Bloggsemester

Och detta innebär att er favoritblogg inte kommer att uppdateras på över en vecka (och om den gör det från nåt risigt internetcafé i Lissabon så är det djupt, djupt tragiskt och jag borde få stryk).

Nytillkomna tittare, som kanske haft datorsemester, kan roa sig med att klicka på veckorna under "arkiv" nere till höger och läsa ifatt om vad som hände under sommaren, egentligen.

Kram

Fredrik


Don, dagens stänkare

"Boys of summer" med Don Henley är dagens låt!

Virren


Bad cash, dagens hetta

"Too bored to die" med Bad Cash Quartet är dagens låt! Den ska jag spela på Mondo i natt. Kom! Gratis!

Fredrik

Ps. Och Debaser i morgon, Janne Klemans och min årliga succesommarspelning, kommer att bli otrolig. Ds.


En skoj film

Kolla här om du vill ha lite roligt och få visdomar.

/Semesterbloggaren


Modern, dagens 80:s-retro

"Melt with you" med Modern English är dagens låt!

Fredrik


"Många färger" i morgon

Glöm inte: att komma förbi Mondo (Medborgarplatsen) i morgon, fram till 03. Rocks.

Dj Virr


Stones, dagens skurar

"Hang fire" med The Rolling Stones är dagens låt!

Virren


M/S Blidösund-rock

I går handlade vi blixtsnabbt Batistini-kläder på Dressman och hoppade på M/S Blidösund och åkte på Olle Ljungström-kryssning. Det var roligt.

Fredrik


1 000 000 besök!

Nu har det varit över 1 000 000 besök (ej unika) på denna här bloggen! Det är tufft. Det inträffade medan jag fikade på Mjölkbaren och drack kaffe.

Fredrik


Håkan, Ark och Moneybrother

Den eminente Ronnie Sandahls reportage från Where the action is måste ni kolla in när nu ändå inte jag verkar semesterblogga nåt av vikt. Ronnie var ledsen för att han bara fick skriva 4000 tecken, det fanns så mycket mer att säga, men knäcket visar ändå nästan hur vilt & kul & crazy det var där i Linköping, och i Karlskrona dagen efter.

Fredrik


Köp Morrisseys hus!

Tom Pyls idol Morrissey ska sälja sitt hus. Kolla in!

Virren


Host host-medicin?

Tack alla oroliga, men jag är inte jättesjuk (och då är jag ändå bra på att bli jättesjuk utan att vara jättesjuk),det är nog en kombo av flera-dagar-på-raken-party, för mycket cigg och en lätt version av Jonnas sjuka. Men fråga: vilken är den bästa receptfria medicinen mot slemhosta? (förutom att sluta röka).

Undrar

Fredrik


Pete, dagens slarvfel

"East of Eden" med Babyshambles är dagens låt!

Fredrik


Magics, dagens semester

"Mornings eleven" med The Magic Numbers är dagens låt!

Virren


996 066 hits, vinn plankstek

996 066 besök har det varit här på boggen nu! Den som blir den miljonte i morgon borde få en plankstek eller nåt?

Fredrik


Hurricane Gilbert!

"Where the action is"-kvällen i Linköping var faktiskt helt, helt magisk. Det är mäktigt att se konserter från scenen. Och vilka sensationella soulband, Moneybrother och Håkans. Och jag fick hänga med Daniel Hurricane Gilbert! Han är rarast i världen. Och eftersom jag hade semester blev min uppgift att tända The Arks cigaretter. Det finns mycket att säga om den kvällen och det kanske jag gör nån gång.

Och i går spelade Eldkvarn "Ta min hand" på Tanto. Plura sa efteråt att Werner inte är helhet på den eftersom det är så många verser att trumma sig igenom, men här gjordes ett undantag. Tackar tackar.

Nu tror jag att jag blivit sjuk. Jonna Sima verkar ha smittat sin jobbiga hosta till mig. Semester och allt. Just typiskt, va?

Fredrik


Orden slut = semester!

Sommaren gick.

Alla planer jag hade, eller hade jag ens några? Alla ambitioner, om jag ens hade några. Det var nog bara mer en vag känsla sådär, att på sommaren, då ordnar sig allting.

I've been all around the world boys

now I'm trying to get to heaven before they close the door.

Jag vill så gärna skriva något helt ärligt här just nu men ärlighet är omöjligt när man vet att det ska framstå som ärligt. Vad blir till sist ärligt? Ingenting. Noga utvald ärlighet, eller vad var det Andres skrev i Svenskan? Men det går att komma väldigt nära ärligheten, det går att undvika att posera. Speciellt om man slutar tänka, det blir bäst då. Alltid bäst då. Rak patetik är det absolut bästa. När den är ärlig känns den ärlig precis som en sång av Håkan Hellström eller "Sara" med Dylan, trots att han bevisligen ljuger i den låten. Han skrev inte "Sad eyed lady of the lowland" åt henne på Chelsea Hotel. Eller "bevisligen" förresten. Det går inte att bevisa. Bob borde veta bättre än jag om han inte skrev den i Nashville. Så han kanske är ärlig ändå.

Just nu har jag inga ord kvar, det är inte märkvärdigare än så. Så är det ibland. Det är dags för semester för en skribent. Jag hade ingen semester efter 24/7-jobbet i USA, hasade mig rakt ut i Schlagersverige och sedan har det stått på. Min sommar according to the blogg kanske har sett ut som semester men det har varit jobb. Jag var förresten nära att bli utbränd, som det heter, ett tag för några år sedan. Det var krig dygnet runt. Sedan panikångestattacker.

Semester är nog en bra idé. Jag borde inte, men kommer, att blogga fast datorn borde låsas in, skickas iväg eller användas som kastrullunderlägg. Bloggen är en kvarnsten som jag älskar och hatar.

Sommaren gick. Ronnie Sandahl gillar den meningen.

Min sommar börjar nu! Jag har semester, det är fan underbart men det känns inte riktigt så för jag vet inte vad jag ska göra eller med vem. Men behöver man alltid veta allt? Jag vet att jag ska till Linköping i dag och kolla på Eldkvarn på Tanto i morgon. Räcker gott.

Fredrik


Kaffehaveri!

Kaffeautomaten på plan 6 sönder. Kaffeautomaten på ledaravdelningen också sönder. Tvingades gå ända ner till plan fem för att få kaffe. En hel trappa ner. En eländig dag.

Gud vad jag babblar smörja i dag. Ska vara tyst och jobba nu ett tag.

Virren


Brad visade svettarmarna

Den eminente Londonkorren Christoffer Bjäreborn är tillbaka (han gick på semester dagen innan terrorattackerna, hej tajming!) och rapporterar att Jennifer Aniston är ihop med Vince Vaughn.

Varför intresserar det mig? Jag vet inte.

Kanske för att jag vill mes-Jennifer väl efter att hon blev dumpat så brutalt offentligt?

Kanske för att det måste vara en viss pärs att efterträda Brad Pitt, världens hottaste man. Å andra sidan har Vaughn spelat Norman Bates i "Psycho", medan Brad Pitt har varit kär i Tom Cruise på bio. Hej gay. Så Vince leder. Men ändå. Jag skulle få spader. "Var Brad bättre än jag?"-tjatet skulle knäcka vår kärlek.

Jag är galen.

Nå. Brad Pitt en sån där kille som lägger upp händerna bakom nacken trots att han tischan är armsvettig. Det gjorde han när vi sågs. Ofräscht. Grattis Jennifer.

Virren


Rosie, dagens mjuka sko

"2 Dollar shoes" med Rosie Thomas är dagens låt!

Fredrik


Vi stängde Ruby

Aj, det blev inte speciellt lugnt alls. Det är alldeles för trevligt att umgås med Andres - han kan vara absolut roligast i världen (och jag älskar människor som pratar mycket och om dessutom visdomarna haglar så är det förstås jackpot) - så vi stängde Ruby och därpå Riche innan jag insåg att det här håller inte, jag ska ju köra till Linköping och då är 0 promille att föredra.

Jag fick en lokkobränd cd också! "The gospel according to Kaplansbacken". Utan låtlista. Utan låtlista är tydligen det nya. Den blir soundtracket i bilen ner till Håkan and the gang. En given hit redan på förhand.

Solen skiner.

Fredrik


Linköping i morgon!

Ny plan. Behöll hyrbilen. Blir "Where the action is" i Linköping i morgon. Får satsa på en lugn kväll, hm. Håkan! Mönnybröther! The Ark! Hellacopters!

Vi ses i Linko?

Virren


Let's go hem

Dagens plan: Tanka hyrbil, lämna hyrbil, gå hem, klippa skägg, klä på, gå till Gamla stan, äta middag med Andres, sedan kanske...Riche? Eller hem. Eller CMS & Dodds reggaeklubb på Trädgården vid Klara sjö. Man vet aldrig.

Vi lär nog bli manligt sittande på Ruby, helt fångna av biff, kärlek, rock, media och allt det där andra vanliga (konjak & kaffe).

Hörs i morgon!

Fredrik


Virto on dj-tour

Jösses så dåligt det går att jobba. Det är dags med semester. Tror det blir från i morgon. En månad. Hjärnan börjar haverera av allt bloggande skrivande tittande och så allt annat.

Fast jag har ju en liten dj-tour inbokad förstås:

•Torsdag 18 aug: Mondo, Medborgarplatsen. Till 03. Med andra lirare. På Annah Björks klubb "Många färger".

•Fredag 19 aug: Debaser, Slussen. 17-01 med Janne Kleman!

•Onsdag 24 aug: Berns terass, Berzeli park. Till 03. Med Tom Pyl.

Det ska bli kul. Men det innebär att jag måste stanna i stan och semestera. Och det är väl ok.

Fredrik


No risk no glory & joddel

- Vilken LÅT! Vilken SATANS Låt! ropar Markus som lånat hela "Kelvingrove baby" med The Bathers av Klas Ericsson.

De var ute i går. Länge. Markus är spak och sensuell.

Men visst är "No risk no glory" en SATANS låt. En av succéerna på mina Hultsfredstejper, i alla fall hos Markus.

No risk no glory. Det handlar om det. Allt. Men vem ska man riskera allt för?

Fredrik

Ps. Och nu SKRATTAR Markus IHJÄL SIG åt en helt sjukjoddlingslåt ("Appenzeller") som Bengt Hörnemark skickade till mig som jag sedan vb:ade. Jonna tittar chockerat på. Ds.


Sci-Fi Skåne, en piggspruta

Thomas Öbergs sidoprojekt Sci-Fi Skanes "Jag har aldrig bott vid en landsväg" - en svensk version av Canned Heats "Going up the country", vilket alltså innebär att den har ungefär samma beat som Håkan Hellströms "En midsommarnattsdröm", men mer sprakigt - är rätt grym & riktigt glädjande.

Fredrik


Olinda, en sexy rockstar!

Nu jäklar. Nu har Olinda och henns biffiga läderbögar haft sexorgier på gayklubb, skriver Bladet och illustrerar med heta bilder på Olinda med bara glitter för bröstvårtorna.

Jag gillade Olinda i "Paradise hotell". Den där underbara drygheten och arrogansen som dumskallarna inte begrep var humor. Och nu går hon vidare och blir Sveriges Cicciolina, minus politiken men plus läderbögarna, eller kanske 2000-talets Camilla Henemark. Kul. Mer sånt. Mer scandal beautys. Mer scandal boys. Lite naket piggar alltid upp, som kära kollegorna på kulturredaktionen brukar säga.

Fredrik


MMS-bildutställing, Ljusterö

ljusteröutsiktfärjajaggrillhav o andersanders ketchupmörkt hav

Döpta till: "Ett öppet fönster". "En färja". "Fredrik grillar". "Hav och Anders". "Anders och ketchup". "Mörkt hav".

Virren


Doris, dagens soulstråle

"Feet start walking" med Doris Duke är dagens låt!

Fredrik


Spännande skärgårdsliv

Köttbullar till lunch för mig, fil till Andy. Sedan handlade vi fläskkotletter, Caj P:s original, lök och bröd på Tempo. Fläsk är underskattatt att grilla. Det regnar trivsamt. Vi läser kvällsisar, chillar på soffor, lyssnar på Dan Fogelberg, Glen Campbell och kvartifemekot. Har skurit lök, gråtit, kryddat, lagt i marinad. Nu gäller bara att hitta en regnfri plats för grillen. Livet är spännande.

Virren


SM i snabbprat i "Sommar"

Fint att Röda Korsets Per Öberg spelar James Taylor och Johnny Cash i P1, och det han säger verkar intressant, men han pratar för fort, eller hur? Slow down, bitte.

Virren


Roky, dagens demon

"I think up demons" med Roky Erickson & The Aliens är dagens låt!

(En helt annan typ av sång, Danny Wilsons "Mary's prayer", var jättenära men nådde, underligt nog, inte ända fram)

Virren


Knotten har kommit till Ljusterö

Innerskärgården är matt av regn, men det är väldigt vackert härute.
Jag sitter just nu och tittar (genom ett fönster, förbi ett foto av den store August Strindberg) ut på Östersjön. Ser inte en enda båt som rör på sig faktiskt.

Lyckades med viss möda koppla upp mig och langa hem den här krönikan om "Allsång på Skansen" i går kväll. Hatmailen har redan börjat ticka in, ser jag, men det går sakta med blueetooth. Lika bra det.

I dag är det jag som ska sköta grillen. Anders gjorde chicken tikka masala i går, smaskens var den och den åtnöjts strax bredvid ljugarbänken, vid bryggan, i närmast tropisk hetta.

Knotten har kommit nu också, det är augusti.

Fredrik


Hej Ljusterö

Okej, nu tar jag min hyrbil in till stan, ska träffa min förläggare, kolla en film och sedan åka ut till min vän Anders på Ljusterö. Där lär vara si och så med telefonuppkopplingsmöjligheter, så vem vet hur det går med bloggandet de närmsta dagarna, men det ska nog gå. Det brukar gå.

Virren


Dolly, dagens bitterljuvma

"I will always love you" med Dolly Parton är dagens låt!

Fredrik


Nyckeln i rosen, om sex i sång

Natalia Kazmierska skrev en finfin krönika till Tommy Nilssons försvar i går.
"Får jag komma in när du öppnar dig som en vildros", sjunger Tommy för han vill ha sex och Natalia tycker att det är helt ok.
Och det får oss att tänka på andra sätt att beskriva den där beryktade vildrosen.
"Och nerför promenaden kommer natten i mörk skrud och Louise hon öppnar bladen på blomman som hon fått av Gud", som Ulf Lundell beskrev den för länge sen i gamla Norrköpingshymnen "Jag går på promenaden".
"Let me stick my key in your ignition…I'm all up in your grill", trånar R. Kelly och han är ju Mister Snusk så han har förstås hundra såna sånger på temat.

Berndt Staaf: "Så min havre i din skåra", låten "Familjeidyll".
Dag Vag: "Är du dosan som passar till min stickpropp?"

Och så förstås PJ Harveys klitoris-hit: "Little fish, little fish, swimming in the water".

Jens, Jonna och Markus här på jobbet spånar kring "Lemon song" av Led Zeppelin ("squeeze me baby, til the juice runs down my leg") och "Peaches and cream" med Prince ("It's even better when its with ice cream").
- Mycket frukt och blommor, konstaterar Jens, en ständig källa till kunskap och inspiration.
Och humor:

- Det här med rosor och Lars Forssell ger ju oanade tolkningsmöjligheter till Evert Taubes "Min älskling du är som en ros, en nyutsprungen skär".
Haha.
Vad säger ni? Vilken är den bästa?
Själv gillar jag mycket en klassisk blues:
"I wanna ride that train into the midnight sun".
Virren

Ps. Vid ett annat tillfälle ska vi utforska bandnamn som 10 CC, Lovin Spoonful och Steely Dan. Samt Jackson Brownes låt "Rosie".


Grå, grå, grå

Ännu en grå dag. Jag börjar bli trött på gråa dagar. Var tog solen vägen? Tydligen i norra Sverige.

Och Ingela Agardh i Godmorgon Sverige i SVT såg inte direkt morgonsolig ut hon heller, snubblar på orden. Jag förstår henne.

Fredrik


Tjalles fru Alma

Tjalle Tvärviggs fru heter Alma, meddelar Daniel Atterbom, "ifall ni undrat".

Virren


Nej, Kajsa!

Åh nej, nu rev Kajsa på 2 meter! Som tur är: Chaunte Howard också.

Och Green klar för VM-brons!

Virt


Heja Kajsa Bergqvist!

196 cm! Med typ runt en halvmeter marginal. På första försöket! VM-guld på gång här. Och Emma Green klarade också, på andra.

Kan inte fatta att jag följer detta plötsligt.

Sport = opium för folket.

Fredrik


Dyrast vinner, högern är hipp

Hur står det till med politiken? frågas det mig. Ungefär så här just nu:

Dyrast vinner. Märket är viktigast. Paris Hilton är ikon. Högern är hipp. Shoppingskribenter är större än Göran Greider. Stureplan är stilnorm. Bratsen vågar till och med langa in tre pavor champagne på Riche, vänsterfashionmänniskornas tillhåll. Fredrik Reinfeld anses compassionate conservative, precis som Bush. Samhället är egoistiskt. Folk är trötta på systemet som det är i dag.

Undrar hur min politik ser ut.

Eller jag har ett svar på det, men det svaret är inte viktigt för jag har aldrig ansett mig tillräckligt kunnig för att pådyvla någon en politisk allmän åsikt. Det har alltid chockerat mig när medelklassungar blir media och sedan ska frälsa världen även politiskt. Denna förmätenhet.

Eller, tja, det är klart att vi gjorde ett revolutionsspecial när jag var chef för Puls, men jag tänkte att eftersom det var 1 maj den fredagen så var det ok. Aftonbladet arbetarnas kvällstidning och allt. Annars tycker jag att politik bör bedrivas på ledarsidor, bland utbildade, kunniga. Inte nöjesskribenter eller allmäna mediapajasar.

Hursomhelst: jag har varit både officiell moderat och officiellt marxist. Moderat i gymnasiet. Anledning: tjej jag var kär i var med i MUF. Så hej MUF. Hon rökte Marlboro light så jag började röka också.

Tog väl nåt år och sedan började alla breven med K, hängiven anarkist och understundom även militant, från hans universitet till min folkhögskola. Jag var marxist i vid bemärkelse då, "vänster", älskade Myrdal, maoist kanske, skrev i FiB Kulturfront lite. Skaffade alla skivor med Blå Tåget och Nationalteatern. Köpte dem av Lasse Åbom på ÖstgötaCorren, en skön man, kan det varit 1992? Han hade fått nog på 70-talet. Jag och Mattas sjöng Knytna nävar-låtar och "Balladen om Olsson" på gitarr. NJA-gruppen, en av alla dessa lösa sammanställningar av vänster som fanns på 70-talet. Det var naturligt i det sammanhang, med de vänner jag hade, att vara vänster. Utan att ens tänka mer på saken.

Sedan går åren och man inser att ingenting är så enkelt som man tror när man är 20, 23, 27.

Som ung i en osäker tid behövs något stadigt att hålla sig i. Kan vara vad som helst nästan. De osäkraste mest outbildade går långt ut i det bruna för att hitta gemenskap. Andra tar andra vägar men de är nästan alltid bergfasta.

Med åren kanske det inte är så, vilket jag brukat tro, att man blir mer osäker. Tvärtom kanske man blir mer säker. Därför vågar man ifrågasätta sin inställning. Det är inte farligt, man tappar inte greppet. Det behövs längre inga dogmer att hålla sig i.

Nu är högern hipp, läser jag överallt, åtminstone bland dem som är höger själva. Åsa Petersen (tyvärr inte den krönikan) på Aftonbladet skrev ett begåvat svar på det i går. Fler såna svar behövs.

Jag tror inte högerhippman beror på annat än att alla reaktioner ju alltid har en motreaktion. Vänster, den popvänster jag blev anklagad för att tillhöra i en bok av Erik Zsiga för ett par år sedan, har varit så dominerande och rent av förtryckande att det är nödvändigt med en högervåg för att rensa luften.

Men ännu är bara högervågen "emot" nånting, inte "för" vad jag kunnat uppfatta, precis som vänstern alldeles för ofta varit "mot" , men en högervåg finns.

Frågan är om den håller till valet.

Och frågan är vem jag röstar på?

Den med modernast kostym?

Fredrik


Bookmarka mig!

Hej förresten. Glöm inte att göra den här bloggsidan till bokmärke!

Jag har för övrigt för 50:e gången glömt köpa 60 watts glödlampor. Mörkt på toan, med allt vad det innebär av extra koncentration för att undvika spill.

Däremot pallade jag en timmes telefonkö för att nå fram till UPC. Digitalboxen funkar igen. (Det var info till alla oroliga).

Fredrik


Affleck till Silvstedt: Wanna fuck?

Victoria Silvstedt till Veckorevyn som finns som utdrag här i Aftonbladet också. Dagens sjukaste artikel.

- På en fest på Playboy Mansion kom Ben Affleck fram till mig och sa "Hi, wanna fuck?" Jag blev helt ställd och svarade: "Of course not, I"m newly married! och så vände jag på klacken och gick.
- Dagen efter ångrade jag mig lite och tänkte: "Damn, han var ju så söt! En riktig pudding!"

Ångrade sig, hm. Okej, hon är het och så, men tur att man inte är gift med otrohets-Victoria som dagen efter ångrar att hon inte gjorde dumhet.

Samtidigt: hade vi varit gifta och det varit Bob Dylan som frågat och hon nobbat, tja då hade jag blivit sur. Fast var ska man dra gränsen? Vid Sven-Bertil Taube? Vid Leonardo DiCaprio? Lika bra att inte ha en gräns. Låt oss bannlysa otrohet. Folk ska fan inte gifta sig om de inte kan hålla sig. Sådeså. Basta.

Virren


Robyn, dagens tryck

"Robotboy" med Robyn är dagens låt!

Virren


Ernst, finporr

Såhär skrev jag om kära Ernst. Minnesgoda bloggläsare känner nog igen sig en del. Underligt och praktiskt när bloggen fungerar som en anteckningsbok.

Förresten: Hur är det med gröna linjen, funkar den än eller är det fortfarande kaos?

Fredrik


Is your love in vain?

Förresten finns det en annan Dylanlåt som säger allt.

"Can you cook and sew, make flowers grow, do you understand my pain?

Are you willing to risk it all, or is your love in vain?"

En längtan efter perfekt, efter allt, som inte finns. Orimligheter.

Men han väljer till sist ändå att våga.

"All right, I'll take a chance. I will fall in love with you".

Det är så. Bestämma sig, chansa, vad finns det att vänta på om allt ändå är omöjligt. Ingenting är omöjligt.

Godnatt, jag och kär vän åt köttfärssås utan söndags-tv. Det fungerar det också. Och så har jag lyssnat på "Astral weeks" (Van Morrison) fyra gånger och skrivit om Ernst Kirchsteiger. Och Bjurre vill veta när jag kommer över till the U.S. och säger att Bagatelles magnifika veranda i Key West väntar varmt på mig och honom. Och Hagman pratar om Nice och Paris. Och Carolina Klüft vann VM-guld i sjukamp nyss. Duktigt.

Virren


Fucking digital-tv-box

Nu har digitalboxen varit sönder i minst tre dagar igen. Saggiga UPC. Och "The Game" som är så satans bra (åtminstone första gången). Skandaldigital.

Virren


Laura, dagens goding

"Wedding day blues" med Laura Nyro är dagens låt!

Fredrik


Ett kul mail

Hej!
Eran romans verkar ha en fansite?
Om jag får något tufft för det är det jag som har gjort den. Börjar ni eller Aftonbladet gnälla om copyright-regler så är det någon norsk finnig hacker som gjort den.
http://www.virtanenflodr.tk/
Magnus W

Svar: Haha. Men det enda Hanna gör är ju att dissa mig så jag vet inte hur det ska gå. På det där typiskt kvinnliga "hur kan DU tror att JAG skulle vara intresserad av DIG-sättet".


Ny byline, the king bee

Haha, Emelie har rätt. Jag ser ut som en "smal humla" på min nya bildbyline i tidningen.

Jonas har skrivit en sång, en blues inspirerad, rent av snodd från, Rolling Stones och Saturday night live, som heter "The king bee" som handlar om den. Han sjöng den på telefon nyss. "I'm the king bee, buzzin' around your house", började den, och slutade "I'm the king bee baby, and I want you to bee (sic) my queen".

Sjuk man, Jonas.

Virren


Andras och mina hjärtan

Så underligt, så underligt, så underligt min vän.

Men man - jag - tänker inte på att jag krosssar hjärtan också. Jag tänker bara att det är risk för mitt att bli krossat och att det är farligt. Att mitt hjärta alltid är i underläge. Det är en skev självbild.

Jag inser nu att jag komplicerar någon eller någras liv med ett vårdslöst beteende.

Man bör vara lika rädd om andras hjärtan som om ens eget.

Fredrik


Dagens snackis

Fotsnoppen. Snoppstorlek = (fotens längd i centimeter + 5) delat i 2.

Här finns det ju utrymme att berätta om min skostorlek men det skulle bara skapa förvirring, och i slutändan: besvikelse!

Virr


Bloggmetafika

Tog mig med ett ryck upp ur sängen och drog till Mjölkbaren i Hornstull ("Horan", kallat) och fikade med Lili, Emelie och Kalle. Kalle bloggade på plats. Jag åt en smörgås med "30 kronor extra rostbiff".

Och efter den blev mina sviter från i går klart lindrade, faktiskt.

Förtjänar jag verkligen det?

Virren


Hanna är kär

Åh, Hanna Flodr skriver en kontaktannons och beskriver mig. Hon är urgullig. Hon är kär. Och hennes mamma säger att hon och min mamma är lyckligast i världen som kan följa oss på bloggen. Och det är faktiskt sant att mamma läser trots att hon aldrig ens sett internet på vykort. Pappa, också från 30-talet, lyckas skriva ut bloggsidorna åt mamma. Det är så man får gamlingar att bli it!

Virren


The Bathers, dagens säng

"If love could last forever" med The Bathers är dagens låt!

Fredrik


Kräfttest

Det är lördag, här går att läsa om sommarskabbisar.

Nu blir det sängen igen, VM i friidrott och Svenskans kultursdelskräfttest. Och sex liter vatten.

Virr


Vilken kväll!

Such a night, som Dr John brukade uttrycka saken. Jens avslutade genialt med "Dallas"-temat! En succéspelning, tvivelsutan. Joacim Hägg var där, och alla andra också. Ingeborg! Sara! Jonas! Stefan! Anna! Tesa! Lili! Martin! Stella! Emelie! Anders! Andrea! Andreas! Fullsatt. Och ZTV-Joel fyllde 35 år.

Därpå gittade Jens och jag till Riche och träffade det eminenta sällskapet Andres, Johan, Fredrik och Lisa och därpå Berns där Quetzala spelade wonderful soulrock och sedan till självaste Mettan och så vaknade jag till att Carolina Klüft rev ner sig och jag är praktiskt taget död nu.

Virren

jag o jens

Jag o Jens "Dimman" Lundqvist jockar. (Foto: J. Hägg).


Saline rocks tonite

Valde lilla fula case logic-skivväskan. Orkar inte bära på stora Def Jam-skivväskan. Och inga vinyl. Men jag kommer nog att kunna kontra fint när Dimman lattjar igång Voices of East Harlem, Alice Clark, Baby Huey och jazzsoulgrejor som jag aldrig hört talas om - och därifrån lura allting åt somrig gubbrock och varma synthpophits!

Vi ses där.

Virren


I hate utelistan

Jag avskyr att skriva Utelistan. Har alltid gjort. Jag anser inte att någon är "ute" på riktigt. Gillar inte att göra folk ledsna. De där tre placeringarna tar lika lång tid som hela övriga lördagsidan. Och det är typ bara den folk vill läsa. Folk älskar elakheter. Folk är evil.

Skulle hellre vilja rota fram underbara låtar till det briljanta dj-giget på Saline med Dimman i kväll. Komsi komsi!

Fredrik


En god klippning

Frisör Nina var toppen, fnittrig. Från Eskilstuna, pappa från Ukraina, älskar Kent. Frågade vad jag jobbar med, allt gick smooth.

"Klipp svennefrisyr", sa jag efter sedvanlig villrådighet. Och så gjorde hon sitt bästa med saxen och sedan tvingade jag henne att klippa av hela luggen också, motvilligt från hennes sida. "Kanske hade du rätt", sa hon sedan och borstade bort ett kittlande hårstrå på näsan med kammen.

Ja, jag tror det. Var duktigt trött på den där jäkla luggen.

Brukar aldrig känna mig nöjd direkt efter en klippning, men det här känns bra.Tack Nina.

- Det blev väl fint. En, eh, vad ska man säga, eh, en pojkig frisyr, säger Jonna (krystat).

- Spännande, säger Jens (ironiskt).

- Vad fiiint, säger Anna Bolander och Sofie Fahrman (rart).

- Fem år yngre! ropar Martin (hyggligt).

Virren

klipp-Nina

Nina klipper Fredrik.


Klippning

Nu går jag ner och klipper mig. Ramona har slutat, istället är det en Nina. Hoppas det går bra. Nina är ett ok namn.

Fredrik


Alla går på toa samtidigt

Några grejor bara.

1. Bjud mig aldrig på fiskragu. Jag avskyr.

2. Det är äckligt att alla jobbtoaletter plötsligt är upptagna strax efter lunch. Allas vanor känns så smustigt snarlika.

3. Det är imponerande när Martin Sheen citerar långa partier ur Bibeln i "Actor's studio".

4. "Everyone has AIDS" med Team America är hysteriskt rolig. Fuck yeah!

5. Releasefest för min nya frisyr! Glöm inte att komma och digga Jens och mina heta vax på Saline i kväll!

Virren


Lasse Åberg är kackig, limited edition-krönika

Till den här artikeln om succé-Lasse Åberg av Martin Söderström skulle den här krönikan publicerats i dag. Men den ansågs för hård i det sammanhanget av redigeraren Annika Panas och det kan jag möjligtvis hålla med om. Här är den, döm själva:

Från kreddig tv-konstnär till jönsig Musse Pigg-tecknare och girig filmpopulist.
Lasse Åbergs väg från 60-tal till nutid är en obehaglig uppvisning i hur mediokrati kan bli en vinstmaskin.

Jag gillade Trazan när jag var tio år för det verkade tufft att bo i ett träd ihop med en apa som hette Banarne.
Och den första "Sällskapsresan" har sina geniala stunder.
Det är allt.
I övrigt har jag aldrig gillat Lasse Åbergs popkulturella uttryck.
Inte hans grådassiga Monty Python- och Beatles-inspirerade avantgarde-tv från 60-talet, inte hans ofunkiga Electric banana band på 70-talet, inte hans töntiga Musse Pigg-teckningar på 80-talet och inga debila "Sällskapsresor" på 90-talet.
Men jag hade aldrig nånting speciellt emot honom heller, inte innan han helt prompt vägrade sluta göra "Sällskapsresan"-filmer.
Hela Sverige - utom 852 812 personer - höll tummarna för att plågan äntligen skulle vara slut efter den där superstinkande golffilmen.
Men han hade blivit girig, han hade glömt allt coolt han föreföll stå för som 60-talistgenerationens motsvarighet till Måns Herngren, Ernst Billgren och "Teletubbies".
Så han gjorde, helt häpnadsväckande, en ännu sämre film och tjänade ännu mera pengar på intet ont anande barnfamiljers bekostnad.
Sedan dess är jag noga med att sitta ner varje gång jag åker T-bana, för att få gnugga min stjärt mot hans så ruskigt fula säten, "bebisdesignen från helvetet", som stolarna allmänt kallas.
Det är i dag ingen skillnad på att ha en av Åbergs Musse Pigg-litografier på väggen eller en "Gråtande barn"-tavla, bortsett från att "Gråtande barn" tyder på en viss humor hos väggägaren.

Fredrik Virtanen


Le Sport, dagens 80-talsmacka

Nya "Tell no one about tonight" med svenska Le Sport är dagens låt!

Virren


Lundell vann på Fyrishov

"Hej älskling, här kommer en hälsning till dej".

Spelningen i Uppsala var den största jag sett i sommar med Ulf Lundell. De nya låtarna är faktiskt bäst, han ska gunga, och han gungar.

- Sätt upp det här på kylskåpsdörren: "Det är gott att leva, det är gott att finnas till".

Och denna grandiosa "Håll mej" förstås, i en hjärtknipande rysande version. Ett gulnat kort.

"Jag stiger aldrig mer in in i kärlekens hus, jag skickar inte ens min spion…
Jag borde snabbt gå härifrån, jag borde inte sitta kvar. Hon ser åt mitt håll, jag åt hennes, jag sitter kvar. Jag borde inte dricka mera, det gör mig svag och sensuell. Inte en gång till i fällan, inte i kväll. Håll mej…"

Sedan: "Jag vill ha dej just nu…och helst utan dans".

Jag älskar det där "helst utan dans", så är det förstås, vi pojkar som aldrig lärde oss dansa.

Och plötsligt fick Ulf syn på de ett par gamla popmurvlar från tidningen Schlager och 80-talet, sken upp och sa:

- Det här är en sång till Håkan Lahger. Den enda recension jag minns är Håkan Lahgers om "Den vassa eggen". Såna recensenter finns inte längre. Och den långe bredvid är Christer Olsson, en gång somnade du stupfull i min soffa, eller hur Christer? Inte så dum recensent det heller faktiskt.

Sedan spelade han "Kär och galen" (i för lågt tempo och lätt dansbandstakt, men ändå). Sjukt cool.

Kjell Andersson och Johan Olsson från EMI var där också! Och Pär Hedmark.

Och efter den här rankinglistan av mina fyra Lundellkonserter denna sommar så lovar jag att jag har slutat skriva om Ulf Lundell för den här säsongen.

1. Uppsala.

2. Linköping

3. Östersund

4. Skansen.

Fredrik, åh ingenting.


Äntligen "Håll mej"

- Här kommer ett gulnat kort, sa Ulf Lundell.

Sedan spelade han "Håll mej!…Åh, ingenting" och vi grät.

Tack Ulf.

Fredrik


Nu: mot Uffe i Uppsala

Nu måste jag springa till t-banan för den går bara 17.54, sa Jonna. Sedan Uppsala.

Hoppas Ulf spelar rätt låt nu, han har ju (nästan) lovat.

Ses i morgon.

Fredrik


Hjälp, kapad dator!

Oj, oj, oj, hur kan någon se detta som ett problem? Tvärtom. Här uppkommer oändliga möjligheter att skylla ifrån sig.

- Nej, nej, älskling, det är inte jag som laddat hem bilder från sexyslutsinheaven.com. Det är grannen. Det har du väl läst i tidningen? De kan ta vår dator liksom.

- Nej, nej, nej, gubben min, jag har absolut inte handlat från Gucci på internet, det måste vara någon som highjackat vårt internet.

- Nej, nej konstapeln, det måste vara en internetgangster som googlat efter "underaged boys in need".

Fast detta kanske inte är nåt att skoja om?

Själv blir jag nervös över om någon hacker liksom kan surfa in på min hårddisk och hitta alla bilder på mig, när jag ser ut som Peter Siepen i en bukkakebalja, som på Gay Pride i går.

Virre


Bob Dylan kommer med jul

Just det ja! Ny Dylan-skiva med rariteter släpps den 30 augusti.

Julafton kommer tidigt i år, som vi brykar säga i kretsarna.

Snälla Columbia (Sony), skicka mig ett förhandsex så kommer julen ännu tidigare.

För övrigt: bästa Bob-låtarna just nu: "Silvio" (från "Down in the groove", 1988) . Och "Sara" (från "Desire", 1976)

Fredrik


Jackan på väg nu

Linda, din bomberjacka är på väg! Jonna Sima packar ner den i ett stort, fodrat kuvert just nu.

Och glöm ej att redovisa detta. Hihi.

Virren


Sexdagis på jobbet

Vad gör jag?
Nu: på jobbet.
I går kväll: träffade kompis, drack tjeckisk öl och åt schnitzel, träffade förvirrad flicka utan hårnål, ni vet, somnade rätt tidigt, sov länge, tog taxi till jobbet (blir galen av Gröna linjens reparationer).
Jag kommer till jobbet och alla leker "vem skulle du helst ligga med av X i den filmen eller Y i den filmen".
T.ex: Vem skulle du helst ligga med av Christain Bale i "American Psycho" eller Jude Law i "Alfie".
Eller: Christan Bale i "The Machinist" eller en anorektisk Tobey Maguire?
Eller: Scarlett Johansson i "Lost in transalation" eller Kate Hudson i "Almost famous".
Moget!
Virren
Ps. Rätt svar: Bale, Maguire, Johansson. Ds


Releasefest för min nya frisyr!

Jag och Jens Lundqvist spisar plattor på Saline (Tulegatan 17) till klockan 01 i morgon fredag. Kom förbi vettja, inget inträde, det är på utegården och det lär bli mycket fantastisk soul och en del fantastisk gubb. Och kanske lite fantastiskt modääärnt.

Herregud, det kan bli punk också. Futureheads! Beror på vilka som kommer! Kom!

Anledningen är att jag, om allt går enligt planerna, har klippt mig och frisyren visas upp för allra första gången.

Virren


"Håll mej!...Åh, ingenting"

Ok, baby, ok, nu är det bestämt. Det blir Uppsala i kväll. Litar på att Ulf Lundell spelar "Håll mej!...åh, ingenting" - och även den majestätiskt tragivackra "Jag saknar dej" (som han enligt rapporter gjort minst en gång under denna turné).

Det vore wow, wow, gråt, gråt.

Spela den, Ulf, spela "Håll mej" för mig.

Virren


Sjung om falukorven du tröståt, Kikki

Kikki Danielsson klagar hos den svärande Upman i P3 nu om att artiklarna aldrig blir "positiva" om henne och att hon därför slutat göra intervjuer, "nästan".

Aha, det är därför du sitter och blir intervjuad i radio.

Jag älskar den där typen av självförnekelse. Mycket roligt.

Och återigen handlar det om elände och tragik. Kikki är fixerad vid elände och tragik, såklart att intervjuerna handlar om det. Hon har haft det svårt.

Hittills: mobbad i skolan, livrädd för bastu, elaka lärarinnor, bitterhet, ensamhet, svek, misstänksamhet. Men hon verkar inte förstå det, hon chockas över att intervjuerna handlar om elände.

Men Kikki! Du är sångerska. Inte offentlig gråterska. Använd din röst att sjunga dina sorger. Sjung ut ditt hjärta, sjung om falukorven du tröståt, sjung om spriten i tvättstugan, sjung om skilsmässor, övervikt och rattfylleri. Det är vad countryartister gör.

Bli Sveriges kvinnliga George Jones.

VirtsSnart en miljon hits

Jag är inte så teknisk och har först NU upptäckt att jag ju kan kolla hur många som tittar in på min blogg!

Så här står det:

Sidvisningar

  • Totalt: 881697
  • Senaste 24 timmarna: 10868
  • Senaste 7 dagarna: 45943
  • Senaste 30 dagarna: 206097

Rätt fett, right? Mitt i sommaren och allt. Jätteroligt att ni gillar den (eller varför ni nu läser). Tack.

Kram

Fredrik


Dexys, dagens molntäcke

"The way you look tonight" med Dexys midnight runners är dagens låt!

Fredrik


Lundell halvlovar "Håll mej"

Nyss kommer jag stånkande med två stora shoppingpåsar från Nitty Gritty, och med Per Bjurman i mobilen från New York, och vem svänger inte upp runt hörnet på Högbergsgatan vid Katarina kyrkogård, om inte Ulf Lundell. Rakt mittemot står han bara där plötsligt.

Glad var han, sa "Hej Fredrik, hoppas du klarade dig däruppe i Östersund, det var kallt".

Jag vågade faktiskt fråga om det blir "Håll mej!…åh ingenting" i Uppsala i morgon.

- Mm, vi får se vad vi kan göra, sa Ulf lugubert.

Hm. Måste jag alltså ta mig till Uppsala?

Skulle vilja ha garantier.

Virren


Uppman & Jähkel

I rättvisans namn måste sägas att hon gör en bra intervju med Lennart Jähkel (där har vi en stor, underskattad skådis). Han sjöng Joy Divisions "Love will tear us apart" på Debasers indieallsång! Där borde jag varit istället för på U2 på Ullevi...eller inte.

Virts


Usla Uppman & Crazy Frog i P3

Alltså, nu har hon Crazy Frog-mannen Erik Wernquist i sitt program. Och istället för att i förväg ta reda på hur han kom på den irriterande lilla figuren, och sedan fråga "Kunde du inte bakat en kaka istället?" så frågar Uppman "Hur kom du på Crazy Frog?"

Att lära sig enkel journalistik innan man får ett eget program borde vara en liten regel som P3 har.

Fast det var roligt att få veta att den galna grodan inte alls är en groda, utan en människa som kallas "the annoying thing". Det visste inte jag.

Inte Uppman heller, vilket hon förstås borde vetat om hon nu skulle göra en intervju.

Nu blir det P1 - Ingrid Sommar ska prata om en timme, hon skriver bra - så kanske jag kan sluta med detta evinnerliga gnäll.

Fredrik


Nick, dagens heartbreak

"Only a fool breaks his own heart" med Nick Lowe är dagens låt!

Virren


Tommy borde sexat upp allsången

Men Tommy Nilsson, varför måste det alltid vara så himla präktigt?

Om nu Tommy gör en låt som går "Vill du ha sex med mig?" så varför måste den då handla om Malin?

Så sjukt roligt det hade varit om Tommy istället sagt, "äh, den handlar om en brud som stod och väntade utanför ett gig, jag blev het som en ål".

Och givetvis borde han sjungit den på allsången i går. Han borde sexat upp allsången, chockat tanterna, skrämt SVT.

Men jag tycker att "Amelia" är en fin låt ("Så kom Amelia med din röda rum, låt oss följa vägarna genom alla mörka rum - ja, jag gillar faktiskt även platta vykortsrim så länge de känns äkta).

"Amelia" är en hel del Don Henley, men Tommy borde bli mycket mer Don Henley, han älskar ju Don Henley.

En gång var jag i Järvsö för att intervjua Berghagen och då hade jag ett recensionsex av Henleys nya skiva med mig och Tommy höll på att DÖ för att få lägga vantarna på den. Så den fick han förstås. Sedan satt vi i hans musikbod halva natten, lyssnade på den och drack lyxigt vin.

En nice guy, Tommy. Så nice att han förstås sjunger "Vill du ha sex med mig" till sin fru och inte till nån annan.

Virren


Glömda hårnålar & "vännen"

Sommarens snackis på bloggen, enligt mailskrivare i alla fall, är den där glömda hårnålen och hur det står till när en flirt - eller vän? - kallar den andra för "vännen" (och här).

Glömmer kvinnor hårnålar, läppstift, smycken hos killar för att vi ska komma ihåg dem?

Ja jag vet inte.

Hon som glömde hårnålen sa bara: "aha, är det där den är". Men vad vet en enkel man? Kvinnor är säkert lika baksluga som män.

Jag skulle tycka att det vore ett smart sätt att bli ihågkommen.

En kompis hade en gång en teori som gick ut på att kvinnor som "glömmer" grejor hos killar i själva verket vill att nästa tjej - eller eventuella flickvän om killen floppat - ska hitta den. För att ställa till trassel.

Ja jag vet inte.

Och så "vännen". Hm. Det kan nog både betyda "OBS vi är bara vänner", eller så är det djupt romantiskt och kärleksfullt och giftemål är på gång.

Men antagligen är den som säger "vännen" 74 år gammal så jag vet inte vad detta spelar för roll egentligen.

Fredrik


Semesterångest igen

Alltid härligt att komma in till jobbet, har inte blivit så mycket Globen denna resande sommar. De flesta är här, glada och lite solbruna.
Jonna fyller i vissa luckor från efterfesten på Storsjöyran, Ronnie vill veta ALLT om en viss kvinna han blivit förälskad i, och jag berättar för Håkan om min semesterångest.
- Ja det är klart, du har ju redan gjort allt som folk gör på semster, fast på jobb.
Hm. Det har han rätt i. Kanske ska jag bara slappa runt i stan dårå? Men det ska ju bara regna i två veckor nu. Vill resa med nån men det verkar som att alla vänner redan haft semester eller är panka eller kära.
New York i september finns alltid.
But New York's not my home, som Jim Croce sjöng i en av världens 100 bästa låtar.

Virren


Stones, dagens fläsk med löksås

"Streets of love" med The Rolling Stones är dagens låt!

(Jaaa, klart att Stones gjorde mycket bättre sånger men, hey, en sprillans ny Stonessingel av denna klass ändå).
"Your'e awful bright, you're awful smart
I must admit you broke my heart
The awful truth is really sad
I must admit, I was awful bad"."Sex hopp & kärlek", helfin film

Jag var nyss på Rigoletto och jag blev helt tagen av Lisa Ohlins "Sex hopp & kärlek" (går upp på bio på fredag).
En film som får "Fucking Åmål" att framstå som reklam för shampo, om ni förstår. Den känns, den träffar, den skär, varenda rollfigur har att göra med oss alla. Lätt tragisk, galghumoristisk, med massa ljus i mörkret.

Den handlar om Marie (Mira Eklund), en lätt trasig ung tjej som skär sig i armen och anser sig för dålig för att bli älskad, om Lennart (Lennart Jähkel), som stoiskt och panikartat har hållt ihop sitt äktenskap med Birgit (Ing-Marie Carlsson), som i 19 år längtat eftersin ungdomskärlek Bertil (Krister Henriksson), en slask-tv-stjärna med djupt självförakt och barndomstrauman som han försökt supa bort, och i viss mån om Oliver Loftéens rollfigur, en kristen ung man med känsla för rätt och fel.
Den är ultrarealistisk, överrealistisk. Ohlin lyckas klämma in hela Sveriges samlade relationsproblem i en enda film på en och en halvtimme. Det är fan imponerande. Kanske till viss mån lite väl mycket på en gång, man kan se den som en avancerad och djup såpopera, som 120 avsnitt kondenserad till en långfilm.
Skillnaden är det magnifika skådespeleriet, rätt igenom, allihopa, verkligen allihopa. Som när Ing-Mari Carlsson blinkar en sekund när maken frågar "älskar du mig?", eller när hon är obehagligt kärlekskrank efter sex när Bertil bara vill vara ifred, eller när Lennart sitter i badet och gnäller över jobbets nya datasystem och kaffemaskin, eller Maries skrik efter mamma när hon lämnar henne i badrummet när de nästan, äntligen, är nära att nå varandra. Eller när Bertil fyllskrattar åt det absurda i när…tja den scenen måste ni se själva.
Och se den på bio, den bör verkligen ses på bio, i dvd-form hemma vid tv:n om ett halvår når inte alla subtila detaljer fram, tror jag.
Lisa Ohlin är en extremt skicklig hantverkare med känsla för människor. Dessutom är filmen rolig, tro inget annat. Den är som Carin Mannheimers tv-serie "Svenska hjärtan", men här och nu och i dag, modern. Det enda som saknades var ett indierockigare soundtrack. Vilket i och för sig saknades djupt. Men man kan inte få allt.

Jag gissar att den kommer få tre- och fyrplusbetyg. Jag skulle ge den fyra plus.

Lite konstigt blir det när jag kom ut ur biomörket till ljuset på Kungsgatan och så står alla skådisar i filmen där! Helt oväntat. Det skulle bli presskonferens. Borde sagt "hej, grattis, ni var skitduktiga" men, tja, jag blev paff och slank förbi bara.
Men hej, ni var skitduktiga och ni har gjort en skitbra film. Grattis.

Fredrik


"Ray" och "Sideways".

Jens och jag kollade på "Ray" och "Sideways" (pizzan blev bränd, torr och satt fast på plåten, jaja).

Kom på att jag recenserade Ray Charles i Globen, tror det var 1994. Jag gav konserten två plus. Två! Jag var helt dum i huvudet. Ray Charles kan inte vara två plus. Förlåt mig, brother Ray i himlen. Jag var ung, jag var dum, jag hade ännu inte hajjat soulen.

Och "Sideways"…vilken film det är. Tänker alltid: är jag neggiga, rädda Miles eller liriga, lattjo Jack? Jag ser mig själv som Miles, är Miles, men är nog ändå också Jack. En liter här, en liter där. Är det så för de flesta? Det är det nog.

Jag tror det avgörande är vem man möter. Nån (kvinna) som skrämmer eller inte skrämmer. Nån som kan skada eller inte skada (ens hjärta). De som kan skada: Miles. De som inte kan skada: Jack.

Det skulle man kunna skriva mycket om och det kanske jag gör, someday someway.

Gonatt folks.

Fredrik


Dagens Cappriciosarecept

2 påsar Kungsörnens snabbpizzamix.
2 burkar saggiga champinjoner (skivade).
En hel del Heinz chiliketchup.
En hel del saggig rökt skinka.
Massa saggig ost.
1 näve "pizzakrydda".
Rör ihop mixen, platta ut med hjälp av en brödkavel, alt. en flaska vin om brödkavel saknas, kräma på chiliketchup, lägg på skinka, champinjoner, pizzakrydda och ost i den ordningen. In i ugnen på 250 grader i 10-15 minuter och vips, där har du en mycket fet och tragisk måltid.


Fredrik


Kavelbrist

Jag behöver en brödkavel. Snälla påminn mig om att gå till en brödkavelsaffär. De hade ingen på Ica.

Virren


Måndagsmailfest

tja, sitter på jobbet och surfar runt på aftonbladet och hittade en rolig gammal krönika. du verkar ha lekt en hel del galen sanning och konka i dina dagar.

J

Svar: Mm, fniss, hoj, men trenden dog nånstans där. Tror jag. Eller håller ni på än?

***

Fredrik!!
Du sänker min arbetsmoral här på banken eftersom det är mycket trevligare att sitta och läsa dina gamla krönikor än att skriva anställningsbetyg.
Hur som helst. Har en teori om varför folk (inkl jag) tror att du är så kort. Det måste vara för att du skriver ner dig själv så ofta. Då ser man framför sig en kortis med sänkt huvud. Skriv upp dig ibland också, du verkar ju vara lite lagom cool och har ett schysst jobb och bra musiksmak. Det är ju alltid något! Och vips ska du se att folk börjar uppfatta dig som lång.
Ha en härlig dag trots det tråkiga vädret!
// Ida

Svar: Hm, jo, men skriver jag upp mig själv - även om det är sant, speciellt om det är sant förresten - så tycker folk att jag är så självgod och dryyyyg och så blir det dålig stämning.

***

Hej Fredrik,
Angående Lindas inlägg i hennes blogg; "Googlefight. Jag tycker AB ska sluta upp med att kalla sina bloggar för Sveriges största. Kolla här. Haha".

Hennes länk tar oss hit , vilket gör en sökning på google efter uttrycken "Linda Skugge" och "Fredrik Virtanen". Var hon får in ordet blogg förstår jag faktiskt inte.
Om du däremot gör sökningen på rätt sätt, dvs. den här är länken så ser du att AB / du faktiskt leder "bloggfighten".
Tycker du ska nämna det i din blogg, det här har hon bäddat fram själv i en mörk skog med strupen målad i självlysande färg.
Må väl,
Opi

Svar: I the man!

***
Tjena, Virre!
Läste din blogg nyss, brukar inte göra det annnars, gjorde det i början när det var en rök-blogg men jag är inte jätteintresserad av en sluta röka-kurs så jag slutade läsa och sen dess har jag dissat dig.
Idag läste jag iallafall och tyckte det var trevligt så jag fortsätter nog. :)
Måste bara fråga en sak: Var det en liten date du var ute med Järphammar på eller? Tolkade det så men då är det inte så bra att skriva att du verkar körd hos henne i bloggen va? Det är väl inte helt omöjligt att hon kikar i den och isåfall stärker det väl inte dina odds att du sågar dina chanser hos henne?
Du kanske inte svarar på såhär personliga grejer men eftersom du skriver om det så är du väl inte jättehemlig av dig, antar jag...
Fortsätt dela med dig av det som är lite småhemligt, det säljer! ;)
Tjena!
/ Scallis

Svar: Asch, det var ingen dejt. Bara två murvlar som diggar Uffe. Anna är sjukt rolig, för övrigt. Men jo, det var tveksamt om jag borde ha skrivit det där. Känns rätt skämmigt faktiskt. Hela det där inlägget var gränsfall, speciellt eftersom Ulrika och Uffe avslutat sin affär och numera är vänner blott. Och att "baby" inte nödvändigtvis varit hon. Hon blev nedringd av murvlar som ville veta the whole truth. Jag bad om ursäkt till Ulf på Storsjöyran (vågde inte be om "Håll mej" tyvärr...jag blir nervös av att träffa Ulf), och till Ulrika, som jag träffade på U2. Vatten under broarna, redan spelade kort. De förlät storsint. Ibland glömmer jag att jag skriver Sveriges största blogg och tänker liksom att det bara är...jag.

***
Hej Fredrik!
Det vore kool med fler mobilbilder i din blogg.
Sämst är när du skriver om Uffe. Nu tycker jag att det räcker med den varan i Ica-affären såattsäga.
Dagens otur: köpte en banan på lunchen, den var omogen och totalt omedgörlig vid öppningstillfället.
Mer bloggande!

S

Svar: Måste lära mig lägga upp bilder snyggare bara, de nya verktygen och jag är inte riktigt vänner. Yran-vimlet är en enda mess. Och till alla som frågar: armbrytningen pågick bakom scenen ungefär när Phoenix spelade, efter The Arks gig på samma scen. Såg dock "If I ever feel better" från sidan. Vilken sanslöst bra låt, vilken text! Annars var Phoenix alldeles för rockiga.

***
Som tjej lämnar man gärna små souvenirer efter sig, om man vill bli ihågkommen eller om man gärna vill att Han ska titta på hårnålen, örhänget,armbandet, bla bla bla...! ..och SAKNA! Fattar du?

Anette

Svar. Jag fattar. Och hon lyckades. Har inte lyckats slänga den där hårnålen. Än. Kommer jag någonsin? Jag är så sentimental.

***

Du kom med i min blogg. Kolla in den bara!

Anders Asp

Svar: Hittar inte mig! Skrev du nåt dumt?

***

Hej Fredrik!

Nu har jag fnissat och skrattat så att den lilla kulan på magen försvunnit för gott på grund av din blogg!
F-n, när vår deal med USA blir klar och vi åker över och spelar där, så får du packa datorn och tandborsten med tillhörande kräm och följa med.
-" This is an offer you can't refuse!" (Bör uttalas
med en något Marlon Brando-liknande röst) :-)

J.

Svar: I'll be waiting, som Matthew Sweet sjöng.

***

Hej virtanen! Jag gillar det du skriver, du är rolig typ jämt. Jag vill bara kommentera din text om barnen på tåget: Det finns inga barn-och-skrik-vagnar på X2000!!! Jag är själv ensamstående mamma till en hyperaktiv 2,5 åring, vi åker ofta tåg och det är pestigt och skitjobbigt. För mig som springer efter ungen, för medresenärerna och inte minst för barnen själva som inte har nåt att göra! Varför SJ inte har barnvagnar (har hört rykten om att det finns på intercity tågen på vissa sträckor) är obegripligt.

MVH Sara

Svar: Vi startar en protestlista?

***

Jag har inte lyssnat på ulfs "ripprapp" (vilket underbart namn på en skiva) sen jag var tolv tretton år sådär i början på åtti.. Den är magisk hela skivan. Du som är kärlekskrank o skickar spioner hit o dit, lyssna på ute på tippen o gråt en skvätt,,,,
O

Svar: I'm doing that as we speak.

***

Den svenska radions räddning nu med engelsk manual.

Här

Kjell

Svar: I love Kjell Alinge.

***

Hej Virre!
Min vän Karro och jag har alltid haft som mål att under yran få syn på Per Bjurman men aldrig lyckats med detta mission. I år var uppdraget, som du kanske förstår, att se dig.
När klockan började närma sig halv 2 på lördagsnatten så kändes det som att vi skulle misslyckas även i år. MEN, mitt på stortorget så står du, i dina vita byxor och lyssnar på Uffes sköna stämma. Efter alla dina lovord om Ulf Lundell så blev vi mäkta förvånade när vi såg dig lämna framträdandet för att i stället gå in på utestället "Simon&Viktor" (Inte för att vi följde efter dig, eller nåt). Vi undrar bara, how come?
Det gör inget, vi gillar dig ändå, det ska du veta.
Tjingeling!
//Två hängivna läsare

Svar: Ah var fick du alla dina spioner ifrån...? (Allvar: han spelade lite fel låtar, vi var sugna på bärs, man kunde höra honom från puben, vi gick tillbaka, han spelade inte "Håll mej"). Sluta spionera, rackare.


Sade, dagens regnmåndag

"By your side" med Sade är dagens låt!

Virr


Whiplashskadad?

Alltså, jag har ruskigt ont i armen och nacken. Fick nog whiplashskada av det där knasiga armbrytarinfernot bakom scenen i Östersund. Håkan Hellströms idé, alltihop, han fick ett ryck och sedan bröt alla arm som 14-åringar.

Undrar hur det gick för SOOL att spela förband till U2 i Köpenhamn i går, Ebbot måste ju också varit träningsvärkad. Det gjorde ont när jag sov, det gör ont när jag skriver det här. Så nu slutar jag. Ska snart äta lunch med Oisin, för övrigt.

Fredrik


Rod, dagens Dylancover

"Sweetheart like you" med Rod Stewart är dagens låt!

("Sing your troubles away" med Sweet Chariots var nära, men, tja, nära, ni vet.)

Fredrik


MMS-vimmel, Yran

Well, här är ett MMS-vimmel ändå. Kaotiskt. De nya bloggverktygen passar på nåt vis för en natt på Storsjöyran. Pernilla Wahlgren gör djävulstecken! Ebbots gayfinger! Armbrytning!

storsjönpernillaraggadishjag o ola bryterhåkaqn o jeppssonx o ebbotebbot fingermaria saharalina camillaark livejcebb o håkanbåtflygplanerikaälgwraparmhävningjag ebb


Oj oj Yran

Vilken kväll! Armbrytning med Ebbot, Håkan, Ola (Ebbot var bäst, Salo vann också mot mig, Håkan skrek "jag vill bara bryta mot tjejer") och sedan Ulf Lundell-gig med Quetzala och sedan en vansinnigt otroligt rolig efterfest med Janne Kleman och Per Alexanderssson och Jens Lagerqvist vid dj-sparkarna som pågick till 5 i morse så jag orkar inte berätta nu, puh stånk och stön, men det ska jag göra i morgon. Hej Die Hard.

Kram

Fredrik


april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits