MMS-vimmel, Kiev part II

img img img img img img img img img img img img

Antique-Elena Paparizou (som tävlar för Grekland och nog vinner), min svarta beluga, en skön gangstaadvokat som ständigt skulle skåla i vodka, disko-Jovan, lattjo-Lungan, Helena går, Matt och Hjertén, Alexandra Pascalidou lovar mig en helkväll i Aten nästa år när Grekland vinner, Hjärtat håller på Norge och en dvärgtant som alltså är maximalt 50 centimeter lång! Samt en ukrainier som tyckte det var helkul att ta bild på mig samtidigt som jag tog bild på honom med likadan Sony Ericsson-telefon. Och Fredrik Ekelund, sur på Ukrainas byråkrati.

Snabbt från Kiev

Här är det suveränt men min datoruppkoppling är då sannerligen inte att leka med. Och det jobbas friskt (läs Bladet i morgon).
Som jag misstänkte röker folk helt sinnesjukt mycket här. Och jag med. Det är sista veckan som rökare. Bra att tillbringa den här. Om nu "bra" är rätt ord.
I morgon: bättre uppkoppling, bättre rapporter.
Puss och hej
Fredrik
Ps. Nu smäller de RAKETER över stan! Det är både melodifestival och liksom Kievs Vattenfestivalen samtidigt. Ds

Vilt och vackert

img img
Nu är jag framme i Kiev, kycklingrättens huvudstad.
Det är allt jag kan säga just nu.
Peace
Fred

Tom Petty dagens låt

Dagens mp3 är "Free falling" med Tom Petty. Den spelades nyss här.

I'm a bad boy
cause I don't even miss her
I'm a bad boy
for breaking her heart.

Fredrik

Rökfritt i Riga

Vem hade kunnat tro det, att den göteborgsdesignade flygplatsen i Riga är rökfri. Mellanlandar just nu. Flög hit i ett litet läskigt propellerplan. Medan Martin Stenmarck och SVT-gänget och Hjärtat flygger lyxuöst via Hamburg.Tufft att var stjärna alltså.

På Stockholm-Arlanda Express kom konduktören fram och frågade om jag ville delta i hans "socialantroprologiska studie om rökning". Jättejätteunderligt.
Klockan 7 på morgonen var jag inte game.
Han förstod.

I brittiska Daily Mail skriver Joan Collins att skönhetskrämer är en bluff. "Face creams? never touch them, darling. I swear by good sex and just a touch of slap". Det har jag alltid sagt.

Bra Bjurmankrönika i dag. Där har vi en kille som är tänd på Mick Jagger.

Hörs i Kiev!
Nu ska jag kolla om det inte finns ett rökrum, nånstans, trots allt. Det är ju Riga, goddammit.
Virre
Ps. Det fanns rökrum, ett litet sunkigt stinkande rökrum. Ska bli skönt att slippa såna.

Catrine och rättvisan

Lördag: Antal cigg: 14. Antal snus: 2.

Tja, vad tycker ni? Redan när jag läste "Döden är en man " 1999 framstod det uppenbart att allmänläkaren och obducenten inget hade att göra med styckmordet, om det ens var ett mord. Temakvällen på SVT visade samma sak. Stackars jävlar.

Okej i morgon svinbitti bär det mot Kiev. Återkommer såfort jag hittar en uppkoppling…om jag hittar en. Känns väldigt Sovjet, men det lär vara urfint också.

Grrrr. Folk som redan är i Ukraina säger att det röks överallt. Och att det finns en speciell Eurovision Song Contest-vodka. Bisarrt.
Så jag misstänker att jag kommer att röka, åtminstone på kvällarna.
Men sedan är det fimpat, sedan är det nästan 1 juni. Då ska de svarta lungorna sakta bli rosa igen.
Sov så gott, vänner.
Fredrik


Gubbar fattar inte att de är gubbar

Åt finpizza med tjejerna E, E och K på Primo.
Jag berättade att jag just insåg att jag spanar på snygga Skånegatanflickor som är alldeles för unga. Jag fattar det inte just när jag tittar men efteråt, liksom "Fredrik, kom igen, du är 33 år nu, hon var 17!"
Grejen med gubbsjuka är ju att man inte fattar att man är gammal.
Jag tror fortfarande att jag är 24.
De förstod problemet och undrade om det fanns kärringsjuka.
Inte vet väl jag, sa jag, men det verkar skithippt just nu bland runt 30-tjejerna att ligga med 20-åriga killar.
De blev lite generade.
En sa att hon bara vill ha smågrabbar, en annan sa att hon bara ville ha gubbar, en tredje sms:ade en 40-åring.

/Svirr

Sol & cigg på Skånegatan

Det går inte att gå förbi Nytorget utan att få ångest. Åh, så södersmutsigt det är.
Pet Sounds var desto najsare. Pet Sounds-Emelie kan verkligen göra kaffe. Drack i solen, rökte med Pet Sounds-Peter som hade en hel limpa Camel.
Köpta skivor: "Singing Paris" (fransk popsamling), Whitey: "The light at the end of the tunnel is a train", Vive La Fete: "Grand Prix", Blaze Foley: "Oval room" och The Action: "Rolled gold".
Pet Sounds-Stefan drar snart till USA. Han var på väldigt gott humör och gjorde en födelsedagsfilm till Bråstedt (obs hemligt).

Tjallamalla på Bondegatan har verkligen väldigt snygga kläder. Men jag orkade inte shoppa, inte byxorna på Sportif heller.
/Virto

Städfru?

Jag röker lite lite och har viss resfeber inför Kiev, jag är värdelös på att resa i Europa, tror jag.
Min chef Kicki tyckte att jag skulle köpa med mig en fru hem från Ukraina.
Hm, tja, ja då skulle ju jag slippa städa nu. Nej fy vad vidrig jag är!
Virr

Virtanen antiques

Hej Fredrik!
Hittade den har lilla affaren i Melbourne. Nan slakting till dig som driver firman?

img

Forresten, tack for tipset om "Sunny Road" med Torrini. En van till mig blev
tipsad av dig, som i sin tur spelade laten for mig. Vi tycker om den. Har
spelat den 11 ggr hittills pa min iPod mini.
Mvh
Viktor Hertz

Svar: Virtanens all over the world unite. What we usually call hell.Tvättdag och grannojja

Jag gör helt normala saker! Jag tvättar i tvättstugan, jag ska dammsuga, jag är skitirriterad på att mitt bredband gör så att det blir surrigt ljud i telefonen. Vem klagar man till då? Bredbandsbolaget eller Telia? Jag har ingen aning. Jag kommer aldrig klaga. Jag kommer att svälja skiten.

Måste bli bättre på namn, ansikten, namn, ansikten. Träffade min granne i tvättstugan. Jag minns inte vad han heter, men han är lite lik Martin Stenmarck (vars sambos syster för övrigt bor i mitt hus sedan nån månad, alltså den riktige Martin).
Jag minns aldrig om jag träffat mina grannar, förutom de rara gamlingarna precis bredvid och den coole snubbengubben med hund. De yngre i huset skulle jag inte känna igen på gatan, inte ens Martin Stenmarcks frus snygga syster, det vore ju skitotrevligt! Jag måste plugga in hur grannarna ser ut och vad de heter. Ska smygfota dem när de går ur porten, som en spion.

Samtalet i tvättstugan blev inte så krystat som det hade kunnat bli.

Vill fika äta med Laura men hon är och kollar på bil (100 vuxenpoäng). Och jag väntar på tvätten och lyssnar på Moneybrother, precis som en brud!

Hm. Jag borde aldrig posta det här inlägget, eller hur?

Fredrik
Paul Weller, dagens special

Dagens låt är "Early morning rain" med Paul Weller, en Gordon Lightfoot-cover. Eller "Teenage Wasteland" med The Who. "Tiny dancer" med Elton John är också med i matchen. Jag kan faktiskt inte bestämma mig. Det är en sån dag. Förlåt.
Fredrik

Öde stad

Fredag. Antal cigg: 25. Antal nikotuggummi: 1.

Härlig ändå att vakna upp på Östermalm med en toppmodell som älskar Bob Dylan som var hemma från Paris. Hon bakade scones, bryggde trendte och vi läste högt ur Svenska Dagbladet och fnissade åt samma saker. Sedan var hon tvungen att dra (lunchflyget till London). På badrumsspegeln hade hon skrivit med rött läppstift: "Du och jag, tangled up in blue".
Eller så var det bara en dröm.

Kvällen gick över väldigt fort. Stefan invigde våren med att öppna den första flaskan rosévin, sedan åt vi på sweet Saline och det var förstås gott och grymt och Jens har popfrilla men dj:n var understundom lite väl inne på frimärksamlarsalsa. Stefan skulle bjuda på middag men det visade sig att han "glömt plånboken". Yeah.
Efter att vi hämtat "plånboken" kilade vi till iPop och där var snygg-Annie, kalas-Kalle (Thor) och de andra men på Berns var det nästan ingen jag kände, kanske kom de sen, det brukar hetta till framåt 2 eller så men då hade jag åkt serrni sweet sweet babies.
VirrNånting fult som inte klär mig

Jag avskyr att klä på mig. Allt jag har i garderoben är fult. För stort, för litet, för svart, för kefft eller sitter illa. Vill ha en påklädarkärring som bara pekar och bestämmer.
Till sist, efter sedvanligt jidder, blev det: vit Lacoste-t, blå v-ringad tröja (Duffer, en gammal jäkel med mönster), We-jeans som är alldeles för utsvängda, utsvängt stinker. Och skor - ja vetefasen. Och vad ska jag ha över? Ful kavaj? Ful jacka?
Ser förfärlig ut.
Och mitt i allt mailar Stefan och undrar varför fan jag bloggar istället för att skynda mig. Kan jag få vara lite hemlig, tack.
Och det sista min vämjelige kompis Oisin skrek på jobbet var:
- Vad är det för jävla Bowie-frilla du skaffat dig?
Har jag? Bowiefrilla? Inte som Karin Magnussons i Studio Pop hoppas jag?
Nu måste jag tänka på det hela kvällen också. Bowiefrilla.
Hoppas att nån vill ligga. Utsikterna är: 13 procent.
Fredrik

Rätt lång rökig dag i Globen

Jaha, nu är jag ensam kvar här igen. Vad GÖR folk? (Jag vet vad jag gör: tror att jag smyger in i rökrummet men Oisin ropar högljutt från nyhetsredaktionen "ska du till rökrummet nu igen?").
Dessutom lyssnar jag på Schnappi! Läs mer om den i morgon - only in Aftonbladet.
Nu ska jag snart dra hemåt, ska träffa buddy boy Stefan. Ledig i morgon. Söndag: er favoiritbloggare åker till Kiev. Men vi hörs förstås långt innan dess.
Kram
Fredrik
Aftonbladet - en stylish bunch

Hade inte tänkt på det men Aftonbladets redaktion har blivit väldigt stilig medan jag var i USA. Noterade det på ett stormöte nyss när nästan alla var samlade i klump. Det var en stylish bunt av väldigt najsa och begåvade människor.
Det är ett härligt coolt ställe det här, Aftonbladet.
Fredrik


Writers block & rökrumsblues

Jag har ett svårt fall av att inte kunna skriva (det har du väl alltid, höhö, tänker du då) och det är ruskigt jobbigt. Jag har en hel sida att skriva klart till i morgon.
Så jag tog med DN till rökrummet (jag veet, men tja, det är bara 2 veckor kvar av rök och…blablabla) och försökte hitta lite inspiration där. Min vän från förr Karolina Ramqvist gillar fortfarande hiphop, noterade jag, och det är ju väldigt retrogulligt.
Och sedan skrev åsiktsmaskinen en kraftigt rolig iakttagelse om bögarnas dåliga smak. De kände inte igen Rufus Wainwright på Kharma! Jag tänkte också på det när han berättade det under konserten på Södra teatern. Anna Book däremot, hon hade fått ligga.
Och sedan skrev Kristoffer Poppius ordet "diskoturkskägget" och då skrattade jag så jag baxnade. Diskoturkskägg! DN På Stan är så himla mycket roligare när den är rolig än när den är magsur och ägnar sig åt trötta efterslängar. Fortsätt så, kids.
Men nån inspiration hittade jag inte.
Men som vi brukar säga: papper i maskin!
/Virren


Roxy Music - dagens

Dagens låt är "Oh Yeah" med Roxy Music.
Fredrik

Woody rökig i skallen

Jag har inte rökt än och håller på att spricka av irritation över Woody Allen.
- Jag vill att filmbolagen ska ge mig pengarna i en brun papperspåse och så får de en film några månader senare. Så funkar det fortfarande i Storbritannien, säger Woody Allen till Karoline Eriksson på Svenska Dagbladet (länk till Woody) i Cannes.
Nej Woody. Vad du behöver är ett filmbolag som bryr sig om vad du gör, hjälper dig att inte vara en anakronism och absolut inte bara ger dig en påse pengar.
Att fylla rollerna med unga heta skådisar hjälper inte om de ändå spelar 70-åringar som pratar Nietzsche och lyssnar på "Take five". Jösses!

Tänker ta en cigg efter maten och lugna nerverna.
Jag får äta med Jonna och Sofia i dag. Kött & bea på Globen Star. Fetma.
/VirreBlogg-groupies

Och går på Berns stod det två ursöta reklamartjejer och liksom verkligen log och tittade. Jag blev förstås nervös och visste inte vad jag skulle göra så jag Springsteendansade lite lökigt istället.

Jag kom in till jobbet nyss och skulle berätta det för Jonna (Sima, inte Bergh).
- Alltså, jag tror jag har fått blogg-groupies! Det var två tje…
- Alltså, du, jag tror att den där bloggen har stigit dig åt huvet, svarade Jonna.
Så var det samtalet över.
Ridå.
Fredrik


South Park-Virtanen, ett mail

Byggs på den underhållande sajten http://www.planearium.de/ <http://www.planearium.de/>
Tack för underhållande läsning!
/Sofia
img

Lundells nya skiva

Om nån undrar hur den låter så lyssnade jag på den i går. Väldigt nedstruken artikel men i alla fall, här är länken till Uffe.
/Fred

MMS-vimmel

img img img img

img img img

Jonna på AG, Andreas och Hanna på Berns, Måns I på O-Baren, Andy och Emelie på Berns, tjackpundardisko på Stureplan, Jonna och Fredrik på Berns, Hannas Ramonestischa.

Som ni kan se av bilden så rökte jag alltså. Men inte så fasligt mycket.

Det absolut sjukaste var de där tre snubbarna mitt på Stureplan. Tre äldre, mycket slitna herrar med en bergsprängare som spelade stenhård trance! De hade liksom rejv utanför Sturehof. Riktigt helmysko och inga poliser störtade in och avbröt. Vilket var trevligt ändå.
Fredrik


Heltrevlig barhopping med Jonna Bergh

Torsdag. Antal cigg: 13. Antal nikogum: 2. Antal Ettansnus: 1.

Det är alltid otroligt härligt att träffa Jonna B. Så lätt att umgås och prata, ni vet som det är med vissa, är det och roligt har vi. Jag blir liksom lite klokare av Jonna. Och hon är stans tjusigaste gravidfashionista någonsin.
Däremot startade det nästan med fiasko eftersom jag åkte till fel ställe. Rätt ställe var ju krogen Allmäna Galleriet på Kungsholmen, som känns som New York-krogen Schiller's fast på stockholmska. Fick tillbaka-längtan. Tack för middagen, Jonna! Det är sexigt men tjejer som bjuder, även jag rent principiellt förstås är mot det.
Efteråt barhoppade vi till Lydmar (där det var trångt och norska Annie sjöng "Chewing gum"), O-Baren på Sturehof (Anders Ljung spelade Steve Forbert), Riche (Anders Timell fixade jätterolig alkofri drink)) och Berns (Emelie Thorén spelade fantastiskt). Snart lite MMS-vimmel där min gamla idol Måns Ivarsson förekommer - samt ett helknasigt tjackpundardisko mitt på Stureplan!
Men nu måste jag skynda.
FredrikGravidröka

Det är VERKLIGEN inte okej att röka NÄR jag håller på att sluta OCH ska äta med en gravid kvinna va? Det kan bara inte vara okej. Men ändå, det är ju liksom bara några veckor kvar nu och…
Hur kan jag tänka så dumma tankar! Fy Fredrik!
/Virrren

Jag vill ha barn

I kväll ska jag äta middag med min vän Jonna (och ge henne Chanel-tofflorna som hon döpt till Anette och Pernila som jag släpade hem från USA) på Marie Leveau. Jonna är högeligen gravid. Så hon varken dricker eller röker. Numera.
Jag vill också vara gravid. Eller, jag vill ha barn. Jag vill vara sympatinykter och sympati-icke-röka. Jag vill ha barn. Och fru. En klok vacker liberal rolig annorlunda fru. Och bo i ett stort vitkalkat hus på landet. Och vara hemmapappa. Det vill jag. Det vill jag.
Fredrik


Oj vilket mailinferno

Gud ni är gulliga och mailar och supportar och berättar. Men: skriv gärna så kort som möjligt. Vi vill inte ha för långa inlägg här (förutom när JAG skriver alltså, fniss). Vi in the murvelbusiness vet att folk inte orkar läsa så himla långt.
För övrigt har jag gått vilse på Östermaln i dag, men hittade tillbaka till Globen, och har inte varit i rökrummet en enda gång.
Hoppsan, nu ringer det!
Fredrik


Kaffet knäckte mig

Och ja, som jag befarade, så innebar den där caffelatten att det blev en cigg. Weak. Ser fram mot dagen då det inte ligger ströcigg kvar i min lägenhet.
Here they come, the beautiful ones.
1 juni, folks.
Till och med min borstbindarrökande kompis Johan tänker sluta då, mailar han.
Det är bra.
Fatta vad svarta lungorna är och hur sjuka de kan bli.
Fredrik
Ps. Förresten låg aldrig Michael med Macauley, skriver bland andra BBC om Jacksonrättegången från Los Angeles. Ds.

Stonesgubbarna är efter mig

Medan mailen från arga Stonesgubbar fortsätter att ramla in (på grund av den här krönikan) så spelar P3 "Open door" med Bodies without organs. Vilken underbar leksakspop den är.

Jag dricker kaffe med mjölk i. Det kan sluta illa.
/Fredrik

Carole King dagens låt

Just det, dagens mp3-låt är "Anyone at all" med Carole King.

(Nära var "Would I play with my band?" med Jenny Wilson).
/Virts

Hård säng och mangrejs

Min säng är verkligen stenhård, benig. Måste göra nåt åt det där men vet inte vad. Är nästan säker på att madrassen håller amerikansk standard och inte finns här. Typiskt. Måste köpa helt ny.

Dessutom blir man impotent av att röka, skriver Aftonbladet. Tur att jag ska sluta.

Och angående samma regioner så rapporterar Svenskan att det är bäst att operera bort prostatan omedelbart om cancer upptäcks i den.
Detta kan tyckas helt fullkomligt självklart, men SvD lanserar det som huvudnyhet i min brevlåda i dag.
Ska det alltså bli en sån dag?
Men det är ganska fint väder, lite muligt bara.

/Fredrik

Öl-efter-jobbet-cigg

Torsdag. Antal cigg: 17. Antal Ettansnus: 5.

Sofia, Jonna, Mackan och jag tog "en öl efter jobbet" på Tabacen. Det innebar att jag rökte för mycket efter en rätt duktig, snusig dag. Men jag hade kunnat strunta i cigg om det varit efter 1 juni. Det vet jag. På ricko.

Nu: David Letterman är inte riktigt som han är samma-kväll-i-New York, men tack ZTV.
/Fredrik


MMS-vimmel på jobbet

Med några av dagens stjärnor:
img img img
img img
Anders Paulrud, författare och pilgrim, Håkan Jaensson, kulturchef som åker motorcykel, Markus Larsson, just hemkommen från Oasis i London,
och Sofia Larsson, på Klick, som kallas Garbo av Jonna för att för jag fick tjata som värsta Annie Leibovich för att få MMS-fota henne, och Jonna Sima, som efter lunchen i dag kom och slog sig på magen som en ölfarbror och sa stolt: "nu har jag ätit två fajitas".
Sötnosar, allihopa.
FredrikMusic Store funkar, liksom Will Ferrell

Helt och hållet tack vare en Johan Nyberg som mailade mig och förklarade för en tekniklallare som jag hur jag löstre landproblemet med nya svenska iMusic Store. I love you, Johan!
Dagens mp3: gamla fina "Be my downfall" med Del Amitri.
Virto
Ps. Och här är länken från Saturday Night Live med Will Ferrell och Jack Black igen. Tar skitlång tid att ladda hem - men kan vara värd sin väntan. Ds.

Älskade rökrum på plan 6

Kommer nog inte att sakna ciggen efter ett tag, men jag kommer att sakna rökrummet på plan 6.
Håkan Jaensson och Anders Paulrud. Så mycket jag lärt mig i rökrummet av dessa älskade briljanta herrar kulturredaktörer sedan 1994.
Nyss (tredje ciggen för dagen) talades om paranoia.
I dagens samhälle krävs paranoia och kunskaper i kremlologi för att ta sig uppåt, rent av klara sig.
Socialt trevliga personer är i själva verket paranoida.
Helst bör man ha läst stora böcker om hur romarriket föll.
Sedan fnissade vi som vanligt.
Sedan, med vag koppling, pratade vi om Sylvia Vrethammar och Anita Lindblom.
"Så mycket falskhet
bor det här".
Enades om strofens genialitet och gissade att Stikkan Andersson skrivit den.
Åh, jag kommer sakna rökrummet på plan 6.
Fredrik


Linda anorektisk i onödan

Det är fel att vara ytlig numera.
Ytlig sätts i motsats till djupare värden.

En tjej jag träffade för länge sedan mailade och jag kom inte ihåg vem hon var och hon förklarade lite och jag svarade, "aha, ja, du är mörk, lång och snygg eller hur?".
Det var en väldigt olämplig och ytlig fråga.
- Men hallå! Kan du inte fråga om jag är smart, rolig och en sån som gillar att lösa världsproblem! skrev hon.

Ja, eller hur. Det är ju så man minns någon, deras förmåga att diskutera världsproblem.

Jag har minst tio kloka, utbildade, smarta vänner som jag kan diskutera världsproblem med. Ingen av oss orkar speciellt ofta. Vi talar istället om ytliga saker. Alla de är så oerhört medvetna om det där djupa. Vi undviker det helst. Ingen av oss behöver bevisa att djupet finns där.
Gud vad jag är trött på folk som måste bevisa att de är djupa. Som 19-åringar.
Begriper folk inte att djupet lever på ytan?
Att djup kan vara exakt lika banalt, eller svårt, som ytan?

Aftonbladet berättade för nån vecka sedan om LInda Rosings anorexiaartade bantning och i dag avslöjar Bladet dessutom att hon opererat in fett i läpparna.
Tydligen påstår hon att hon fått erbjudande om att provfotas av Playboy.
Jag tror inte på det. Linda Rosing är 31 år. Drygt 10 år äldre än vad Hugh och grabbarna letar efter.
Men det mest deppiga är att hon tror att en dos anorexia kommer hjälpa henne. Begriper inte stackars tjejen att Playboy använder frodiga friska tjejer, inte Skuggiga smalstickor. Stackars stackars Linda Rosing, anorektisk helt i onödan.

Och detta brydde jag mig om. Var det ytligt. Eller var det djupt?
/Virre

Städmani

- Fredrik, seeer du inte vad jag gjort? undrade Jonna när jag kom upp på jobbet vid 9.45.
Det hade jag inte sett.
- Jovisst, du har städat bordet.
- Ja! Och tömt komposten. Men kolla på din sida av bordet. Långa äckliga hårstrån.
- Och vem är det som har långa mörka hårstrån av oss? svarade jag och blåste tillbaka träcket till Jonnas sida.
- Men, åååå, fyyyyy dig, nu måste jag ju torka igen, sa Jonna, sprang och vätte papper och torkade igen.
Sedan gav hon mig det blöta pappret och nu har vi det jättefint här.

Fredrik
Ps. Sedan avslöjade Sofia Larsson att hon gått en balkonglådeodlingskurs hos Studiefrämjandet. Det är mäktigt, i sanning. Hon mer eller mindre beordrade mig att glömma mina frön och satsa på plantor istället. Ds.

Olle-kändis-spaning

Sveriges förre generalkonsul i New York, Olle Wästberg, numera generaldirektör vid Svenska Instiututet, kom gående i hipp svart rock på Skeppsbron runt klockan 8.25 i morse.
Han såg lite stressad ut.

Fredrik

Bra rökt!

Tisdag. Antal cigg: 8. Ettansnus: 3. Nikogum 2 mg: 2.

Rätt bra. Jag snusar väldigt kort också.
/Virr


Lång dags färd mot Söder

Snart 12 timmar på jobbet igen, med 10 minuters lunch och fyra rökpauser. Vem är det som säger att mitt liv är så jäääla glassigt? Kvar på Nöjet är bara rockmannen Joacim Persson och hjärtat Linda Hjertén. Och så jag då.

Hittade ett par nycklar i rökrummet nyss, mailade ALLA på Aftonbladet och sa att att de låg där. Påpekade att jag givetvis bara råkat gå förbi rökrummet och sett dem. Vilket var sant. Nej det var inte sant.
Fan jag KAN inte ljuga. Bjurton brukar hävda att jag är neurotiskt tvångsmässigt sanningsägande. Och det kanske stämmer. Om jag liksom avkrävs ett rakt svar. Men jag kan undvika sanningen för all del, utan att ljuga. Det är väl okej?

Jag har rökt fem cigg i dag. Det är väl okej. Hittills. Tror inte det blir några fler. Ska gå hem och…läsa får det bli, ser jag i tv-tablån. "Jordan rättsläkaren" kom igen va faan. Verkligen bara skit på tv. Förutom "Alias" men den har jag redan sett in the US of A.

Önskar jag orkade läsa nåt av allt det jag borde läsa, vill läsa. Men hjärnan är gröt nu så det blir GW Persson-deckare. Vilket inte är alls dumt.
Och så upp i svinottan för att vara med i SVT1. Men Gomorron Sverige är bra, det är min egen morgon-tv. Marianne Rundström! Ska bli intressant att se om hjärnan ens kom med mig till TV-huset eller om den stannade hemma i sängen.

Nu drar jag till Söder, utan Macintosh. Sov så gott.
FredrikPubkatastrof i Irland


200 pubar i Irland har tvingats stänga efter att landet införde rökförbud den 29 mars förra året, skriver TT.
- Omsättningen på pubarna har minskat med i genomsnitt 10-15 procent och på en
del platser med upp till 30 procent, säger Seamus O'Donoghue, chef för
Vintners Federation of Ireland.

Det roliga med detta är att alla i Irland heter Seamus.

FredrikJobb jobb jobb

Jösses vilken flitlampa som lyser här i Globen. Ber om ursäkt för att bloggen försummas och jag skulle kunna förklara varför för er - men jag har inte tiiiiid, som Kent Andersson sa i "Göta kanal - eller vem drog ur proppen".
I morgon bitti måste jag upp redan vid 6.30 för att vara med i Godmorgon Sverige på SVT och snacka Eurovisionsfestivalen i Kiev - ihop med Babben Larsson! Stay tuned at SVT1 klockan 7.45.
/Fredrik

Apple Music Store sucks på alla språk

Haha. Hahahaha. Gråter. Här sitter jag och hajpar Apple Music Store här på bloggen när jag inte ens kan använda det själv. Eftersom jag använde Music Store i USA är mitt Apple ID bara valid för att handla i amerikanska Music Store. Och amerikanska Music Store klarar inte en svensk adress/ett svenskt kreditkort. Moment 22.
Är det kört för både mig och Apple nu?

Rökningen går hyfsat men inte bra. Håkan Steen har kommit in på jobbet, i randig tröja.
Fredrik

Karin Rodebjer-skor och NIN-stöld

I rökrummet efter lunchen - JA JAG GICK DIT - tänkte jag att det skulle vara mysigt att ha en flickvän att köpa Karin Rodebjer-skor till.

Nu undrar jag vem som snott min Nine Inch Nails-platta! Markus? Jonna? Knappast va.
Martin Carlsson gav den 5 plus såg jag just och och Martin Carlsson är topp. NIN är en typ av hårdrock jag kan gilla. Singeln "With teeth" var riktigt bra. På nåt brutalt efterblivet sätt.

Men dagens mp3-låt är alltså The Magic Numbers med "Forever lost". Gubbrock med extra sås! Provlyssna på iTunes Music Store.
/Virr

Nobbade lunch

Jonna och Sofia erbjöd mig att äta lunch med dem i dag. Det är inte alltid jag får.
- Wow, får jag följa med i dag? På Blues? sa jag glatt.
- Ja, i dag får du.
- Ovissheten är jobbig, sa jag.
- Ja, det är som tortyr, sa Sofia.
Jag blev förstås lycklig men var tvungen att nobba av ren stolthet.
Istället sprang jag upp til lunchrummet. Där tänkte jag svulla med stekt fläsk och raggmunk. Men fläsket var slut. Så jag fick bräckt jävla skinka till istället.
- Det är magrare, sa köksfröken.
- Tror att raggmunken är värst, sa jag.
- Hm, sa hon.
Sedan smällde jag i mig maten på fem minuter som vanligt och sprang ner till plan 6 igen.
Jonna äter väldigt länge. (Jonna och Sofia är borta än fast de gick 20 minuter före mig).
/Fredrik


Svimmande getter

Kalle Wahlström skickar en länk till en film om svimmande getter som han tycker är mycket rolig.
/Virto

iTunes äntligen i Sverige

Yes Pimme! Som jag saknat iTunes Music Store sedan jag flyttade hem från USA. Sedan i morse funkar det här i Sveirge. Klicka här.
Mina rekommendationer för dagen: "Forever lost" med The Magic Numbers.
/Virr

Ulrika By illmarig på DN

I t-banan på väg hit noterade jag att DN lanserade en stortavlakampanj under mottot "Dagens åsikter" med framträdande tyckare på svartvita bilder. Ulrika By spanar illmarligt med finurligt höjda ögonbryn. Maria Schottenius ser också het ut. Niklas Ekdahls huvud framstår som lite stort.
Fredrik

Stjärten!

Det blev kaffe och rökrummet. Vilken nikokick som smällde in! Det var så mysigt där i rökrummet att jag rökte en halv cigg till av bara farten. Att röka en är att röka två är att röka fler. Dumt.
- Jag blir så glad varje gång jag ser dig här. Jag vill ha en olycksbroder, sa Martin Söderström.
Det lilla svinet.
Nu ska jag hålla mig borta från kaffet, rökrummet, ciggen.
Fred

Slut på kaffe, ingen cigg

Jag erkänner. Jag var på väg till kaffeautomaten förut. Ulrika Stenroth stod där också för övrigt. Hon upptäckte att vattnet var slut. Det blev inget kaffe där.
Jag hade tänkt att ta en mjölkkaffe, en tidning och en cigg i rökrummet.
Nu fick jag en andra chans att inte göra det.
Jag valde att inte gå bort till ledarredaktionens kaffeautomat (där Åsa Petersen för övrigt slutat röka nyligen). Jag tog ett tuggummi. Sehr gut.
/Virr


Måndag - bra

Måndag. Antal cigg: 4. Antal Ettan portionsnus: 4. Nikogum: 1.

Sha-la-la-la-la.

Datorberoende

Över listan av beroenden kan nämnas även datorn. Jag är hooked på den rackaren. Så i kväll lämnar jag den på jobbet och läser deckare istället hemma. Måste göra sånt ibland, överge datorn, för att lära den vem som bestämmer (alltså jag).
Ska skynda mig in till jobbet i morgon.
Hittills: 3 cigg.
Puss!
Fredrik

Ung gubbe söker

Jobbar ännu, på timme 12 snart för dagen. Flextid is fine. Superfine. Har mailat lite med Laura också och hon är klok och witty as hell och då kom jag fram till hur det står till med förhållanden egentligen:

Man måste träffa någon som är lite smartare än en själv för att det ska vara roligt och intressant.
Men varför skulle en person smartare än en själv vara intresserad?

Svar till:
"Ung gubbe söker"
Tog en cigg - den var äcklig

Jag mins det, jag minns det, jag minns det. Att det blir äckligt med cigg efter ett tag när man inte rökt. Den här idiotciggen var inte jätteäcklig, men förnimmelsen av hur äckliga cigg kan vara fanns där. Yes Pimme!
/Virr

Nästan cigglöst

Att verkligen koncentrera sig på jobbet och inte kunna röka är bra. Mycket bra. Fucking great double-A big ups, Virtanen, du har inte rökt mer än 2 cigg i dag!
Nu tilltalar jag mig själv som Virtanen. Min blogg har stigit mig åt huvudet. Jag är nu Virtanen även för mig själv. Jag är snart John Malcovich.
Funderar mellan allt jag skriver - hemligt än så länge vad - på det här med att följa upp helgen. Till exempel ringa nån av dem som jag så listigt lurade av nummer.
Men Virtanen vågar inte.
Virtanen vill inte störa.
Fredrik


Svar på tal för den som vill - mail

"Det här med statistik alltså.
Ok att det är 15 gånger större risk att få lungcancer om man röker..
Men sätter man det i proportion till att det 1996 dog total 93815 pers
i Sverige. 3091 av dom dog pga "malign tumör i andnings- o andra organ
i brösthålan".
Vilket ger att när du dör så är risken att du dör av lungcancer 3%.
Största killern 1996 är "ischemisk hjärtsjukdom" vilket tog livet av
23060 svenskar 96.
Hur många av dom som rökte vet inte jag.
/fredrik r"

Chattlänk samt rökarfetmarisker

Var väl ingen höjdarechatt i dag, men här är länken.
Dessutom meddelar nyhetsbyrån TT lite risker med rökning och fetma:

Femton gånger större risk att få lungcancer
Tio gånger större risk att få matstrupscancer
Tre gånger större risk att få urinblåscancer
Tre gånger större risk att få hjärtinfarkt om man är äldre än 50 år
Fem gånger större risk att få hjärtinfarkt om man är under 50 år
Tre gånger större risk att få slaganfall
Tio gånger större risk att få kronisk lungsjukdom (KOL)
Tre till fyra gånger större risk att få tandlossning
Tre gånger större risk för åldersblindhet

Fetma ökar risken att drabbas av sjukdomar och kan förvärra sjukdomar
som man redan har som exempelvis:
Högt blodtryck
Diabetes typ 2
Blodfettsrubbningar
Åderförkalkning
Gallsten
Förfettning av levern
Astma
Snarkproblem och sömnapné
Förslitningsskador i leder
Cancer i livmoder, äggstockar, bröst och prostata
Cancer i tjocktarm, njurar, gallblåsa, lever och bukspottkörtel
Infertilitet
Källa: TT.

/Fredrik


Kontraktet påskrivet!

I dag har jag rökt en ciggg (när jag kom till jobbet, fasen vad jag kommer att sakna att läsa nya Aftonbladet, ta en automatcappuchino och en cigg i sunkiga rökrummet) men ingen efter lunchen. Bra.
Nu har jag skrivit på Aftonbladets sluta röka-kontrakt. Och klockan 14.30 chattar vi.
SLUTA RÖKA-KONTRAKT!!!
/Fredrik Virtanen

Jag är bulimisk

Lunch igen med Jonna och Markus. Vi äter ihop så ofta för att vi ju sitter i ett litet hörn i hörnet. Och tycker om varandra förstås. Jonna är rar och läser blogg, Markus vet knappt att jag håller på. Jonna åt korv stroganoff, jag pasta med rödsås o salami, Markus åt pytt.
- Jag skulle vilja äta pytt men jag vill alltid ha så himla mycket mer pytt än vad jag får, sa jag.
- Du är så…bulimisk, Fredrik, sa Jonna.
Hon hade följt med i alla bloggturer under helgen så jag visste att det inte var nån idé att förneka.
- Mmm, jag är väl det.
- 80 tjejer på gång samtidigt, röker för mycket, dricker för mycket, äter för mycket, fnissade Jonna.
Och det är ju sant. Jag kan strunta helt i att äta en hel dag. Sedan vräker jag i mig massa. (Fast kräks aldrig).
Jag måste börja bli mer måttfull. Eller åtmninstone smeta ut allt bättre. Liksom bre ut lasterna. Fast inte cigg dårå. De ska brännas bort, helt.
Fredrik


Roligt mail med slutaröktips

"Hallådär Fredrik!
Först måste jag bara börja med ett.. Hahahahaha.. *djupt andetag* ..hahaha!!!
Jag trodde ett tag att jag hatade måndagar och att jag hade dålig disciplin
och sedan läste jag din blogg. Let me tell you: min pessimism och ironi brukar
ta alla priser men jag inser i efterhand att jag mött min överman. Grattis.
Vet du förresten att det finns två saker man kan göra för att sluta röka?
Ett: ha massvis med sex.
Två: roa sig med att köpa ca 2 kilo blandgodisar, av vilka ca 2 hg är
geléhallon, sedan lokalisera dem en efter en i en alldeles för liten skål (så
man måste ha någon slags rota-runt-teknik för att inte allt ska åka ner på
golvet). När man sedan hittar ett hallon så måste man suga bort allt socker
innan man får svälja dem.
Det här är tips från coachen; läs och lär. Det är dessutom jävligt roligt!
Om du var här skulle jag assistera i båda fallen. Hahaha!
;)
PUSS!
/Jessica - pessimistkonsult av den förslappade generationen".


Svar: Steg 1 kunde jag lätt tänka mig (men blir det inte j o b b i g t med massa sex? Redan ett par gånger brukar knäcka mig. Och steg 2; Kan man byta ut gelehallona mot chips i en jätteskål popcorn?Lasse Berghagen liggbar

Lasse Berghagen är nummer 8 på listan över vilka de svenska kvinnorna "helst vill spendera en natt med", skriver Amelia.
Ville bara berätta det.
/Virt
Ps. Etta på listan är Fredrik Ljungberg. Ds.

Rökning leder till fett - sluta ät!

Svenska D har en artikel i dag som är rätt deppig. Att man blir fet av att quitta fattade man ju, men att fetman äter upp lunglyckan var mindre tippat. Här är en länk till Svenskans knäck om fetmarökning.

Fred
Ps. I Svenskan hade en Lars Lovén gett Emelies och min Rufus-konsert full pott, sex prickar! Vilken snäll kille. Det bästa han sett skrev han. Hm. Ds.

Morgonsol har guld i min

Oj, jag försov mig i morse. Eller, jag liksom bara struntade i att vakna. Men nu skiner solen över Södermalm och det är dags att dra in till jobbet. Bjurman har mailat i natt:

"Hör att du och jag beskrivits som "högerslynglar" av nån som skrev insändare
till Gerdin igår.
VÄLDIGT roligt!
Ena dagen popvänster, nästa högerslyngel...keep them guessing, keep them
guessing".

Ja, kul, jag såg den också. Nu tar jag mitt första nikotintuggummi. Ingen cigg. Oj vad det ska randas i dag. Solsken på en måndag, det är utmärkt!
Fredrik
april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits