Storsjöyran rocks tonite

Nu har jag på detta utmärka SAS Radisson-hotell i Östersund skrivit klart en grej som går att läsa i Aftonbladet i morgon samtidigt som jag lyssnat på "Rally" på P3. Herregud att de får hålla på ännu, kuplettgubbarna.

I kväll blir det lajbans. Jämtländska storstark och det är så mycket jag vill se: Winnerbäck ("Elden" räcker), Ulf Lundell ("Håll mej!…åh ingenting" räcker nästan), presidenttalet av Ljusberg (sägs det), Phoenix ("If i ever feel better" räcker nästan, oj vad bra de är!), The Ark ("One of us i gonna die young" räcker nästan")…och massa. Fast Tough Alliance har jag tröttnat på. Sofie Rimheden kanske blir danskul. Deportees förstås! Oj det är mycket, hur ska jag hinna, bäst jag drar nu. Hörs i morgon, friends in need.

Fredrik


Harry, dagens flygresa

"Everybody's talking" med Harry Nilsson är dagens låt!

Fredrik


Flincks saxar

Puh, Thorsten skulle flyga ett tidigare plan än jag. Så jag behöver inte oroa mig för nån saxkupp.

Men vi enades båda om att det var märkligt att det gick att få igenom små saxar. Mina saxar i toaväskan stoppas alltid. Jaja. Jag är ju inte Thorsten Flinck.

Virr


Barn bör buras in


Gud, vad har gjort den här gången?
Varför straffas jag så?
Först var det en packad tant på U2-konserten som sluddrade ohörbarheter i mitt öra om och om igen och när jag inte orkade lyssna så var det förstås jag som var en dryg jäkel.
Därpå, kl 8.42 i morse på tåget till Stockholm, en säljare med extremt gäll röst, maniskt babblande - maniskt! - några säten bort. En riktig knäppgök som så brett som möjligt berättade om sina upplevelser i musikbranschen. Och därpå, så oerhört sjukt och nära-problemet, om sin egen röst, att "den var hes" efter konserten i går. MEN HÅLL DÅ DIN TRUT, kära sociopat som saknar intresse för omgivningen.
Jag lyckades ändå somna, av ren utmattning.
För att bli väckt nån timme senare av två söta barn och deras väldigt snälla mor. Såna där barn som uppmanas att prata och vara verbala. Montessoribarn. Tyresökid. Som åker förstaklass.
Sorasyrran och lillebror fick skrika. Skitsamma att hela vagnen ville kasta in dem på toa.
- Ta-da-daaa-ta-da-ta, sjungpratar den söta ungjäkeln.
- La-la-la-ta-TADA-DADADDA, skriker han han sedan plötsligt.
Barn är debila.
Så håller det på ända frå till Stockholm, med vissa korta avbrott.
- Ssscha, ta det nu lugnt Erik, säger den Feminaläsande toppenmamman (i rosa chic kofta).
Det gör han inte. Han valsar runt och skriker. Och jag kan inte sova.
Men jag förstår mamman, samtidigt. Det är inte helt lätt. Barnen var uppspelta och glada, samtidigt som en gubbe (jag) mittemot försökte sova. Skulle hon tysta dem genom att sabba deras goda humör? Kanske inte.
Men jag då?
Varför åkte de inte i en barn- och skrik-vagnar på X2000?
Barn bör ju buras in.
Fredrik


U2, slutet

Så här blev min text om U2.
Och här är Sweet Markys fyraplusare.
Nu är jag på Arlanda igen, träffade just Eldkvarn-Carla ("Konfettiregn"!) som berättade att han fick en dunderjobbig magkatarr förra veckan. Och jag sitter nu här med Thorsten Flinck som är nyrakad. Han fick med sig två saxar genom säkerhetskontrollen! Och vi som ska flyga samma plan till Östersund. Hilfe.

Virren

po stefan markus

Po Tidholm, Stefan Malmqvist och Marky Larsson - DN:s, Svenskans och Aftonbladets U2-recensenter innan gig i Gbg i går.


U2 i regn på Ullevi

Jahaja, nu har jag lämnat min U2-krönika, 1800 tecken, till tidningen. Hade behövt 3000. Drog snabbt till hotellet, skrev snabbt, så att redigerarna (Martin & Måns i kväll) hinner lägga in den innan medan de andra jagar runt och randar.

Jag skulle gett konserten tre plus. Men jag förstår en fyra. Till mig når inte U2 riktigt fram, hur mäktiga och grymma de än är. De är liksom för stora. För ett superfan däremot tror jag att de verkligen levererade i kväll. Men så är det ju alltid. Superfans älskar allt.

I morgon: tillbaka till Östersund, ett tåg till Arlanda går redan 8.42.

Sömnig stad, förresten, Göteborg. Allt går lite långsamt här. Köer, betalning, servering. Att få en kopp kaffe i baren på Ullevi var rena mardrömen av dålig service.

Jaja. Jag tycker om Göteborg ändå. Taxi känns väldigt gangsta.

Fredrik

Ps. "One" är fin den. Ds.


Bloggportalen, sista minuten

Oj, detta har jag glömt. Anmäl era bloggar till bloggportalen senast i dag, bloggvänner. Det är Sigge Eklund, som verkar vara fena på webdesign och sånt också, som tagit initiativet. Jag har lovat honom att skriva nåt slags text till den, och den texten kommer! Nån gång.

Fredrik


U2-feber!

U2 bor på mitt hotell, Elite Plaza, visar det sig och hotellet är belägrat av U2-fans. De väntar i timmar för att få en liten skymt, eller en stund av Bonos solhatt, inför konserten i kväll.

Det verkar som att The Edge & co tagit alla bra rum. Jag bor i en skrubb. En lyxskrubb med Bang & Olufsen-tv, men ändå, en skrubb.

Jag har aldrig varit ett stort U2-fan. Massa fantastiska singlar, en strålande band förstås, smarta, innovativa, musikaliska, varma, men de har aldrig riktigt huggit i hjärtat mitt. Lite underligt. Kanske för att de är så psykosstora? Fast sånt brukar jag ju strunta i så länge de känns i magen. Hm, ska tänka på det. Kanske ska krönikan från Ullevi i kväll handla om det? Vi får se.

Virt


Kändisinferno på Arlanda

- Tjena Uggla, sa jag till Magnus Uggla nyss.

Men vi har träffats förr. Ingen Nissesituation. Fast å andra sidan är det alltid jobbigt att träffa nån som jag sågat hårt. Som tur är kunde jag säga att han ju var bra i Kneippbyn i tisdags.

Uggla hade, för övrigt, ljusa slingor i hennanenten.

Andra som är här på Arlanda just nu: Lars Winnerbäck (på väg till Piteå), Sahara Hotnights (Östersund), Christian Walz (Piteå), Darin & Lena Ph (Ö-sund).

En duktig kändisklash. Fattas bara att Uffe kommer stånkande här snart.

Fredrik


Strippade Melody Club

Even the president of the United States sometimes must have to stand naked, sjöng Bob Dylan i "It's alright, Ma (I'm only bleeding)".

Detta var väl inte av samma dignitet, direkt, men det blir rätt roligt när stylat coola rockstjärnor tvingas ta av sig alla konstiga kängor, ringar, nitar, kedjor och hängslen för att kunna ta sig igenom säkerhetskontrollen till flygplanet. Till sist stod han där i bara strumplästen.

I detta fall var det en medlem i Melody Club.

Han tog det hela med ro.

För övrigt har jag och Nisse Hellberg i Wilmer X sprungit in i varandra så ofta nu detta dygn att vi till sist har börjat morsa. Nyss var det toaletten här på Arlanda, han skulle in där efter mig.

Jag borde klivit fram som en man och tagit i hand redan när jag såg honom i går. Så hade allt gått enklare. Men det är svårt det där med folk som vet vem varandra är men som bägge är lite blyga och socialt störda.

Fredrik


Pet Shop, dagens U2

˝Where the streets have no name" med Pet Shop Boys är dagens låt!

Virren


Min kärlek, aha, ska brinna

Vad söta ni är som mailar om min "nya kärlek" och sånt. Men alltså, nån sån finns inte. Eller, det är förstås komplicerat men, nej, ingen ny kärlek. Nej, nej. Inte. Det var nåt annat. Ska berätta detaljer när det finns lite mer tid. Nu ska jag dricka upp min caffelatte och ta en cigg i den kyliga Jämtlandsolen.

Fredrik


Ullevi here we come

Sedär, här missades inga plan. Är på Östersunds flygplats nu.

Wilmer X var råhårda i går, och SPÅNKA feat. Marit Bergman också (fast jag missade Marit). Tilliander säger att hans spelning var kul, han gjorde extranummer med sin iPod!

Nu på väg till Arlanda för vidare transport mot Lilla London.

Virre


Stjärnor i Östersund

Wilmer X! Jag flög med Wilmer X från Arlanda, efter Gotland, hit till till Östersund. Vågade inte riktigt hälsa på Malmös Rolling Stones då, men sedan hamnade jag i samma hiss som munspels-Jalle här på SAS-hotellet i Ö-sund så då morsade vi ordentligt.
För övrigt: Hamnade i samma bil som DN-mannen Bengt Ohlsson hit, och jag har rummet bredvid elektrofantomen Andreas Tilliander. Puh. Han missade planet i morse eftersom han var ute på efterfest till 6. Sahara-managern Hansi Friberg hade också missat morgonplanet, av lite grann samma orskaker.

Hoppas att inte jag missar mitt plan till Göteborg och U2 i morgon bitti. Det vore fet bummer eftersom det nog är enda chansen att ta sig till GBG i morgon (jag kommer tillbaka hit på lördag)..

Jag har aldrig missat ett plan men nån gång ska ju vara den första.

Fredrik


Rickfors & Wells!

Och förstås såg jag Mikael Rickfors. Inget Gotland utan Rickforsspotting. Det var nere på det där mysiga värdshuset nära Klintehamn. Han satt och såg soft ut.
Men nu så är det över för Gotland, är på väg till Östersund. Storsjöyran.
Och just det, utanför flygplatsen i går såg jag Ardy Strüwer! Och i går Robert Wells på kafé Vinäger!
Fredrik


Neil, dagens finbit

"Sugar mountain" med Neil Young är dagens låt!

Fredrik


Gotlandsgrill

I går blev det bara en pytteliten sväng på stan. Tröttman slog in efter grillorgien i trädgården.

Engångsgrillskol brinner upp väldigt fort, för övrigt. Ungefär lika fort som den här datauppkopplingen försvinner...

Fredrik


Olle Ljungström live at Gotland

Det roliga som händer nu är att jag sjunger och spelar akustisk gitarr och frågar Olle efter ackorden till "Jag spelar vanlig" och han kan den inte heller. Fast han skrev den. Skruvat, va? Men den börjar snyggt med A moll och E dur och sedan G.
I morgon måste ni förresten kolla in Olle ihop med Isak Sundström på Nissevikens restaurang & kiosk på södra Gotland. This magic moment.
Virre

Fools rush in

Olle Ljungström rusade in här på gården i Visby nyss med de finlandsvenska orden:

- Sataaan, inte hälsa. Pissa!

Sedan susade han upp till toa.

Bara en popstar kan göra en sån entré.

I övrigt har jag en hårnål i fickan som är hennes.

Jag blev kär i går. vet inte om det är sommarkär eller på rickokär. Försöker att undvika att tänka på det. Hon är underbar. Jag har hennes hårnål, inte hennes hjärta.

Fredrik

jonas o olle

Jonas o Olle.


Pogues, dagens lamm

"A rainy night in Soho" med The Pogues är dagens låt!

Virren


Uggla & heta gymkroppar

Det trodde jag inte, men Uggla var riktigt bra. Och Darins "Why must it rain" är briljant i genren. Däremot var inte Lena så toppen som jag väntat. Nå mer om det senare.
Ledsen att jag är en sån usel bloggare men det är inte helt enkelt, nåt är vajsing.

Vad man kan konstatera från Gotland är att alla killar i mellan 18 och 28 har värsta gymkropparna. Grattis flickor.
Fredrik


Uggla & co

Huh, inte lätt med bluetoothuppkoppling och öar så jag bara säger hej nu, ska se Uggla, Lena Ph & Darin i kväll.
För övrigt ingenting: Lena Ph dansade i vippen på Burmeister i går, Tony Zoulias spelade hiphophits. Ph:s kille Martin, var också där, med skägg. Vi sa hej.
Solen skiner igen. Det har varit regnigt.

Och så träffade jag två killar som började snacka på krogen BBQ. De visade sig hetta Blondie och Öscan och är dokkisar. Trevliga. De vill med på Uggla i kväll men jag sa att jag inte kan ordna tix. De spelar Texas hold'em med Tom nu.
Virre
blondie


Whatcha, dagens Burmeister

"Red Astaire" med Whatcha do är dagens låt!
Fredrik


Gotland

Hallå! Äntligen funkar bloggen igen. Servrar har legat nere.
Gulligt med alla oroliga mail som trodde jag drunknat eller så.
Gotland är finemang, i går åt vi på Lindgården och jag fick stryk med ett slag i minigolf av Tom, men just nu måste jag ägna mig åt lite omlokaliseringar så jag återkommer senare.
Virr


april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits