Hemligt gratisgig i kväll

Ed Harcourt gör hemlig spelning på Mosebacke vid kl 22 i kväll! Kanske vore nåt. "Strangers" är rent fantastico, speciellt inledningen. Vi ses väl där. It is gratis.
Virren

Mina barn ska bli tandisar

Det är SKANDALÖST dyrt hos tandläkare. En kompis blev ruinerad. Det kostar liksom 5000 spänn för bara en liten fyllning och han han hade värsta käftisproblemen så det blev över 100 000 spänn till sist.
Mina barn, när jag får några, ska bli tandläkare. Tandisar måste vara skitrika.
Virr

Anorexia, svårare än dejt

Min anorexia går inget vidare. Lyckades klara hela dagen på bara två caffelatte och en pytteliten ägg- och kaviarmacka (och massa cigg förstås) på fiket i solen på Skånegatan, men framåt 22 stod jag inte ut längre när Stefan gjorde en sensationellt god pastasås. Så då åt jag. Jäkla Stefan.

Dessutom blev jag utbjuden på dejt! Fast sedan tystnade hennes sms så jag vet inte om hon ångrade sig. Nån sa att hon och jag "är som gjorda för varann" men han kanske var sarkastisk.
Fredrik

Badly Drawn Boy, dagens paj

"You were right" med Badly Drawn Boy är dagens låt!
Virren

Anita Ekberg om sex och kärlek

Anita Ekberg, hörde ni henne sommarprata?
Helt underbar. Lite vinad, sluddrade, väste, svengelskade sig, skrattade, väste ännu mera, berättade lätt osammanhängande historier om Dean Martin, Frank Sinatra och om att Marcello Mastroianni söp sig redlös under inspelningen av Fellinis "La Dolce vita" för att stå ut med det iskalla vattnet i Fontana di Trevi. Och spelade fina gamla örhängen som "Mona Lisa" och "Strangers in the night". Och berättade att Robert Mitchum kom naken till en maskeradfest med bara ketchup på penis, utklädd till: hot dog!
En störtskön tant och sexbomb, en diva. En av de riktiga. En av de där lite bittra, lite bortskämda, lite snarstuckna, lite bisarra, men med ett jättehjärta ihop med det i åratal kliade jätteegot.
Anita tycker också om djur och att det är barrrbaaaarrrriskt att döda sälar och var gift med en säldödare.
Hon anser att kärlek är det viktigaste och sex hänger ihop med kärlek, annars kan sexet kvitta.
Ja, så borde det kanske vara men då skulle det inte bli mycket sex av.
Men kanske mer kärlek.
Fredrik

Hellström-citat - med ackord

D Em
Och vad vet du om kärleken?
A D
Förrän du förgäves hatat den.
Em
Och vad vet du om hur hjärtat kan bränna?
A Bm G A
För kärlek som aldrig kan dö, men inte heller leva.

(Håkan Hellström, "Brännö Serenad)

Anorexia, kom tillbaka

Förresten ni glömmer väl inte att kolla in Hanna Flodrs mysiga stencoola djur/neurosblogg? Och så oroar jag mig för hur det gått utan el och vatten för Linda.

Själv sitter jag här och älskar djupt en massa väldigt viktiga rocklåtar som säger mig massa om mitt liv och som gör livet lite bättre eftersom man inte är ensam - tack Gud för konstnärerna - och tror att jag gått upp några kilo igen. Känner mig alldeles fet. Måste återinföra en anorexiaregim.
Men nu har jag semesterbloggat alldeles för mycket så hej för i dag.
Virren


Ett oglammigt Sex & the City-liv

Relationsgegg, det blir extra geggigt om sommaren.
- Vi lever som Sex and the City, fast inte lika snygga, sa Emelie äver caffelattekopparna på Skånegatan nyss.
Alla letar efter någon att vara ihop med men har svårt att fokusera. För många jäkla bollar i luften. Man måste bestämma sig. För en. Men vem?
Jag vill inte vara ihop med någon som pratar dialekt förutom stockholmska. Är det sjukt? Klart det är. Men vad göra åt det? Och så vill jag vara ihop med någon som är coolare och smartare än mig, men vad ska hon med mig till i så fall? Moment 22ish.
Relationsgegg. En ständig rundgång, ett ältande av samma trötta kärleksvisa. Gegg, gegg, gegg om sommaren. För mycket tid att ägna åt sina känslor och för mycket lådvin. Ett liv i västerländsk lyx utan verkliga problem. Då byggs luftslott av relationsgegg. Bebis-stylee.
- Du letar fel på tjejerna som värsta Jerry Seinfeld, sa Emelie.
Sex & the City och Seinfeld. Uhuu. Vi är plåtiga beiga kopior av New York-tv-serier. Gud så tragiskt.

Men jag snuddade vid den olyckliga kärleken nyss och kom ihåg hur det var, hur det kändes, hur livsfarligt det är. Skulle det hända igen skulle jag knarka ihjäl mig som Pete Doherty. Så jag passar mig för dem jag skulle kunna bli verkligt kär i.
Så dumt. Så omöjligt.
Måste nog ge mig in i det vilda igen, inte skumma på ytan. Ta riskerna.
Och nu låter jag som en sportcoach så då slutar vi.
Fredrik


Dra upp med rötterna?

Det är lördag, så här halvlustigt skrev jag på Hotell Borgholm och på Kalmar flygplats.
Nu messar vänner i Arvika: KOM HIT, KOM HIT! Men Emelie måste jobba och det känns trist att tåga ensam i fyra timmar. Fast det är rätt surt väder här och nästan ingen verkar vara i stan. Stuck inside of Stockholm with the Arvika blues again.
Jag tvättar. Gillar att tvätta. Använder inte sköljmedel som Pål gör. Funderar på vad jag gör av balkongblommorna som är helt överblommade och fula. Tar man bort hela lådorna? Eller klipper av växterna? Eller drar upp dem med rötterna och sår mer? Jag har ingen aning. Får fråga Stefan.
Någon vid namn Frida mailar att min blogg är ointressant. Ja, jag också. Som folk är mest.
Fredrik
img
Vissna blomlådor.

Fyllecykling, icke bra

Hur gick det? undrar oväntat många. Blev jag uppraggad?
Jadå. Eller nej. Det var nog mer jag som raggade och hon som liksom spjärnade emot.
Och jag fyllecyklade och skjutsade Birger Jarlsgatan ner medan vi sjöng "Hon gör mej galen". Inte bra att fyllecykla. Jag känner två tjejer som de senaste dagarna fyllecyklat, krockat med nåt och skrapat knäna. Livsfarligt ju!
Och tammefasen om jag inte stod och hånglade offentligt. Det är inte okej. Det är nästan som att traska omkring i bikini på Statoil.
Jaja. Det var sommar och jag var bara 17 år.
Fredrik

Hem till stan & bli uppraggad

"Hem till Stockholm igen" hette en Mauro-låt och om en halvtimme går planet härifrån den inte längre lika ödsliga men fortfarande serveringsstängda flygplatsen i Kalmar.
Sedan, efter Arlanda express och taxi till Söder, drar jag till Saline för där spelar Stefan. Sedan säkert Berns för där spelar Emelie. Hoppas nån raggar upp mig i ikväll! En heting.
Yeah dream on.
Virren

Ölands minsta kyrka

img

img img
Vi var i Alböke kyrka och i Egby kyrka, Ölands minsta. Alla, utom kanske två eller tre, som var begravda där hette Johansson, Andersson, Larsson eller andra sonnamn.
Sedan åt vi salammi. Roligt va? Salammi. Lamm + salami, okej?
Sedan lämnade jag henne där på Alvarsmark vid en stor gård.

Nu sitter jag helt, helt ensam på Kalmar flygplats med dator och bluetooth. Vilken deppma. I det här landet Sverige hålls inte ens serveringen öppen.
Fredrik


Bobby, dagens måsskrik

"I want you" med Bob Dylan är dagens låt!
Fredrik

Åhlund proddar Iggy i Punkrocker

Satan i gatan vad sinnessjukt coolt! Klas Åhlund är just nu i Miami och spelar in en version av "Punkrocker" med - häpp! - Iggy Pop.
Fredrik

Tvångstanke: Naken för kungen.

img
Plåtisar plåtar kungafamiljen.

Mässingsorkestern Bara Mässingen spelade umpapumpa om kvantiga stunsingar och jag fick tvångstankar att streaka framför kungafamiljen och alla fotografer och Säpovakterna och ett par tusen besökare på Solliden. DET hade blivit löpsedlar det. Undrar om jag hade fått sparken? Tanken gjorde det ännu mera lockande.
Men min lätta sinnessjukdom gick över när kungen, drottningen och Victoria promenerade över gräsmattan. Det var så fina. Victoria fyller 28 och bar en limefärgad modern lätt entoinspirerad klänning och halvespadrillos. Hon tog emot rosor av vartenda litet barn. Det tog långt över en timme.
- Om en ung dams ålder talar vi inte. Inte om äldre damers ålder heller för den delen, sa kungen mysigt omodernt och tittade mot Silvia.
Sedan raljerade han över Nakenmannen. Nakenmannen har blivit stor här. Expressen påstod i dagens tidning att nakenmannen var Mattias Carlsson, Aftonbladets fotograf. Inte direkt känd för att var naken. Otroligt roligt. Två förvirrade Kling & Klang-poliser vittnade om att Mattias var Nakenmannen fast han inte var naken.
- Han kan bli ny medlem i Bara Mässingen, skojade kungen. Istället för att gå omkring som Naken-Janne på redaktionen.
Kungen bar gula kavaj förstås och beigegula byxor. Lite sommarfladdrigt.
Är det gulligt eller sjukt att folk samlas för att hylla sin kronprinsesssa? Gulligt, tycker jag. Jag stör mig inte på kungafamiljen. De är söta. Som seriefigurer.
Virren
img Daniel och jag, Solliden.


Sorry bloggstrul

Förlåt för att jag inte bloggat men det ÄR inte mitt fel. Blogg.se har varit nere hela dagen.
Fredrik

Torsdagkväll i Borgholm

img
Underligt nog träffade jag på Stenmarck, Gustafsson och Rheborg i baren på Strand hotell framåt natten. Jag bjöd Gustafsson på, enligt hans önskemål, GT och Stenis, enligt hans önskemål, på storstark. Jag sa att deras föreställning inte var så bra efter att ha tvekat.
- Kom igen nu, säg sanningen, det är lugnt, sa Stenis.
Han är en cool man.
Och just det, Robert var suverän som Peps Persson.
Därpå blev det kaos när turisterna såg vilka stjärnor som var där.
Därpå ordnade Daniel Nyhlén massa gratisdrinkar från Absolut som lanserade en persikovodka.
Därpå bjöd Papa Dee, som fyllde år och spelade skivor, på en gigantisk Jägermeistershot. Och nånstans där somnade jag in medan resten av murvlarna köpte snuskmat på torget.
Fredrik


Pirelli klädd i gardiner

"Tältprojektet" i Kalmar var inte tajt eller kul alls även om soppan tog sig mot slutet. Men Rheborg/Gustafsson var sjukt roliga som Levengood/Gardell. Och Martin Stenmarck bar återigen sin Journey-tischa! Och Charlotte Pirelli var väldigt mycket gravid och klädde sig i enbart gardiner.
Men mer om Tältprojektet senare nån gång.
Nu är jag på Öland, Hotell Borgholm som är återuppbyggt efter branden, och ska hänga med den store Daniel Nyhlén! Och den geniale Mattias Carlsson! Två Aftonbladeträvar.
Fredrik

Tältprojektet nästa

Nu kom just Påls son Victor och hans flickvän Maja också till denna härliga trivselstuga nära havet.
Det känns mycket vemodigt men jag måste åka, är på väg till Kalmar för att titta på "Tältprojektet" med Robert Gustafsson och Johan Rheborg och grabbarna. Borde ta max tre timmar att ta sig längre inåt landet och ut igen.
See ya
Fredrik

Isley Brothers, dagens högtryck

"Summer breeze" med The Isley Brothers är dagens låt!
Virren

Porrchock på Skansen!

Små tankar kring dagens "Allsång på Skansen":
•Anders Lundin får inte ens ta hand om själva allsången längre. Redan i första låten röck Kjell Lönnå in. Sjöng han inte falskt? Men bättre än Anders.
•Jan Malmsjös överteatraliska härliga stil kräver en teaterscen där folk vant sig vid utspelet. "Bäääättre och bääättre daaag fööööör daaaag". "All glädje hjärtat ryyyyymmeeeeeeer". Och fru Marie Göranzon eller hennes väninna med jätteglajjor från sommaren 2004.
•Elenenas tuttchock. Så där mycket bröst är inte lämpligt för mamma och pappa och barnen att behöva se från Skansen. Greker, alltså, så tokigt frisinnade. Och hade hon inte även fixat läpparna?
•Carola gjorde en mycket mycket trist och fiiiiin låt som gav kristenhet a bad name.
•Elena måste varit väldigt stolt för att få dela mik med Carola i "Waterloo", som Carola wailade sönder.
•Lundins så kallade ironihumor "("Månader i skräck") fungerar illa, han är varken tillräckligt cool eller folklig. Fungerar kass utan Calle Norlén-manus. Hans karisma lyser som ett svart hål. Förra veckans lyckade programlederi var en slump?
•Superblondinen Eva Eastwood (cool namn) med dålig Tages-tututu-orgel och svannerockabilly som verkade komma från en lokalrevy i Örebro borde inte varit med. You could tell: It's amateur night.
•Lundins v-ringade metrosextröja är inte okej en enda sekund. Som damasker på Stureplan.
•"Carolas Genom eld"...jag gav den tre plus vid urpremiären på schlagerfinalen i Globen. Det var rätt. En het låt, en het dam. Men hon har som vanligt problem med mellanregistret. "Genom eld, genom vatten som renar mig". Fläskig landsvägsfrikyrkogospel! Gav kristendom ett bra namn igen. Renar. Vatten. Eld. Renar. Renar, renar, reanar! Carola är hot, hot, hot.
•Stockholm i mitt hjärta. Det var mysigt att se mitt hem från en liten tv i Halland.
Virtanen


Dire Straits, dagens grillök

"Why worry" med Dire Straits är dagens låt!
Fredrik

Robinson-Pål saltade ölen

img img img img img img img img

Jessika planerar att ta patent på ett slags toalettblock som luktar bajs så att det inte blir pinsamt på toa eftersom det då ständigt luktar bajs. Vi andra tror att Jessika kommer att få igenom patentet men att det blir väldigt svårt att hitta tillverkare och distributörer för detta innovativa toalettblock, som hon kallar "Poppofix".
Min bästis är tokig.
Vi svettas i värmen och letar skugga som inte finns. Hjärnan dåsar mer än vanligt och hjärtat med. Jessika vill bada men inte vi. "Snart börjar jag tjata intensivt", säger hon. Isa smetar ner sig med färska jordgubbar och badar och är så himla söt och har så svårt att sova i värmen och skriker på kvällen.
Pål hällde fint flagsalt i min öl i går. Jag svarade med att hälla en flaska vatten på honom. Han påstår att upprinnelsen till saltölet var att jag kastade fint flagsalt salt på honom. Och möjligtvis för att jag drog honom i näshåren med en pincett. Javisst! Men det ville han. Ju. Han hade fått nåt (inbillat) i ögat och vi försökte få honom att gråta ut det. Det gjorde han till sist med lök under ögat, Jens genialt enkla idé.
I dag var Pål, som förstås visade stjärtklyftan i går också, och jag på Ica Maxi. Allt går sakta på såna. Folk känner igen Robinson-Pål. Vi köpte lövbiff till kvällens grilla.
Jens löser korsord. Jessika läser Harry Potter (som för övrigt hennes mamma Lena översätter till svenska). Jess och jag röker på samma Camel light-paket. Det är slö sommar i Haverdal. Jag sitter som ett miffo och bara tittar. Orkar inte ens läsa. Men oops, här är jag visst i skuggan och bloggar som en tok. I kalsonger.

Jag tror att jag åker till Arvika och festivalslummar på fredag men det är svårt att ta sig mellan Borgholm och Arvika, mycket svårt. Finns väldigt få flyg. Hur långt är det med bil? 50 mil? Räcker det? Hinner jag? Och Rilo Kiley spelar ju på torsdag. Ed Harcourt med. Hm.

Just det: Tack alla som mailar att 91:an ju var från Halmstad. Och tacka alla andra som mailar också. Jag blir så glad.

Och Jonna (Bergh-Wahlström) och Kalle ska döpa deras son till Glen! Efter Glenn Danzig. Pratade just med Jonna, hon är mycket lycklig med bebis där i huset i Bromma. Det gör mig ännu gladare.
Hej från Halland
Virren

Olyckligt kär i ingen speciell

Här är jag.
Jag
en låtsasoutsider
en glad skit
en svårmodig, enkel, banal man
en glad, snäll, otrevlig, flackande, lång man
en rackare nervös mer än de flesta, med nerverna utanpå den rutiga lite för svettiga sommarskjortan
en lycklig man
en standardmediaalkis som aldrig fått det han ville ha men det han inte ville ha massamassa gånger
en skrivarkurskludd från Fridhems folkhögskola som aldrig kom in på Skurups journalistlinje trots två försök
en man i 29 grader, 21 med air conditioning och vinden i håret, som vet att att volym aldrig kan bli för stark om låten är häpnadsväckande, bara annars
Sveriges största nöjesjournalist
en ung man, en äldre pojke, en braksvenne precis som alla andra med samma känslor
i min fula frisyr och alldagliga kuk
livrädd för skördetröskor och tallriksharvar
kär i åkrar, hav och skönhet
kåt på bröst
i en bil
i en modern Saab
Här är jag.

Står inte alls ut med skånska slöbönder i mätta Volvo 940 eller husvagnskaravaner.
Tänker på tevekändisen som sa åt sin älskarinna att sätta en dildo på teven när han var i rutan.
Tänker på att många av dem som hört skvallret anser att det var sjukt eller definitivt en aning bisarrt eller kanske åtminstone perverst av honom
Jag fattar inte
Vad är sjukt?
Om jag var ihop med nån på teve skulle jag
"Hej älskling, i dag när du leder Sommartorpet kommer jag att runka som en galning och titta på dej".
Är det konstigt?
Här är jag med solbrända underarmar och slappa jeans
bland bensinmacks-cd-skivor, glass som heter Lion med för mycket nougat och Statoils caffe au lait i pappmugg.
Statoils kaffe är bättre än Preems
I en bil i en förbannat härlig sommarvärme
på teststräckan söder om Halmstad norr om Hallands ås där jag får köra 120 km/h på försök och för första gången saktar ner till 130 km/h
Funderar på om och varför jag är kär i henne och om det är en dejt vi har, på det där stället på den där platsen eller om det är något annat, något vänskapligt eller gemensamt eller ett test
om vi nu ens ska ses
om det nu inte är en lek
jag vet inte ens det.
Jag borde göra leken, relationerna, det där spelet, tydligare, säga:
"okej, vi gör det, där och då, du och jag, och det är en d e j t, vi hoppas på kärlek eller åtminstone sex, du är vacker".
Istället blir det hängande i luften.
Här är jag
på väg från Skillinge till Haverdal
En vanlig idiot i jävligt coola skor.
Jag badade i förmiddags och ska kanske bada igen när jag kommer fram klockan 17 om jag hittar rätt, de där småvägarna
Att bada i både Östersjön och Nordsjön på en och samma dag är som att flyga Concorde mellan tidzoner och göra två gig samma kväll
om jag nu vill romantisera
Här är jag
sommarlycklig, frilycklig, billycklig och med för stor mage
med en tunt brinnande, lätt bökig känsla i magen
olyckligt kär
i ingen
speciell

Fredrik


Petty, dagens billåt

"Rebels" med Tom Petty & The Heartbreakers är dagens låt!

(Honey don't walk out I'm too drunk to follow
You know you won't feel this way tomorrow
Well, maybe I'm a little rough around the edges
Inside a little hollow)
/Virren

Diggiloo på Christinehof slott

img img
Eva och Madeleine; Martin och jag på Christinehof slott.
img img
"Diggiloo" på scenen, utsikt nära nära Skillinge, Österlen.

"Diggiloo" (ni vet, under ledning av Lasse Holm med Lotta Engberg, Christer Sjögren, Elisabeth Andreasson, Sanna Nielsen och - häpp - Agneta Sjödin) var ruskigt underhållande. Jättebra. Jag sjöng allsång till "Två guldbruna ögon"! Och den surrealistiska "Canelloni macaroni". "Underbart", som Lasse Holm sa om allt hela tiden om allt.
Det var ett rart schlagerinferno. Bättre än "Rhapsody in rock".
På väg hit till härliga Martin och Madeleine och deras skånelänga körde jag nästan över en dovhjort, en katt och en igelkott. Men missade allihopa.
Virren

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits