BWO - genialt jokerval

Jag har ju hyllat årets Melodifestivals "Greatest hits"-line upp förut - och första jokern Bodies Without Organs är ju SENSATIONELLT begåvad. Direkt briljant av Björkman & co. BWO är ett av extremt få band som verkligen, verkligen har ett namn i de gamla öststaterna och lite mer av Europa och har en Mylen Farmersk melodikvalitet med lätt dekadens och fransk känsla för klassisk schlager och dessutom modern euro med housepump
Genialt val - med sikte på ESC-finalen. SVT tänker internationellt, inte folkhem.
Funkar det? Vem vet? Förra året var BWO:s "Now that you're gone" en av de bästa och vackraste låtarna, för svår för svenska folket men den hade varit topp-3 i ESC-finalen.

Och...mmm åh....jag kommer att sakna att resa runt och följa Melodifestivalen denna runda. Det är den största downsidan av att bli TV8-man. Jag hinner inte denna vintervår. Även om jag kommer att resa till några av hålorna.
Det är ett roligt jobb att vara melloman för Bladet. Resa runt i småstäder, hänga med andra murvlar, artister, låtskrivare, se nya ställen, skriva om schlagers, vara avskydd, vara fruktad, vara clown, ta det på anständigt allvar.
Så mycket hatmail, så mycket engagemang. Det är galet. Plötsligt blir människor som inte har en aning om musik, som inte bryr sig om en enda ny Babyshamblessingel, experter. De finner det oerhört viktigt att maila sina åsikter på det mest aggressiva oartiga sätt tänkbart.
Grunden i mailen är ofta sund men obehagligt avundsjukbitter och dessutom banal: alla anser att SJUNGA BRA är viktigt; alla kan känna igen någon som sjunger "falskt", men få fattar att "dålig" sång kan vara bra ändå: Att det inte handlar om att vara Caruso eller Jussi i pop. Det handlar om känsla och vad man vill säga. Även i mellosammanhang, inte bara i indierock. Bland annat. Jag borde publicera en "best av idiotiska tokarga hatmail". DET skulle vara en skojig bok. Eller kanske bara deppig. Bara deppig.
Men jag kommer att sakna dom, tokskallarna!
Och jag kommer att vara ursur när en internationell topphit från BWO igen röstas bort av svenska folket till fördel för folkkära Carola...


hits