Orup, dagens Bulgarienvinst

"Nu smiskar vi upp dem med 3-0" med Orup är dagens låt!
Virro Ibrahimovic

Båtrace & fotboll

Bisarrt. Normalt sett är det väldigt lugnt och skönt nere på Riddarholmsfiket. I dag var det båtrace! Ett satans oväsen och masssa folk som drack öl. Och snabbt gick de där små racerbåtarna. Tydligen var det Nordisk mästerskap. En svensk vann, tror jag.
Nä nu blir det fotboll härhemma med the lads, om de nu dyker upp.
Fredrik

Har blivit en fikaperson

Vad ska jag hitta på med Hanna i kväll tro? Soul-Henke spelar på Saline, förlaget Kartago inviger en ny butik på Kocksgatan och Jan Stenmark är där! Han är min idol. Och Kellerman är förstås där också. Och Cyril. Men det är nog kanske allra varmast på Debaser till att börja med. Vi får se. Hanna är borta än. Jag har ägnat dagen åt att fika. Det är märkligt att jag blivit en fikaperson. Jag fikade aldrig förr.
Intresseklubben anteckar väl det här?
Fredrik

Cafés modeprisfest

Micke Svensson på Hachette bjöd mig, Hanna och Hans Wiklund på shots. Jonas Åkerlund såg ut som nån i Grateful Dead. "Men det har jag ju alltid gjort", sa han. Hm kanske.
Alla var väldigt stiliga med fint hår. Sofie Fahrman vann bäst klädd, Ebba Sydow grät av avund.
Hanna råkade jag visst komma vilse från. Hoppsan.
Fredrik


Alf, dagens solstråle

"Söttsalt" med Alf är dagens låt!
Virren

Skön kille

Aftonbladet har skaffat en soft snubbe som krönikör. Carlos Rojas Beskow. En perfekt blandning av Rojas och Beskow. Snygg också.
Carlos Rojas Beskow

Hannas krav

Lite jobbigt ändå att Hanna är här. Kul förstås men liksom FREEEEEDRIIIIIK NU MÅSTE DU HITTA PÅ NÅT KUL Å GÖRA FÖR MIG! Kom igeeeen nu! Dra med mig på mediafester! Jag vill träffa kändisar!! Stakka Bo! Carola! Kom igen nurååååå. Ta hand om mig!
Som en bebis.
Men okej då, vi går väl på fashionfesten på Hasselbacken.
FredrikKasey, dagens aussie

"The Captain" med Kasey Chambers är dagens låt!
Virre

Pimmsbabe här

Sådärja. Nu är Hanna Flodr här från England. Med en flaska Pimm's i bagaget.
Det var väldigt roligt att hon kom hit och jag inte var här, men en annan flicka. Sånt tycker jag är kul. Kanske berättar Hanna om det på sin blogg.
Fredrik

Minst av allt har jag hittat en vän

Portugal ja.
"Hon med sina tusen kyssar, han med sin konjak under sängen", tänkte jag ofta. Eldkvarnlåten "Änglarna från Cadaquez", men jag hade ingen konjak under sängen och hon inga tusen kyssar, men ni vet känslan av varmt och trasigt. Och skillnaden var hårfin.
Och så sjunger jag ofta. Inte bara "Änglarna" utan vad som helst, bara rätt ut. Tondövt, tyckte hon och bla-bla-bla-aade och slog på öronen och skrattade. Jag skyllde på förkylning, att jag egentligen kan sjunga, och vi satt i bilen upp mot Porto och båda tyckte om Paul Simon trots att hon är elektronika och så körde jag vilse för att hon inte kunde läsa en karta, eller inte orkade för det var nån flott McSweeney's-samling eller "Shadows of the wind" av Carlos Ruiz Zafon som skulle läsas (Jag läste GW Persson, vilket fröken hot shot-litteraturvetare fnös åt, medan givetvis Hemingway fick med beröm godkänt...och just det Pelecanos gick för sig också).

Ibland blev jag svartsjuk på böckerna.
Jag brukar inte bli svartsjuk.
Är böckerna viktigare än mig?
Vad är det för sjuk känsla?

Nya städer, nya svärdfiskar och grillade kotletter och frittar. Maten är inte avancerad i Portugal. Men rätt god. En öl kostar en euro förutom i turistkvarteren. På bensinmackar utmed A8 kostar en limpa cigg, en flaska rom, massa kallt vatten och tio påsar maltesers under 50 euro. Hon älskar maltesers, jag också, nu.

Ibland kom oron. Hur nära är hon inte? Här är en person jag egentligen inte känner, jag försöker nudda henne men just nu är hon inte där, har hon tröttnat redan? Ska det inte vara vi resten av livet? Ska det inte vara romantik? Varför besvarar hon inte mitt intresse, mina ord? Denna kyla. Detta fiasko.
Och sedan: men gud vad tänker jag? Lugna ner dig, Fredrik. Klart du inte kan hoppas på det. Inte än. Klart att den typen av romantik är vansinnig och bygger på drömmar och luft. Ta det lugnt nu. Hon är här. Jag är här. Vi är här. Du är inte ens säker på att du själv är kär, vad är det du begär, idiot? Andas lugnt. Det är okej att vara ett gift gammalt par redan, några minuter, några timmar, det är bara bra. Utan tusen kyssar, utan konjak under sängen, med Dave Eggers-antologier och GW Persson-deckare i fula badläder vid ett mycket kallt Atlant-hav som det absolut inte gick att bada i för två badkrukor.

Sedan vissa disiga morgnar - morgnar vid 12 kanske 13 kanske 14 för det kan ha blivit sent natten innan, vi kunde ha suttit på en av uteserveringarna med isade flaskor Matheus som smakar saft och konstaterat att Portugals befolkning inte är det minsta vacker och skrattat åt South Park-skämt, hon kan citera det mesta, eller helt vansinnigt låga låga låga pruttskämt eller åt den galna natten vi träffades allra första gången bara en vecka tidigare - så gick vi omkring och letade efter nåt jävla slott och drack kaffe med mjölk och Lissabons gatulangare hade redan börjat smygvisa upp sina jättelika svarta klumpar och viskat "hasch? kokain?" och sedan kom eftermiddagshettan och allting kändes tryggt och bra och roligt och normalt - trots hennes onödigt morotsfärgade new wave-frisyr - och hon lärde mig hur pinjeträd ser ut, hur olivträd ser ut, och massa andra träd jag glömt nu, och hon var så väldigt söt när hon kallade mig gubbstrutt och strök mig över nacken så att jag rös långt inuti.

Minst av allt har jag hittat en vän.
Fredrik
Berns terass i kväll

"The last time" med Keane spelades på radio nyss. Bara piano, bas och piano ger ett MAGNIFIKT bra ljud. Jag älskar bra ljud. Kanske blir det nån Keane-låt på Berns i kväll, kanske "Bend and break". Tom gillar också Keane.
Det blir värsta bästa festen, som Magnus Uggla skulle sagt, på Berns i kväll.
Kom.
Virren

Emily McEwan

(Det är nåt fel på bloggen så skyll inte på mig att den inte uppdateras, snälla).
I går kväll tittade jag in den svenska debutanten Emily McEwan på Mosebacke. Lite Norah Jones eller Joni Mitchell med standardstämda gitarrer. Mjukt, präktigt och fint. Hon hade ett väldigt vackert sätt att rycka lite stelt när hon sjöng. Och en skitvass gitarrist.Om nån undrade.
Fredrik

Idol - bra

Daniel Breitholtz är en sanslöst ocharmig rackare, men "Idol" var faktiskt inte det minsta dumt annars. Freakshow, tragik och viss briljans.
Green Day-pojken som sjöng "Beautiful" var magnifik, gullig, genial, faktiskt. Här, kolla in Johan Larsson!
Ska bli kul att följa "Idol", eller hur?
Fredrik

Hellström igen

äh...sorry Jenny men det var absolut inte "Låt oss fly.." som spelades utan efter 2 dygns tvångsgrubblande o sökande i skivsamlingen klack det till: Det var en version av Big Stars "Thirteen" som sjöngs ömsom på sve, ömsom på eng...helt fantastisk var den men VAR får man tag i den???
Mvh Micke
Svar: Bra fråga.

Nu: Idol på TV4

Ska bli kul att se för första gången.
Fredrik

Peter, dagens svenska klassiker

"Ända till september" med Peter LeMarc är morgondagens låt redan nu!

"Och du vet att hon är hos dej
Och du räknar ditt hjärtas slag
Och du får hennes glaspärlekyss
Den gör dej så hopplöst svag
Och du lovar henne allt
Du aldrig kan hålla
Och du älskar henne
Ända till september"

Fredrik

Jens moped

Fredrik,
Om jag inte är helt ute och cyklar (alt. åker moped), så är Jens moped blå.
En plastigt konstig blå färg, däremot är nog fälgarna på däcken gula tror
jag. Tänkte bara upplysa om det.
/Martin
Svar: NU är vi nåt på spåren! Tips mottages med tacksamhet till ledningscentralen på Kungsholmen.
Här är bild från Jens:
honda

Fika i motljus

hagis i motljus
Så här såg Hagman ut i motljus när vi fikade på Järntorget nyss, Stockholms äldsta fik, enligt Per och han vet sånt. Det visade sig att The Sabrina inte ska uppträda i morgon, bara spela skivor. Fast Tilliander lär väl sin festliga vana trogen visa sin...
Nu ska jag träffa L.
Virr

Kärlek mot soffa

Magnus Talib har en annan efterlysning:
"Kärlek bytes mot soffa". (Han vill ha soffan och erbjuder kärleken).
Ni hittar honom i sin klädbutik Guidelines, Södermannagatan 21.
Virr

Dimmans moppe stulen

Dåliga nyheter. Jens har fått sin fräcka vespa stulen. Hör av er om ni ser den. Den är gul.
Fredrik

Olycksfågel

Min grillande väns son fick frågan på ett riksomfattande prov:
"Vad är en olycksfågel?"
- En fågel som flyger med bandage om vingen, svarade han.
Det var fel svar.
Men så underbart vackert, eller hur?
En fågel med bandage för vingen.
Det är vad vi är, olycksfåglar.
VirrenSexa-av-byxorna-skratt

Åkte efter grillningen utmed Gröna linjen till Birkastan, hon bor där. Hon sa att vännerna läst och skrattat haha och sagt att nu blir hon hela Sveriges Virtanen-Blogg-Mirja. Aj då, tänkte jag, borde inte skrivit namnet, men hon läser inte så jag kan skriva vad jag vill, nästan. Och kanske heter hon inte Mirja. Haha på er.
Hon förefaller kall men hon tände ett ljus i fönstret.
Jag hade glömt hur september låter, när vinden rasslar i nästan torra löv, och lugnet som kan komma då. Det hade jag glömt. Och det är ännu inte ens september.
Och hon har en helt perfekt tandborste! Det älskar man. Och en liten dyr tvål. Sånt älskar man också, tjejgrejor. Och så har hon kärleksört i köket, hon ska bli trädgårdsmästare. Och så skrattar hon hysteriskt när jag försöker sexa av mig byxorna framför repriser av "Sex and the city". Charming.
Fredrik

Hellström-svar mm

Låten som spelades i högtalarna innan håkan gick upp på scenen var "Låt oss fly precis som Gil"och den låten ligger som extraspår på nya skivan. Nästan pinsamt att ingen verkar ha koll!(jag var där och typ ingen kunde texten.gaah!) nu vet du iaf :). jenny.
Svar: Tack.
***
hello hello baby,
det verkar som om vi har fått ett triangeldrama: Silverfisken har gett sin in i leken på allvar nu... http://saintkildaroad.blogspot.com/
see you soon!
xx h
Svar. Fin kille, that fish. Ja, Hanna, snart, det ska bli kul! Egentligen borde du komma i morgon redan för stan är full av aktiviteter. The Sabrina (Hagman-Tilliander-Skugge) spelar på det där stället vid Karlbergskanalen, det är Bomben XL och så jag o Pylen på Berns terass. Och det är SOL! Skynda?
Berns terass rocks i morgon!

Sommaravslutning på Berns terass i morgon! Jag och Tom Pyl spelar skivor fram till 03.
Temat enligt Tom: "Tänk typ världens bästa låtar någonsin". Woha.
Kom!
Virren

Rod, dagens brittsommar

"Maggie May" med Rod Stewart är dagens låt!
Fredrik

Kärleken som Folka

Jo jag vet, ni vill höra om Portugal och den eventuella kärleken.
Det får vänta. Precis som hon och jag väntar lite. Hon är cool, vi tar det lugnt.
Det är svårt att toppa en veckas drömsemester, svårt att komma hem, svårt att ställa om till vardag, svårt med nya spelregler. Det är som att hoppa in i en BMW när man just tagit körkort och sedan får en gammal Folka.
Men Folka är ingen dum bil det heller, när man vant sig.
Herregud, bilmetaforer!
Nu tar jag en promenad med Emelie. Sedan ska jag få grill i en trädgård.
Virren


2 x topp-Åsa

Jag gillar Åsa Petersen på min tidning. Hon skriver bara bättre och bättre; robust, rejält, reko, ocyniskt.
Vi brukade röka ihop förr på plan 6 men så slutade vi röka båda två (eh). I dag skriver hon om bloggar på ett bra vis men det är ingen debatt för mig även om det kanske borde vara det. Försöker undvika att metablogga, försöker undvika att göra en så himla stor grej av lite blogg, försöker keep it pure (och Croneman har jag aldrig varit arg på, det var ju skoj alltihop, även om frilanseliten ruggade upp sig ilsket).
Åsa är väldigt trevlig för övrigt.
Förresten: en annan Åsa som är toppen är förstås Åsa Linderborg. Det har jag glömt att säga länge nu. Där har vi hard core socialism med extra sås och bildning.
Fredrik

550 spänn på hadda skivor

Det är fel på mig.
Köpte just "The rhythm of the saints" och "There goes rhymin' Simon" (Paul Simon), och "Tom Petty and the Heartbreakers" och "Rumble doll" (Patti Scialfa) på Pet Sounds.
Minst tre, kanske alla fyra, skivor hade jag redan.
Så varför gjorde jag det? Varför slängde jag ut bortåt 600 spänn på redan hadda skivor?
För att jag tydligen ännu är gubbrockare? Ja.
För att det är måndag och man bör pigga upp sig på nåt vis? Ja.
För att det är en satans oreda bland mina skivor och jag inte sett dessa fyra på länge? Ja.
Men ändå. Det finns ju massa andra jag kunde köpt?
Nåja. Jag blev uppiggad, så det funkade.
Allt som funkar funkar.
(Jag har minst fyra exemplar av "Blonde on Blonde").
Jag bad Pet Sounds-Stefan att se till att plasten var borta på skivorna. Filmmannen och T-Rex-fantasten Ronny Svensson stod bredvid med stor mage. Han höll med mig när jag sa att jag HATADE att skära upp jobbigt inplastade skivor. Stefan fixade förstås plastbiffen.
Sedan gjorde Pet Sounds-Emelie sitt goda kaffe trots att det är hennes lediga dag.
Hon är snäll.
Virren

Slummin' SöFo

Mauro Scocco sjunger "Kall stjärna" på P3. Rätt bra. Fast kanske borde han gjort syntretron redan på förra plattan.
Jag är glad över att Green Day vann sju MTV-awards. Green Day är underskattade. Fast det hade kanske räckt med fem?
Och så längtar jag underligt nog till New Orleans, som verkar dränkas snart. Det är en briljant stad. Må det gå den väl.
Talib mailar och konstaterar att det hade varit ångest om vi vaknat i Åbo i dag. "Men förmodligen sjukt kul". Indeed.
Omedelbara planer: nära 0. Luncha med Oisin var det tal om men nu är ju lunch snart över. Kanske fika med Emelie, vi sa nåt om det i går. Ikväll kanske grill i en trädgård. På onsdag kanske spela med Tom Pyl på Berns terass. Många "kanske" nu. Allt är väldigt oklart. Det är skönt. Ska bara slumma runt SoFo (föredrar SöFo). Och just det, ja, Hanna kommer på torsdag. Måste städa. Där har vi tredagarsplanen!
VirrenLite måndagsmail kanske

ha ha har du gått och blivit en hoolie?från sverigescenen.com :
-------------------------------
det ryktas... att "Älska PR" tidningen Aftonbladets journalist Fredrik Virtanen köpt sig en Stone Island jacka. Återstår att se när någon ska testa om "han står för jackan"...
-----------------------------
du måste ju blogga om hur det gick när du tvingades stå för den!tack på förhand!
/UF.


Svar: Haha. Alltså. Ja. Det var när Andres och jag käkat middag, vi drog till Riche. Magnus Carlsson spelade skivor och det var massa tuffingar där. De sa att jag inte fick ha på mig deras kläder. Med detta avsågs alltså Stone Island-jackan som jag köpt på Nitty Gritty. Jag vet förstås att läktargängen har dyrmärken men fattade inte att en vanlig svenne kunde åka på spö för en jackas skull. Tog bort märket! Jag är inte huligan! Vill inte ha spö! Jag bara gillar Oasis.
***
Här har du ett blogginlägg du borde kolla på ;)

Svar: Gulligt! Men alltså min Miu Miu-tröja på den där bilden är fin (och av helrätt modell, som Fredrik Lindström skulle sagt), det borde hon förstå.
***
En gång skrev jag till dig att vi var bäst just nu. Jag ljög. Men nu är vi verkligen bäst just nu. Och mest just nu. Du borde läsa oss. Och uppmärksamma oss. Tycker vi.

http://detljuvalivet.blogspot.com

/Goesta & Aaron

Svar: Sure boys.
***
Hej Fredrik
Äkte ner till huvudstaden för att få njuta av sveriges bästa liveband igår. Fantastiskt är ju bara förnamnet och det känns helt overkligt att nu sitta i umeå igen och ha varit med om nåt så grymt omtumlande!!! 2 saker som dock har stört mig lite:
1 det är ju lite orättvist mot alla när HH inleder för efter den fabulösa konserten så skulle ju knappt en springsteen från 76 ha velat gå på...(och JA, jag förstår Marcus tårar.) Både Moneybrother o The Ark var ju fenomenala men ribban var ju satt så sjukt högt..
2 Vad i hela kosmos var det för grym cover som HH tycks ha spelat in och som spelades precis innan han gick på??? vet att jag har låten men kan inte komma på det..."..talked about paint it black..."

Var på tv-inspelning i tis där moneybrother bla gjorde covers av "slow love"(prince) och "Brännö serenad" !!! Sanslöst bra! sänds 24 okt som programmet "Album".
Ha det
mvh Micke


Svar: Alltså, jag var inte på Where the action is i Stockholm, bara på festen efter. Nån annan kan säkert svara dig kompis.
***
Hej (och välkommen tillbaka till Stockholm)! Jag är en av alla som läser din blogg nästan dagligen, så måste erkänna att jag har saknat dig lite.
Har en liten fråga som jag hoppas att du hinner svara på, det är nämligen så att jag tänkt börja blogga själv (jag hör att det är "the in thing" att göra!) Jag kan bara skriva om mig själv och hur jag upplever personer och händelser, men jag är lite orolig att jag ska råka skriva grejer om någon som påverkar dom negativt när dom läser det... Så jag är lite rädd att skriva privata saker, men samtidigt KAN jag bara (och vill bara) skriva om privata saker. Catch 22! Så till min fråga är till dig för du verkar ha kommit över lite av samma hangups nyligen. Jag syftar alltså på din nyfunna kärlek (grattis btw!) och hur du skriver om hur du upplever henne på ett sätt jag inte minns att jag läst tidigare. (Räknar inte Hanna Foldr-flörten, för hon skrev ju faktiskt om dig också!) Om det är så att det är en förändring, är det i så fall känslan (att man inte KAN skriva något om den här personen som den skulle KUNNA uppfatta negativt, pga att man är så nära varandra) eller är det för att DU har kommit på hemligheten bakom att slippa ha den här hangupen (det vill säga, att inte oroa sig för om man skriver för mycket)? I så fall skulle det vara fantastiskt om du skulle vilja berätta...? :-) Jag skulle ju säkert kunna fråga vilken bloggare som helst, av dom som skriver om andra människor, men är väldigt intresserad av vad din åsikt är. Det är dels för att du den mest lästa bloggen i sverige, samt för att jag faktiskt läser din blogg, men också just för att det verkar som om det har hänt något nytt med din stil. (...Jag förstår också att det kan vara en förändring för att du inte känt så här för ngn människa under den tiden du haft bloggen, i vilket fall: jag ber om ursäkt för att jag störde - gå tillbaka till din flicka!)

Om du inte har tid att svara, eller inte fattar vad jag menar så tackar jag iaf för att du (förhoppningsvis!) tog dig tid att läsa mitt brev.
MVH,
Andrea


Svar: Ja du. Jag vet inte. Tyvärr är det omöjligt. ALLT går inte att skriva, inte när det gäller andra. Det får komma i en roman kanske. Där kan sanning presenteras som fiktion. Här måste sanningen klippas av ibland. Det är komplicerat: om jag börjar tänka högt här på bloggen - om tex en eventuell kärlek - kan ju hon läsa det. Och var hamnar vi då? Vi hamnar i en fejk eftersom jag ju är medveten om att hon kan läsa. Det blir lur. Men man ska inte tänka så jävla mycket. Bara sätta papper i maskin! Lycka till.
***
Hej, Virren! Kunde inte låta bli... Love you, forever. Kolla in.
/prisse
Svar: Haha. Jag tyckte att det var ett toppeninlägg.


Sluta röka - igen

Hm, det börjar dra ihop sig till att sluta röka igen. Går snart inte att skylla på uteserveringar. Köpte Lucky Strike-snus i går, den soggiga sorten, inte lika bra som den fräschare vita.
Antar att det slutas röka när jag börjar jobba igen nästa vecka.
Har ännu tax free-cigg från Portugal. Fanns ingen Camel light så det blev två limpor starkare Camel. Smart!
Virr

Fint besök från England

Bloggbekantingen Hanna Flodr ska komma hit! Det känns lite nervöst faktiskt. Inte minst för att jag måste städa och för att hon förstås kommer att dissa min soffa och så antar jag att jag får ett visst ansvar för att hon har roligt i stan, som ju börjat slumra lite såhär i gränsen till hösten, ordningen, tyngden.
Och tänk om vi blir kära? Hon pratar om nån Silverfisk men det är förstås bara nys. Jag orkar inte bli kär en gång till. I en till. Hur ska man prioritera?
Är det lagligt med harem?
Fredrik

Dimmiga dagar

I går missade vi färjorna till Finland med 15 minuter. Vi kände oss aningen vild & crazy och tänkte hey hoe let's go men var för sent ute.
Det laborerades därefter med hetsresor till Thailand, Rom eller Singapore och gud vet var, men vi kom ingenstans.
Lika bra det. Portugal har rivit djupa sår i plånkan. Så lika bra det.
Det är en dimmig deppig dag i dag men det är ju alltid måndagar, även semestermåndagar, de är måndag och måndag är måndag men de försvinner och enligt Svenskan ska det dessutom bli fint väder i veckan. Ser vi fram emot.
FredrikPopsicle, dagens summer's almost gone

"Hey princess" med Popsicle är dagens låt!
Virren

Hurricane Gilbert revisited

På "Where the action is"-efterfesten på Marie Leveau i natt fick jag träffa Daniel "Hurricane" Gilbert igen!
Jag lovebombade honom så mycket att han blev rädd tror jag. Älskar den mannen.
Fredrik

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits