Renstiernas gata, januari

Såhär såg det för övrigt ut från mitt köksfönster för en minut sedan. Snön virvlar men det syns kanske inte. Jag dricker kaffe och röker cigg.
Utsikt

Nu: Virren som mössa

Och jag hittade en mössa på Guidelines-affären där nån hade stickat mig! (Ägaren Magnus Talib i bakgrunden).
Jagmösa Talib


Sir Vääs!

Alltså den här bilden är så rolig att jag dör. Oisin som Sir Vääs. Carl Fredrik har gjort den.
Oisin


Lysande lasagne är livet

Detta är en bild på en lasagne som avnjöts i mitt kök i kväll. Tillagades av L och den kan ha varit - och var antagligen - den godaste lasagnen jag ätit.
Livet har sina goda stunder.
lasagne

Novembersöder, 4 kackbilder

wc-filipwcskanstullbabesbeers


Vintern knackar på

FrostDjupvik
Snö. Det börjar bli kallt i Djupvik. Vinter. Uhu.


Möt Motala!

Jag körde till Borenshults slussar i Motala och köpte blaskorna. Så här stilla och fint såg det ut där:
slussar bhultslussar
Göta kanal mot Vättern; slussarna mot Boren.
(Nej, det är inte en av DOM radiomasterna i bakgrunden).
Jag borde bli turistambassadör eller nåt.
Virr

Och snart firar vi 10-årsjubileum!

bokbussnej


MMS-bildutställing, Ljusterö

ljusteröutsiktfärjajaggrillhav o andersanders ketchupmörkt hav

Döpta till: "Ett öppet fönster". "En färja". "Fredrik grillar". "Hav och Anders". "Anders och ketchup". "Mörkt hav".

Virren


MMS-vimmel, Yran

Well, här är ett MMS-vimmel ändå. Kaotiskt. De nya bloggverktygen passar på nåt vis för en natt på Storsjöyran. Pernilla Wahlgren gör djävulstecken! Ebbots gayfinger! Armbrytning!

storsjönpernillaraggadishjag o ola bryterhåkaqn o jeppssonx o ebbotebbot fingermaria saharalina camillaark livejcebb o håkanbåtflygplanerikaälgwraparmhävningjag ebb


Uffe hällde vatten på kuken på Skansen och sjöng för baby

Skansen-scenen; Ulrika; Stina, Kjell & Jens; Anna; Pet Sounds-Stefan med familj inklusive Emelie, och Pet Sounds-Peter och Pet Sounds-Calle Lundell (son) bedagade på VIP-läktaren; och Ulrika igen:
img img img img img img

Annas leende slår upp stora hål mellan hjärtan och fint sommarsmutsiga Stone Island-jackor och hon är rolig och smart men höll sig lite bredvid så jag tror inte hon kan bli min frihet, tror inte hon vill ta mig ut härifrån. Hon tyckte jag var sååå gnällig, hihi.

Det var en sån kväll, Uffe på Skansen, i regn och viss obestämdhet och viss köld, han hällde en hel flaska Evianvatten, eller vad det nu var för märke, i brallorna, rätt på kuken, och sjöng "Hej älskling jag springer upp för trapporna till dej" och Ulfs underbart levnadsglada lyckliga sprudlande älskarinna och vän, Ulrika, ställde sig längst fram på VIP-läktaren och tecknade ett hjärta till Ulf på scenen i sin AC/DC-tischa med sina små händer för det är nog henne låten handlar om, det är hennes trappor. Och hon hade en bukett blommor som hon ville lämna men EMA-vakten förstod inte vem hon var och hon berättade att det var hon som ordnade den där intervjun jag gjorde med Ulf för trefyrafem år sedan eller så, den där som Ulf avskydde på grund av bilden på honom vid Skansens karuseller som skulle förställa att han han var "lycklig".
- Jag sa, "ska nån intervjua dig är det Fredrik Virtanen". Ulf svarade "men jag vet inte om jag tycker om honom". "Det gör du visst", sa Ulrika och så blev det intervju.
Sedan hade Lundell berättat att det första jag frågade om var hur det var med Ulrika, och så var det inte, men jag gillar ironin i det hela. Däremot minns jag att Lundell ville att jag skulle stryka det han sa om henne och det gjorde jag.
En helt förtjusande dam, Ulrika. Ni skulle se henne. De här MMS- korten ovan gör ingen rättvisa. Hon skriker, skriker, skriker av liv, liv, liv, liv. No bullshit. Det är hon som förekommer bland annat i låten "Högtryck". Baby, hon som är där på kafét i sommarvärmen. Hon är baby.
Det var roligt att träffa baby i kväll.
Det är så underligt så underligt, så underligt min vän
men om du frågar nån så säger han han bara: "Än sen"
Ingenting stämmer
Ingenting förblir vad det det är

Så sätt på dig din vackrast klänning i kväll
Gör dej fin, gör det just nu och här
Vi ska gå ut och träffa dom andra i kväll
och ta farväl av en förlorad värld.

Fredrik

Kubb & karaoke

img img img img img img img img img img
Så här såg det ut när Aftonbladets nöjesredaktion spelade kubb på Bjurholmsplan i går. Det började regna så då blev det karaoke inne hos Kicki istället. Fina härliga människor, mina jobbkompisar. Och underligt duktiga på kubb.
/Virren

En kväll med statsministern

img img img img
Jonas Nichols och Leif Pagrotsky på jazzfestival. Tre tjejer som ville ha Pagrotskys autograf på Berns. Rockabillycrowden på Setzer. Stefan och ministern.

Jag och Jonas träffade Leif Pagrotsky, som just nu vikarierar som statsminister, på jazzfestivalen och diggade Jonny Lang, som var väldigt bra och mellow.
- Underligt att vi skulle ses just nu, jag läste din blogg i dag, sa Pagrotsky.
Så säger nog ministern till alla bloggare.
Därpå drog Jonas, jag och Pagrotsky till Berns och kollade in Brian Setzer från läktaren. Det var otroligt mycket folk. Rockabilly är stort. Och t.f. statsministern är en mycket skön typ.
Fredrik

Robinson-Pål saltade ölen

img img img img img img img img

Jessika planerar att ta patent på ett slags toalettblock som luktar bajs så att det inte blir pinsamt på toa eftersom det då ständigt luktar bajs. Vi andra tror att Jessika kommer att få igenom patentet men att det blir väldigt svårt att hitta tillverkare och distributörer för detta innovativa toalettblock, som hon kallar "Poppofix".
Min bästis är tokig.
Vi svettas i värmen och letar skugga som inte finns. Hjärnan dåsar mer än vanligt och hjärtat med. Jessika vill bada men inte vi. "Snart börjar jag tjata intensivt", säger hon. Isa smetar ner sig med färska jordgubbar och badar och är så himla söt och har så svårt att sova i värmen och skriker på kvällen.
Pål hällde fint flagsalt i min öl i går. Jag svarade med att hälla en flaska vatten på honom. Han påstår att upprinnelsen till saltölet var att jag kastade fint flagsalt salt på honom. Och möjligtvis för att jag drog honom i näshåren med en pincett. Javisst! Men det ville han. Ju. Han hade fått nåt (inbillat) i ögat och vi försökte få honom att gråta ut det. Det gjorde han till sist med lök under ögat, Jens genialt enkla idé.
I dag var Pål, som förstås visade stjärtklyftan i går också, och jag på Ica Maxi. Allt går sakta på såna. Folk känner igen Robinson-Pål. Vi köpte lövbiff till kvällens grilla.
Jens löser korsord. Jessika läser Harry Potter (som för övrigt hennes mamma Lena översätter till svenska). Jess och jag röker på samma Camel light-paket. Det är slö sommar i Haverdal. Jag sitter som ett miffo och bara tittar. Orkar inte ens läsa. Men oops, här är jag visst i skuggan och bloggar som en tok. I kalsonger.

Jag tror att jag åker till Arvika och festivalslummar på fredag men det är svårt att ta sig mellan Borgholm och Arvika, mycket svårt. Finns väldigt få flyg. Hur långt är det med bil? 50 mil? Räcker det? Hinner jag? Och Rilo Kiley spelar ju på torsdag. Ed Harcourt med. Hm.

Just det: Tack alla som mailar att 91:an ju var från Halmstad. Och tacka alla andra som mailar också. Jag blir så glad.

Och Jonna (Bergh-Wahlström) och Kalle ska döpa deras son till Glen! Efter Glenn Danzig. Pratade just med Jonna, hon är mycket lycklig med bebis där i huset i Bromma. Det gör mig ännu gladare.
Hej från Halland
Virren

Diggiloo på Christinehof slott

img img
Eva och Madeleine; Martin och jag på Christinehof slott.
img img
"Diggiloo" på scenen, utsikt nära nära Skillinge, Österlen.

"Diggiloo" (ni vet, under ledning av Lasse Holm med Lotta Engberg, Christer Sjögren, Elisabeth Andreasson, Sanna Nielsen och - häpp - Agneta Sjödin) var ruskigt underhållande. Jättebra. Jag sjöng allsång till "Två guldbruna ögon"! Och den surrealistiska "Canelloni macaroni". "Underbart", som Lasse Holm sa om allt hela tiden om allt.
Det var ett rart schlagerinferno. Bättre än "Rhapsody in rock".
På väg hit till härliga Martin och Madeleine och deras skånelänga körde jag nästan över en dovhjort, en katt och en igelkott. Men missade allihopa.
Virren

Sommar & Lundell-länk

img img
Just nu i sommarstugan: John Bauer-Jessika läser Motala Tidning, Tranan-Jens chillar, Robinson-Pål försöker få skrikiga-guddotter-Isa att somna. Vi dricker kaffe. Vi har badat.
Och här är min lilla text om Lundell.
/Kalle


Ett dopp i Salstern?

img
Frågan är, ska jag hoppa i? Jag är en badkruka. En tantbadare. Det lär vara 23 grader i vattnet.
Men den största frågan är väl: varför sitter jag på en gräsig strand med midsommarstång vid en sjö och bloggar? Jag är sjuk.
Virr

Ett sommarögonblick i Motala

img img
Hej. Så här sommar ser det ut här i Djupvik. Och så här ser min kära mamma ut. Hon lagar köttbullar!
Nu ska jag skriva skriva skriva min sida till i morgon. I hammocken.
Virren

Rhapsody in rock

Aj, Uffe gjorde "Alperna" som sista nummer i går. Trist att missa den.
I övrigt: Sas Radisson hotell i Linköping är riktigt fint. Verandan mot Stora torget var direkt magnifik i går kväll.
Nu: bråttom till Djupvik.
I kväll: "Rhapsody in Rock" i Vadstena. Det kan bli en riktig, riktig skitkväll det. Eller så blir det oväntat kul i fyra lååååånga timmar.
Fredrik
img Utsikt från verandan.
Mini-MMS-vimmel, älska livet

Efter 42 nummers kö fick jag passet. Ser inte klok på ut det. Visst är det jobbigt när folk säger "åh så fint" om en ful bild. De vill vara vänliga men det motverkar syftet. Man bör alltid säga: "Vad knäpp du ser ut på bilden, inte alls så vacker som på ricko".
Nu: fika på Ill Caffè med Anna, Lina och Olle. Lina snackar om Alf och Jay-Jay hela tiden. På en lyckochokladkaka läser vi: Liebe das leben und lebe um zu lieben. Ama la vita e vivi per amare. Love life and live for love.
img

Och i går kväll träffade jag ju Fredrik Birging och Daniel Nyhlén på Café Opera. De hade också varit på "Världarnas krig"-premiär. En trés bizarre Aftonbladetduo.
img

/Virren

MMS-vimmel

Det var som en inverterad nyårsfest. Vi räknade ner istället för upp.

Ungefär så här, fast inte lika suddigt egentligen, såg det ut när det röktes för sista gången på krogen i går. Ironiskt nog hade nyöppnade stället NOX, där vi åt, aldrig börjat med rökning. Så det här "nu röker vi så vi blör för sista gången" ballade ur. Där i alla fall. I övrigt var det rätt lugnt på stan. Regnigt.

img img img img img img img img img img img img

Ett glas rött på Nox; Micke, Stefan o Tom röker utanför Nox; jag som rökare i Morrissey-tischa; ett rödsandat utomhusaskfat,gratinerad cheve med parma och melon (tres gott); en grön vattenstråle på en släckt Nox-toalett (det bara blir så när man sätter händerna vid handfatet, helfräsigt); Emelie tittar in på Berns; Pål o Jessika fina fina på Berns; Andres lik någon men jag kommer inte på vem just nu och det drives me tokig på Riche; Lisas ljusa hår på Riche, Berns bar klockan midnatt 1 juni när rökningen var över och en snusomat på Riche.

Virren


Vi nyss

img

Om nån undrar så var det så här jag såg ut för 3 minuter sedan.
Foto: ANDERS VITO.
Notera gärna den mycket sneda näsan.

För övrigt: Mina kollegor här nere på Bladet. De är så rara att jag
spricker. Ska skriva mer om dem när jag får tid (vilket väl blir på måndag)
Men så här såg de ut för 15 sedan:
img img img img

Tobbe (o Martin), Kjellerås, Linda & Suss samt Kievs poliskår i eftermiddags.
Fredrik


MMS-vimmel

img img img img

img img img

Jonna på AG, Andreas och Hanna på Berns, Måns I på O-Baren, Andy och Emelie på Berns, tjackpundardisko på Stureplan, Jonna och Fredrik på Berns, Hannas Ramonestischa.

Som ni kan se av bilden så rökte jag alltså. Men inte så fasligt mycket.

Det absolut sjukaste var de där tre snubbarna mitt på Stureplan. Tre äldre, mycket slitna herrar med en bergsprängare som spelade stenhård trance! De hade liksom rejv utanför Sturehof. Riktigt helmysko och inga poliser störtade in och avbröt. Vilket var trevligt ändå.
Fredrik


MMS-vimmel på jobbet

Med några av dagens stjärnor:
img img img
img img
Anders Paulrud, författare och pilgrim, Håkan Jaensson, kulturchef som åker motorcykel, Markus Larsson, just hemkommen från Oasis i London,
och Sofia Larsson, på Klick, som kallas Garbo av Jonna för att för jag fick tjata som värsta Annie Leibovich för att få MMS-fota henne, och Jonna Sima, som efter lunchen i dag kom och slog sig på magen som en ölfarbror och sa stolt: "nu har jag ätit två fajitas".
Sötnosar, allihopa.
FredrikMMS-minivimmel

Av någon rolig anledning tog jag kort på Mackan Svanberg och Lars Beckung på Riche i går. How bizarre, how bizarre.

img img

Dessutom kollade jag på när Maja Blix sminkade sig.img

Och så träffade jag Jesper Versfeld på fashiontidningen Rodeo. Riktigt rolig smart happy kille. Borde plåtat honom givetvis så att ni fått veta hur han såg ut. Blondin! /Fredrik


Paul Simon också cigglös

Mail:
"Fredrik, njöt av dina eminenta krönikor från USA, skrattar rått åt dina krönikor från Sverige. Ser fram emot mer framöver!
Ang retuscherade rökarkort (Blogg andre maj); Ta dig en titt på Simon & Garfunkels Old Friends (trippelbox), bifogar ett kort. Listigheten att retuschera kort som dessa är lika hög som då Trotskij togs bort från kort under Sovjetväldet... det syns... eller varför skelar Paul Simon så härligt? Ingen info om JP Sartre men ändå. img
ha det gott
Richard"
Svar: Trevligt mail. Själv kan jag meddela att under dagen har det inte hänt mycket. Jobbat, inte rökt, men snusat. Åt lunch med Markus och Jonna. De är snälla. Hela nöjesgänget skall nu till Metro för att sörja att sweet Jon Forsling ska sluta här på jobbet. Jag tror inte jag hinner dit, tyvärr, eftersom jag har att göra. Och det är kanske tur eftersom krogbesök (än så länge) leder till cigg för oss värdelösa, svaga, fula, trista personer utan karaktär.Impotens

En liten påminnelsde till alla män därute. /Fredrik
img

Aj i skallen

Aj! Förra gången på nya krogen Mississippi Inn (Nytorgsgatan, Söder, vid Sevvan) slog jag skallen i den väldigt designade glaslampan. I dag på brunchen hände det igen - och PANG! Folk kom rusande och trodde det var blodbad. Men min skalle är tjock och klarade sig hyfsat, dock inte lampan som gick sönder. Glassplitter överallt. Nu är den tejpad.
imgJag skämdes för att jag sabbade deras fina lampa, men boysen på krogen såg det inte alls så. Snällt.
Marimbas brittiske kompis Cameron skojade att om det varit i London hade krögarna ringt snuten, och tvingat mig betala lampan och sett till att jag åtalats för vandalisering... Jag sa att om det varit USA hade krogen fått betala skadestånd på 5 miljoner. Som tur är är Söder mittemellan...
Grymt härlig amerikansk mat på Mississippi Inn! Testa - men passa er för lamporna om ni är över 180 cm långa.

imgSedan åt jag och Marimba och min guddotter Kimoney (sötast!) och efter maten - och före - blev det cigg. Fy.
/Fred

Nick Lowe och MMS-vimmel

Fredag. Cigg: 23. Öl: 8

Vid middagen på Sturehof satt Lena, Anna och Stefan vid ett rökarebord när jag kom. Med sådana vänner behövs inga ovänner. I och för sig var mina ambitioner lama för kvällen, men ändå, man kan ju tycka att de borde ställa upp.
Personalen gjorde dock sitt bästa för att hjälpa mig genom att plocka bort askfatet när maten kom in och inte ställa tillbaka det efter att maten var uppäten.

Nick Lowe på Nalen var faktiskt för gubbig även för att var gubbrock. Gud vad jag avskyr gamla jazzstandards. Men John Hiatts "She don't love nobody" var förstås fantastisk och…och en hel del annat också när han höjde tempot. Och förstås:
"Smoking I once quit
Now I got one lit
I just fell back into it
Along with my pride
Lately I've let things slide"

från underbart underbara skivan "The Convincer" (köp!).

Därefter en sväng på lilla klubben iPop. Där gjorde jag ett suddigt MMS-vimmel som ser ut ungefär så här:
Artige Aaron är stor nu. img

imgKvicka Quetzala kollar in sin fot.


img Eldiga Emelie vinar vatten.

img
Store Stefan snokar.
img


Vackra Vera och Fule Fredrik.img
Lattjo Lina spelar
snabba skivor.

img

Magnifik Marie drömmer om Paris.


img
Härlige Hansi och Olydige Ola dansade tätt.

imgimg
Yeah yeah-Jonna,
Asså-Andy och AD-Hanna
ligger inte trekant.

Aaa-Andreas!
img
Najsa Nichols

Hm, jag borde nog lära mig lite om hur man fixar bilder... men nu ska jag ut o äta med Marimba och Kimoney. Och ja, rent rökmässigt var det ett fiasko igen. Lately I've let things slide.
/Fredrik


En limpa från New York

En limpa från New YorkNu har Kicki kommit tillbaka från New York. Hon var på Les Halles, Jones, Oak Room, Boathouse och alla härliga ställen…och hade med sig den där limpan taxfreecigg som jag, som den bimbo jag är, bett om. Grrr. /FredJonna Sima mittemot

Jonna Sima mittemot
..min plats på jobbet. Så ser hon ut. I dag äter Jonna minipizza.

Röka i New York

Röka i New York

Här är en bild på hur det kan se ut att vara rökare i New York. Och nyss kom Martin Söderström här på jobbet och bad om en cigg. Han ville "befria" mig från en. Tack för det.


april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits