Hagmans nattgästblogg

Sedär. Nu har Hagis kommit hit och han berättade att han givetvis var på en indieeefterfest i en grandios göteborgsvåning i natt och säger lustigt att "att en ny form av gästbok har tydligen uppkommit": bloggen. Och han skrev i den.

Byrne, dagens Magasinsgatan

"Once in a lifetime" med Talking Heads är dagens låt.

Belfrage! Hjörne! Vasaparken!

Underbart.
Alla mina drömmar om göteborgsporr var inte vackra nog.
Här är staden där verkligheten slår drömmen.
För på Park Aveny hotell, som numera heter Elite Plaza, åts det powerluncher åt alla håll. Göteborgs Riche fast med magnifik bearnasisås, eller kanske snarare Göteborgs kusin till Baltazar i New York. Med schackrutigt golv och blå ostron. Och en vacker servitör med slirigt hår och tonade guldglasögon.
I alla fall: Peter Hjörne! Mediapampen numero uno! Göteborgs enmansbonnier! Han satt vid bordet bredvid. Han bar skjorta under lamullströjan. Casual och rårikfräsch.
Och dröm lite med mig nu, dröm lite, dröm lite, men det är sant, för vad som händer sen är att Fredrik Belfrage kommer dit! FREDRIK BELFRAGE! Som Ingvar Oldsberg minus dekadens.
De - Hjörne och Belfrage! - drack rödvin och pratade om saker som jag givetvis aldrig skulle avslöja eftersom tjyvlyssning är lusigt.
Magiskt överklassgöteborgswanch, verkligen.
Göteborg. Det är skiten.
På väg till hotellet sken Håkan Hellströms vasapark av vit snö, gul sol och varma förväntningar av den första vårens brajbrasa.

Nu får det vara sluttjatat om gubb

Här, Innelista och krönika om gubbrock. Dessvärre har alla fetningar och kursiveringar osv försvunnit på vägen från papper till internet.
Det är papperstidningar man ska ha. Ska ut och köpa såna nu. Och äta bea med herr Herman.

Carola - enda stjärnan i baren

"Carola. Om du vinner i morgon. Då får du ligga med mig".
"Fredrik. Det vill jag inte".
Hahaha. Carola är magnifik.
Men hon talade inte sanning. Klart att hon vill vinna!
Stora glitterstjärnan tittade alltså ner en stund i schlagerbaren nångång kring midnatt. Annars var det mest murvlar, låtskrivare och skivbolagsfolk där som vanligt. Bobby Ljunggren och Thomas Gson stod och njöt med storstarken för 51 kr ("veckans"). Gubbarna visste att de har skrivit en vinnare. Vito och Anna rökte. Jag också. Ute alltså.
Sedan ägnade jag mig åt ett hysteriskt frisyrutfall mot Josefin Sundströms pojkvän. Vi kan kalla honom Klas. Snygg-Klas.
Andra som var där: Jovan. Dan. Markus. Björn. Samt sweet Maria Molin-Ljunggren & posse.
Allt gick lugnt till. Antar att det smäller i kväll efter Carolas seger.

Carola, bröstchock, kukmim och tips!

Carola är het som lava på scenen och kommer vinna lika enkelt som Beckham vinner över Dan Corneliusson.
Låten är inte dum den heller.
Har du en miljon över så sätt den miljonen på hennes låt. Svenska Spel ger dig då...10 000 kronor tillbaka. Om jag räknar rätt (1, 01 i odds, det blir 10 000 då va? Hej matematik!).
***
Så satsa på Björn Kjellman. Han var stiff men jag tror på honom och hans stråkiga karelenschlager. Odds: 7 gånger pengarna.
***
I övrigt från genrepet: Ponter Rogare såg helt bananas ut. Riktigt, riktigt knasobehaglig. Och klänningen var inte det värsta. Det värsta var sminket. Han såg ut som en transvestitdemon från Midgårds bisarraste mjödhall. Mycket mer lik den banala guden Tor än den betydligt mer intressanta Oden, givetvis. Rogare sjöng rockmetallen från Ragnarök. Burr, bu och bä.
***
Söta Sandra Dahlbäck såg heeelt skräckslagen ut när hon skulle köra porrgrejen.
***
Rednex-Annika har skaffat nya, större tuttar. Eller är gravid? I vilket fall: Snyggt. Och en klassisk schlagerbröstchock.
***
Günther sjunger verkligen dåligt på det dåliga viset. Keff kille. Synd på en så rar eurorefräng.
***
Dessutom gjorde Morgan Alling sin klassiska kukmim! Jag har sett den förr, på Elverket tror jag det var. Den kan uppfattas som upprörande i de så kallade stugorna. Barnen framför mig frågade pappa vad det var frågan om när Alling gjorde "brandslangen". Pappan skruvade på sig och teg.
Det var den festligaste pausunderhållningen hittills, vilket inte säger mycket eftersom den varit bedrövlig. Men om det nu ska vara mim så är mim med humor passar bättre än...the human slinky.
***
Mina anspråkslösa gissningar inför i morgon:
1. Carola.
2. Björn Kjellman
3. Ponter Rogare
4. Rednex
5. Sandra Dahlberg
6. Laila Adéle
7. Günther
8. Evan
Men vem vet; det går runt i klassrummet här i Göteborg.

Ingen inre resa - men juniorsvit!

Det är kallt i Göteborg, men fint.
X2000-resan hit gick bra, men platsen var en sån som hade en platta för fönstret vilket gjorde det svårt att göra den inre resan. För att göra den inre resan bör man se utåt bra och på så vis bli kontemplativ.
Men lika bra det. Jag jobbade hela vägen. Blev färdig också, nästan.
Bor på SAS Radisson. Det första jag såg var i baren en svårt bakfull Nuno som satt och hängde med en nästan lika svårt bakfull Gson.
Jag bor i en junior suite! Oerhört fint rum. Och de bjuder på allt i minibaren!
- Va? Wow! Gratis! I love gratis! sa jag till repakvinnan.
- Jomen duuu, så mycket är det inte i den, det här är ju inte utlandet änna (det där "änna" hittade jag på).
Nej visst. Inte utlandet. Men Göteborg.
Det duger gott.

Monty hos Lantz!

Haha, Montt Mardié är med i Lantz i P3, och Annika Lantz säger att Hans Rosenfeldt introducerade henne till Monty, och Monty säger att han och Rosen träffades i mitt tv-program, och sedan säger Annika Lantz exakt det jag sa om Montys Håkan/Dexys-meta-cover "Come on Eileen"/"Kom igen Lena" till Rosen.
Så går det runt i Mediasverige!
Lite som att en fjärils vingslag i Kina kan starta ett storm i ett vattenglas i Uppsala, eller hur man nu brukar säga...

Nationalteatern, dagens västkust

"Bängen trålar" med Nationalteatern är dagens låt.

Dagens internhumorcitat:

"Det där gillar du va."

I morgon..

...blir det Göteborg.
Jag gillar Göteborg. Jag önskar att gamla Feskekörka/Känn ingen sorg-krönikan från våren 2002 fanns kvar på nätet. När Hagis och jag träffade Markus Birro och drack öl på Avenyn. Det var Göteborg overload.

Lösa anteckningar, Ronnie

Varsågoda. Här är random, felstavade notes från samtal nyss med Ronnie Sandahl, gäst i Studio Virtanen i kväll:
Är du nöjd med livet. Becksvart. De tror att livet är slut. Sveriges främsta krönikör ochy en av de största författarna. Film och dramatik. Håkan. Alf. I Streron Popsicle, Elvis Costello, U2. Broder Daniel. Håkan. Ed Harcoutrt. Svensk recensentrock. Mig, Mats Olsson och Per Bjurman. Jag ville hellre bli rockjournalist än musiker. Nånting man saknar. Boken handlar om kärlek. Ungdomskärleken var det nära med. Hon låtsas att hon inte vet attd et är hon. Stilfull o överlägsen mot mig. -Medvetet sabbat Man måste vårda sina nederlag. Skulle jag bli jättelycklig rädd att helbvete som skribent. Det är ändå det som är det voiktiga. 4 unga män på en förfest. Gazaremsan. Falköping. Akt 1. Akt 2 på Terassen. Generationsroman. Cecilia Hagen. Mats Olsson. Per Hagman. Linda Skugge. Sigge Eklund. Jan-Olov Andersson. Håkan Nesser. Ulf Lundell. Andres Lokko.

Art, dagens bloggfunk

"Bright eyes" med Art Garfunkel är dagens låt.

Trasknas

Undrar varför jag skriver detta. Bloggen är sönder. Inte ett enda inlägg på 24 timmar har kommit in här. La-dee-da-daa-daa.

Romeo revisisted!

"Got my mind set on you" med George Harrison och då exploderade Romeo på Riche, det kanske låter underligt men med Tom Pyl-begåvning går det att koka upp en sådan värme att en väl vald låt vid exakt rätt tidpunkt kan innebära att det börjar koka. 100 grader.
Det var en klassisk innerstadsstockholmsonsdag. Folk som var där: Lova, Emelie, Sahara-Maria, Anna, Snygg-Sigge, Hansi, Erika, Carl M, Mackan, Leo, ZTV-Malin, Aaaron, Gurra, stil-Marcus, Lina, Karin Ström, Camilla, Snygg-Kalle, Kalle, Viggo, nån som hette Johanna, Maggie, Magnus och...äsch jag är så dålig på namn...och ansikten. Massa folk. Och en urhet blond tjej gick ner på knä och kysste mina dojjor för att jag spelade "Suspicious minds"! Så är det på Romeo, everybody in town is a gubbrocker.

Gubbrock 4-ever!

Som jag brukar säga:
"Den som inte är gubbrock när hon är 20 har ingen hjärna. Den som inte är gubbrock när hon är 30 har inget hjärta".

Göttlaborg!

Som det ser ut nu: Melodifestival & Feskekörka i helgen.
Det är trots allt underbart att åka tåg.
"Långsamt älskling, långsamt, långt och länge, på ett långsamt tåg",
som Plura uttryckte saken.

Transplantation - vägen till lycka?

- Du borde byta lever eller nåt annat vitalt organ så att du blir lite tacksam över allt du har!
Så röt Tess nyss
efter att jag gnällt över mitt värdelösa liv
som vanligt.


Bob i Roskilde - jag är där redan!

Yes! Yes! Yes! Bob Dylan till Roskilde. Och Morrissey (som kallades "Morajsäj" i P3 i förrgår) klar sedan länge! Och dessutom: Guns n' Roses som tillbehör. Och som extra sås: Kanye West.
Ni kommer hitta mig där, lätt.
Med Kalle, Tom och Stefan hoppas jag. Och Håkan förstås, ständigt skrivande en stänkare nära deadline.

"Nu skiter jag i allt och blir gravid"

Svensk musik:
Holy Madre. Ida här på jobbet tipsade om att det ju är Johan Borgerts band. Borgert var en begåvad indiekille från Uppsala som jag tappade kollen på när jag flyttade utomlands och nästan hade glömt bort.
Nu är jag glad att ha fått kontakt med hans musik igen. Holy Madre kommer absolut spelas på Romeo i kväll. Utsökt svensk ung semiskramlig gubbrock.
Spelas kommer även Philis "Nu skiter jag i allt och blir gravid" att göra. Smågråtande lo-fi-rock, lite som Olle Ljungström fast mer livstrött, från nya skivbolaget Svedjebruk.
Philis var förr i tiden programchef på ZTV (och senare hallåachef på TV4!) och nu gör han en så här hudlös skiva. Modigt.
Eskobars "Persona gone missing" kommer inte att spelas på Romeo.

Just nu-resans svaga sida

Se där. Det visade sig att "Just nu"-biljetter på SJ inte går att avboka färre än sju dagar före avresa. Man lär sig nåt nytt ibland. Så 1651 kr redan i sjön. Kanske blir Göteborg ändå. Eller inte.
Stay tuned för den spännande upplösningen - same batblogg, same batchannel!

Carola eller inte Carola? Det är frågan.

- Va? Ska du åka till MELODIFESTIVALEN? I GÖTEBORG? Utan att du behöver? Du ska inte jobba eller så? Du bara åker dit ändå?
Lisa var chockerad efter att jag berättat om mina helgplaner.
- Ja, du är helt bananas, instämmer Johan.
Jonna undrar också vad jag pysslar med.
- För de pengarna får du ju en shyst weekend i London! Inte "Lilla London".
Och hon har rätt. Bortåt 5 000 spänn bara i resa/boende är inte okej bara för att hänga runt lite med Vito, Dan, Carola, Nuno, Björn, Markus och alla andra på Melodifestivalen. De jobbar ju dessutom medan jag bara lallar.
Dessutom missar jag The Concretes releasefest på fredag här i stan. Och Maggies 30-årssmörgåstårta på söndag.
Jag tror jag avbokar.
Fast det skulle ju vara roligt att besöka Feskekörka med Hagis som också råkar vara i Götet för att spela italodisko. Vi har en fin Feskekörkatradition.
Dessa bekymmer.
Dessa bekymmer.

Påklädd-naken-påklädd-naken!

Det här kan vara den mest fascinerande sajt jag sett! Som att ha Stålmannens röntgenblick ungefär.
Finns det nån med män också så maila gärna den länken tack.

Harry, dagens Romeo

"I guess the lord must be in New York City" med Harry Nilsson är dagens låt.

Lat Claes Elfsberg?

Två konstiga grejer om ett brev:
1. Det är konstigt att tittare skriver till SVT:s tittarombudsman Claes Elfsberg och är "fruktansvärt kränkt och besviken" av att SVT-sporten visade massa gubbar och missade nåt damupplopp under Vasaloppet.
Då är man onödigt lättkränkt, eller hur?
2. Det är väldigt konstigt att Claes Elfsberg står och läser brevet från den kränkta personen i Gomorron Sverige och när Ingela Agaradh frågar "ja, vad säger TV-sporten om det då?"...då har inte Elfsberg frågat TV-sporten om varför de missade att visa damerna!
Truly bizarre.
Orkade inte Elfsberg gå hela korridoren bort till TV-sporten? Var han lite tröttis? Stackarn. Bubbbubb.

The da Colbert code (redux)!

Hihi, Stephen Colbert är the man. Här tippar han Oscars.

Promoblogg: Romeo i morgon!

ROMEO IV - en eld i kväll
"Natalia" med Van Morrison har inte spelats på Romeo ännu och den är en av sångerna som kommer att höja kärleksfaktorn ytterligare ett mikrovågssnäpp för vi tror att det är möjligt, det borde vara möjligt, även om det var topp tunnor rasande trevligt och kärleksfullt redan förra onsdagen, så trevligt att en känd popstjärna gick in i en vägg och en berömd mediafigur kysste en fotomodell från Italien medan hela baren ylade ett femstämmigt "Hallelujah".
Vi tänker skamlöst utnyttja "Natalia" för att höja kärleksfaktorn ytterligare, och vi tänker köra samma trix med med James Taylors "Carolina in my mind", och vi tänker tända en eld med Bob Segers "Hollywood nights" och när det blir sent...när det blir sent kommer Marc Almond att sjunga "Jacky" och allt kommer att bli så bra så bra, så varmt, så varmt, så vackert, så vackert.

Med vänlig hälsning,
Fredrik Virtanen & Tom Pyl
Festtraktörer

Romeo.
Onsdagar.
Lilla Baren på Riche mellan 22 och 02.
Fri entré.

Annie, dagens Jackie Deshannon-cover

"Put a little love in your heart" med Al Green & Annie Lennox är dagens låt.

Mobilinfo: gamla numret gäller igen!

Okej så vänner, nu gäller mitt gamla vanliga nummer igen!
(Min blogg börjar påminna om Martin Luuks bok "Jag ska sluta träffa folk och börja umgås via kommunikéer"...).

Pohlman, kom tillbaka!

- Nädu. Det är alldeles för kallt. Du får ringa nån och fixa det här, säger jag.
- Vadå? säger Richard.
- Ja du är ju ansvarig för vädret.
- Jo jag vet. Men jag vet inte vad jag ska göra längre. Jag har alltid sagt det: Ända sen John Pohlman slutade har allt gått åt helvete.


Gubbar på taket

Nu går två karlar på taket mittemot, sjätte våningen, längst ute på kanten, med spade, och skyflar snö.
Det är alltid lika imponerande att se.
De har en skyddslina.
Jag skulle inte gå vid en kant mer än två meter upp om jag så var kedjad vid den där lyftkranen som står på skatteskrapans tak.
Riktiga karlar är de.

Två gnäll och en glad!

"Kronprinsessan" tog sig tyvärr inte. Klyschoramat fortsatte.
Och "Prison break" är tyvärr förlorad i rörighet och stillastående.
Men en bra grej: Woody Allen på "Kobra".

Nalle & BWO-Bard

Info 1: Folk trodde att jag önskade mess från folk efter mitt inlägg om att så otippat få messade. Så det började rasa in mess, jösses! Från Polen bland annat! Förlåt att jag inte hinner svara (plus att om jag gjorde det skulle kontanktkortspengarna ta slut pronto). Men tack.
2. Alexander Bard-intervjun gick utmärkt. Det spelade ingen större roll att jag var seg med en sån leveransmaskin som Axel är. Titta sen. 22.30, TV8.


Kicki rular!

Vafaaan!...jag vann inte alls Oscarsbettingen på nöjet. Här är resultatet:
Kicki Pousette 19
Andrev Bergström 15
Klas Lindberg 14
Jens Peterson 14
Fredrik Virtanen 13
Christina Gaki Lindestrand 12
Gossen 12
Martin Peterson 12
Helena Mastberg 11
Karin Lindstedt 11
Dan Panas 9
Peter Ottsjö 8
Anna Bolander Strömberg 7
Björn Solfors 7

"Björk couldn't be here tonight. She was trying on her Oscar dress and Dick Cheney shot her".

Jag sov tyvärr som en stock i natt så jag missade Oscarsgalan. Men Jon Stewart verkar ha varit festlig, enligt rogerebert.com.


Angående nallen

Många undrar men nej, faktiskt inte så många har hört av sig trots att jag la ut mitt nallenummer. Några som ringer och lägger på (7-åringar?), någon som messar och frågar "vem är du, du messade mig hela natten i natt" (eller hur! eller, hm, har nån hackat mitt nummer? hjälp! kan sånt ske? nä va?), och några som messar nåt snällt bara (rart).
Men inte så många alltså.
Fast jag saknar min riktiga nalle. Och mitt nummer. Om allt går bra har jag det i morgon igen.


Ronettes, dagens smygrökare

"Be my baby" med The Ronettes är dagens låt.


Bard vs tröggrötig programledare!

Mååååååndag och jag är så seeeeeeeeeg.
Inte så där hopplöst ågrendeppig som man kan vara efter för mycket lättsamhet och dekadens en helg utan mer bara tröööööööööög och seeeeeeeeeg i pallet.
Och i kväll ska jag intervjua Alexander Bard i tv. Dålig tajming! Axel är så sjuuuukt smart och när man träffar nån som är så sjukt smart vill man ju inte vara helt gegggrötig i skallen, eller hur?
Kanske kan jag bara läsa högt ur Fredrik Strages fantastiska intervju med Barden från Dagen Nyheters På Stan-bilaga från i fredags? Och liksom bara fråga trögt: "öh, nåt du vill tillägga till det här...?" Hihi.

Hoffman!

Philip Seymour Hoffman vann Oscar! Och "Crash". Och "Brokeback". Med mera. Nåt säger mig att jag kan ha vunnit aftisnöjesredaktionens interna betting. Inbillar mig att jag prickade över 70 procent rätt av följande:
Film: "Crash"
Regi: Ang Lee "Brokeback mountain"
Huvudroll: Reese Witherspoon "Walk the line"
Huvudroll: Philip Seymour Hoffman "Capote"
Biroll: Rachel Weisz "The constant gardener"
Biroll: George Clooney "Syriana"
Manus: "Crash"
Manus efter förlaga: "Brokeback mountain"
Foto: "En geishas memoarer"
Musik: "Brokeback mountain"
Sång: "It´s hard out here for a pimp"
Icke engelskspråkig: "Tsotsi"
Klippning: "Crash"
Animerad: "Wallace & Gromit - varulvskaninens förbannelse"
Dokumentär: "Pingvinresan"
Kort dokumentär: "A note of triumph"
Animerad kortfilm: "The moon and the son"
Kostym: "En geishas memoarer"
Smink: "Narnia - berättelsen om häxan och lejonet"
Scenografi: "En geishas memoarer"
Sound mix: "King Kong"
Sound editing: "King Kong"
Specialeffekter: "King Kong"
Kortfilm: "Sixshooter"


Wilson, dagens Store Gatsby

"The Bellringer" med Danny George Wilson är dagens låt.

Mer mobilstrul!

Konstig grej med mitt kontantkort: alla samtal kommer från "dolt nummer". Även från nummer jag har i telefonboken.
Så nu vet ni varför jag inte svarar eller ringer upp!


Vasaloppet!

Det här med att man får veta hur mycket och hur fort hjärtat slår är tufft. Är det en ny grej?

mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits