Prefab, dagens Jessikafavorit

"Horsin' around" med Prefab Sprout är dagens låt.

The urban hipsterbabe

Nån som kallar sig Ania har en fräsig blogg. Fint språk, slarvigt, grovt, dråpligt och modernt. Lite bortskämd sådär. Man blir lite nyfiken på vem det ÄR. En av alla, antagligen. En sån som orkar tjafsa med att folk säger SoFo om stället vi bor i. Som att ironi inte fanns. Intressant!
Och snön VRÄKER ner över SöFo nu.
Mysigt.

Klädmärken & förlåtelse

Sehär, dagens krönika & Innelistan.

Fredagskul filmtajm

Anders Juhlin påminner om en hysteriskt sweet South Park-klassiker när Tom Cruise vägrar komma ut ur garderoben.

Gillar Lantz än

Jag gillar Annika Lantz fortfarande. Lite tarvligt var hon men lagom. Bisittare Josefin Crafoord är always lovely. Jag visade magen!

Att stå - en ny nyhetstrend

Angående min önskan att Jarl Alfredius sätter sig ner så mailar Micke Forsell, som kan allt, på TT Spektra att "stå upp är det nya svarta inom nyhetsuppläsargenren" och bland annat följande:
Jag tror det började med att Tom Brokaw gjorde det på NBC Nightly News i USA och hans efterträdare Brian Williams gör det. (Om inte Bob Schieffer var så gammal skulle han nog stå på CBS Evening News också) Sedan dess gör det de bland annat på Sky News, medan de sitter ner på BBC och CNN.Renstiernas gata, januari

Såhär såg det för övrigt ut från mitt köksfönster för en minut sedan. Snön virvlar men det syns kanske inte. Jag dricker kaffe och röker cigg.
Utsikt

Doherty, dagens t-banestation

"Albion" med Babyshambles är dagens låt.

P3, P3, P3

Ska alltså till Lantz i P3 klockan 11 och kom på att frilansjournalisten Malin Holgersson gjorde en reportage om rockjournalistik i lördags där jag och andra pratar musik. Finns på
www.sr.se/p3/musikjournalen om nån har intresseflaggan hissad.

Svettigt & skämmigt på SVT

Åh hjälp i morse var Ingela Agardh nästan värre än vanligt.
Jag är glad att jag inte var med i Nöjespanelen på Gomorron Sverige. Fredrik Strage kallades Peter och mot slutet lyckades hon få tid över trots storpratare som Frida Boysen och Susanne Ljung i panelen - och började babbla om trafikolyckor för att 33 sekunder skulle gå.
Och däremellan var hon off, ställde frågor som redan var besvarade, hade inte lyssnat. Precis som vanligt. Och sedan det där skrattet.
Jag nämnde Agardhs problem vagt i denna hära blooggen i somras men har inte velat göra en Peppe Eng. För här är det ju verkligen på riktigt. Och här verkar det vara en tragedi light.
Men Aninna Rabe i Svenska Dagbladet visade ingen mercy i veckan. Satan vilket Agardh-mos. Helt utan att bryr sig om att Agardh antagligen skulle gått ut till snaran i garaget om hon läst det. Och som om det inte räckte så kom ett tillägg dagen efter där Rabe tillade ännu en sågning. Aj. Aj. Aj. Jobbigt.
Men Rabe har rätt. Svt borde leda Agardh från stolen innan hennes fina renommé är förstört.
Det är som att se Evander Holyfield göra ännu en comeback.

Vetenskapens värld!

"Vetenskapens värld" på SVT1 är fantastiskt. I dag: en ny gammal människorsort upptäckt: hobbitsar! De var små, svarta och obehagliga. Inte alls söta med stora håriga fötter som i "Sagan om ringen". Roligt.
Minst lika roligt som att Johan Glans i Studio Virren i kväll avslöjar att han ollat Ingmar Bergmans Mariekex!

Saferide, Jeppson & Mönnybröther

Haha, du måste spana in keffa sajten Stureplan.se och deras bilder från Rockbjörnen. Det är verkligen humor på hög nivå. För de kan väl inte på allvar mena att de tror att Money Brother (jo, de har skrivit så) heter Anders Lundin, Annika Norlins artistnamn är "Hello Say Five" och att en av bandmedlemmarna i The Ark heter Japsson.
Roligare än så kan det inte bli!
/Therese


Svar. Fniss. Jo nån visade det där. Stureplan har inte direkt koll på indie. Deras grej är att fjäska upp mediafolk så att de blir omskrivna av andra medier. En rätt klyftig affärsidé.

Sitt ner, Jarl

Nej nej. Det här är inte okej. Jarl Alfredius STÅR upp i Aktuellt-studion. Nyhetsankare ska sitta ner. Ingenstans i världen, vad jag vet, står de upp.
Och han ser inte bekväm ut. Plats, kära Jarl. Tänk om.

Brev till Marc

En fiffig blogg till Marc Jacobs ära av Emi Gunér.

En sosse bland oss!

Jonna hade en politisk lunchdiskussion med Aschberg och nyss kom han spatserande i sin brittiska jakthatt och tweedkavaj, med marcherande östermalmsben och överdrivet förfinad sociolekt:
- Jaså! Har ni en SÅSSE på redaktionen? Jahaja!
Fan Robban är rolig alltså.

Morberg for prez!

Mäktigt. Per Morbergs hemsida. Honom vill jag träffa.

Max - bra fettbokslut

Visst är Max är rasande överskattad burgerkedja? Vilket givetvis Donken är också. Och Burger King. Det ska vara Wendys. Men Max har en märklig norrländsk hajp kring sig, även om den falnat en del sedan MAX blev mer tillgänglig.
Men nu var det ett tag sedan jag var på ett Max. Kanske blir det Max i dag för det finns här i Södra Hammarbyhamnen.
Jag läste i Svenskan att de vann typ fett-SM eftersom de lyckats få bort jättelika mängder fetma i maten. Max hade gjort ett "Fettbokslut" där de var stolta över att ha skurit bort 135 ton fett 2005 och 340 ton fett , säger de på hemsidan, sedan 2003.
Det är sweet. Som hetsätare som aldrig kan sluta äta är det ju bra om det är knaprare med fetma.

Stavfelsförklaring

Viggo Cavling ger Peter Dalle rätt i Expressen och medger modigt att han varit full när han recenserat teater. Det säger nog inget speciellt om svenska recensenter men förklarar ju alla stavfel och namnfel på Viggos blogg i Resumé. Tack för det, el Viggo.

Fler tittare än Dave!

Statusen mellan dissmail och hyllningsmail är ungefär 20 procent diss, 80 procent hajp. Här är det allra första mailet till virtanen@tv8.se.
På ZTV (repris) i går var för övrigt Virtanen större än Letterman! Mäktigt.

Hej Fredrik!
Tack för ett underbart program p.g.a. kabel-tv nätet ser jag endast ZTV och missar därför vartannat tv-program vad jag förstått. Tråkigt men sånt som händer. Det var andra programmet i ordningen för ztv sändningarna och jag måste säga att du agerar väldigt bra och naturellt framför kameran. Det enda jag tycker är synd är att sändningstiden är för liten. Din halvtimme känns pressad och du borde minst kräva 45 minuter istället så du får prata ut med gästerna.
Programmet är lättigängligt och lättförstårligt vilket jag ser som ett stort plus. Luuk kan ta sig i röven vi har fått en ny talkshow kung i Sverige. Skaffa nu bara en kanal med fler tittare så är du succe. "Keep up the good work"
MVH Robert

Svar:Tack Robert! Jag tycker att det borde vara en hel timme. Maila gärna christina.jutterstrom@svt.se och kräv att jag får det.

Harry - en kunglighet

Jag älskar inte bara Harry Belafontes version av "Abraham, Martin and John", jag älskar även hans aldrig förtvinande patos.
Han är som en kunglighet, tyckte Bob Dylan om Harry redan i början av 60-talet.

Sluta gilla Lantz?

I morgon fredag kl 11 ska jag vara med i Lantz i P3 igen. Denna gång med självaste Annika Lantz som är tillbaka efter mammaledigheten. Villkoret var att hon är med i mitt tv-program nån gång. Till sist gick hon med på det. Så kan det funka! Mediatrading.
Har alltid gillat Annika Lantz så det ska bli sköjigt.
Kanske kommer jag sluta gilla henne efter träffen i radiohuset.

Apropå P3 så har det varit spännande att följa Patrik Ehrnst, Olle Garp och Berivan Yildiz som tagit över Morgonpasset. Väldigt shaky i måndags och rätt shaky ännu men shaky, vet vi, det går över.

Östen, dagens avlidne storhet

"15 minuter från Eslöv" med Östen Warnerbring är dagens låt.

Holly, dagens plumpudding

"Love train" med Holly Johnson är dagens låt.

Fett

Kriff har en sweet blogg.

Hoffman - en hjälte

Lite sent, men att Philip Seymour Hoffman vann en Golden Globe för "Capote" får inte slinka förbi oomnämnt, eller hur?
Hans brors film "Love Liza" från 2002 är, för övrigt, sensationellt bra. Svart, svettig, bensinsniffande och rolig. Finns i ambitiösa importbutiker.

First Lady diggar Dolly

Från Washington Times:
Mrs. Bush also revealed that her IPod listening includes songs by Tina Turner and Dolly Parton. She said her musical tastes are somewhat different from those of her husband.
"He likes country music a little bit more than I do, although I actually really am very fond of country music, as well," she said. "One of the songs on my IPod that I love is Dolly Parton singing 'Stairway to Heaven.' So that's sort of a combination, country and pop."

Jag gillar, kanske underligt, att veta att Dubya gillar country och att Laura Bush har en iPod (som tydligen fungerar) och att hon gillar Dolly Parton. Dolly Parton borde vinna Polarpriset och allas kärlek.

Åsikter, det finns många såna

Jag tänkte göra ett ryck och svara på cirka hundra obesvarade - förlåt! - mail men fastnade framför "Örnen" - Shanti Roney är stiligt ond - istället.
Men: ni tv-tittare som ägnar viktig tid åt att komma med "tips" om hur jag bör bete mig: tack, verkligen, men det är lugnt alltså. För alla åsikter finns en helt motsatt så jag lyssnar inte speciellt noga, det går liksom inte.
Och: TACK alla ni som schystmailar. Det är mycket trevligt. Jag gillar trevligt.
Och nu är jag trött i rutiga pyjamasbyxor från Ralph Lauren.
Dagarna svischar fram i 112 km/h. På damcykel.

I'm from Barcelona!

Lysande: I'm from Barcelona har signats av EMI. Ep:n "Don't give up on your dreams, buddy!" släpps 15 februari.


Spisproblem ej problem

Oj. Pinsamt. Spisen är inte sönder. Det visade vara en barnspärr som slagits på...
Men tack för tips om prisvärda spisar!

Lika som bär!

Andres Lokko och Donald Sutherland, tycker Anders Thoresson - och han har ju rätt!
andresdonald

Kanye, dagens båtreparation

"Gold digger" med Kanye West feat. Jamie Foxx är dagens låt.

Ilsken mailare!

Stolthet&Fördom av SHAKESPEARE????????????Och det är du som sågar andra.!!!!!OCH!!!!!!!SLUTA
BABBLA...SNACKA SAKTARE SÅ ATT FOLK FÖRSTÅR OCH GÅ TILL TALPEDAGÅG.DE SOM STAMMAR SKALL INTE HA TVPROGRAM..FY..FAN VAD DU VAR DÅLIG!!!!!!!OCH FINNS DET INGA MEDVERKARE BARA EN OCH SAMMA RELION???MÅSTE DEN EGENKÄRA NOLLAN VARA MED?????...JAG BARA UNDRAR!!!!Lägg ner SKITEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CAROLL


Svar: I går började programmet sändas i repris på ZTV...

Straffet

Otroligt. Nu har spisen gått sönder också. Skit också. Först iPoden, sedan detta. Otroligt surt. Vad kostar en spis egentligen? Massa va? Och när ska jag hinna ta tag i detta jätteprojekt?Grrrr.

Du är min man, Eminem

"Du är min man" med Helene Söholm och BAO på idrottsgalan är verkligen en mycket rar bit.
Och nu ska Eminem gifta sig med Kim igen. Fascinerande.
Jag skulle verkligen vilja se en film om de två.
Det måste vara en väldigt komplicerad, men stor, kärlek.


Moi - debil

Ahahaaa just det, jag fick helt hjärnsläpp under intervjun med Natacha Peyre. Sa att hon hade ungefär 20 gånger fler träffar på Google än hon faktiskt har!
Live-on-tejp-inspelningar gör mig tydligen helt debil. Irriterande. Fascinerande.

Egotjock!

Det här med tv-program, det drabbar ju EGOT. Det blir tjockt av att vara i centrum hela tiden. Även om det inte är en jätteproduktion med massa tittare så är programledaren alltid i blickfånget. Det schystas och snällas för att programledaren ska må bra och inte vara till exempel nervös och fucka upp allt.
Och så kommer man hem och är plötsligt bara en liten skrutt igen, inte alls i centrum längre, precis som det verkligen är.
Det kräver nog en viss vana att lära sig ställa om snabbt. Att komma ihåg att inget handlar om mig, egentligen.
Nu: "Prison break". Idrottsgalan började rätt bra. Jihde är soft - trots det där skägget.

Eminem, dagens poet

"The way I am" med Eminem är dagens låt.

Natacha Peyre!

Apropå påhopp, Natacha Peyre kommer också till Studio Virren. Henne har jag också skrivit elakt om. Tänk jag som egentligen är så snäll har skrivit så mycket task. Hm, makes you wonder.
Hursomhelst: jag ser verkligen fram mot att träffa Peyre. Jag är otroligt nyfiken på henne.
Men först: nyfiken på lunch.
Kassler kanske. Kassler vore gott.

Min kannibalattack

Hjälp. Jag är blåsväder skriver Resumé. Göran Ellung är bestört.


Dylan för en kväll

Rockbjörnen på Cirkus var särdeles lyckad i går.
En grej som kunde varit jobbig men som inte var det: Filip & Fredrik tvingade på mig en Bob Dylan-peruk och så fick jag slänga förstoringar av gamla bildbylines till publiken medan F&F sjöng James Blunts vinnare "You're beautiful". Precis som Bob i Subterranean-videon.
Störst: att hälsa på Darin & Harald Treutiger.

Bobby, dagens ånger

"If you see her, say hello" med Bob Dylan är dagens låt.

Olyckligt kär i någon speciell

Hon ligger i min soffa nu här bredvid.
Hon är lite ledsen i dag.
Antagligen kommer hon att läsa det här om några dagar och det gör det förstås svårare att skriva. Det går inte att skriva om en relation ur en endas synvinkel utan en enorm mängd ansträngning. Det kan inte bli rättvist.
Hon ligger i soffan och är lite ledsen, inget allvarligt.
Vi skrattade förut på Ica och innan dess på Biopalatset.
- Gubbe. Jag måste ju ta hand om dig. Ingen annan gör ju det och du klarar dig ju inte själv.
Jag hade gjort nåt miffo igen, skrikit högt och känt mig uttittad och crowded bland folk och fått lätt släng av panik.
Om hon läser det där citatet kommer hon säga "men jag sa det inte alls sådär tråkigt, du får fan citera rätt ju serru" och hon har rätt, jag kan inte ge henne rättvisa i citat för hon är alltid fyndigare än jag minns det i efterhand.
Jag tycker mycket om henne.
Det är kärlek.
Men jag är inte säker på vilken sorts kärlek. Vi är inte passionerade. Vi ligger inte sönder våra möbler, har aldrig gjort. Men vi skrattar mycket och trivs väldigt bra när det bara är hon och jag och inte störande moment som kroglokaler, sprit eller folk som hon eller jag är svartsjuka på. Vi är som ett gammalt par. Det var vi kanske redan i Portugal.
Jag vill ibland säga "jag älskar dig" som jag sa förut och som jag verkligen känner när allt stämmer men är rädd att inte kunna leva upp till de stora orden i morgon.
Kanske passar vi bättre som bara vänner men det vore ju synd att bara vara vän med någon som har så många fantastiska fiffiga smarta roliga intressanta sidor. Dessutom hjälper hon mig med att se till så att min lägenhet blir mer beboelig och skrattar mot sin vilja när jag fiser öppet och dansar naken och hon tycker om mig för mina svaga sidor också.
Jag vet inte.
Jag hoppas att en eld ska börja brinna men tänker att kanske är värmen gott nog.
Jag har alltid haft svårt för att vara ihop. Plötsligt känner jag mig imbecillt och barnsligt instängd och längtar efter allt annat - andra - som finns därute. Som att jag inte redan testat. Som att inte värme var allt jag önskade mig hela året när jag tjatade om singellivets patetiska villkor.
Fuck up I am.
Hon ligger i min soffa nu och kommer läsa det här men jag tror inte att hon blir förvånad, vi blir mer och mer orädda för att säga sanningen men det är klart att hon skulle bli lyckligare om jag skrev om hur brinnande KÄR jag är.
Men hon känner mig tror jag. Och hon är smart. Hon berörs av småsaker på ett plan men kan stå över dem också. Inte många kan skilja det viktiga från det oviktiga.
Jag vill jag vill jag vill få chansen att vara kär men hon förstör de chanserna ibland. Nåt hon gör, nåt hon inte gör.
Jag känner mig olyckligt kär i nån speciell den här gången och jag tror hon gör det också. Jag är inte lätt att bara älska jag heller. Tvärtom det är svårt, så känner jag.
Vi får se hur det går.
Det finns alltid tid att göra rätt och att bli lyckligt kär.

Hyllad av DN

Och trots min tarvlighet mot Peppe Eng så drabbade inte den dåliga karman mig.
Johan Croneman i Dagens Nyheter ägnade hela sin tv-spalt i dag åt "Studio Virtanen" och jag blev mycket lycklig. Det är så oerhört tillfredsställande när någon anstränger sig för att förstå och se saker ur flera vinklar, ge både ris och ros (och mest ros dessutom!). Sån brukar jag ju försöka vara. Tyvärr finns ingen DN-länk än.

Ursäkta mig, Peppe Eng

Fredrik.
Din spya om Peppe är över gränsen. I fortsättningen vill jag att du före publicering tar kontakt med ansvarig utgivare - dvs mig - innan du publicerar något liknande.
Jag föreslår att du ber Peppe om ursäkt i din blogg.
Hälsn Kalle

Svar: Du har rätt Kalle Jungkvist. Det var inte okej skrivet. Förlåt mig, Peppe, ursäkta. Jag ville vara rolig och jag glömde bort att du är en människa du också.

mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits