Varmt i solen, april, SöFo

New York-porr! Och action! Och drama! Och intelligens. Och patos.
Spike Lee har äntligen gjort en riktigt bra film med Inside Man.
Se den.
Jag såg den på Biopalatset i en magnifikt tom eftermiddagssalong. Inga idioter som gapade eller som nödvändigtvis var tvungna att sätta sig på avsedda platser precis framför eller bakom mig trots att det finns 100 lediga. Folk brukar göra så. Folk är inte kloka. Står det "rad 6, plats 38" på biljetten så ska de tammefan sätta sig på rad 6, plats 38 oavsett om världen håller på att gå under.
Men inget sånt i dag. En lugn salong.
Folk var ute och spatserade på Söder i solen, Nytorget var en vacker vårkloak av caffelatteälsklingar och på Skånegatan var det varmt och inte halt längre. Pet Sounds-Stefan ska till New Orleans och se Brucan med Bjurre och Vispen på Jazzfest. (Jag har varit där en gång, med Sigge, tio år sedan minst. Jag köpte Root beer till hans förtret; jag visste inte då att det var läsk. Det var 38 grader varmt och cajunkorv och jambalaya överallt och Van Morrisson spelade med för låg volym. Eller om vi var för långt ifrån, vid Root Beer-stånden.)
Jag kikade upp i Oisins nya fina lägenhet också. Nu ska jag laga köttfärssås. Visst fusk: jag köpte kryddade tomatsåser. Men det tycker jag är ok, eller?
Ingen hatthylla än.
La-de-daa.
hits