Kanske var det bara jag som var liten (hemvändarkväll, Motala).

Romeo dansar trance.
Det är svårt att komma hem, svårt att gå ut, svårt att veta vad jag känner.
Jag gör givetvis för mycket av det.
Med åren har spontanhatet gått över. Det finns inte så mycket att hata, egentligen, det handlar ju bara om vad jag tittar efter.
Idioti och inskränkthet finns överallt.
Men kärlek och godhet också.
Valet är mitt.
Romeo dansar trance.
Det är på O'Learys, som tydligen öppnat i Motala. Plötsligt är det inte amerikansk sportpub längre, plötsligt är juldagen "trancekväll" och ett jättelikt Goa-skynke hängs upp och trancebeats från 1998 dundrar fram. Det är overkligt.
Jag ser en kille, döper honom till Romeo, går.
Romeo dansar trance.
Nån borde skriva en låt med den titeln.

På Bryggeriet, stället där det händer eftersom det är gymnasiedisko på Harrys, är det inte som när jag kom hem skinnvästförr. Folk är stiligare, snitsigare, smartare och från nästan varenda 90-talssubkultur som finns.
Killarna-som-slår-varandra-hårt-på-armen-som-hälsning och snygg-tjejen-som-speglar-sig-ängsligt-i-Franziskaner-
Weissbier-spegeln-som-vill-upptäckas-av-Bingo Rimér-och-som-jag-skulle-vilja-ligga-med-en-enda-gång och kvinnan-som-är-upprörd-på-Ulf Lundell-för-att-hon-inte-är-23-år-själv-längre och skejtpojken-i-militärbyxor-som-är-för-cool-för-black jack-men-spelar-ändå och så skinnvästarna med långt hår, de stygga indiepojkarna, de kredd-v-ringade studenterna från Lund eller Uppsala eller nån journalist, och lokala fyllon, Lyle & Scott-mods, torrentkillar, randiga Steenpojkar, Wikingsson-nördar, Sofi Fahrman-followers, nån casual, den slitna servitrisen, gangsters, de håriga, några punks, några i munks, coola tjejen i MC5-tisha som jag vill ragga på men jag är ju en gammal farbror i Riche-kläder ser jag i spegeln…och ett lokalt coverband med kastratsångare som sjunger ZZ Top-hits.
Det är härligt och fint, det är hela världen på Bryggeriet, småstaden är inte lika liten som den var.
Kanske är det internet och TV3.
Kanske var den aldrig ens så liten, kanske var det bara jag.
Snön faller utanför.
När vi går kommer Romeo från O'Learys.
Romeo som dansade trance.
Han är fin, han med, i sin jävla batiktröja.
hits