Tvåa på Moraltestet

Många, inklusive Danne, verkade lyssna på "Moraltestet" i Christer i P3. Kul. P3 har bra musik. Och jaaaa, jag fick bara "en väldigt stark tvåa" på en skala av fem av den där domaren från Göteborgs universitet.
Men jag tycker att det är helt ok med tanke på att jag svarade ärligt. Hade ju varit skittlätt att få en fyra-femma genom att ge "rätt" svar. Ni vet, de fina svaren. Eller också är jag i moraliskt förfall (vilket är helt ok). Kul var det i alla fall.
Nu så: Operabaren.
Virre

Bern, dagens kobäng

"Kurt" med Dan Bern är dagens låt!
(Den har nog ingen hört, så här är texten).
Virren

Öh, var är...musiken?

Kul på Berns i går, men inte mycket folk just i matsalen. Halvbrats kom förvirrade in och frågade : "eh, var är…eh…musiken?"
"Ravet är därnere numera", svarade jag och spelade Le Sport, Embassy, ELO, Fleetwood och annan gubb.
Berns har alltså gjort om en del, folk hittar inte än riktigt.
Och här skriver jag visst om bimbos och här en liten skvätt om "Idol". Jag är inte i högform just nu.
Snart: brunch med Fille.
ITunes spelar "Everybody hurts" med R.E.M på random.
Virren

Puh, en hellday

Ursäkta för nära-0-blogg i dag, har varit en hellday på jobbet. Trött så att jag nära på vill vomera. Nej jag jobbar inte i en gruva eller så, men ändå. Har hastat hem, passerat Folket kebab, ska kolla/skriva "Idol" och sedan rusha till Berns för att lira. Hoppas jag inte somnar bakom skivspelarna. Skulle se så himla underligt ut.
Fredrik

Campbell, dagens Webb

"Galveston" med Glen Campbell är dagens låt!
Fredrik

När det doftar bajs

Det är äckligt att gå in på en toalett som doftar bajs. Det är extra äckligt att det är okänt bajs, när jag inte vet vilken människas bajs som sipprar in i näsan. Är det en modereporter på Söndagstidningen? Är det vaktmästaren? Är det nån teaterskribent på Kulturen?
Att veta vems bajs det luktar är att föredra. Då går det att välja att förkasta eller acceptera ett besök. När det är en okänd människas bajs är läget omöjligt.
Och när jag vänder och går ut står nån och väntar, går in och tror att det var jag.
Det var det ej.
Fredrik

Inte Härenstams vippa

Och här är dagens "Idol"-krönika.
Gomorron Sverige-soffan gick väl inte helt okej för min del. Men Susanne Ljung var i sitt esse om Kate Moss. Right up her alley. Och Jessika är förstås alltid toppen. Och SVT-korven var som vanligt utsökt.
Jag frågade sminköserna om jag pudrades med samma vippa som Magnus Härenstam som var där innan mig. Tyvärr inte. Jäklar! Hade varit stort.
Virren

Ulfs nya: en dubbel bluesrock

Ulf Lundells skiva "Lazarus" börjar med orden: "Jag vaknade en morgon med en swastika i pannan".
Det är bluesrock. Bluesrock. Ibland struttig, ibland tung, ibland som när Neil Young gjorde distad bluesrock. En dubbelskiva. Dubbel.
Jag tror att den kommer att bli mycket svår att lära sig älska.
Vi får se.
Sätter på Laakso, Hello Saferide, Alf och Tomas Andersson Wij istället. Very good swedish stuff.
Fredrik

Hell I still love you New York

Bjurreman flyttar ut ur min gamla lägenhet i East Village och in i ett höghus med utsikt över Manhattans skyskrapor just precis nu.
Åh-uh-ah New York.
Börjar längta tillbaka dit. Vill gå mitt i surren och skriken och tutorna med Gavin DeGraws "Charoit" i lurarna. Den som aldrig varit i New York förstår inte "Chariot", tror kanske att det är slätstruken FM-rock. Inte alls. Broadway i trängseln, upper west side, där låter det så. Piano och popgospel över stök.
"New York, New York" med Ryan Adams skulle sitta vackert med en hot dog mitt på Times Square också.
Såhär kände jag när jag flyttade.
Nu är det dags att beställa en resa tillbaka. November kanske. Det kan vara mycket skönt där då. Men oktober är säkrare. Oktober är perfekt.
Central Park brinner i oktober.
Virr

Dj Virren alive att Berns fredag

Just det, jag spelar skivor mellan 23-03 i morgon i Berns nya matsal. Ny och modern poprock, tänkte jag mig denna gång, men hitsen brukar ju alltid slinka fram. Be there or be fyra kanter.
Fredrik

Fleetwood, dagens vita lögn

"Little lies" med Fleetwood Mac är dagens låt!
Virren

Jag vet inte var hon är nu (ett sommarminne)

Det var inte länge sen.
På slottsmuren i Obidos satt vi och tittade ut över inlandet från ett par hundra gröna meters höjd medan Portugals himmel tröttnade på dan.
Hon flög.
Jag log och hade svindel.
Det var en av de där magiska dagarna.

Kung Dinis gav bergsbyn Obidos till sin fru Isabel i bröllopspresent 1283 vilket måste uppfattas som genuint romantiskt; en så vacker by i bergen strax bortom havet gav han sin fru; det kanske vackraste i hela Portugal fick hans älskade.
Sug på den, J-Lo.
Isabel från Aragon var 12 år gammal när de gifte sig men den biten fakta är inte lätt att få reda på i Obidos. Kanske skulle det uppfattas som olämpligt av moderna turister. Dinis var 22 år. Han var även poet och i Portugal anses han vara en storslagen kung som stimulerade kultur, lantbruk och handel. 1291 fick de en son, kung Alfonso.
Det var länge sen.

Det var inte så länge sen vi satt på slottsmuren och väntade på att solen skulle gå ner och hon flög och jag tittade på hennes röda hår istället för mot den gröna svindeln genom ruinerna.
En familj satt på trapporna en bit bort. De åt skinka och bröd. Sonen såg ledsen ut, som om han längtade till stränderna ett par mil västerut, som om han hade sett dem för sista gången för i morgon var det över.
Vi hade några dagar kvar.
Med armen om hennes hals och med hennes arm löst mot min rygg knatade vi trapporna ner och gick in i ett källarvalv, solen hade gått ner, jag beställde förstås Super Bock.
Ölet Super Bock.
Det fanns inget roligare namn. Jag hostade och skrek. Hon skrattade. Jag älskade hennes talfel och hon kanske mina.
Vi åt det vanliga som var ovanligt gott i Obidos och sen köpte jag henne aldrig den där fult snygga väskan, glömde det, vi promenerade kullerstenarna hem till klostret, lite stadigare.
Det var då.
Det var länge sen.
Jag vet inte var hon är nu.
Men jag var där. Vi var där. Det gills.

Fredrik


"Värmen"-recensioner on line

Många Lundellmän -och kvinnor läser den här bloggen. Så här har jag samlat ihop länkar till DN:s, Svenskans, Expressens, Aftonbladets, Helsingborgs Dagblads och Göteborgs-Postens recensioner av "Värmen". Snällt va?
Fredrik

Dagens virrekrönikor

Såhär skrev jag om att Vänersborg-Johan dumt nog åkte ur "Idol" i går. Och r får den gnälliga söta "Paradise hotel"-Natacha sina fiskar varma.
Fredrik

Blogg har nått västkusten

I dag blev jag väckt av Angelique Hvalgren på Sveriges Radio Väst. Det är alltid knivigt att tänka/prata/finnas tidigt på morgonen. Men hon var snäll och det gick okej. Vi talade om bloggar. Bloggtrenden har alltså nått västkusten!
I morgon vid den här tiden sitter jag i Godmorgon Sverige på SVT. Jag och mitt radioutseende.
Virr

Paradise - magnifik trash-tv

- Jag är nog lite annorlunda än de killar som du träffat tidigare, sluddrade Roger (eller var det Daniel?) till Natacha rätt så oerhört patetiskt i "Paradise hotel".
- Åh, så söööööt, svarade Natacha.
En väldigt intelligent konversation.
Men herregud hur intelligent är man? Och speciellt om man tvingades bära omkring en mikrofon när man var full. Jädrar vilken ångest att lyssna på det.
Och hundfajten mellan Roger och Daniel om Natacha "liksom asså jobbigt att vara singel dra i bikinin TV4 zoomar in mina jättetuttar fy på dem" Peyres i poolen…hjälp vad pinsamt. Jag vill stoppa en kudde för ögonen.
TV4 verkar släppt alla hämningar i år. Allt, allt, kommer att visas i "Paradise hotel", verkar det.
Kan bli helt magnifik trash-tv. En kulturantropologisk bimbostudie.
Virren

Idol-Johan inte vidare!

Helt galet att Johan Larsson inte gick vidare. Mer om det i Bladet i morgon. Men vi räknar med att juryn ger honom en andra chans på fredag. Annars ska den där Breitholtz få på moppo.
Fredrik

Alla feckar, Fredrik klagar

Hm, alla är på Metro nu och firar deras 3-årsjubileum. En skön krog på Skanstull. Allt är gratis, ropade en polare som ringde och tjatade förut.
Jag är hemma. Jag har inget liv. Eller: jag har ett arbetsliv. Men 9 till 23.30 i en hel vecka är rätt sagg. Fast man ska väl inte klaga. Massa journalister har inga jobb alls. Väldigt många, läste jag i vårt fackskrift Journalisten (ledd av den eminente chefredaktören och arbetsnarkomanen Martin Jönsson). Jag klagar för mycket.
Klag klag klag.
Och det är rätt skönt att slippa dricka ölen. Sommaren var som bekant alldeles för full av ölen. Man blir såsig och sentimental. Av det också. Ha.
Snart "Idol"-röstning. Jonas Larsson måste vara given vinnare, trots den extremdåliga låten i dag. Och Sibel Redzep fixar det också. Tror jag.
Fredrik


En diicent skiva

Jag har känt ljuset. Skrev nåt skeptiskt häromveckan om att det var musik för folk som vill känna sig speciella, men Devendra Banharts album "Cripple Crow" är storartad. Inte för "Idol"-fans, men för er på den totalt motsatta sidan. Ni som vill vara lite speciella och som älskar organisk folkrock för själen. En mer än dicent skiva.
Virr

En diicent latte, tack

Markus och jag har tjatat om att vi vill dricka en "diiicent latte" hela dagen. En anständig caffelatte alltså, på stöckhölmska. Det snappade vi upp av Adde Malmberg som uppträdde före Eddie Izzard i söndags. Mycket kul. Adde var mycket kul.
Lasse Karlsson var rolig också. Glömde nämna det i söndags.
Jäklar vad jag jobbat i dag. Ska blogga bättre och närmare any day now.
Fredrik

Bob Dylans idioter

Jag fick nyss ett vansinnesutbrott.
Några debila jävlar i Entertainment Weekly listar Bob Dylans alla album och vilka som behöver dem (tyvärr ej på internet).
Under rubriken "For the total fanatic" hittas bland andra "Infidels". Idioter. Men det blir värre:
Under rubriken "For absolutely no one" listas "Self portrait", "Street legal", "Down in the groove", "Under the red sky"…jag blev så ARG! Jag ville skriva ett långt mail till Chris Nashawaty och Chris Willman, ungefär som massa folk skriver till Markus Larsson när han sågar Oasis eller till Jonna Sima när hon sågar The Rasmus eller till mig när jag sågar nåt nån gillar.
Men då kom jag på att, hey, dessa två debila fåntrattar har ingenting fattat, men de tycker så, det är deras åsikter, de får tycka precis vad de vill, jag har respekt för det. Det är deras förlust om de inte fattar "Silvio" från "Down in the groove" eller hela "Street legal". Allt är lugnt.
Breathe in
breathe out.
Dessutom har de rätt i att nya DVD:n "No direction home" är nödvändig för ett nybörjarfan, ihop med de mest kända hyllade bästa grundskivorna "Bringing it all back home", "Highway 61 revisited", "Blonde on blonde", "Blood on the tracks och "Time out of mind".
Utan dem är en skivsamling död.
Fredrik


De Paris - Sveriges Doherty?

Olivier De Paris vill vara Pete Doherty, säger han i Aftis. Det tycker Fia i London är hysteriskt bisarroligt. Jag också.
Och glöm inte den här tv-favoriten i repris. En speciell snubbe.
Fredrik

En bild säger mer än...

Satan vad ofräscht "Dobidoo" i SVT verkar på den här bilden. Gamla stötar och unga bröst.
FredrikPretenders, dagens insida

"Human" med The Pretenders är dagens låt!
Virr

Rökspioner

Nyss, hade just hämtat en Dylan-biljett i Globens biljettkassa. En okänd, och för övrigt mycket lång, gubbe kommer gående mot mig.
- Jaså, du röker fortfarande, säger han.
Grrr.
Jag har glömt att sluta faktiskt.
Fredrik

Mp3-spelartrubbel - hilfe bitte

Okej. Jag är teknikmiffo. Jag har en sån här digital ljudspelare. Den är bautagrym. Men plötsligt lyckas jag inte dra över låtar från iTunes till spelaren, som är inkopplad till skrivbordet (jag har Mac).
Nån som vet vad som är fel? Hilfe! Snälla?
Fredrik

Idollänk & tur med T

Såhär skrev jag om "Idol", förresten.
Virren
Ps. Jag hade förresten tur i morse igen: "Hagsätra 2 minuter". Det är helt ok. Ds.

Belinda om Ulf

Belinda Olsson ger Ulf Lundell, som det heter, svar på tal i en Aftonbladetkrönika i dag. Jag gillar Belinda, men hon kanske borde läst vad Ulf skrev i "Värmen" innan hon randade den där.
Men det är ju missförstånd som driver världen.
Om folk plötsligt började bli förstående och på riktigt intresserade av vad den andra menar så skulle allt bli tyst och trevligt. Och rätt trist.
Fred
Ps. Och såhär säger Linda & Linna i Expressen om Lundell, ungefär samma. Ds.

Breitholtz dedikerade skjorta

Hm, nån har visst gett Daniel Breitholtz mitt nummer.
"Idols" Hannibal Lecter ringde just och sa att han "dedikerade min rutiga skjorta" i dagens program till mig. (Detta för att jag hade åsikter om bland annat skjortan i en krönika häromveckan.)
How bizarre, how bizarre.
Virr


The Office - bäst på amerikanska

1. Amerikanska "The Office" (Kanal 5) är bättre än det brittiska originalet. Jag inser att jag är ungefär ensam i hela världen om den åsikten med jag gillar inte brittisk ångesthumor. Däremot smooth amerikansk humor.
2. Maria Albayrek slog lite otippat Marieme Niang i "Idol". Alles gut. Men den enda verkligt värdiga vinnaren var Måns Zelmerlöw. Och han vann ju bautaöverlägset.
3. "Paradise hotel" nu. Jag ger det en kvart.
Gonatt
Fredrik

Idolerna porrar sig för SMS

En bisarr grej med "Idol" är de där tre sekunderna när de unga kämparna tvingas stå och porra sig framför kameran för att fiska röster.
De måste leverera sexiga, men inte för sexiga, och charmiga, men inte för charmiga, och fjäskiga, men inte för fjäskiga, blickar rätt in till tv-tittarna som sitter med mobiltelefonerna i hand och vill ha FJÄSK FJÄSK FJÄSK men ändå lagom med fjäsk så att de inte känner sig våldtagna.
En knivig balansgång, speciellt för tonåringar som lärt sig flörta genom att kolla på Justin Timberlake och Joey i "Vänner".
Som tur är har de slutat att MIMA en telefon in i kameran. Telefonmimandet såg oerhört lökigt ut i måndags. Nån måste ha sagt åt dem att mim inte var vägen till fame and glory.
Övrigt: Måns vinner förstås, han har både rösten och ett nästan perfekt gigolo-flörteri på gång. Sedan blir det antagligen Marieme.
Juryn sammanträder just nu, funderar: "vem av de här godingarna porrade sig bäst för att få mitt sms...och just det, de sjöng också".
Fredrik

Asså liksom

Den unga skådisen Jesper Adefelt om att lära sig prata 60-talssvenska i "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö" till 24 Nöje:
- Det var två ord, liksom och asså, som man var tvunget att radera helt.
Haha. Smart kille. Och han har rätt. "Alltså" måste vara Sveriges vanligaste ord just nu.
Mycket bra film också, som sagt, asså. Jonas Karlsson, liksom, han är bauta, asså, som beatnik, asså.
Virr

Höst i Vasastan - som Pariiiiis

Var och tittade på Tim Burtons animerade "Corpse bride", som går upp framöver. Burton-fans lär bli lyckliga, men den var alldeles för gotisk och Burtonesque för moi.
Därpå: fika i Vasastan. Det är fint där så här års. Börjar gilla Vasastan mer och mer.
- Det är som Pariiiiiis, som en lustig flicka utbrast grandiost och svepte med armen över Odengatans lindar.
Fredrik

Kate, dagens molnludd

"Running up that hill" med Kate Bush är dagens låt!
Virren

H&M - inte Hög & Mager

H&M vill inte att H&M ska betyda "Hög & Mager", tydligen.
Klädjätten sparkar Kate Moss som reklampelare efter att hon tagits på bar gärning sniffande kokain.
Det är enda möjliga affärsbeslutet.
Jag skrev om Kate Moss och H&M förra veckan här och konstaterade att kokain är lika vanligt bland supermodeller och popstjärnor som plankstek är i Borlänge.
H&M är inget litet oskyldigt svensk bonnförerag utan ett av världens största klädmärken. Givetvis vet H&M hur det går till bakom kulisserna på trendkrogarna, på modevisningarna och vid en del plåtningar.
Skillnaden här är att Kate åkt dit på bar gärning, på bevakningskamera.
Ajabaja.
Då måste H&M lägga ner Kate. Det är dubbelmoral men en dubbelmoral som är nödvändig. Alla barn som köper H&M:s svarta linnen och hippa lågpriskläder har ingen aning om att droger är så stort och accepterat "i smyg" i den världen.
Givetvis kan inte H&M låtsas som att det är okej, eller ge sig in i några komplicerade förklaringar om att Moss och Naomi Campbell och andra kända modeller med drogproblem inte löper samma risk att gå under av droger som någon som inte har miljoner på banken.
Det finns klädmärken som hade kunnat köra vidare med Moss.
H&M är inte ett av dem.
De måste visa ansvar inför sina aktieägare och dumpa Moss. Att de förlorar kreddpoäng bland hippa storstadsbor är det sura äpple de tvingas bita i.
H&M betyder fortfarande…Hel & Ren.
Fredrik


Ny Alf-version: Kött och palt

- Jag kollar alltid tidtabellen så att jag tajmar Hagsätra, sa Jonna efter att jag berättat om min tursamma "Hagsätra 1 minut"-upplevelse i morse.
- Vilket kontrollfreak du är, suckade Markus.
Vi åkte hiss. Vi hade ätit köttbullar till lunch.
Markus och jag hade sjungit "jag ska ge dig allt, kött och palt".
Det tyckte vi var roligt.
Undrar om Alf tycker det?
Fredrik


Depeche - mer video

Och när ni tröttnat på Alf, varför inte kolla in Depeche Modes nya video till "Precious"? Nuförtiden är det svårt att veta om det är Depeche som låter och ser ut som Kent eller om det är tvärtom. Men synthgubbarna kan än, på det där svala viset.
Fredrik

Svenskt soulfynd sjunger Sixto!

Ninsun Poli, 20 år assyrisk tjej från Botkyrka enligt pressmeddelandet, gör en cover av Sixto Rodriguez bautamäktiga och väldigt obskyra soulburgare "Sugarman" på singeln "For real".
Det ska hon ha extremt mycket kredd för.
Och det är ingen dum version heller.
I övrigt gillar jag det funkiga andraspåret "The heat" bättre än elgitarrsoulen i "For real".
Det kan bli nåt av den här unga damen, det är helt klart. 20 år och redan järnkoll.
Virta


Lundell om Skugge & co

Oj vilket länk-o-rama i dag. Här är det Aftonbladet som skriver om Ulf Lundells bok "Värmen", där en författare i boken som heter Bull, som inte är "jaget", utgjuter sig över de unga mediakvinnorna som så ofta brukar slentriansåga Uffe.
"Tristfittor". Jösses, undrar om det kommer att bli ankdammslivat nu igen.
Fredrik

Söttsalt - nu som video

"Kom som du är, du har mitt sätt att se. Jag kan ge dig allt - sött och salt."
Här kan du kolla in Alfs video "Söttsalt". Magnifik svensk pop. Makes me wanna cry.
Fredrik

"Idol"-länk

Och det här skrev jag om "Idol" i går. Inte direkt glödhett men det var ju inte programmet heller. Eller jag.
Virr

Hagsätra 1 - kort lycka

När det är en riktig miffomorgon, när varenda cell i kroppen vill stanna i sängen, när kaffet hamnar på bordet, när mjölken är slut, när God morgon Sverige har Fredrik Reinfeld i studion, när kroppen bara skriker NEJ NEJ NEJ…då finns ibland ändå en räddning.
Det är när det står "Hagsätra 1" i Medis t-banestation. Det betyder att om en minut kommer tåget till Globen. Bara en minut. Inte åtta minuter eller nio. En enda minut. Då blir allt bättre, då blir jag lite glad.
Och glädjen satt i i säkert fem, sex minuter, ända till Gullmarsplan.
Fredrik

Familjen - bra gangsta

"Familjen" på SVT var inte "Sopranos", eller hur? För mycket av det grådaskiga brittiska och utan humor. Men bra och kan nog bli riktigt bra. Dessvärre missade jag slutet eftersom det var röstningsdags i "Idol". Så kan det vara.
Har skrivit om "Idol" nu - i ett Aftonbladet nära dig i morgon.
Nu: sängen och mer av Lundells "Värmen".
Fredrik
Ps. Apropå att allt tar slut samtidigt: det gäller shampoo, tandkräm, hårgegga, tvål, sylt, knäckebröd, kaviar, parfymer och allt annat sånt långtidsjox också. Men varför? Kan det vara nåt för en matematiker att räkna på, kanske? Ds.Adlibris - bästa boksajt?

Tack gullungar. www.adlibris.se verkar mest poppis. Ska testa den.
Virr

Boksajter?

Hörrni, hjälp mig lite här. Vilka svenska boksajter är bra? Att köpa böcker från alltså. Testade Bokus.com men där gick det inte att betala med kreditkort. De skickade med en räkning. Bautaomodernt.
Vilka är bättre?
Fredrik

Eldkvarn, dagens bautasten

"Man över bord" med Eldkvarn är dagens låt!
Virren

Allt går sönder samtidigt

Köksklockan har stannat på 04.17, i morse smällde glödlampan i sovrummet och förra veckan blev den röda lampan svart.
Varför går allt sönder samtidigt?
"Jag är kåt av ideologiska skäl" sjunger Doktor Kosmos på P3 och det talas om all ungdomsångest därute. Verkar vara mycket ungdomsångest därute. Killar begår självmord och flickor karvar sig i armarna. Undrar om det blivit värre på riktigt eller om det äntligen blivit populärt att tala om? Jag tror att det är en av de där frågorna som flytit till ytan. Någon säger att hon mår väldigt dåligt, någon berättar om det högt, då förstår folk att de inte är ensamma och då kan alla börja prata om det och då blir det kanske bättre. Det finns ingen skam i att må dåligt. Alla mår dåligt.
Just nu verkar alla ha gått sönder samtidigt.
Jag känner en del flickor som skurit sig i armarna, vissa på riktigt, vissa för showen. Känner ingen pojke som tagit sitt liv. Jo, en för några år sedan, vi var inte direkt nära, men tillräckligt nära för att det skulle vara extra otäckt. Ena kvällen diggade han rock vid ett dj-bås, kvällen efter hade han hängt sig. Han hade massa vänner.
Sedan finns det grader i skiten. Vänner som mår halvtaskigt, vänner som är olyckliga, vänner som inte vet riktigt men bra är det inte.
Här behövs ett nytt batteri till köksklockan och ett par nya glödlampor. Sedan verkar allt fungera ett tag till. Hoppas alla radioprogram, tidningsartiklar och internetsajter hjälper de ångestensamma därute. Så borde det fungera, det vore underbart. Men jag antar att det är svårare än så. Det är svårare än så.
Fredrik


Idol-väder

Såhär skriver jag förresten om "Idol" i dag.
Förresten: det är väldigt fint väder i höst-Stockholm i dag igen. Inget "Wake me up when september ends"-läge alls, för att tala med Green Day.
Virr

Spader och Shatner vann Emmy

Ballaste TV-nyheten idag utan jämförelse är väl ändå att BÅDE James Spader och William Shatner plockat varsin ny Emmy! Och nästa vecka börjar en ny säsong av Boston Legal. Life is good!
Mvh,
Robert W


Svar: Indeed. Denny Crane! Läs mer här.

Izzard - so so

Adde Malmbberg var otippat rolig som "förband" till Eddie Izzard på Cirkus. Henrik Schyffert var också skoj.
Eddie Izzard himself var inte i toppform. Tyckte jag, och Jessika var inte helt överlycklig heller, men tillräckligt glad för att köpa ett par Eddie Izzard-trosor...
Det var en sån där "alla var där"-kväll. Peter Dalle! Calle Norlén!
I taxin hem sjöng Tommy Nilsson "Amelia" på radion. Den spelas ofta i taxi just nu. En taxhit.
Fredrik


Eddie Izzard i kväll

Hm, Po Tidholm skrev en The Magic Numbers-recension i Dagens Nyheter i dag där er favoritbloggare förekommer som nåt exempel på att Magic Numbers är ett mediaelitband. Fast texten slutade ändå med att Magic Numbers är jättebra och dessutom folkliga och enkla att ta till sig och hej och hå. Det var roligt. Tyvärr finns ingen länk. Har DN internet?
I går hade Hagis lite avskedsskiva på Sugar Bar. Han och Nat drar till Paris. Slipper den här vintern. Där var vi, sedan barhoppande på Halvtrappa och Berns. Sedan en nattsväng hemma hos Stefan.
Puh.
Grow up.
I kväll vore det skönt att bara tv-såsa, men bättre upp: bästis Jessika har bjudit mig med för att kolla in hennes stora idol: Eddie Izzard på Cirkus. Har nästan noll koll på honom. Ska bli kul. Spännande, rent av.
Virren

Emmylou, dagens Brucecover

"Tougher than the rest" med Emmylou Harris är dagens låt!
Fredrik

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits