Sista om Hultan

Hanna Flodr (och DN-kollegor) avslutar sin bloggbevakning med att hajpa Markus Larssons slitiga lördag.
Hanna kan för övrigt tänka sig att träffa mig i London. Jag dit snart. Det ska bli nice.
För övrigt blir fysiken bättre och bättre för varje timme. Håkan Steen sov 14 timmar i natt! Jag i i alla fall 10. Jonna har inte varit på jobbet. Markus ser blek ut än. Det tar på krafterna att festivala.
1, 5 veckor kvar tills Roskilde. Puh.
Virren

Lite Hultan-mail såhär i efterhand

Århundratets bästa blogg... Har jag. Eller också inte. Kika på den. Lova det. Annars ska jag hytta, försiktigt, med näven nästa gång du sitter mitt emot mig på tunnelbanan.
detljuvalivet.blogspot.com
/Goesta

Svar: Lova att aldrig slå mig i t-banan nu.
***
"Det är svårt det här med bloggande, man vill ju inte bli Virtanenintern liksom." Citerat från SvDs nöjeschefs (Erika Hallhagen) Hultsfredsblogg. Kom igen. Snälla. Du är tusen tusen gånger bättre än hennes urvattnade bloggar, toppen på allt skulle vara om du kunde komma på något inte sådär jättesnällt att toppa hennes dumma påhopp med.
Magnus

Svar: Erikas blogg var väl inte direkt någon snackis.
***
Fredrik, jag såg en bild på dig idag, du måste sluta vara anorektiker.
Du håller på att försvinna.
J.

Svar: Åh, tack!
***
Apropå fläskmagar, seriefiguren Rockys flickvän myntade ju uttrycket "poprygg" i en strip. Alltså sånt fläsk som hänger utanför jeanslinningen ovanför rumpan, när poptjejer har för låga jeans och för korta tröjor. Väldigt roligt tyckte jag. Och hemskt fult!
Julia
ps, den där Jonna Sima, varför blir du inte ihop med henne?

Svar: Till att börja med har Jonna en boyfriend!

***
så skönt att du inte är en sån blandbandstaliban.. det är alltså tillåtet att blanda svenska och engelska texter?
/mikael

Svar: Ja, i alla fall när man åker till Hultsfred.
***
Hej Fredrik
Jag dömmer i regel folk utan att känna dom. Instinktivt, är du fienden, men någon som lägger tio timmar på en blandskiva kan inte vara allt igenom ond. Det är min övertygelse. Det är jag säker på, utan att känna dig.
Sen så vet jag att du har The Rascals - Glory! Glory! På en blandskiva. Det är om något ett alibi på att man borde få någon sorts acceptans. Men. Du är ju samtidigt fienden Virren. Hur känns det?
Jag gissar att du kan se det som ett rättfärdigande i sig självt, att du upprör.
Men hey, du är inte TTA. Du är punk på helt fel sätt. Hur känns det att ha blivit en produkt in i ben o märg?
Jag dömmer dömmer dig inte för bloggen, du får ju säkert ligga mer på grund av det.
Men. ändå. Du är ingen hatthylla Fredrik. Däremot. Efter varje deltävlings slut i melodifestivalen hängde du jävligt...laid back... i bakgrunden, men ändå framför kameran. Hey, hela Sveriges befolkning såg dig!
Han på Aftonbladet, shit. Är du inte trött på att hela du blivit ett marknadsföringsknep för Aftonbladet?
Jag bara undrar.
Kryper du ibland upp i fosterställning i soffan hemma o lyssnar på cigarettes & alcohol och drömmer dig tillbaka till tiden då allt var rock, och framtiden var mer, som, jag kan ju göra vad som helst istället för som det är nu, urblekt vit tröja, med svettfläckar, söker mycket mer bekräftelse än tidigare till och med.
Du säger inte sanningen längre Fredrik. Har du glömt hur viktigt det är?
Jag bara undrar.
Jens

Svar: Bra mail indiepojke. Men vet du jag tycker aldrig att jag sagt mer sanningen än jag gör nu.


Hemma på Söder

Sluta oroa er, jag är hemma igen. Körde som en dröm.
Jonna, Markus och Håkan hade efterfestat med Per Sinding Larsen, Balsam och lite annat löst folk till klockan 8 i morse! Vilka rockenrollrävar. De var väldigt spaka i bilen på väg hem. Vilket underbart gäng. Så roligt vi hade i Hultan.
Nu är det rätt ensamt.
Fredrik

Take me home country roads

Jag har varit med om betydligt värre söndagar i Hultsfred. Ett år grät jag. Jag blev inte speciellt sen i natt och vaknade i ett hus nånstans i Hultsfred i kargt avslöjande morgonljus.
Läget nu här i Hulingenrummet: Markus duschar efter att ha rusat upp och konstaterat "fasen, det GÅR inte att sova" mer, Håkan försöker sussa och jag bloggar exakt just detta och röker en dum cigg.
Snart blir det bilen tillbaka till Stockholm.
Om vi bara hittar Jonna Sima.
Fredrik


Håkan!

img
Jo jag vet, jag har bloggförbud just nu men jag ÄLSKAR Håkan Hellström så himla mycket och jag måste skriva det här i tidningen för jag är uppe på fem. Träffade honom och Soundtrack-Björn Olsson i baren nyss och…ja alltså. Håkan är så fin. Så mycket, mycket människa med så mycket hjärta, fel, brister, stolthet, storhet, mänsklighet, ärlighet, kärlek och smala jeans. Han är människa den där Elvis Presley, Bruce Springsteen och Mike Scott från Göteborg.
Vi sjöng "The whole of the moon".
Och tänk att en kille ville att jag skulle skriva autograf på samma lapp som Håkan och Olle Ljungström.
img
Håkan, Olle och Virto-auto.

Fredrik
Bag-in-box utan box.

- Vill du ha festivalsex med mig? frågar jag roliga Cilla Berg på tidningen Djungeltrumman.
- Nej. Men gärna lyxhotellsex. Hellre Hilton eller Savoy än Hulingen, svarar hon.
Respekt. Klokt.
Och nu tar hon fram en bag-in-box-vinare som hon smugglat in genom att ta bort själva boxen. En påse vin! Som blodplasma. One of us is gonna die young.
Virren
img
Cilla.

Nu så: Hives och mellanöl för 48

"Klubb Bongo"-producenten Magnus Frykberg är nere igen! Det visar sig att han, på underliga vägar, har fått mina bland-cd:s och att han lyssnat på dem både på väg upp i förrgår och ner igen i dag.
Han älskar Alfs "Det kunde varit jag" mest av alla.
För övrigt såg jag den där tjejen med en annan kille nyss. En. Annan. Kille. En snygg och cool en dessutom. Så fuck me.
The sea of heartbreak.
Men Hanna Flodr har börjat dricka vin. Och är flirtig.
Spännande.
Nu slutar jag blogga för i kväll. Nu ska drickas öl och alkolåset åker därmed på bloggen.
Hörs i morgon.
The Hives, here I come.
Puss.
Fredrik

Kärlek på festival

Nu har det faktiskt kommit hit en kvinna som jag skulle kunna bli tokig i på ricko. Eller: jag är tokig i henne på ricko. Men jag känner henne inte egentligen, vi ses ibland på stan bara.
Hon verkar gilla mig också. Hon säger det.
Jag vet inte hur jag ska göra. Hon är så blond och superhet att hon kan välja och vraka. Alla älskar henne. Hon är babe de luxe. Hon dricker mycket och har en sorg tror jag.
Hur stöter jag på någon utan att verka ironisk? Hur är jag seriös? Hur slutar jag det här med att glida ovanpå av ängslan? Är jag ens seriös? Eller bara festivalkåt?
Jag tror att jag har fått loppor.
Fredrik


Rullande sten utan publik

Rodney Crowell spelade Bobbys "Like a rolling stone"! Tragiskt att det bara var typ 50 pers i Atlantis-tältet. Han är ju ändå Johnny Cashs fd svärson.
Fredrik

På bärsen igen

Det är lördagsfestivalstämning. Folk har alltid på lördagen tappat alla koncept om anständighet. Kängsvennar är stolta över att gå i vägen. Flicktrios njuter av att gå i rad hand i hand.
Folk raglar och hoppar och är grabbgäng. Packade i parken. Det är väl härligt. Antar jag.
- Jag var nykter när jag vaknade men nu börjar det ordna upp sig, som en smålandslegend uttryckte saken.
Själv ska jag nu ge mig på ölen igen. Det kommer att bli en satans uppförsbacke. Men att vara nykter bland fyllskallar är inget alternativ. Puh.
Fredrik

Sator-rush!

-Hör du, hör du? ropade Jonna från platsen bredvid här i presstältet.
Det var Sator som just börjat spela "I wanna go gome". Jag SPRANG ner till Pampas. Och hann. Puh. Nu har jag skitont i vaderna. Och gud vad illa det börjar lukta på området. Men allt är härligt.
Virts

Magnetiskt

"Chicken with its head cut off" med The Magnetic Fields spelas just nu av backstage-dj:n! God smak. Nu måste jag jobba så jag hinner se Rodney Crowell klockan 21.
Fredrik

Markus Larsson in tears

img
Annah och Jonna älskar Håkan.

För tio minuter sedan: festivalens lyckligaste stund. Håkan Hellström på Hawaiiscenen. Med Waterboys-saxofoner!
Jonna, Jonnas kille Marcus, jag och Annah Björk dansade som överlyckliga beatlestjejer. Och Markus Larsson började GRÅTA av lycka vid "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Markus tårar bara sprutade. I tio minuter.
Sedan kramades alla.
Så oerhört vackert.
img
Markus, torka tårarna vackra pojke.

/Virts


Sölkorvar

Det är rent sensationellt vad saktfärdiga de är i matstånden. Som att de har semester. Medan köerna bara växer och växer. Kidsen har tålamod som änglar. Själv är jag alldeles för kolerisk för att stå ut med personal som står med armarna i kors när det är 100 grader varmt.
Virt

No sex please, I'm swedish

Jo, jag vet att ni väl struntar i musiken här och undrar om jag ligger nåt. Nej. Jag har inte legat det minsta. Hårdrockarna sköter det på helt egen hand. Ingen raggar på mig.
Det var månader sen jag låg tillsammans med en kvinna
kan du bevisa nåt så låter jag dig vinna.
Knyt bandanan runt håret etcetera etcetera.

Celibat är det nya handklappet.
Virren

Bensin i blodet!

"Bensin i blodet"! Vilken hit det är. Vilken klassiker. Joppe Pihlgren gästade bandet vid all stars-konserten nyss. En ensam man på en moped. Och Bo Sundström sjöng Velvets "Sweet Jane". Och Freddie Wadling sjöng Iggys "No fun". Och Nina Natri gjort en synthdänga. Gud vad man älskar synth här i hårdrockträsket. En friskhet.
Virren

Hej, hur är det med basen?

Innan ösregnet kom i går så presenterade Concretes-Lisa mig för Michele i The Magic Numbers i går. Den underbara basisten, syrran till Romeo på sång.
Egentligen vill jag ju säga: "You want a groupie? Here I am". Men hon verkade inte upplagd för det. Så jag, übernörd som jag tydligen är, sa:
- Your bassplay in "Forever lost", did you get that from Van Morrisons "Glad tidings"?
- Never heard that one. I came up with it myself.
Att fråga om en basgång.
Att fråga om en basgång.
Vilken nörd jag är.
Fredrik

Vapnet knäcker

Vilket fint litet krispigt indieband Vapnet är. Studiebidragspop med Kristian Luuk på sång. De sjunger om patriarkatets förtryck med mängdvis med handklapp och tvärflöjt och utan trummor.
Handklapp är verkligen stort just nu.
Fredrik

Sex med mig, ingen fjäder i hatten?

Hur går det med Hanna Flodr? Tja, vi gick och såg Lasse Winnerbäck nyss. Sedan gick jag. Sedan ringde hon. Sedan delade vi en langos. Kärlek är i luften.
Hon har så vit indiehud och solskydsfaktor 30.
Jag försöker få henne att finna mig attraktiv. Försöker hälla i henne drinkar. Men hon dricker inte. Jag hotade till och med att blogga om att vi haft sex.
- Du får absolut inte skriva nåt sånt. Det skulle förstöra mitt rykte, sa hon sådär DN-sarkastiskt.
Det var väl taskigt sagt? Och skulle inte det snarare vara en fjäder i hatten? Va?
Fredrik


Böter för bärs

- 48 kronor för en bärs? Det är inte ett pris. Det är böter, sa Lasse Lindqvist i natt.
Lasse Lindqvist är Herman Lindqvists brorson.
Hur stort som helst.
Fredrik


Van Morrison och snarket

Timbuktu river Pampasscenen just nu.
I övrigt: folk hade efterfest på vårt rum i natt. Till klockan 8, enligt Ronnie Youngblood Sandahl.
Enligt utsago snarkade jag som en galning. Frida Fager och Markus Larsson försökte vända på mig. De vände på mig. Men jag snarkade ändå. Jag var trött. Det blev en hel del öl efter den magiska Magic Numbers-upplevelsen i går.
I dag har jag ägnat tiden i sängen åt att läsa högt för Håkan Steen ur Uncuts extremt långa intervju med Van Morrison. Van Morrison är allt, allt, allt, allt, allt världen behöver. Ingen annan musik spelar någon roll. Egentligen. Hard nose the highway. Caledonian soul. CALEDONIAN SOUL!
Nu skulle det sitta fint med bearnaisesås.
Får väl bli en langos.
Fredrik


Magiska Magic Numbers

Klockan är 20.37. I will die for you.
Tre tjockisar på gitarr, bas, tamburin och melodica samt Chuck Norris på trummor. Det är så vackert charmigt sensuellt begåvat musikaliskt att vi kanske 300 i ladan som klappar händerna exakt i rätt takt inser att love is just a game.
The Magic Numbers. Tre mästerverk ("Forever lost", "Long legs", "Mornings eleven") som Van Morrison skulle varit stolt över på "Veedon Fleece" och resten så hjärtligt gediget underbart musikaliska friska berusade de också.
De är så söta och sexiga att vi dör av deras rodnad.
De blundar, de har handen i fickan, de menar det.
Det menar allt.
Framför mig stod en snyggtjej som dansade helt perfekt.
Jag borde pratat med henne.
Klockan är 20.42. I will die for you.
Fredrik

img
Magic Numbers sångare
Romeo Stodart efter gig.
Våra rockenrollsjälar

Can music save our mortal souls?
Jag vet inte just nu.
Det enda jag hunnit se i dag är en liten bit av The Tears. Brett är cool och passionerad. Bernard smal och gitarrsexig. Men utan en enda Suede-låt var det pointless beyond points.
Jag jobbade så intensivt att jag missade Kaiser Chiefs. Hade verkligen velat höra "I predict a riot". men men.
Nu: färdigjobbat. Undrar var Hanna Flodr är?
Misstänker att vi ses på The Magic Numbers.
Virt


The Magic Numbers!

Baddo-do-baddo-do-baddo-do.
Om ni undrar vad det där var så var det basgången i "Forever lost" med The Magic Numbers.
Lisa Milberg har kommit ner i sina espandrillos. Lisa kom nyss och tänker åka direkt efter The Magic Numbers. (Eventuellt ser hon Frida Hyvönen också dock).
De magiska siffrornas vackra gubbrock börjar om en dryg halvtimme.
Antingen kommer alla att vara där eller så bara 69 rockjournalister från Stockholm.
Fredrik

Generationen som inte kan spola

Vi kan inte ha det så här. Folk måste lära sig att inte hälla i massa papper i toaletterna så att de blir obrukbara. Vad är det för fel på folk? Va, va, va? Generationen som köpte för mycket sneakers men som inte lärt sig spola.
Å andra sidan ska man inte klaga. Man ska väl aldrig klaga. Men det är ju så roligt att klaga. Men man borde inte. För vi här backstage har ju vattentoaletter åtminstone. Det är fint.
För övrigt börjar man så smått drabbas av festivalstjärt.
Fredrik

MMS-vimmel i Hultan

img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img img

Ovanifrån: Håkan, Jonna, Markus äter i sunkiga Nyköpingsbro; kille som skulle få 650 kr av polare om han hånglade med mig (han vann vadet);The Arks scenkläder (små); kondomtjejerna, Emelie och moi; sexmonstren Grahn & Kling; moi och Flodr (it-couple); Marcus & Lina; Jonna tittar strängt på Markus och mig; Markus äter, Håkan skrattar; världens sötaste gothtjej, Vito och hans babes; Sofia-skrivarångerskan; souvlaki, Jesus, Stefan & Kalle; Marlborobabes; jag och Gösta på Hulingen (han bjuder på japanskt brännvin han sparat till Aftonbladet i ett halvår); Claes; tjej på styltor; Sator-Kent; Forshage; LANGOS!!!; Strage; Em; Pelle & Maria; kille som hatar Anrell; Markus pattar; den helhärlige Frykberg samt Timo (som hoppade på oss med glada karatesparkar) och mr Nuno.
Virren


Bjurman mailar!

Jo, Jonna har helt rätt. Du gick gärna i bar överkropp i Hultsfred förr i tiden. Du har alltid gillat att visa magen. Du brukade dra upp tröjan på jobbet också, helt omotiverat. Så var det, så är det.
/P
Svar: Även du min Bjurtus.The Hives äger

I natt fick jag smaka Vigilante Carlströms smålandsrulle. Vi enades om att den var god - för att vara vego. Men bara för att vara vego.
Nyss träffade jag honom igen. Då skulle han gå och köpa fler.
Och herr Carlström hade en cunning plan:
- Man går förbi renkebabståndet och spetsar vegorullen.
En mycket, mycket klok man.
Och Howlin' Pelle angående min MMS-bild på honom och Maria som - oops - hamnade i tidningen:
- Man borde kidnappa dig och slänga in dig i Hardcore Superstars turnébuss!
En mycket, mycket rolig man.
Fredrik

Jonna mailar igen

MEN GUD! Sluta att förneka. Du gick med bar överkropp. Jag har BILD på det, man! När du står borta vid den där hytten på fotbollsplanen och har tröjan i handen. I PAGE!
HA!
J.

Svar: VISA den där bilden. Skicka den. Jag lovar att jag lägger ut den. OM du har den. Om.
Fredrik

Möte i monsun

Urcoola bloggbekantingen Hanna Flodr hängde efter mig i natt. Liksom dök upp överallt där jag var. Som en söt söt stalker!
Jag sa:
- Hej igen, åh, nu är du här igen! Du är kär i mig också.
- Nej, jag känner bara inga andra här, svarade Hanna.
Ridå.
Fredrik

Jag, i bar överkropp?

Så här skrev jag i dag.
Och så här lyder ett mail från roliga Jonna Bergh:
Läste precis kvällstidningarna och jag vill påminna dig om att du gått omkring på fotbollsplanen i H-d i BAR ÖVERKROPP jättelänge. Det var under page-tiden (som du förnekar). Jag spanade in. Det verkar som om du liksom totalförnekar den här perioden i ditt liv - när du hade page och gick med
bar överkropp i Hultsfred! Men den HAR existerat. Jag tror att jag har bildbevis någonstans.
J.
Svar: Hörröduru Jonna, bara för att du är sur för att du inte såg Turbonegro i går så ska du inte komma med såna där påhopp. Jag har ALDRIG visat mig i bar överkropp i Hultan. Aldrig. Men ok. Page hade jag. Väl.
Puss
Fredrik


Sweet Pelle & sweet sweet Maria - eine kleinen världsscoop

img
Pelle & Maria - Hultsfreds it-couple de luxe.

Jag blir galen! Min bluetooth funkar inte. Får inte över några bilder från nallen till datorn. Mer än en enda. Och de är ju söta så det räcker: Hives-Pelle och Sahara-Maria. Och Pelle i en vansinnigt tjusig halmhatt. Ett så himla fint par. Vilket för övrigt är den första bilden på dem ihop någonsin. Eat your heart out, Daniel Nyhlén!
Vila ögonen på dem nu så blir det mer MMS-vimmel i morgon!
Puss.
Virren


Hanna?

Nu har jag lämnat den krönika som går att läsa i morgon. Handlar om årets bedrövligaste festivalmode.
Nu är det snart dags att besöka Åbro-tältet.
Hm, undrar var Hanna Flodr tagit vägen? Vi gick på The Bravery ihop men The Bravery ställde in.
Tror hon hänger till höger om Marilyn Manson. Journalister hänger alltid till höger om scenen.
Jag går dit.
Fredrik

Jag, Scott?

- Stilig du är. Ser ut som att du är klippt ur en F. Scott Fitzgerald-roman, säger Marky Larsson.
Där har vi en hemskt rar kille.
Tänk om han vore tjej och inte var ihop med Clara Pawlo.
Då jäklar.
Fredrik

2 langos gratis!

Jag har en vän. Vi ska inte nämna hennes namn. Eller det ska vi. Hon heter Emelie.
Förra året åt hon två langos GRATIS. Att äta EN langos gratis innebär att man har ett klippkort som innebär att man får en langos gratis om man har köpt tio stycken. 10 stycken. Tio. Det är mycket langos. Fett med langos, som vi sa 1999.
Men Emelie nöjde sig inte med att få EN gratis langos. Hon fick TVÅ gratis langos. Vilket alltså innebar att hon betalade för 20 langos. 20 LANGOS!
Jag tror jag dör. Jag imploderar av skratt. 20 langos! Plus två for free. 22 LANGOS!
I love her.
I wanna dance with Emelie.
Fredrik

Liten stjärt!

- Kolla vilken liten stjärt han har! Han i Mars Volta!, ropar Anders Nunstedt, och tillägger:
- Det måste göra ont när han skiter.
Virren

Sima vs. Mando Diao

Jonna Sima vann mot Borlänges finest kids Mando Diao i introtävling på P3.
Hon fick inte ens en nyckelring! Skandal.
Virren

Juklapp, fuck that

Andreas Nordström säger:
- När jag intervjuade Slipknot slängde han på luren när jag frågade vad han önskade sig i julklapp.
Respekt.
/Virts

Slipknot without masks!

Slipknot spelar just nu den där underbart retarderade enfaldshårdrocken - men utan masker!
Alltså, jag har ingen större koll på brutalrocken men är inte det väldigt ovanligt? Är inte det första gången? Jag trodde att de alltid bar masker. Eller?
De var inte lika fula som man hört rykten om. Men rätt fula.
/Virr

Presstältet

Om någon undrar: jag sitter i ett mycket varmt och ljust (så att det är svårt att se skärmen) presstält på backstage med en massa kollegor från hela Sverige (bland andra den eminente Micke Forsell från TT Spektra). Och även från världen.
För första året någonsin har Hultsfred bredband! Och trådlöst! Toppen. Det gillar vi.

Virren

Hårdrockare har mycket sex. Liggrock.

Alla har Slipknot-byxor och svart hår och är smutsiga.
Jag gillar det. Det är härligt att känna sig överlägsen.
Men nu råkar jag veta (utan att kunna avslöja detaljer) att hårdrockare med väldigt väldigt mycket tatueringar får mycket sex. Då blir man ju avundsjuk. Inte för att jag ska klaga. Men ändå. Ni förstår. Det är otippat. Man tänker ju lätt att hårdrocken är en kanal för sexuell frustration. Så är det inte. Det är tvärtom. Det är liggrock. Jag älskar att lära mig saker.

Det är väldigt varmt här. Samtalsämnet hittills - eftersom banden knappt börjat spela än (förutom Mando Diao som spelar sin enkla rock just nu - är ölpriserna. Dyrare än Riche. 48 kronor för en mellanöl backstage. 45 kronor på området. Chocking.
Annat gnäll: journalisterna tvingas betala 15 kronor för att åka tåget mellan boendet och arbetsplatsen. Sånt gillar inte journalister. Inte heller gillar journalister stroppiga pressmänniskor. Små små saker som gör journalister sura är inte bra för en festival i längden. Nästa år tänker journalister: "Hm, äh, vi skickar bara tre man till Hultsfred och fyller sidorna med Anders Lundin även denna helg". Och sedan tynar en fin festival sakta men säkert bort. Journalister har för mycket makt.
Annars är allt prima. Solen STEKER och I'm all dressed up in white. Jag är lite mer än kär i Hanna Flodr som bloggar på DN härifrån. Hon dök på mig i går kväll med sina stora ögon och vi kände varandra sedan gammalt. Men jag mindes inte. Så typiskt typiskt mig. Men jag räddade biffen tack vare panik-sms till en vän som gjorde ett rådigt ingripande och sedan kom jag ju på vem hon var. Hanna Flodr. Hon pluggar till veterinär. Det är vansinnigt sexigt. Veterinär. Hon tvingade mig att gå ända från Atlantis till Hulingen mitt i natten. 180 minuter! Men jag älskade det.

Uttryck som myntats hittils:
- Och glöm inte ölkorven.
- Bästa sängen Hökarängen!
- Dåliga tänder, sa tandläkaren, jag som aldrig någonsin bitit av en sup.
/VirrNy Schnappi! (Hitler mix)

Nu finns "Schnappi" i en nazistversion också! Givetvis.
Maila så mailar jag den. (OBS - gäller ej äkta nazister, dem gillar vi ej, tvärtom).
Fredrik
Ps. Behöver jag ens säga att jag fick Schappi Hitler mix av min käre vän Stefan Malmqvist, rockkung på SvD?

Lyckad resa till Hultan

Resan gick finfint. Men Nyköpingsbro börjar bli alltför solkigt för att stanna på igen.
Mina skivor fick ++++ av snälla pojkarna Håkan och Markus. Av snälla tjejen Jonna, som sov ibland, fick de +++.
Och det var en del dåligt mot mittenslutet av skiva 2.
Jaja.
Sedan satte jag på hitsamlingen.
- En av världens 20 bästa låtar, sa Markus om "American Girl".
- En av världens 32 bästa, rättade Håkan.
Virren

Hultsfred rocks, pops & hits

Okej nu drar vi. Bland-cd-skivorna är klara att spelas. En tradition jag ärvt från Bjuris, som är i New York dessvärre. Ni får höra låtarna före Jonna Sima, Håkan Steen och Markus Larsson. (OBS ring dem inte och avslöja). Varannan ny, varannan gammal låt. Förutom hits-skivan, som for fun.
Min gissning: högst fyra låtar kommer ingen av dessa tre musikexperter att veta vem som framför.
Nu hoppar vi in i Saab kombin, ses därnere i Småland!

Cd. 1. "Hultsfred 2005 Pops"
Somethin' Stupid, Robbie Williams & Nicole Kidman
Kalla Mig, Vapnet
Do It For Love, Daryl Hall & John Oates
Sockerläpp, Kristian Anttila
Losing You, Phillip Mitchell
Until Tomorrow, Kristofer Aström & Hidden Truck
Tougher than the rest, The Mendoza Line
Maybe You Know, The House Of Love
Heart Of Gold, Betty Lavette
High Drama, Laakso
Melt With You, Modern English
Never Lose Your Sense of Wonder, Yeti
No Risk No Glory, The Bathers
Konfettiregn, Eldkvarn
Tusen Heta Kyssar, Docenterna
Alla Hjärtans Dags Blues, Ulf Lundell
The Heat Is On, Agneta Fältskog
Holligans on E, Kill City
You Can't Be A Beacon, Donna Fargo
We Both Go Down Together, The Decemberists
Sit Down, James
Emily, Adam Green
Hang Fire, The Rolling Stones
PB är ett jävla svin, Eddie Meduza

"Cd 2. Hultsfred 2005 Rocks"
Forever Lost, The Magic Numbers
Cracklin' Rose, Neil Diamond
Here's For The Summer, David Sandström
Calling America, ELO
Keep It Pure, The Tough Alliance
Japanese Boy, Aneka
Pussycat, Timo Räisänen
You Little Trustmaker, The Tymes
En Midsommarnattssdröm, Håkan Hellström
You Can't Take The Honky Tonk, Brooks and Dunn
Open Door (Disco Version), BWO
A Solid Bond In Your Heart, Style Council
I Hate Oasis (And I Hate The Beatles), Teen Anthems
Five Get Over Excited, Housemartins
Panic Attack, The Paddingtons
Surrender, Cheap Trick
Konichiwa Bitches, Robyn
Feel, Robbie Williams
One of Us is Gonna Die Young, The Ark
You're the One That I Want, John Travolta & Olivia Newton
Kunde varit jag, Alf
I wanna go home, Sator
I Predict A Riot, Kaiser Chiefs

Cd 3. "Hultsfred 2005 Hits".
Teenage Wasteland, The Who
Boys of Summer, Don Henley
American Girl, Tom Petty & The Heartbreakers
The Whole Of The Moon, The Waterboys
Bulbs, Van Morrison
Atlantic City, The Band
Everlasting Love, The Love Affair
Everyday Is Like Sunday, Morrissey
Who Put The Bomp, Barry Mann
Laid, Matt Nathanson
I Got A Feeling, Barbara Randolph
The Promise, When In Rome
Werewolves Of London, Warren Zevon
Take It Easy. Jackson Browne
My Little Town, Paul Simon
Schnappi-Album Version, Schnappi
Moonlight Shadow, Mike Oldfield
Old Habits Reprise, Mick Jagger and Dave Stewart
Willin', Little Feat
Love Comes No Stronger, Jeff Perry
Eat The Music, Kate Bush

/Virren

Hultsfred, here we come

Jippie! Snart är det Hultsfredsfestivitas.
Nu ska vi se. Det måste vara 12:e året i rad jag är där. Innan dess hade jag varit där två, tre gånger. Folk brukar fråga "vilket var bästa året". Jag har ingen anning. Tycker att alla år liksom blir ett enda stort år i minnet. Var 1994 Oasis spelade? Det var otroligt. Och Kent precis i början, var det 95? Jag vet inte.
Det här blir första året någonsin, faktiskt, som jag jobbar där. Förutom lite småinhopp under åren. Bland annat gjorde Aftonbladet, med redaktör Jens Frejrud i spetsen, det legendariska web-tv-bevakningen "Virto-tv" (vilket vi tyckte var en helskojig ordvits med "viruell" och "Virto"). Det måste varit 1997. Vi var typ först världen med nät-tv. Jag var programledare. Det var helt galet. Vi asvlutade med att alla sjöng "Svenskans flaggans dag".
I år har Aftonbladet ett jättegäng på plats. Jag kommer skriva i tidningen och blogga så fort jag hinner. Lär blir dygnsförskjutning, sena nätter, sena morgnar. Det brukar bli så på festival. Snart åker vi. Indieblandbanden är klara, alla är peppade. Ska packa bara. Mycket vita byxor.
Jippie!
Fredrik


Hultan-cd-skivorna, och igen

Nu är de klara. Äntligen. En blev bra.
Låtlistor publiceras här cirka klockan 13 i morgon (då åker vi; Jonna, Håkan och Marky får ju inte veta vad det är på dem). Nu måste jag skynda till Uppsala för att se Robyns turnépremiär, hej.
Virren

Hultan-cd-skivorna igen

Alltså problemet är inte bara att hitta otippade och bortglömda hits som ska passa just i en bil till Småland just för den publiken. Problemet är också att på Hultantejperna gäller alltid varannan ny, varannan gammal låt. Sånt ställer till det. Och givetvis får det inte vara samma artist två gånger på de två skivorna.
Jag är helt anal.
Grrr.
Fredrik


Hultan-cd-skivorna

Just nu står det mellan überindielåten "Miss Ohio's Nameless" med Why? och bebissjukdomen "Schnappi das kleine krokodil".
Så knasigt det kan bli.
Virret

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits