångra dig! Jag hoppas stenhårt på småflickornas röster.

Pandang Stefan och Adam

Grabbarna fick sitta länge och skriva autografer efter genrepet och varje gång Pandangs namn nämndes, hördes gälla skrik över hela salongen. Snacka om att det lyste om dem. Stefan och Adam förtjänade det verkligen också efter att ha lyckats med sitt framträdande trots att ljudtekniken strulade. Händer samma sak imorgon måste de få sjunga om.


Magnus facklor falnar

När Bäcklunds kör kommer in i mörka kåpor på scenen samtidigt som roddarna i kilt gör i ordning blir man snabbt osäker på vem som är vem egentligen.

Roddarna bär kilt
Bäcklunds kör?

Och någon måste se till att facklorna faktiskt fungerar imorgon kväll. Mitt tips är att någon av killarnas facklor slocknar tidigt under framförandet, tjejerna har varit bäst på att hålla lågan brinnande så här långt.


Bara i Leksand

Eller egentligen i Tällberg, där hotellet ligger. Det är bara här jag vågar lämna datorn obevakad i en obemannad reception för att springa och ta ut linserna, innan jag skriver färdigt nattens blogg.

Med springa menar jag då, ut genom huvudentrén, över vägen, in på en sidogata, genom en snödriva in på en oskottad gång och fram till "lillstugan" , även känt som "annexet" från Åbergs alp-sällskapsresa. (Om nu annexet hade flat screen-tv och superstor dubbelsäng).

Säg inget till nån av mina chefer bara, de behöver inte få veta.


Kameleonter är inga pirayor

Janne Schaffer såg inte nervös ut när han steg upp på scen ikväll, men med decennier av rutin behöver han ju inte vara det heller. Åberg och Möllberg ser också verkligen ut att ha roligt när de kör låten, men ändå, kameleonter heter inte Maja och är inga pirayor.

Känns som jag brände hundra spänn på ingenting idag. Och jag som är så snål. Enda glädjen ligger väl i pappa Keno gjorde samma sak.


Ostadiga ben för sambadebutanten

Simone Moreno var lite ostadig under genrepet, inledde på darriga ben och det tog ett tag innan hon hittade rätt kameror att titta i. Nervös kanske? Hon kommer behöva jobba på det till imorgon kväll i alla fall - motståndet är hårt.

Så blev man utslängd från presscentret igen. Skriver mer om genrepet lite senare.

Spökröst

Hur lång tid tar det innan du kommer på vilken kändis, och kändisbarn, som gör spökrösten vid artistpresentationerna?

Pappa Keno hjälpte till

Smet från arenan under eftermiddagen. Jag hade ju sett oddsen och bestämde mig för att faktiskt spela lite pengar. Speloskuld som jag är närmade jag mig spelhålan (tobaksbutiken) med försiktighet och väl där inne försökte jag först dölja min okunskap.

Jag blev genomskådad.

Men vem fanns i spelbutiken om inte herr Oddset själv, svenska spels presschef Tommy Wahlgren (även kallad pappa Keno) som genast tog mig under sina vingar och hjälpte mig.

Jag satsade en hundring på en högoddsare - lovar att avslöja om jag vinner...

Han är nervösast i arenan

60 år gammal och med riktigt gedigen musikerbakgrund hade man trott att Janne Schaffer skulle vara coolare än de flesta, men inte.

När favoriten Linda Bengtzing visar sitt superlugn genom att hela tiden ha ett glatt ord till de som står bredvid går rockräven Schaffer runt mellan repen och ser mest stirrig ut.

Igår tycktes han övertyga sig själv om att det lät bra genom att flera gånger dubbelkolla med en bekant i salongen:
- Visst lät det bra? Folk tror inte att vi gör det här på allvar, men det gör vi ju.

De andra bananerna tycks lugnare. Lasse Åberg kör med stenhård jargong inför reportrarna och frågar efter "apan" när han letar efter Klasse Möllberg.


Hannah Graafs posse

Sval och sexig på scenen är hon lillasyster Graaf. Med stilla vickande höfter känns det nästan som siluetten av Jessica Rabbit som tronar fram där, men det känns som att hon gör det med glimten i ögat.

Desto märkligare att hon hela tiden rör sig omgiven av ett posse, som idag dessutom förökat sig. Igår var Rickard Engfors och Alcazar-Tess som fastklistrade vid hennes sida. Idag har också storasyster Magdalena dykt upp.

Hoppas förresten hon blev glad för maten som Hannah tog med sig från efterfesten igår.

Schlagercirkusen är igång och Lena äger

Så var cirkusen igång igen. Melodifestivalen har kommit till Leksand och hela dagen har varit fylld av artisternas repetitioner.

Men så, mot slutet av dagen dök hon upp. Hon sa ingenting till oss i pressen utan gick bara fram och tillbaka över scenen småpratandes med sin sidekick Hans Marklund, men det syntes ändå. Melodifestivalens stjärna heter Lena Ph. Hon äger scenen.

Mer om repetitionerna när jag kommit till hotellet, för nu vill vakter av den större storleken att vi lämnar pressrummet på stadion.

mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits