Don, dagens Corleone

"The last worthless evening" med Don Henley är dagens låt!
Virren

Paul Simon, dagens Victoriadag

"Me and Julio down by the schoolyard" med Paul Simon är dagens låt!
Virren


T.O.K., dagens reggae

"Footprints" med T.O.K. är dagens låt!
Virren

Nätmask? Kanske ett weirdo?

Kvällen i Värnamo blev så stillsam som kan föreställas. Pål bråkade förstås.
Vägen hit till Marimba och Kimoney i jättehuset i Tofta, Skåne, gick som en landsvägsvind i högtryck med hjälp av The Magic Numbers, David Sandström Overdrive och en Peter Le Marc-samling som jag hittade på ett Statoil nånstans . Peter LeMarc! "Little Willy John"! Den bästa Van Morrison-pop som Sverige fått. Och "Ända till september" förstås…aj. Sommartårar och en båt som kommer att avgå men NU finns chansen kvar.
Fast LeMarc-samlingen saknade "Senaste jag såg änglarna". Märkligt. Dåligt.
I Vittsjö fanns en "Scandinavian nail beauty school", vilket jag fann roligt, och utanför Farstorp cyklade en man med ett nät för munnen. Kanske mot flugor? Kanske ett weirdo? Jag vet inte.
img
Nu: lunch som Marimba fixar här i köket medan min guddotter Kim leker att hon är Mary Poppins. Lisa, Mårten och deras lille son Marlon är också här. Mysigt.
Snart: Ner till Martin och Madeleine i Skillinge.
Därpå: "Diggiloo" på Christinehofs slott.
It's life and life only.
Virren


Ray, dagens kinakrog

"Hold you in my arms" med Ray LaMontagne är dagens låt!
Virren

Uffe hjärta Bjurre

Jag får okända sms till min telefon (eftersom jag har Bjurmans gamla nummer och han har mitt USA-nummer men det verkar inte alla veta) som säger att jag fick en låt dedikerad till mig av Ulf Lundell i Borlänge i går. Jag? Va? Men lite forskning visar att det förstås var Per.
Stort. Galet stort.
Så här sa Lundell från scenen:
- Jag brukar aldrig tillägna recensenter några låtar, men i Borlänge gör jag ett undantag för stans store man: Per Bjurman.
Sedan spelade Ulf Lundell "Kapten Kidd".
Wow. Wow.
Per, därborta i Kalifornien (I miss you baby baby), ta på dig din vackraste rocktischa i kväll.
Fredrik

Småstadskväll i Värnamo

Fråga inte, men vi (jag, Jess, Pål, Isa, Jens) har hamnat i Värnamo.
Är detta 91:ans hemstad? Seriefiguren? Det undrar vi. Vet nån?
Det regnar lätt, åskan kommer snart med ösregn, stan är ödslig, mitt i Småland, småstadskväll, och vi är de enda, förutom två andra, med rum på hotell Tre Liljor. Det det sägs att det finns ställen som det går att äta på.
Virren

Sommar & Lundell-länk

img img
Just nu i sommarstugan: John Bauer-Jessika läser Motala Tidning, Tranan-Jens chillar, Robinson-Pål försöker få skrikiga-guddotter-Isa att somna. Vi dricker kaffe. Vi har badat.
Och här är min lilla text om Lundell.
/Kalle


Rhapsody in Rock, after beach med sås

"Rhapsody in rock" var inte så tokigt ändå. Som ett after beach de luxe. Proffsigt. Men för långt förstås och med bara ett enda korvstånd för 4200 personer. Sa jag att det var för långt? Fyra timmar. Och Robert Wells kan inte sjunga men var ganska sexig och har väldigt blankt hår.
Shirley Clamp var härligast. Peter Jöback hade schlagerjeans. Well, det hade väl alla. Jeans med små attiraljer eller hål på.
Micke (svåger), Marie (syster), Reino (pappa) och Inger (mamma) var fascinerade över att Nanne Grönvall skuttade så mycket. Så här såg de ut i pausen på Vadstena slott.
img
/Virren


För Uffe-fansen de luxe

Du borde bjuda på en länk till www.pafrifot.net. Där är vi så insnöade att vi har Låt-för-låt-rapportering från många av Lundell-konserterna.
/MK
Svar: Lätt som plätt!

Ett dopp i Salstern?

img
Frågan är, ska jag hoppa i? Jag är en badkruka. En tantbadare. Det lär vara 23 grader i vattnet.
Men den största frågan är väl: varför sitter jag på en gräsig strand med midsommarstång vid en sjö och bloggar? Jag är sjuk.
Virr

Minken, dagens värmebölja

"Hey Joe" med Willy DeVille är dagens låt!
Virren

Mammas köttbullar

Sommarsverige är bedårande men någon hammock blir det kanske inte för det verkar bli åska och regn. Eller inte. Man vet inte, men varmt är det och den här datauppkopplingen lär hacka ner när som helst. Jessika, Pål, Isa och Jens är på väg hitåt. Hoppas att de kör försiktigt. Mammas köttbullar var som vanligt fantastiska.
Kalle (ja jag kallas så här)

Ett sommarögonblick i Motala

img img
Hej. Så här sommar ser det ut här i Djupvik. Och så här ser min kära mamma ut. Hon lagar köttbullar!
Nu ska jag skriva skriva skriva min sida till i morgon. I hammocken.
Virren

Rhapsody in rock

Aj, Uffe gjorde "Alperna" som sista nummer i går. Trist att missa den.
I övrigt: Sas Radisson hotell i Linköping är riktigt fint. Verandan mot Stora torget var direkt magnifik i går kväll.
Nu: bråttom till Djupvik.
I kväll: "Rhapsody in Rock" i Vadstena. Det kan bli en riktig, riktig skitkväll det. Eller så blir det oväntat kul i fyra lååååånga timmar.
Fredrik
img Utsikt från verandan.
Markus dansar på Ulf Lundell

Markus Larsson alltså, vilken kille. Han spelar luftsaxofon! Han slänger näven i luften! Han dansar! Han sjunger! Han spelar bredbent luftgitarr! Han går ner på knä! Han spelar LUFTSAXOFON!
Markus är recensent på Sveriges största tidning, men står tammefan inte still när det rockar på scenen.
Vi dansade på The Magic Numbers i Hultsfred och vi dansade nyss på Ulf Lundell i Bergs magnifika slussar utanför Linköping. Och varför inte? Man behöver inte stå still som en cool bara för att man gör sitt jobb. Love him, love him. Dearly.
Jag försökte hetsa Marky att sätta fem plus i bilen tillbaka, men riktigt så blir det inte (han sitter i rummet bredvid här på Radisson SAS Linköping och lämnar en snabb och tyvärr kort recension pga terrordåden i London, vilket tar pappersutrymme i hela tidningen).
Det finns massa mer att säga om Uffes konsert, men det får bli senare, vi nöjer oss med att konstatera att han var kåt och på sitt allra Springsteenigaste glada humör och att du ser ut som jag vill kyssa dej.
Virren
img Uffe spelar "Kär och galen" i Bergs slussar.

Sverige är fantastiskt

Hyrsaaben är uthämtad, U2-skivorna köpta på Pet Sounds, blommorna övervattnade. Nu drar jag söderut. Linköping, Motala, Vadstena, Töreboda, Österlen, Haverdal, Kalmar, Borgholm.
"Tänk vilken härlig vecka du hade haft om du hade haft en tjej", sa Emelie i går.
"Kul att du är här och berättar hur olycklig jag är", svarade jag.
Nåjaheyhey.
Kommer tillbaka till stan nästa fredag. Häng med ut i landet, vänner. Jag kommer blogga såfort jag kommer åt.
Fredrik

Ulf Lundell i kväll, låtlistan

Om jag fick bestämma låtordningen vid Bergs slussar i kväll:
"Öppen väg, öppen bil", "Hon gör mej galen", "Isabella", "Oh la la jag vill ha dej", "På fri fot", "Kär och galen", "Aldrig så ensam", "Levande och varm", "Evangeline", "Nästan ditt namn", "Tempel", "Älskad och sedd", "Håll mej!...Åh, ingenting!", "In i det vilda igen", "Halvvägs till havet", "Utanför murarna", "Ingens kvinna", "Jag hade en älskling en gång", "Älskad igen", "Alperna", "Utanför murarna", "Danielas hus", "Lycklig lycklig", "Tuff match", "Odysseus", "Rom i regnet", "Där älskande kan bo", "Hav utan hamnar", "En Stockholmstjej igen", "För din skull", "Gå ut och var glad din jävel". "Posörerna", "Den här himlen lite till", "Älskling" (jag springer uppför trapporna till dej), "Jag saknar dej", "Håll mej!...åh ingenting" (repris).
Virren

Donny, dagens solgråtare

"I love you more than you'll ever know" med Donny Hathaway är dagens låt!
Virren

London brinner och fina i går

Terrorexplosioner i Aldgate och Edgware Roads t-banestationer och på minst tre dubbeldäckare i London och blodiga människor om jag förstått allting rätt och vad fånigt men det jag tänker är "tur att jag inte är där längre". Som att jag hade varit nära om jag ens varit kvar. Lilla ego. Ungefär som att vi tänkte "oj, där kunde vi suttit" på Windows on the World i Twin Towers den 11 september 2001 bara för att vi satt där ett år tidigare. Man relaterar till sig själv. Det är då för fånigt. Lilla ego.

I går blev en briljant liten kväll. Medan tvätten torkade grillade jag och L på min balkong. En engångsgrill från Ica. Parmaskinkainlindade kycklingfiléer och solen som gick ner över Renstiernas gata. Därpå: Berns soulfestival. En kille frågade E: "Har du HÖRT Donny Hathaway, har du HÖRT Stevie Wonder". Vilket hon - alla - såklart har men han var för ung och hade hatt.
Det var en sån kväll. Folk som inte tycker om musik utan tycker om coola varumärken. Det var som på 90-talet. Men roligt, roligt som phaan.
Fredrik

Älska hela alfabetet på Berns

Hm, det måste bli Berns i kväll! Raphael Saadiq kan jag tänka mig att se bara för att få höra "Uptown". Och Moodyman lirar, han är fet. Den skivan har fortfarande Jensa snott! Jensa ge tillbaka den! Annars startar jag en ge-mig-min-Moodyman-skiva-blogg som handlar om hur alla fusionmänniskor ÄLSKAR mig och mejlar i miljontals för att jag saknar en Moodyman-skiva.
Jensa har förresten grillfecke i kväll innan Berns. Hoppas hinna dit men har tvättid. Jag gillar att tvätta.
Jag gillar det mest just nu, för övrigt. Sommar är the shit. Har tyvärr ingen direkt love prospect, utom kanske en tjej som heter X. Och, hm, Y också kanske? Och L förstås, hur kunde jag glömma L? Och ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ...hahaha. Nä. Jag är weirdo.
Virr

Rödlök & Sudoko

Jonna säger:
- Din jäkla sallad stinker! Rödlöken.
Jonna gillar verkligen inte rödlök. Hon brukar kalla den "översakattad".
- Ja, men jag har ju lagt skålen uppochner, säger jag.
Det hjälper tydligen inte. Mina salladsrester stinker.
Jaja.
Sedan snackar vi Sudoko. Jonna säger att "det börjar tydligen bli hett nu". Och sedan visar det sig att just i dag har Aftonbladets skrivit om den nya folkfebern Sudoku. Men det hade inte hon sett i innan hon sa det.
Ibland är det så.
Ibland ligger saker bara i luften.,
Som häromveckan när någon mailade mig om Kristoffer Lundström och Ernst Kirchsteigers slående likheter. Och dagen efter gjorde Aftonbladet en artikel på temat. Just då liksom. Den artikeln hade kunnat skrivas närsomhelst.
Men gud vad jag babblar nu.
Virren


Tänker inte vara med i en klubb

Solen skiner, sitter och lyssnar på nya skivor (gillar Bo Sundströms nya singel om Spencer Tracy), tittar på bandad tv på vårt interna datasystem, läser tidningar, kollar scheman, surfar runt, men får inget riktigt vettigt gjort. Borde bränna massa cd till bilen som går söderut i morgon. Har ingen lust. Tar med mig riktiga skivor istället.
Surfar in lite på andra mediabloggar och de som vill vara. Ger svag ångest. Så kamratligt och inbördes och ryggadunkande och gulligt och självgott vi håller på. Så trevligt och händelsefattigt och oprivat och diskussionslystet.
Ska sluta läsa bloggar. Vill inte, vill inte, vill inte, vill inte vara en del av den rundgången, den metavärlden, bland dem som använder språket som ett förtjusande skydd från sanningen.
Börjar bli rädd att Croneman hade rätt även om han inte förstod det. Bloggarna har blivit mobbarna på skolgården, i vår egna lilla äckliga inbördesbloggklubb. Jag tänker inte vara med i en klubb. Någonsin.
Fredrik

Cut Copy, dagens knaster

"Saturdays" med Cut Copy är dagens låt!
Virren

Några mail såhär om sommarern

Kolla in lou.blogg.se
du verkar ha en beundrare
/GG

Svar: Wow. Hoppas hon - eller han - är söt. Kul skrivet.
***
Nu har jag det! Du ska självklart lägga in en stöt på Ebba von Sydow. Hon är snygg, smart, sexig (11e sexigaste) och smal. Dessutom säger hon i senaste Elle att hon gillar långa killar. Och det är ju du så vitt jag vet. Go get Ebba.
ps. dessutom skulle du kanske få lite shoppinghjälp och sluta gå omkring i khakifärgade kläder hela tiden.
/julia

Svar: Absolut. Men jag tror att Ebba är lite rädd för mig.
***
Du... suger om möjigt mer än min flickvän... amatör...
Med vänlig hälsning,
Magnus Kroon

Svar: Stackars flickvän.
***
Hej rara Fredrik.
Kanske är fel att skriva rara för jag känner ju inte dig alls, men i din blogg framstår du som väldigt rar iallafall. Nu har jag läst din blogg sedan du startade och är tacksam över att du så hjärtligt delar med dig av ditt liv. Inte mer än rätt att jag delar med mig av mitt till dig alltså. Mitt pretty oglammiga Motala-liv är inte ett dugg spännande, men om du någon gång får längtan till dina rötter så kan du ju läsa om underbara Vättershall kvällar och blöta nätter på allas vårt Harrys :-).
Ha en härlig sommar!
//Hanna Tell
http://tellwisell.blogspot.com

Svar: Du med! Ta en Vätto-kaffe för mig.
***.
Det borde finnas ett Bloggotek med avvänjelse-plan för oss som blivit addicted.
sluta inte att skriva. äntligen har jag funnit något vettigt att läsa.
/flicka på andra sidan skärmen

Svar: Vi ska starta ett AB, Anonyma bloggare.
***
Varför skriver du så mycket dynga? Gång på gång ter det sig uppenbart att herr Virtanen egentligen är en borgare, som föredrar att hänga på Östermalm och mingla med eliten med sin nyinköpa Gucci kostym. Nej Fredrik, du är inte mycket att lyssna på. Du dissar grunge, du dissar alltså Nirvana och det bara visar hur okunnig du är som skribent. Noll koll på musik, din aristokrat. Vad gör du på Aftonbladet egentligen?
//Grunger

Svar: Va! Jag visste inte ens att Gucci gjorde kostymer. En sån vill jag ha.
***
Seriost.. Robbie Williams var inte pissed av alkohol pa Live 8. Han var sa jaaaaaavla hog.
HA! Gjorde snygga moves pa BBC's lilla blonda reporter. Han: "Du ar ju helt underbar. Men det var du inte for ett halvar sedan." Hon: "Vi borde nog ta det har sedan." Han: "Nej, varfor inte har och nu."
Ja, ar man rockstjarna sa ar man.

Svar: Robbie, there could be only one.
***
Länge sen, Fredrik.
Visste du att du just (igår) intagit förstaplatsen på www.blogg.se för "mest aktiva". Klart tecken på starkt beroende att du slagit alla andra blogg-galningar där ute.
L

Svar: Åh neeej. Som sagt, jag bör omdelbart starta BA. Förresten ser jag att Sigge Eklund också är med på listan, en bit ner. Sigge Eklund. Han fascinerar mig. Han tar sig själv på ett härligt stort allvar. Han dömer ingen, han är öppen. Jag borde läsa om "Synantrop" och se om jag ännu gillar den. Han senaste bok om pappa placerade jag i hörnet för "dålig finkultur" på den tiden jag gjorde Nöjesmatrixen. Kanske var jag orättvis. Kanske var den inte snygga ord utan innehåll. Nåja, nu är vi flitiga bloggare bägge två. Och jag flitigast, hooked på skiten. Jag som försökt lova att blogga mindre.Håll mej...åh ingenting.

Min vän Jonna Bergh-Wahlström har fått barn, en pojke. Pappa Kalle messar att ungrackaren var en halv meter lång! Stort. Grattis till er.
I övrigt var jag alltså på "Allsång på Skansen". Det var mycket smarrigt. Läs krönikan, only in Aftonbladet.
Sedan kollade jag Bruce på SVT1. Och nu är det Ernst. Pallar inte med Ernst just nu. Han är bara too bizzzzarre. Han kombinerar en trapp med förvaringsutrymme. Han är söt. Orkar inte. För mycket gubbar för en enda kväll redan. Gubboverload.
Fast angående gubbar: Jag ser fram mot Lundells turnépremiär i Linköping på torsdag. Tänk om han spelar "Håll mej...åh ingenting". Då ska jag gråta, sentimentalt som ett skört barn.
Gonatt vänner.
Virren

Lasse, dagens sommarsolstånd

"Stockholm i mitt hjärta" med Lars Berghagen är dagens låt!
I kväll är jag där på Skansen.
Fredrik

Sommarbagageband = ångest

Bagageband är väldigt deppiga slog det mig på Arlanda. Speciell i sommaren med alla uppkavlade ambitioner. Alla där med sina så oerhört praktiska ryggsäckar, midjeväskor, sköna reskläder, upprullade ärmar och sommarblonderingar. Män med peruk. Indier. Fula dragkedjeväskor. Jeansskjortor, skrikande barn, semesterångest, instoppade t-tröjor och khakishorts. Allt ska bli så himla BRA men paniken liksom lurar runt semesterhörnet. Ambitionerna. Hoppas att de får det väldigt bra.
Virren

Rabarberdaiquiri med bästis Jess

Till alla stalkers kan jag meddela: Efter SAS-planet som gick 13.50 och var försenat en timme så tog jag Arlanda Express. Där väntade Jessika. Vi drog hem och lämnade väskan och sedan gick vi till Sjöfartshotellets hemliga takservering ovanför Katarinavägen. Där ville Jessika ha en vodka & grapefruktjos men det fanns ingen grapefruktjuice så hon tog tranbärsjos. Servitrisen var väldigt charmig. Jag åt en mycket god kycklingsallad och drack tre eller fyra storstark. Vi talade om livet och hade det bra där i den varma solnedgången. Sedan gick vi till Gondolen och drack var sin rabarberdaiquiri. Sedan skildes vi åt.
Vi ska ses igen i sommarstugan i Motala på fredag om allt går enligt planerna. Och i Haverdal på måndag. Mysigt, smarrigt, göttigt.
Virren


Alltid kär i tjejen i sätet bredvid

Är det ok att bli avundsjuk på en kille för att han har en topptjej fast jag inte skulle ha en chans på henne?
Ja det är ok.
Alltså, jag säger inte att jag inte skulle ha en chans på henne men hon kände mig ju inte så varför skulle hon ens överväga saken? Hon satt bredvid på flyget hem från London. Hon var blond och hade stora ögon och kunde prata både svenska och engelska flytande.
Hennes snubbe läste Loaded och kommenterade alla nakna tjejer i den och hon, bakom sin Joyce Carol Oates-roman, tyckte att det var helt finemang.
Det är ok att bli avundsjuk.
Det är alltid ok.
Fredrik

Några bilder från London

img img img img img

Jag grön, Filip grön, ett reahotell nära Picadilly som och Unni bodde på för 100 år sedan, Christoffer tar en lager, och så den fina lammkebaben på Oxford street.
Nu är jag på Heathrow. Hej då London.
Fredrik

Kevin, dagens skutt

"Come on Eileen" med Dexy's Midnight Runners är dagens låt!
Fredrik


april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits