Håkan, Jonna och Markus gästar!

Gästinlägg från Markus Larsson, Håkan Steen och Jonna Sima om hultsfredtejpen:

Håkan:
Fantastiskt med Vapnet, den sjukt underskattade "Maybe you know" med House of Love, "Tusen heta kyssar" med Docenterna, "Here's for summer" med David Sandström, "Surrender" med Cheap Trick, "Kunde vart jag" med Alf och, inte minst, "I wanna go home" med Sator.Pop-cd:n får fyra plus och rock-cd:n får... också fyra plus.
Håkan

Markus:
Sonen från Motala levde upp till förväntningarna. Båda skivorna är, precis som Hawk skriver, värda fyra plus. Men sanningen är att extraskivan - "Hultsfred 2005 hits" - är den allra bästa. Det är där, och bara där, som vi får höra Don Henleys "Boys of summer", The Waterboys "The whole of the moon" och The Bands cover på "Atlantic city". Ni skulle ha hört Håkan Steens och Fredrik Virtanens stämsång i just "Atlantic city" när vi rullade in i Hultsfred. Det är kärlek. Det enda som saknades var Bjurman. Jonna? Hon sov.
Markus

Jonna:
Jo, jag sov som sagt (i max 15 minuter enligt Håkan). Musik i bil får gärna spelas på pratvänlig volym, enligt mig. Jag försökte febrilt få mina kollegor att kommentera den svenska pitoreska lantbyggden. Guuud så vackert Sverige är med alla åkrar, fält, lantgårdar, kossor, får med killingar, hunkex och kärringtänder (en blomsort för ovetande). Men icke, volymen skulle vara så hög så hög. Vad jag tyckte? Tre plus. Högst. Alldeles för mycket 80-tal, som 70-talisterna (de är tre st) tyckte var toppen såklart. Lite för mycket av det gamla var det i min smak. En hel del bra artister: Housemartins, ELO, Adam Green osv, men FEL låtar med dem. I alla fall skule jag valt annorlunda.
Favoriterna var i alla fall: TTA (som sagt), Betty Lavettes version av "Heart of gold" och "Konfettiregn" med Håkan och Eldkvarn. Hade velat höra Three 6 Mafias nya! Hej då!
Jonna


hits